Германия - о, блажена голота! Пръдлива тема N143

• 14 822
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
Sega ti mi obyasni?
Zaschto vanschna kabina na korab s balkon ima razlichni  5 zeni  . Ne razbiram? Ot kakvo zavisi. Misleh, che kabinite se delay samo na 3 vida.

Зависи на кой дек (палуба ли беше?) си, сигурно  Wink Дай линк да видя, ще ми е по-лесно да разбера каква е разликата.

# 241
И аз много исках да родя нормално, минах през 13 часа контракции и не мога да кажа, че беше песен, но пък и чак толкова...особено пък след пда-то успях даже и леко да подремна  Wink.За съжаление се наложи да ме срежат по спешност.В стаята ден след като родих настаниха мадама,  която няколко часа след раждането подскачаше наоколо, точно както Муни е описала. Аз не можах два дни да стана от леглото, а на третия ме вдигаха сестрите, за да ме раздвижат.Най ми беше мъчно, че не можех да си гушкам детенце ами все трябваше да чакам някой да ми я подаде.Днес 5 седмици след раждането не мога да кажа, че съм се възстановила без да съм имала каквито и да е усложнения или проблеми.Никога не съм разбирала тази мания за секциото по желание, а сега след като и сама го преживях, още по-малко.Ех, какво да се прави, такава е модната тенденция сега в БГ  Peace

# 242
Късно вечерта се включвам да си похваля половинката, вчера му беше финалното интервю пред Хелмхолц фондацията, днес дойде отговора - ДА. Спечели финансиране за да основе  група  в неговия изследователски център. В научния бизнес такова финансиране си е сериозен успех. Много се гордея с него. Ще се скъса от бач, но това е пътя.

Да питам за идеи - ще си имаме баба и дядо за 2 седмици, къде да ги разведем наоколо? Нали от скоро сме мобилни, все още не сме много наясно с местнитe забележителности. Страсбург и Хайделберг със сигурност, друго да предложите?

За ражданията да допълня - имам 3 нормални раждания:  първото дълго и тежко, второто - леко и бързо, третото отвратително - 3-дневно, тежко и мн. болезнено. Не ги сменям за секцио, за нищо на света. Това масово секцио по желание, наложило се като мода по Бг земите е такава идиотия ... да не продължавам, че ще ме баннат.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 08:48 от Анонимен

# 243
Сбъдваща честито на половинката.  Hug   bouquet
Честита ви и кола.
Супер мокри мишлета.
Разходете  ги ако искате в курортите в Шварцвалд. Има интересни места. Щутгарт също, макар че е по далеч.
За раждането, сега като чета толкова много неща може би щях доста да съм наплашена. Когато раждах не съм имала толково много информация. За сведение раждах секцио по медицински причини. Родих вечерта, а на следващата сутрин станах. Имах проблеми, но може би защото нямаше кой да помага толкова много съм се опитвала да се справя.
Ако имаше възможност за нормално раждане може би щеше да е такова.

# 244
  • UK
Аз, като нераждала, оценявам предимството на БГ-Мамма от крехката възраст 17 години (откогато влизам тук). Впечатленията на повечето момичета на моята възраст от раждането се основават на няколко филма и латиноамериканските сериали, което, вие знаете много по добре от мен, няма кой знае колко общо с действителността. Но, виж, не знаех, че тук се разрешава секцио по желание, това не е ли безумно?

# 245
Сбъдваща, честито на съпруга ти. А тримцата са много сладки във ваната.

За раждането - и двата пъти раждах нормално. Първият път - с епидурална, сравнително тежко раждане, втория път  - без упойка, много бързо и леко раждане. И аз не ги сменям за секцио.

При нас - нищо интересно. Освен, че не мога да си опазя техниката от Алекс. Ако пазя пералнята, той отворил хладилника и счупил яйцата / вече го преместих/ или пуснал миялната.  Joy Направо ужас!  Joy

# 246
Мамини сладки мишки! Сбъдващата, чудесни са!
Браво на кадърния им баща - и за децата, и за проекта! Hug
Браво на майка им и за ражданията, и за английската пестеливост да си къпе децата в една вода. Laughing

Ей сега вече и аз ще ви пусна малко фотоси! ОбещаФ!

П.С Вики-хриса, все забравям да ти кажа, че имаш съчувствието ми за животинчето!

