ЮЛСКИ бебешоци 2009 - тема 6

• 13 148
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Ха добър ден и от нас с Преслава!
Днес ми е ден за почивка след почивните дни  Laughing Починахме си добре на вилата, Преслава както винаги спа почти непрекъснато, събуждаше се да яде през деня на 2 часа и после по 5-6 часа 2 паузи привечер и вечер. Може би жегата я мореше макар, че се опитах да я държа на хладно. Та почивам си след почивката, защото имаше толкова много хора около нея, а аз все не можех да се отпусна допкато е в снаха ми или майка ми. Племенницата все й налиташе да я целува и гали, пък още се държи малко като с кукла и не може да свикне с това колко е нежно едно бебе. А пък ревнува.. до небето.. беше свикнала да ми вика "мамо", а сега като вижда, че съм майка на друго дете... пък и вече вниманието не е само за нея.... не й е приятно, но се постарахме да не се чувства толкова зле. Снимки имаме няколко на снаха ми на фотоапарата и си ги чакам и веднага ще се похваля (не че са кой знае колко и какви.. нали все спи сънливката  Laughing )

Не съм чела назад, за което се извинявам Blush
Гале Hug въртящата играчка е страхотна!
Аманитка, не се предавай така лесно Simple Smile Галето е права, че и мъжа ти ще има нужда от време да свикне с промяната в ежедневието. И моя мъж беше малко стреснат в началото и все питаше какво и как.. сега вече посвикна.
 От снощи се учим да къпем Прелсава в корито... не беше кой знае колко "страшно" с повечко пеене си спестихме реването... Песента за палците ни спаси определено... от много повтаряне обаче взех да бъркам реда на пръстчетата.. добре, че не разбира текста детето.. щях да го омотая добре  hahaha  
Мамбинка радвам се, че се оправяте вече... хич не се ядосвай и не съжалявай за решението.  Hug
Джиджи, радвам се, че сте изкарали така добре Simple Smile И че си здрава вече   bouquet

Оооо, забравих да се похваля.. преди малко изрязах първите ноктенца на Преслава  Party Беше по-лесно отколкото си представях.... гледах тия малки нокти и викам защо взех такава дебела ножичка, пък тя се оказа доста удобна и практична. Ще приличам ли на луда, ако... запазя първите изрязани нокти на детето  hahaha  Не са всичките и не са съвсем първите.. досега и се белеха и доста обелих и хвърлих Rolling Eyes

# 211
  • Кърджали
Дребничката и днес няма намерение да ми даде да поспя поне половин час, за повече не си и мечтая.Събуди се сутринта рано рано и за цял ден я е спала два часа я не. Ама аз вместо да се възползвам от това и да си легна, си казвам хайде сега ще почистя, че е като след бомба в къщи, хайде сега да направя нещо за ядене и после лягам. И хоп, маймунката ококорила очи и реве. Че на всичкото отгоре днес и като че ли отново имитира ядене, стои по малко на гърда и след има няма половин - един час рев, че е гладна. Сега седи, битка и се прозява, а и мрънка, ама не ще да спи. Инат с ината.  И май нещо я боли, то няма такова мрънкане и реване като днешното. Ама не ща да и давам капки за колики, защото нито и помагат кой знае колко, нито пък тя има силни колики, само дето я запичат.
Аманитка, надявам се бързо да се адаптираш и да се справяш сама. Пък дано и таткото го удари нещо по главата и ти помага. То му трябва само веднъж да помогне и да разбере , че няма нищо по хубаво от това да се грижи за детето си...
Нашето маймунче много обича да я къпят, хеле в коритото. И да се е късала от рев, в момента в който усети водата и млъква. И така сладко се усмихва...
Пак ревна това дете....

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 19:13 от Sandra_19_84

# 212
Инкс, права си.. хич не съобразих, че изискванията за различните общини са различни. Сигурно все пак около нова година ще бъде офанзивата.
Галето, това, което описваш ми е единия вариант за играчката. Другия - към нашата кошарка си вървеше играчка с три мечки, която обаче иска навиване и свири макс по около 2 мин. Та тя е закрепена в една дупка в ъгъла на кошарата и може би там ще е възможно да се закрепи някаква играчка.
Аманита, не е добре постоянно да се чувстваш уморена. Tired Лошото е, че и с адаптираното мляко, едва ли ще станат много по-леки нещата, ако малкия е мрънкав. На твое място бих се опитала да кърмя още, пък ако е много тежко, тогава се откажи. Не знам как ще ти се стори този съвет, но дори да нямаш отмяна вкъщи, пробвай да не се занимаваш много много с домакинстване. Бебето и ти сте най-важни, така че всички чинии, пранета и глупости могат да изчакат. Лягай си, когато малкия спи, излизай на разходки, когато ти се прииска, независимо колко бомби са паднали из къщата и дали има сготвено. Стискам палци малкия да си урегулира хапването и да се успокоят нещата при вас. Да ти се оплача само, току що ми се наложи да се боря с нова бучка. Тамън оправих едната гърда и айде следващата - киснене под душа, горещи кърпи, кърмене, изцеждане.. #Crazy Яко се уплаших този път, защото с помпата нищо не излизаше в началото .. добре, че е бебето да успее да издърпа запушването.

