Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 15 021
  • 301
  •   1
Отговори
# 45
  • Primum non nocere !
Татяна, страхотно си го измислила! Peace
 Много свежо, но сякаш нещо липсва, т.е. бракът не е само късане на нерви, стрес и адаптиране на два различни характера в едно общо цяло. Той е и много любов.
Може би трябва вътре да има снимка на двамата как са щастливо прегърнати или се целуват. В пристъп на раздразнение да си спомнят и красивите моменти.

Ха добър ден!

# 46
Татяна, страхотно си го измислила! Peace
 Много свежо, но сякаш нещо липсва, т.е. бракът не е само късане на нерви, стрес и адаптиране на два различни характера в едно общо цяло.

Да ти кажа, проблемът е булката. Младоженецът е мн. добър приятел на мъжът ми, и аз също си го обичам, станахме близки. И от както е с тази жена, все ни се оплаква от нея, и все го питаме защо изобщо е още с нея, при което ни отговори - "Ами да не съм сам, после кой знае каква ще намеря"  Crazy Всички се скъсахме да му говорим, а той оплаква ли се, оплаква се. А булката не се разбира с никой от приятелите му, ние я видяхме веднъж и също не си попаднахме. Е, това не е важно, важното е те двамата да си пасват, да се обичат и да са щастливи, но за съжаление не е така  Sad Тя му предложила преди година, той дори не ни каза. Тази пролет пак го питала, и 2 седмици преди подписването ни го каза чак. Та, сигурно поради тази причина само такива неща ми хрумват  Laughing

А мъжът ми дори даде идея за надуваема кукла  Joy

# 47
И аз харесвам , че немците дават свобода в решенията на децата си, но понякога и те ме шокират.
Не знам какво се бяха разхайтили на морето (то май морето си е за разхайтване и това е нормално ) , но една вечер решаваме с майка ми да скокнем до барчето и да се снабдим с напитки (имахме си балкони с готин изглед и не стояхме в бара до басеина) . Е целокупното население беше там, барабар с децата + бебетата в колички и всички възрастни пу8иха вътре - не можеше да се диша - баш под знака пушенето забранено  Rolling Eyes Както казах, мани знака, море е , но имаше доста бебешки колички паркирани до масите и деца на всякаква възраст щурееха наоколо  Rolling Eyes
В смисъл хората са си хора и се държат в зависимост от това как им скимне. На водната площадка на поляната край Некар съм чувала такива абсурни забрани от сорта - не там, че ще се намокриш ...
Та така. Обаче "българките" грижи са връх на сладоледа . Майка ми успя да ме подлуди с непрестанно бутане на какво ли не в устата на внука да не остане гладен и непрестанно търчане и снабдяване и носене на кутии с вкуснотии - та когато измрънка да му се тикне кифла в ръката  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes От собствената ми майка не го очаквах .

# 48
Та така. Обаче "българките" грижи са връх на сладоледа . Майка ми успя да ме подлуди с непрестанно бутане на какво ли не в устата на внука да не остане гладен и непрестанно търчане и снабдяване и носене на кутии с вкуснотии - та когато измрънка да му се тикне кифла в ръката  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes От собствената ми майка не го очаквах .

Българските и бабешките грижи имат малко разлика, но като станат български бабешки ..оле мале.

От нощес си имаме и ние баба и дядо - някой кандидат да ме приюти?  Mr. Green Че иначе ще ме пратят съвсем скоро в затвора за двойно предумишлено убийство.

# 49
Хопа вече  сме на българска земя под грижите на българските баби  Wink Ние си пием бирата.

Майра дишай дълбоко и издишай бавно, стискам палци всичко да мине спокойно. И при нас ще има втори на немска земя през октомври  #Crazy

Татяана готин подарък и жалко за приятеля  Whistling

# 50
Добър вечер,
Дайте ми идея от къде мога да купя препарат за дезинфекция на ръце и какъв да е. Боби трябва да си носи в училище и да си дезинфекцира ръцете - предпазна мярка срещу свинския грип.

Татяна, идеята ти за подарък ми харесва.

# 51
  • UK
Taтяна, малко тъжно ми стана за бъдещия младоженец, сватбата нали беше церемония на любовта и така нататък, щом брака започва така, не мога да си представя как ще продължи. Мога, де, ама не е моя работа.

Тея дни от плаж, разходки, пикници и тн получих идиотска слънчева алергия, целите ми ръце, рамене, гръб и деколте са на големи червени подути плюски. Краката ми пък са като минали през огън, много странни червени петна станаха и по тях. Точно сестра ми коментира, все едно съм се изгорила на огън. Сега съм по добре, щото от няколко часа не съм се появявала дори на терасата, ама пак сърбиии и ще се побъркам. Такава гадост не ме беше стигала. Simple Smile

# 52
Добър вечер,
Дайте ми идея от къде мога да купя препарат за дезинфекция на ръце и какъв да е. Боби трябва да си носи в училище и да си дезинфекцира ръцете - предпазна мярка срещу свинския грип.

Татяна, идеята ти за подарък ми харесва.

Бубе в аптеката има под формата на гел за дезинфекция на ръцете или просто течност. Мен гел по ми допада, мисля че на фирмата САгротан (не съм сигурна дали точно така се казва)има.