# 247
Леле Сбъдваща какви са сладки Мишчици. ДА ги нагушкаш всички. Благородно ти завиждам за тримата сладури  Heart Eyes Чистито на половинката ти за успеха и много нови постижения  Peace

И аз май не съм навита да слагам тази ваксина за грипа.  Thinking

# 248
  • в сърцето на един мъж...
Маймун, пълна ти е кутията - тука ли да се изразя или да те чакам да се опразниш Mr. Green
Сбъдваща - супер сладки са децата и ние така се къпем вече Mr. Green
Аз пък не мога да кажа дали е правилно или не. и двата пъти ме рязаха, не по мое желание. И двете бяха в една и съща болница, при различни лекари. След първото имах чувството, че умирам, но на сутринта /в 5 ч. ме раздвижиха/, вече се разхождах насам натам и на 6-тия ден търчах по улиците. На второто - издържах си максималния срок, раздвижиха ме и не съм се спряла от втория ден да вървя насам натам. Възстанових се много по-леко от съседката си по легло, раждала нормално и имах повече сили и енергия от нея, нищо че бях 10 години по-стара. Така че всичко е до организъм поне според мен. А за рязането в БГ - вярно е, никой не те предупреждава какво става после, но пък и масово се натискат девойките да не ги боли.

# 249
Вкъщи понеже много рядко се гледа телевизия, а за свинския грип по принцип пропускам инфото покрай ушите си и не знаех, че чак пък всички искат да ваксинират. Добре че е форума Mr. Green Ние изкарахме и тримата някакъв грип. Първо се тръшнах аз, после таткото и накрая детето.  Слава Богу се оправихме без лекарства.

За раждането си мисля, че възстановяването зависи много и от това колко е подготвен човек психически. Моето раждане не беше тежко, но мен толкова ме беше страх и сякаш още отпреди това бях решила, че трудно ще се възстановя. И наистина имах много болки 1-2месеца след това. А за подскачане и дума не можеше да става. Някакси възприемах самото нормално раждане като нещо ненормално.
Преди се е разрешавало секцио по желание, но после са го махнали. Аз като раждах ми казаха, че ако искам секцио, мога да си го платя (около 3000евро)  Grinning

# 250
Сбъдваща, честито на хер Сбъдващ! Peace
Мишките са страшно готини Laughing . После как ги сушиш - всичките едновремено или? Mr. Green

Утре отиваме на гости до другарката doritt в Мюнхенско, после за 2 дни на Тегернзее. Стиснете по един палец за слънчево време Wink

Хайде лека, че след тази седмица съм като бита с пръчки - извадиха ми душата в работата. И не стига, че я извадиха ами и обратно не я пускаха Crazy...

Ванче, вие прибрахте ли се вече в Нюрнберг?

# 251
  • Am Dorf (BB)
Да питам за идеи - ще си имаме баба и дядо за 2 седмици, къде да ги разведем наоколо? Нали от скоро сме мобилни, все още не сме много наясно с местнитe забележителности. Страсбург и Хайделберг със сигурност, друго да предложите?

Сбъдваща, миналата седмица и аз си имах гости. Посетихме Хайделберг, Щутгарт, Тюбинген и Бодензее (остров Майнау). На всички им хареса най-много Тюбинген. Предлага комбинация от китни туристически забележителности, има симпатични магазинчета, в които можеш да се шмугнеш за няколко минути и още по-симпатични винарски изби, от където можеш да си купиш вина от цял свят. Хайделберг и Майнау - пътя към първото, комбиниран с доста високи температури, поизмори доста родителите ми. На Майнау пък си доста зависим от времето, иначе че е красиво спор няма.

# 252
  • в сърцето на един мъж...
Ооо, Сърфова, не те е срам Crossing Arms

# 253
Обещаните приключения на малката мис и на големия мъж.

Гея, мила, изкажи се тук, че не ми се празни там. Grinning

Паце, радвам се, че имаш поне малко време за форума. Дано с времето ти се намира все повече. Как я карате?

# 254
Добро утро.
Мамун, страшно много е пораснала Ева. Невероятна е. Все едно вчера чакахме да се роди, а вече е една малка госпожица. Алекс също много е пораснал.  Hug
За животинчето, благодаря.  Hug Такава смърт (ако наистина е това което си мислим) на никой не пожелавам.  Cry
СМГ, от сега нататък почват лудориите.  Laughing   hahaha
tan_nia , на 14.09 се очертава цял ден да съм в вашия град. Ако искаш среща между 9.30 сутринта до около 18.00 часа съм на линия.  Hug Ако има и други няма проблем.
Лек ден.

Общи условия

Активация на акаунт