Отивам на разходка с малката.. и да се снабдя с най-ценния плод за сезона - динята. Joy

# 213
  • Canada
Здравейте мамчета,
Аманитке, а добре ли си хапваш? Защото като кърмиш е много важно да се храниш - иначе няма как да не се чувстваш уморена.
Виждам че коментирате вече играчки за бебчетата. Ние още не сме окачили тази за над кошарата, защото малчо още спи в шезлонг. На количката съм му сложила една въртяща и пееща играчка и много й се радва... А иначе го забавлявам от времена време с един звънящ крокодил и жужаща пчеличка...
Днес имахме страхотен половин час с Нико. Гледахме се, говорихме си (той гукаше) и се смеехме един на друг и беше страхотно... Peace Както вчера някой писа: ето това са страхотните моменти! Party
Днес съм в нова чуденка: акото на малкия е светлозелено. И се чуда дали е симптом на изстинало стомахче или е от АМ?
Галето123, благодаря! Hug

# 214
Здравейте момичета, аз отдавна не съм писала, че си нямам интернет вкъщи, но днес сме на гости при свеки за първи път с беба.
Прочетох отгоре - отгоре темата и виждам, че и вас ви тормозят почти същите неща като с нас с бебка.
amanita - много е трудно да си сама с бебето. Аз също съм имала ужасни моменти. Толкова ми се е спяло, а бебка реве ли, реве. На мен майка ми дойде за 2 седмици след изписмането и не знам какво щях да правя без нея. Тя переше, готвеше, гладеше, чистеше, приспиваше бебето докато на мен ми се спеше. И като си тръгна ми беше адско трудно, особено когато бебка не искаше да спи по много време - по 6, по 8 часа. Колко прозявки си направила докато пея зайченцето бяло, а бебка реве или ми се кокори. Да не говорим каква супа сготвих на мъжо за около 3 минути - в крайна сметка той я изяде, без да се оплаква  Mr. Green. А и хубаво че купихме повечко дрешки, че пера и гладя 2 пъти в седмицата.
За кърмете - сигурно и ти си изчела всичко и все пак трябва да направиш нещо като режим, защото бебчета си мислят че са гладни, когато ги боли коремчето и ако по-често му даваш да яде, ще му се разтрои стомахчето и ще го боли още повече, най- добре си вземе едно кантарче за бебе и ще си сигурна, че бебчо се е наял добре. Аз така правя, въпреки че май чакам все майка ми да си вземе почивен ден да претегли бебка, че мен малко ме е страх да я оставям на твърдо.
За коликите - и нас много ни тормозят, дори когато бебка беше на 2 седмици викахме бърза помощ  Sad
Точно майка ми си беше тръгнала, а мъжът ми работеше до късно. Бебка започна да реве много силно и да рита с краченца. Какво ли не пробвах, а като я гушках, тя само ме хапеше навкякъде - по рамото, по ръката - да суче. Въпреки че беше яла скоро, явно си мислеше за гладна. В крайна сметка отидох да се измия и я оставих на спалнята. Като се върнах и я взех, тя не плачеше, тъкмо я сложих да суче и видях, че тя не иска и че не диша дълго време и после пак така.
Вдишваше  2 пъти набързо и после много време не дишаше. Паникьосах се и звъннах на мъжа ми, за щастие чух телефонът му пред вратата. Той също се паникьоса и се обадихме на 112. Той слезе с бебка, аз се преоблякох, но като слезох те бяха заминали. После се качих и видях че мъжът ми си е забравил джиесема. И почна един рев -  направо не искам да си спомням.
 В крайна сметка бебка се е оправила докато стигнат спешния кабинет и лекарката е казала, че това е нормално да малките бебчета, защото дробовете не са им развити достатъчно и просто се е задъхала.
Нямам време да качвам снимки, но това на аватара е моята Ива.
Това е от мен засега, надявам се в скоро време темата да е по-ведра за всички  Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 18:34 от Mishe333

# 215
  • Canada
Момичета, къде се загубихте?
Мише333, голям стрес си изживяла... Звучи ужасно...
Мамо диди, исках да те питам от този сайт за снимки дето го пусна, може ли да се проследява поръчката?

# 216
  • Видин
Благодаря на всички за съветите  Hug
Карелия, уж хапвам, ама може и да не е достатъчно Rolling Eyes На малкия акото беше зелено в болницата, докато беше на АМ  Peace
Мише333, моя дребосък и сега понякога забравя да диша.Но знам, че е нормално и бебетата издържали по-дълго без въздух Peace
Влизам да ви предам специални поздрави от Берушка.Тя, душицата, само 3 месеца трябва да се пази и почват опитите за бебе пак.Вярвам, че този път всичко ще е наред  Praynig Ще й стискаме палци, нали? Wink Каза, че първо на нас ще се похвали.

# 217
  • София
Много  Hug Hug Hug и силно стиснати палци за Берушка. Дано съвсем скоро ни се похвали.

# 218
  • USA
Берушка, този път всичко ще е ок,пожелаваме ти успех и да имаш най-здравото и послушно бебче.

# 219
  • Кърджали
Стискам палци Берушка съвсем скоро да ни се похвали с така желана новина. Знам, че ще стане скоро, надявам се поне.

Аз .... направо ми се плаче... Накрая вечерта не ми издържаха нервите и се разкрещях. И тъй като нямаше на кой, се разкрещях на мъничката ми. Цял ден само мрънка и реве, аз не знам с какво да и помогна и... Секунда след това се почувствах много зле и ми се доплака. Гушна си я и я разцелувах. Горкото, то няма никаква вина.... Ако татко и си беше тук , щях да му я връча докато се успокоя, ама като съм сама през седмицата...
Сега след като я изкъпах във ваничката и, се успокои..Посука малко, нищо че яде преди половин час и заспа. Надявам се да не се събуди пак след пет минути.
Утре ще я водя на консултация, да я видим колко е пораснало милото ми момиче. После колежки на майка ми ще идват да видят мъничката. Не обичам като се събират много хора в къщи, сякаш и малката е по - неспокойна тогава.....

# 220
И аз се присъединявам към пожеланията за Берушка! Дано този път всичко да е наред!

Аз пък да се оплача нещо като че ли не ми е достатъчно млякото напоследък, особено вечер. Купих и чайче - българско някакво, но ефекта не е кооой знае какъв. Досега рева хайвана и сега се мъчи да заспи с бибата, като яде за втори път в течение на час и половина и се ядосваше, че струйката е слаба. НЯмам повече какво да й дам  Sad Да взема ли да дохранвам? Дайте съвет. Наливам се и с едни сокове... Бозата я махам понеже тя ни докара до запека май. И мене и нея... Не съм сигурна всъщност дали не е просто кисела - тя още от сутринта днес всъщност си намира за какво да мрънкоти, но все се притеснявам като реве така да не е от глад...

# 221
  • Кърджали
Емили, и моята госпожица /както се оплаках преди секунди/ днес е особено настоятелна в желанието си да суче през половин час. Накрая и аз се усъмних отново дали и стига храната на малката и направих АМ, но не изпи и грам от него. Но пък си умира да ми виси на гърдите...
Май наистина заспа. Сега пак няма да мога да я събудя в 12... Абе шантаво дете и това е.. На майка си, на баща си ли прилича, не знам.. Май и от двама ни е взела най - лошото - инатлъка ни.

# 222
  • София
  Емили повечето бебета са по-нервни вечер. Нормално е и не винаги е само защото са гладни. Ако се налага предлагай през час, час и нещо двете гърди и така докато заспи. Знам че е изморително и трудно, но преминава и се забравя. С каките беше подобно положението, сега с малката е по-лесно, но си спомням какво ми беше..
  Sandra_19_84  шеста седмица много често се наблюдава скок в растежа или лактационна криза, когато рязко се увеличава нуждата на бебчето от мляко и съответно то иска да суче по-начесто известен период от време. След няколко дни до седмица преминава  Simple Smile
  Знам, че ви  е рано да мислите за захранване, но наскоро попаднах на много хубава статия  от блога на Хедра. Нещата са синтезирани и поднесени разбираемо, а на майката остава да избере кое и се струва най-удачно за неиното детенце
  Захранване - кога, как, с какво и колко?

# 223
  • USA
Емили,дали няма да стане ако се пробваш да се цедиш между храненетата newsm78, може по-този начин да си увеличиш кърмата.

Аманита,не се предавай Naughty.Аз също се оправям сам самичка, нямам никoй тук дори и за един час да я погледа.Мъжът ми освен че работи, и учи, и малкото свободно време в къщи му преминава в учене.На това отгоре трябва да се старая да не му пречим с нейните ревове, а и тя не е от най-кротките и при това с колики,така че има и други като теб.Но според мен кърменето е много по-лесно,вадиш цицата и това е, ако трябва с AM тогава времето ще ти преминава в приготвяне на мляко,миене и стерилизиране на шишета.  Peace

Aila ,благодаря за статията,много е полезна. Hug

Ще помоля и момичетата ,които се грижат за страхотните теми да включат тази статия,благодаря предварително.  Praynig Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 20:59 от maimun77

# 224
  • Canada
Много стиснати палци и от мен за Берушка!!! Вярвам че чудото ще стане скоро и ще се радва на здраво и послушно бебче... Hug Hug Hug
Аманитке, благодаря за бързия отговор относно акото и АМ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт