КГО 2008 6-та част

• 31 392
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Честит рожден ден на малкия пораснал цар на Бебочка

Бебоч пожелавам ви много дълги години да царува в сърцата ви   bouquet

# 571
........
Момичета да ви питам, вашите деца казват ли нещо, напр. как лае кучето, как прави котето и там други неща. Станислав само показва на к, колко е годинки, колко голям ще стане, прави здрасти, казва чао. Изпълнява и някои команди Joy като подай на мама дистанционното, донеси колата и топката на мама. Но не иска да приказва. Аз съответно се притеснявам, защото имам пример пред очите си с дете аутист.
Гале не си вкарвай излишни филми в главата. Децата са различни и се развиват по различен начин. За аутистите доколкото ми е известно има някой характерни черти като  желанието да са сами и да избягват всякакъв вид комуникация с околните (доколкото разбирам Танко е доста закачлив). Също така е характерно заиграването им с играчки, които се въртят (примерно могат с часове двъртят колелото на камиончето и това да им е напълно достатъчно). От личен опит знам, че детето, за да проговори по-рано, трябва много да му се говори - не от Тв и детски филмчета, а ние да раговаряме с тях, независимо, че не ни разбират. Що се отнася до Цеци - прави здрасти, чао, показва колко е голям, бръмчи като кола, докато си играе с тях, казва "Бау-бау", "па-па", баба, мама, тате и бате. И повтаря цеце след мен. Но при наго брат му е много голям фактор - кат попивателна е за всичко, което види от него. А как пищят двамата .... главоболието е в кърпа вързано след 5 минути тяхна игра  Joy

# 572
Хей, пак със закъснение да пожелая все радостни трепети да носят на своите майки малките ни рожденици! Да са ви здрави дечицата прекрасни!
Бебочка, Калоян да се разположи наистина царски в тоя живот и да порасне умен и добър владетел. Simple Smile MightyBabka, малката Калинка да те радва много и да жъне успехи навред.

Млечта, много кофти се е получило с вашия рожден ден. Надявам се мъничето вече да е добре. Явно сезонът на болестите е открит. И моето мишле вчера вдигна температура и сега го чакам да се събуди, за да видя как е положението тази сутрин. Радостин с ъщо не говори. Не имитира животни. Не разпознава разни неща и упорито отказва да показва колко голям ще стане или на колко годинки. Не се шашкам, макар че имам основание, тъй като е заобиколен от умници. Simple Smile Ей, малката Ева на Шикито го слага в малкото си джобче. Шушумигата повтаря, имитира, разбира веднага за какво иде реч...Развиват се по-различен начин децата, но всяко нещо с времето си. Може да не повтарят това, което ние искаме, но сами ще започнат да правят нещата, които на тях са интересни и важни. С ходенето също няма напредък. Върви си около стените и се страхува да се пусне. Ако аз тръгна да го пускам той просто най-демонстративно сяда и отказва да стане пак, докато не се увери, че няма да го пусна повече.

# 573
Привет! Искам да честитя рожденните дни на всички дечица, които пропуснах. Няма да назовавам персонално, желая им да са здрави и много усмихнати.

Вероника е добре, расте, променя се, много е интересна в момента. Не и млъква устата, неразбираемо бъбри, но така ни гледа, все едно всички трябва да я разбираме. Явно и тя ще е приказлива като батко си, надявах се да е от по-мълчаливите, ама едва ли.  Simple Smile
Между другото, каквото и да я накарам да прави и повтаря, сякаш напук не иска. Само показва колко голяма ще порасне (може ли без това) и дава боц. Естествено, аз никак не се впечатлявам от това, минах по този път със сина и сега не си давам много зор. 

# 574
Честити рождени дни на Олег, Злати и Милен! Да са здрави, умни и щастливи!
И пресен поздрав за Царя и Калина! Бъдете живи и здрави, мили, деца! Мили, майки, на вас ще пожелая много радости с вашите дечица!
Бистре, честито ти проходило момче!
Вчера правихме прощъпулник на Алекс. Човекът си хареса питката и туй-то! Хапна си и след мноооого подканяния, ей така между другото взе портфейла Crazy Сякаш ми каза: "Добре дееее, взимам го това чудо, остави ме да си хапна!" hahaha
Да се оправят бързо болните деца Praynig
И аз си пуснах отпуска и живот и здраве на 25.11. съм на работа Rolling Eyes Нямам друг избор.
Алекс, постоянно бърбори нещо на чуздоземски език Crazy Не млъква, но е далеч от смислова реч. Иначе всичко разбира. Казва здравей /малко, като бай Тошо го изкарва/, чао, браво. Показва как прави кончето, а сега се е влюбил в татко си и само него вика, Crazy от което баткото е нещастен. Като се храни ми дава и на мен, да не заслабна случайно hahaha
И при него имаше такъв период на не ядене. В чудо се бях видяла. И сега от време на време го прави, но вече му хванах цаката Mr. Green
П.П. Забравих да честитя рождения ден на Гери, на патерици! Бъди жива и здрава! Много любов, щастие и късмет!  bouquet

