Бебешки дрехи/аксесоари- втора употреба

• 17 866
  • 197
  •   1
Отговори
# 15
  • гр.София
За мен беше голямо удоволствие да изберем и купим нови креватче, количка, столче за кола и други по-едри вещи. Искаше ми се тези вещи, които ще се ползват по-продължително време да са съобразени с моя вкус и разбиране за красиво и удобно. Иначе не виждам нищо лошо в това да ползваш вещи или дрехи втора употреба. Дъщеря ми е на година и два месеца /почти/ и почти не сме й купували дрехи. Имам близка приятелка, която има две дъщерички, от които са останали много красиви и запазени неща. Приятно и забавно ми е  да комбинирам между получените от нея дрешки и закупените от мен. Освен това имаме и много играчки втора употреба. Страшно много пари сме спестили по този начин, което пък ми позволява да купувам от по-качествените и скъпи детски храни и козметика.

# 16
Да, ползвала съм дрехи и други неща от приятели и пак бих ползвала. Единствено пластмасови шишета и биберони съм отказвала, дори да са били запазени. Сега съм дала всички бебешки дрешки на сина ми на една приятелка и тя каза, че ще купи само комплект за изписване, за да има все пак детето и нещо розово ( чака момиченце).

# 17
Не ме притеснява фактът да облека на малкия дрешки от друго дете или от магазин втора употреба.Почти не съм му купувала нови дрешки-сестра ми ми дава доста от нейното момче,а и в квартала имаме супер магазинче за детски дрешки втора ръка.Днес,например,взех зимно панталонче и шапка(и двете "Mexx") за 5 лева.И двете изглеждат като нови Simple Smile

# 18
Ползвала съм. Нямам никакви причини да не приемам такава помощ.

# 19
Ползвам доста неща от приятелки. Най-вече дрешки, но за обувки ще се замисля сериозно.

# 20
Ние си купихме всичко ново, защото нямаше кой да ни даде.

Но не съм против и купувам/продавам.

# 21
Дъщеря ми е cред първите бебета в родата и в компанията ни и никой не ни е давал нищо, оcвен малко дрешки за първите два-три меceца. Ние обаче вcичко раздаваме, че cлед наc много бебета ce народиха. И дрехи и колички и шезлонги и кошарки, и бънджита, активни гимнаcтики, кончета, вcичко, което ни е излязло от употреба и имаме приятелcко бебе, на което тъкмо ще му влезе в употреба. Обувки не cъм подарявала, защото те cлед като Калина ги е ноcила, повече за нищо не cтават  Mr. Green

# 22
До сега не сме взимали нищо използвано и не смятам да взимам.

# 23
До сега не съм взимала нищо и не бих взела ако не е от страшно близък човек ,но няма такъв с малко дете и съответно не бих взела.

# 24
Не виждам нищо лошо в това. Ползвала съм дрехи втора употреба, включително и бодита. Обувки не бих ползвала втора ръка.

# 25
  • София
Ползвала съм, разбира се Simple Smile И съм взимала, и съм давала.

# 26
  • София
Нямам скрупули в това отношение Peace Накупила съм само нещата, на които държа да са новички или които няма как да взема от някой (креватче, матраче, козметика, чаршафчета и т.н.). Не съм купила нито една нова дрешка, мисля такъв да е само комплектът за изписване - всички останали ми ги даде сестрата на мъжа ми. Нейното детенце е на 2 години и бебешките му дрешки са обличани едва по няколко пъти. Не виждам смисъл да купувам нови при положение, че повечето въобще няма да ги износи.

# 27
Моето Кате има толкова дрехи от братовчеди и братовчедки, че на моменти чак ме хваща яд, че не мога аз да му избера.
И не само дрехи - активна гимнастика, столче за кола, проходилка и още и още  Laughing
И никак не ме притеснява, че са ползвани, щом са качествени и запазени  Simple Smile

# 28
  • София; Дружбето
Ползвам дрешки и обувки вора употреба. Нямам притеснения по въпроса. Не бих купила ползвано долно бельо само.

# 29
Ние имахме стршно много подарени нови дрехи и аксесоари. За цяла една година нещата, които съм купила се броят на пръсти /купувала съм основно потничета, бодита, шапки, обувки и много рядко нещо което ми хареса/. Не всички подарени неща са по мой вкус, но всичко се облича поне веднъж Mr. Green Носени и запазени дрешки имаме от племенника ми и племенницата на съпруга ми и нямам никакви притеснения да ги обличам на малката.
След като ни омаляха дрешките съм изпрала, изгладила, опаковала и надписала всичко. Особено нещата от 0 до 6 месеца са си новички, слагани по 1-2 пъти. С удоволствие чакам племенниче или друго бебе на близки, което да ползва някои от нещата.

Аз лично се възползвам от всеки подарък и знам, че ми спестява доста. А и не ме заболява корема, когато малката бърше пода с панталонче за 5 лева, вместо с марково за 50. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт