Да помогнем на Михаела !!!

• 12 216
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте!
Аз не познавам семейството на Михаела, но гледах реортажа по телевизията и после потърсих в гугъл публикации на името на Михаела. Пръв в списъка беше линкът към този форум. Пиша ви, защото преди време участвах в кампания за набиране на средства и мога да ви ориентирам какво трябва да направите, за да се разгърне тя в по-голям мащаб. Най-много хора ще видят апела именно в интернет, но също толкова продуктивно, а може би дори повече е, когато бъдат помолени потенциалните дарители лице в лице и когато им се покажат съответните документи.
Освен епикриза, която е задължителна, трябва да се издейства разрешително от Министерство на Здравеопазването да се събират целеви средства на територията на българия. Копие от това разрешително трябва да се показва на всеки потенциален датител, за да гарантира, че парите се събират именно за лечение и че не става дума за измама. Освен това, банката, в която е открита сметката, трябва да издаде удостоверение или както там го наричат, че е открита смитка на името на детето и че парите, които се събират в нея са целеви и не могат да се теглят по друг повод, освен за да се ползват за лечението на Михаела.
Обадете се в колкото може повече радиостанции и ги помолете да излъчват поне няколко пъти или периодично аудио-клип с банковата сметка, открита за Михаела. Те вероятно също ще поискат да видят горепосочените документи.
Помолете всичките си познати да постнат линк към този форум или да публикуват сметката в скайп, фейсбук или като подпис в имейлите си.
Направете кутии за събиране на пари в брой, които да бъдат запечатани и на които да бъде залепена снимка на Михаела и кутиите да бъдат поставени на ключови места в града, където живеят - пред търговски център или супермаркет, на входа на поликлиника или детска градина/училище, където други родители биха могли да ги видят и да направят макар и малки дарения - нека не забравяме, че капка по капка вир става и че понякога най-щедри са онези, които познават недоимъка!...
Аз вече се чух с майката и ще говорим пак, за да обсъдим как най-добре може да се помогне.

# 16
Мила Благовеста,задължена съм ти за информацията  bouquetМного ти благодаря.
Аз разговарях с репортер от Нова Тв и ще мислим варианти за изготвяне на тези листовки.За документите майката трябва да действа.
Имат проблем с документ от здравната каса,който потвърждава,че рехабилитация за Мишето по клинична пътека няма.Говорено е и с личната лекаарка на детето,но за сега нищо.
От къде могат да се закупят тези кутии,имам ли право да събирам по този начин средства?Много се притеснявам от спекулации.Наемам се и стова,наред с брошурите.Изчакваме резултатите от немската клиника -да се произнесат какво там биха могли да направят за детето.
Ще разровя в интернет за радиа в козлодуй и лом,ще ида и до местните кабеларки.
Но искам това да стане след откриване на дарителския номер,който се бави,заради този документ от здравната каса.

# 17
Здравейте!
Аз не познавам семейството на Михаела, но гледах реортажа по телевизията и после потърсих в гугъл публикации на името на Михаела. Пръв в списъка беше линкът към този форум. Пиша ви, защото преди време участвах в кампания за набиране на средства и мога да ви ориентирам какво трябва да направите, за да се разгърне тя в по-голям мащаб. Най-много хора ще видят апела именно в интернет, но също толкова продуктивно, а може би дори повече е, когато бъдат помолени потенциалните дарители лице в лице и когато им се покажат съответните документи.
Освен епикриза, която е задължителна, трябва да се издейства разрешително от Министерство на Здравеопазването да се събират целеви средства на територията на българия. Копие от това разрешително трябва да се показва на всеки потенциален датител, за да гарантира, че парите се събират именно за лечение и че не става дума за измама. Освен това, банката, в която е открита сметката, трябва да издаде удостоверение или както там го наричат, че е открита смитка на името на детето и че парите, които се събират в нея са целеви и не могат да се теглят по друг повод, освен за да се ползват за лечението на Михаела.
Обадете се в колкото може повече радиостанции и ги помолете да излъчват поне няколко пъти или периодично аудио-клип с банковата сметка, открита за Михаела. Те вероятно също ще поискат да видят горепосочените документи.
Помолете всичките си познати да постнат линк към този форум или да публикуват сметката в скайп, фейсбук или като подпис в имейлите си.
Направете кутии за събиране на пари в брой, които да бъдат запечатани и на които да бъде залепена снимка на Михаела и кутиите да бъдат поставени на ключови места в града, където живеят - пред търговски център или супермаркет, на входа на поликлиника или детска градина/училище, където други родители биха могли да ги видят и да направят макар и малки дарения - нека не забравяме, че капка по капка вир става и че понякога най-щедри са онези, които познават недоимъка!...
Аз вече се чух с майката и ще говорим пак, за да обсъдим как най-добре може да се помогне.
Защо не се регистрирате . Така и другите ще могат да контактуват с вас, посредством лични съобщения.

# 18
вчера се чух с майката на Михаела
цяла нощ е имала гърчове Cry
днес ще приготви документите,ще ходи до различните институции
остават 6 дена до отговора
молете се с мен Praynig
Юлия ми каза,че е разговаряла с Благовеста и днес ще се чуят пак
надявам се Благовеста после да ни пише

# 19
Моята дъщеря също се казва Михаела и е почти на 5 години и поразително си приличат с Михаела. Скъса ми се сърцето. Моля ви като имате информация как можем да помогнем, пишете. И пълните данни за сметката.

# 20
момичета,уточнете се в какъв смисъл пълната банкова сметка
до сега са събирани пари по тази и не е имало проблем

# 21
В коя банка е и BIC на банката.

# 22
банката е ОББ

# 23
публикувам писмото на Юлия
Майката на Мишето

Казвам се Юлия Асенова и съм на 35 години.
Имах щастливо и безгрижно детство.Учих и завърших успешно.
Омъжих се на 19 години.
И страданията ни започнаха-10 години чакахме рожба.
В един прекрасен ден аз разбрах,че моето пиленце ще дойде.Слънцето ме озари,лъчите му пронизаха сърцето ми.
Роди се моето малко съкровище живо и здраво.Кръстихме дъщеря ни Михаела.
Бях денонощно като орлица над този ангел.
Растеше и ни радваше много.Бе обградено с много обич и топлина.Много добре се развиваше умствено и физически.Разбираше всичко.
Много обичаше да му обличам рокли и да играе като певиците,броеше числата до 10,научи от части детски стихчета,знаеше и си казваше името....Много борбено дете(беше).
Докато един денна 1г и 3м спря да се храни(като мислихме,че е от зъбките).
Стана много неспокойна,нервна,агресивна,почна апатия(страх).Снищо не се укротяваше.
Започнахме изследвания-бяха хубави.
Детето ми спря да спи,само крещеше,биеше ни всички.
Взе да поддържа температура- 37.5-38 градуса.
Нямаше никакво заболяване-СПОРЕД ЛЕКАРИТЕ.
Започна голямото мъчение.
Една сутрин стана-единия крак на детето отказа,не можеше да стъпи.
Личната лекарка каза"То му се е схванало".
Михаела стана неспокойна,започна да заеква.
Влязохме в болница(в гр.Смолян).
Казах на д-р Иванова: "Детето ми спря да ходи!".
В отговор получих: "Пусни го от ръцете.Ти много си го разглезила".
Детето гореше от температура,направи гърч.
Не искаха да ни пуснат да идем в Пловдив.
Ние си взехме детето и го заведохме там и докторите започнаха лечение,но всичко беше безуспешно.
Дъщеричката ми  спря да ходи,да говори,да чува,да плаче,да се смее.Нямаше представа за нищо.
От 23.12.2005г животът ни стана АД.
Лечението в Пловдив продължи 3 месеца ,но Михаела гаснеше като свещичка.
Доцент Иванов("Св Георги"гр. Пловдив) опита може би с почти всякакво лечение,но без успех...
Изписаха ни безнадеждно с дишане на "Чайм сток", с температура 38 градуса.
Казаха,че нищо не може да се направи.Процесът в мозъка прогресира  и с нищо не може да се спре.
И до ден днешен е така.
Определиха диагноза ЛЕВКОДИСТРОФИЯ(неуточнено от какво е причинено).
Изписаха ни на 22.03.2006,а детето ми вече беше пълен труп.
Нямаше го вече това дете.То се превърна в спомени.
Бях сломена от мъка.
Болка разкъсва моето сърце.
Пустиня е вече в нашия дом.
Няма радост.Няма щастие.
Животът ни не е пълноценен,без смисъл е и значение.
Четвърта година Михаела е като жива кукла все чакам и се надявам да ми каже:
- "Мамо".
Гледа ме с тези красиви големи очички,като мънички звездички и чака помощ.
Безсилна съм.
Какво да правя,как да изправя детето си,как да го накарам да проговори.....
ГОСПОДИ,дай ни сили.
Дай на рожбата ни здраве...
Помогни на детенцето ни.....
де се радва,да играе,да се смее....
да ЖИВЕЕ.
Нека мене да ме няма,само детето ми да си остане.
Моля ти се ,Боже мили.

Направихме всичко за детето си.Всичко,което ни бе по силите.
Подобрение няма.Всичко е без успех.
Бяхме три пъти в София в детската клиника „Св. Наум” при доцент Божинова.
Лечение не се приложи никакво,само се коментираше и обсъждаше състоянието на детето.
Михаелка беше като опитно зайче на стажантите.
Никой не беше виждал и чувал за таази болест,те нямаха никаква практика,дали са го срещали и на теория.

Много съм потресена и възмутена от нашите лекари в гр.Смолян.
ЧЕТИРИ години това дете не съществува за тях.
Кой им даде дипломите?!
Това е хуманна професия преди всичко….,но в тях няма нищо човешко.
Какво са си мислили като дават Хипократова клетва?!
Жалко….

Михаелка до днес е така неподвижна.
Не говори.
Храни се със сонда.
Физически се развива добре,расте си нормално.
МЕЧТАЯ да излезе от будната кома,да се събудиот този страшен сън,да се върне към живота.
Нека животът ни стане пълноценен и смислен,да опитаме да върнем това невинно създание заедно към живота..
Да подредим играчките, да купим пак обувки,чанти, книжки.
Да се чуе неговият глас,неговите думи.
Мишето чака НАШАТА помощ.
В тези очички има жажда за ЖИВОТ.

Искам да БЛАГОДАРЯ на всички мили и добри хора за всичко.
Бъдете живи и здрави.
БОГ да ви пази.

АМИН.

# 24
В коя банка е и BIC на банката.
SWIFT:UBBSBGSF

# 25
Семейството опитвало ли се е да се свърже с клиника в чужбина? Има ли кой да провежда рехабилитацията в България?

Миличката Михаела, дано се намери начин за оздравее и да се радва на детството си. Много кураж и сила на Юлия!

# 26
Чакаме отговор от немска клиника
За съжаление такъв няма още

# 27

Благодаря за всичко пожелания от името на Юлия.
Все още няма дарителски номер,защото няма и решение от конкретна клиника за лечение на Михаела.
За дарителския номер са нужни редица документи,които все още няма.
Парите за рехабилитация на детето са събрани вече.
Частен рехабилитатор ще ходи в дома на семейството.
За сега това.
Тъй като ми се налага да отсъствам ,оставям номера-моя и на майката в случай ,че някой би могъл да се отзове
0878 471052
0886 069467
Отново благодаря на всички.
Прегръщам ви най-сърдечно и се моля за всяко едно от децата ни :babydust3

ДА СПАСИМ МИХАЕЛА !!!!!!!
Банка ОББ
BG 38 UBBS 80021093375620
Михаела Милкова Асенова

Мили мами,имаме отговор от Германия.
Искат детето там за пълни изследвания.
В понеделник ще изпратят офертата.
Става въпрос за още 7000 евро в срок от 3 седмици.
МОля всички,които имат възможност,да помогнат.
Посочила съм телефони,тъй като от утре няма да мога да следя темата.
МОля ви за финансова и морална подкрепа.
Пишете до медии,институции.
Нека всички да помогнем.
Благодаря ви.

# 28
надявам се ,че ще помогнат на Михаела  http://save-smile.org/   bouquet

# 29
Благодаря на всички,които се отзоваха.
Мили майки,парите за рехабилитацията са събрани.
Сега събирамае пари за изследвания в Германия.
Ще кача документите на компютъра и ще ви копирам информацията.
Сумата е около 8000 евро,но нека пусна документа,за да сме по-точни.
По-късно пак ще ви пиша.
Много ви благодаря за съпричастността.
Вярвам,че Михаела един ден ще може да благодари на всички сама.
Прегръщам ви и ви целувам виртуално.

Общи условия

Активация на акаунт