# 53
Имате ли други идеи?  newsm78

Duftkerze, Vaseline, Не се сърди, човече... Mr. Green

Трябва да сканирам последната снимка на ситното от игра в Match(в д.градината). Да видите 10 малки негърчета как се въргалят в калта. Като ги иzкараха от стаята, оЩе неи3мити не се ра3личаваШе кое кое е_ можеШе да си хванеШ и отведеШ спокойно детето на съседите и чак като го накисенШ във ваната в къЩи да ра3береШ 3а греШката Rolling Eyes Mr. Green.

# 54
чета ви и ви следя Twisted Evil
купих си сватбен подарък от името на майка ми. колело. ся ще газя бабите. ейййййййййй, изадоха ме мухи и всякви гадини. ама ми е гот. обаче сега докато нагодя цялото софийско домакинство в селската къща, ще видя зор. дадохме жилището в софето под наем, да не седи по цяла година празно, така че ще стануваме в софето при мама. тя каза, че като сме там ще заминава за някъде Wink и добре е решила, щото инак ще се избием.
и без това нямам какво повече да правя в софия.......
сега чакам тук офертата за санирането. по приблизителни предположения, ще ни излезе колкото нов строеж, но какво да се прави, баща ми не иска да бутаме старата къща, налага се да санираме това, което е останало от нея. долу стаите са с височина 180 см. значи, или трябва да копаем надолу, или да сменя мъжа, щото той влиза в клекнало положение.
ако обаче не можем да копаем надолу, става проблем. абе и това ще го преживея, ама още две години май ще се занимавам със строежи и довършителни работи.

# 55
Е-ей, обещавам ви, ако ми остане време довечера и азе да ви покажа снимки от калните бани и сърфирането със стиропор в локва.
И на щерката ще кача снимки, на тази малка терористка, която балансира със спокойния си батко от другата страна на везната и на моите нерви. Mr. Green

Мато, гъзинката да ти е яка. Преживях "строеж" на кухня в майкини това лято, та като те прочетох ми изби леко хладна пот по челцето. Mr. Green

# 56
Здравейте,

Искам да ви помоля за съвет.
Бях пуснала обща поръчка от MyToys, която беше предадена на куриерската фирма и не мръдна до никъде. 20 дена си седя със статус - данните са предадени на куриерската фирма.
Вчера получих имейл, че са им я върнали обратно и ще ми възстановят парите без 20 евро.
16 евро са транспорта. Не мога да размера другите 4 от къде са.
Но при положение, че това беше цялата поръчка, не би ли трябвало да ми върнат цялата сума?
Поне в английските сайтове правят така.
Защо аз ще плащам за грешката на куриерската фирма или Майтоус?
Лошото е, че вече върнах парите на другите майки. И сега 20-те евро си остават за мен.
Това не е малка сума за нещо, което никога не си виждал.

Мисля да се оплача от тях в Министерство на икономиката или ако имате някоя комисия за защита на потребителите. Някакви идеи? Мога да пиша само на английски.

Това не е нормално. За толкова голяма фирма, да прехвърля грешките си на малките клиенти.

# 57
Stryper, не е нормално това  Thinking  Какво точно ти писаха, можеш ли да копираш писмото да видим как оправдават тези 20 евро?

# 58
Никак. Все едно съм им върнала стоки.

Retoureneingangsbestätigung - myToys.de

30.08.2009

Sehr geehrte Frau Doncheva,

folgende Retoure/n von Ihnen haben wir heute bearbeitet:

Ihre Retouredaten:

Ihre Adresse:

Kundennummer:

Retourenummer:
 1408862111

901585065

Elena Doncheva

BG-1421 Sofia

Ihre Retoure:

Artikel
 Bezeichnung
 Menge
 Preis
 Summe

1851875
 Minnie Maus Spielball, Ø 23 cm
 1
   3,59 EUR
      3,59 EUR

.........................

Gutschriftsbetrag:
    165,43 EUR

Über die oben aufgeführten Artikel wurde Ihnen eine Gutschrift erstellt.

Sollten Sie eine Erstattung erwünscht und auf dem Retoureschein Ihre Bankverbindung angegeben haben, erhalten Sie eine Erstattung des bereits bezahlten Betrags auf Ihr Konto. Bei Aufträgen, die per Kreditkarte abgewickelt werden, erhalten Sie eine Gutschrift auf Ihr Kreditkartenkonto.

Mit freundlichen Grüßen

Ihr myToys.de Kundenservice

А във фактурата след поръчката сумата е:
Ihr Rechnungsbetrag:
 185,83 EUR

enthält MwSt.:
 29,66 EUR

# 59
Много странно. Пиши йм като отговор на този мейл

Sehr geehrte Damen und Herren,

vielen Dank für Ihre Mail. Die Bestellung ist durch einen Fehler ihres mit dem Versand beauftragten Unternehmens nie bei mir angekommen, sondern nach geraumer Zeit wieder zu Ihnen als Absender zurückgelangt. Ich verstehe nicht, wieso ich nicht die volle Rechnungssumme in Höhe von 185,83?  erhalte, wo doch der Grund der Retoure nicht in meiner Verantwortung liegt.

Ich bitte Sie um eine zeitnahe Klärung des Sachverhaltes.

Mit freundlichen Grüßen,
името ти

Общи условия

Активация на акаунт