# 575
  • София
Честит рожден ден на царчето ни. Да е здрав и все така чаровен.
Честит рожден ден на малката Калинка.

Бебоче, весел и хубав празник на теб и семейството ви. Hug

Влади също не му млъква устата. И аз се надявах да не е толкова приказлив като кака си, но май и двамата ще ни надуват главите. не че му разбираме нещо, но не спира да нарежда.
Иначе и той не знае много номера-само 2-3 и то от лесните. такива неща като кучета, котки, звуци не ги знае.
Забелязвам, че много неща научава с продължително гледане -гледа, гледа, попива и после го прави. например хвърлянето на топка и карането на кола.

# 576
Ч Р Д на всички празнуващи днес      bouquet    bouquet    bouquet

# 577
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Да са честити рождените дни на всички, които съм пропуснала!
Да растат здрави и щастливи малките човечета.

Аз вече направих две седмици на работа, кофти е, но свиквам лека полека.

Не съм чела, но всички болнички да се оправят. Моето момченце и то си влачи още от рождения му ден разни болести, точно мине едното и хване нещо следващо. Иначе проходи съвсем добре вече, не само плахите крачици от мебел до мебел. Трябва да взема и аз да се замисля за прощъпулник. Но време не остава, ей.

# 578
Здравейте, мами и вече пораснали бебета! Ние не сме в София от известно време и до нет почти нямам достъп, а и време в момента нямам. Надявам се, че всички сте добре. Вероятно ще се видим с някои от вас чак на 07.11., дано не ни забравите до тогава.

Целувки на всички мами и дечица! Hug

# 579
Честита 1 годинка на цар Калоян и Калина! Да растат здрави усмихнати деца!

Скоро говорехте за обувки. Купих на Мира и съм страшно доволна от обувките на Primigi. Шият ги в Добрич, бившият едноименен обувен завод от нашето детство. Много добри материали и изработка, измислени отвсякъде. Че не са и скъпи 34 лв. Понеже са височки като ботичка може и да си спестя купуването на ботуши  Crazy. Ще видим като дойде сезона.

# 580
  • София
Благодаря на всички за пожеланията за Калина!

Честит рожден ден на всички пораснали дечица! Да растат умни, добри и щастливи и да радват родителите си!

Аз чета от време на време, но все нямам време да пиша, Калина ходи и аз след нея. Сега заминаваме пак при родителите ми за около месец и ще пропуснем общия рожден ден за съжаление.

# 581
  • Варна
Честит Рожден Ден на Цеци на Маняна
Да е жив и здрав и много весели игри с батко,мама и татко
Маняна, честит ти порастнал мъж, много да те обича и уважава   bouquet   

Честито и на отминалите рожденици- Злати, Миленчо, Калина и цар Калоян
Бъдете най-голямата радост и удовлетворение в живота на своите мами 
Heart Eyes

Млечта, Рени-дано децата са по-добре вече  Grinning
А нашата хрема мина точно след като извади още два зъба, спокойна съм, ввсичко мина без Т

# 582
Здравейте мили приятелки.
Дойде време и аз да почерпя за рождения ден намалкото ми порастнало момче. Преди година беше една малка врещяща топка, а сега е едно пораснало момченце, което пълзи, катери се, ходи хванат за ръчичка и има най-чаровната усмивка (е с бате са конкуренция в нея Wink). Преди година пуфтяхме дружно и си мислех, че никога яма да се роди, а той ме изненада с най-лесното и смешно раждане. Обичам ги толкова много и си мисля, че няма накъде повече, но всеки ден открива, че има още ...
Пожелавам си животът му да е осеян само с шампанско ягоди.

# 583
Госпойце, Момо в развитието си толкова много ми напомн за Веско  Mr. Green, което означава, че няма да ти е лесно, нопък ще ти бъде много забавно  Wink

# 584
  • Велико Търново
Мананче, да ти е жив и здрав малкия мушмурок   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт