Колко време правихте опити преди да забременеете?

• 105 434
  • 575
  •   1
Отговори
# 435
nenibeni, правени ли са изследвания на мъжа?

# 436
Здравейте момичета!  Hug Щом е тип анкета, ще кажа и за мен. Първата ми бременност не беше по план ( просто разбрах че съм бременна  Simple Smile ). Сега с тази бременност, дълго време не исках второ дете (имах и нередовен МЦ и бях почти през всичките години на противозачатъчни), но в началото на Септември месец 2012 реших че искам, изчаках да ми свърши МЦ (съответно не почнах противозачатъчните) и стана веднага. Аз съм с т.н. обърната матка, уж забременяването би следвало да е по-трудно, но се получи от първия път. Пожелавам на всички леко и безпроблемно забременяване!   bouquet

# 437
Ние 2ри месец бебиправим Simple Smile Дано и на него да си останем   Praynig

# 438
алексче, нито мъжът ми, нито аз сме си правили изследвания все още. Мислех си, че като съм забременяла веднъж, и нещата би трябвало да са наред и за втория път, ама явно не. Не знам при мъжете как е, възможно ли е за две години да се промени спермограмата? Тогава беше наред.

# 439
Разбира се, че е възможно, 2 години не са малко време. Нещата могат да се променят както при мъжа, така и при жената.

# 440
Да, за съжаление от опит спермограмата се промени при нас за 1 година.

# 441
Разбира се, че е възможно, 2 години не са малко време. Нещата могат да се променят както при мъжа, така и при жената.
Peace
2 год. са си доста време за един организъм.
Бъдете предпазливи със сроковете на изчакване, ако имате някакви колебания - за да не се окаже в един момент, че часовникът вече е отмерил полунощ... Confused

# 442
  • София
алексче, нито мъжът ми, нито аз сме си правили изследвания все още. Мислех си, че като съм забременяла веднъж, и нещата би трябвало да са наред и за втория път, ама явно не. Не знам при мъжете как е, възможно ли е за две години да се промени спермограмата? Тогава беше наред.
и аз имам едно спонтанно забременяване преди 5 години, но оттогава не мога да забременея, пък дори и с ин-витро.
Затова не губете време- а направете необходимите изследвания. Пък дано да нямате проблем и да забременееш бързо Praynig

# 443
Аз имам неуспешна бременност септември 2011 , в началото на 5 г.с , и явно се беше получило абсолютно спонтанно месец преди това БЕз никакви планове и изследвания...

# 444
Ако до 6 месеца не стане ,трябва да се търси лекарска намеса

# 445
Аз знам, че до 12 месеца е нормалния срок.

Много често неоткрита и нелекувана хламидия е причина за безплодието при жените. Наистина е хубаво да се ходи поне 1-2 пъти годишно на преглед.

# 446
  • София
Аз знам, че до 12 месеца е нормалния срок.

Aко си под 35г.

# 447
Вече не знам кое е нормален и кое не нормален срок, 6-тия месец направихме първите изследванията, добре бяха, но пак нищо, онзи ден наново започнахме, но с по-задълбочени и се оказа че въпреки, че съм на 34 години съм с изчерпан яйчников резерв и пътя е само донорско инвитро, така че според мен е по-хубаво да не се чака много.

# 448
  • София
Съжалявам да прочета това drazena  Rolling Eyes Така е за съжаление,даже момичета на по 20 и няколко също може да имат този проблем. Rolling Eyes

# 449
  • София

Драцена, съжалявам да видя това, но понеже виждам, че си от Бургас, а там лекарите не се славят като най-добрите- мислила ли си да потвърдиш диагнозата все пак с други лекари?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт