ЮЛСКИ бебешоци 2009 - тема 6

• 13 143
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
  • Велико Търново
Берушка, всички ти стискаме палци и ще чакаме скоро да се похвалиш Wink
Aila - на ниво както винаги  bouquet

# 226
  • София
Берушка, успех ! Иска ми се вече да ти кажа ЧЕСТИТО, защото съм сигурна ,че всичко ще е ок и ще имате най-прекрасното бебенце на света!
Емили, тамън да ти напиша за вечерните ни кризи и Айла се е включила. НИе сме така от около 3 седмици като напоследък през вечер или две се сърди. Тази вечер беше една от тях. Първите пъти и аз като теб си мислех, че нямам кърма, но не е така /стига наистина да нямаш де/. Стискам зърното и си тече, давах от шише, чак до размразяване стигнах щото се цедих и то нали се сещаш не излиза много, а и половината от зор разливах Mr. Green. После в нета прочетох за вечерните кризи на повечето бебенца. Етокакво прави Цвети - след баня винаги плаче , преди си цоква и заспива без проблем. Ама едната вечер слагам я и тя реве и се дърпа, слага уста и я дърпа веднага или цоква 3-4 пъти и се дърпа и реве ама не на глад ами незнам... и така 40 мин. шише не ще, цица не ще - рев, рев, няма успокояване. Най-накаря се умори зверски и зацока малко и заспа и така почти всяка вечер. Четох, че вечер кърмата не е толкова много , но пък е по-калорична и бебетата се дразнят , че не тече, а вечер са уморени и ги мързи да сучат по-силно. После пък гърдите ми ставаха по-пълни и течеше ултра силно, още по-зле - дърпа се и й пръсках в очите. Рев, рев, най-накрая почнах да я кърмя станала, гушнала съм  я на люлка, тя цока и се дърпа и реве, аз я люшкам и пея и слагам на гърдата и балансирам  Crazy но пък така поне не й течеше силно и се унасяше. После разреди тея моменти и сега си реве ама поне не танцувам, повече гушкане и се успокоява. Някои мами кърмят на тъмно за да не се дразнят бебоците повече. Цвети цока , цока, реве, реве и после я вдигам и я нося доста време докато се успокои. Не знам дали е същото и при вас.
Айла, благодаря за статията , вече сме на тази вълна Peace

# 227
Берушка пожелавам ти след няколко месеца да гушкаш едно сладко бебче и да бъдеш най - щастливата мама на света newsm51 Hug Praynig

# 228
  • Варна
Мамо диди, исках да те питам от този сайт за снимки дето го пусна, може ли да се проследява поръчката?

Карелия, правиш поръчката в нета, получаваш номер на поръчката. Звъниш им по телефона, казваш си номера и те проверяват дали всичко е ОК. Снимките идват със Спиди до 3 дена, но фотото не ми дава номер на товарителница за проследяване. Всъщност аз не съм искала, но съм поръчвала и получавала без проблем 3,4 пъти. Определено е по-евтино от Варна, дори и с доставката Peace

# 229
Берушка, миличка, пожелавам ти съвсем скоро да си в бремелинските редици, от сърце ти го желая!!!

Зори - само да ти кажа - с АМ не е по-лесно, също може да се каже, че няма режим, тъй като не винаги яде цялото количество, може просто а хапне 40, 80 мл., различно, както му е кеф на момента...и тъй като аз лично не одобрявам насилственият режим (да го държиш гладен докато дойде часът, през 3 часа така + нощен глад) и съм сигурна, че и ти не го одобряваш - даването на АМ от шише не е по-лесен вариант...то е просто начин на хранене, като всеки друг, имаси своите + и –. Кърми колкото можеш по-дълго, но ако усетиш че изнемогваш психически и физически, замисли се да минеш на смесено хранене, като даваш от шише и кърмиш...ти ще си решиш, пожелавам ти да успееш да намериш идеалния вариант за теб и Габко Hug

Ем - вие къде излизате нощем? Ох как прозвуча само Laughing

# 230
Милата Берушка дани при нея всичко е наред и скоро да гушка пухкаво бебче  Hug

Карелийка, в какъв смисъл да следиш поръчката.Може да проверяваш какви снимки си поръчала още преди да пратиш поръчката.Можеш да напишеш по колко броя от снимка искаш.Можеш да видиш крайната цена на поръчката.Накрая поръчката ти се запаметява в профила ти.После отваряш скайпа и потвърждаваш поръчката си на техния скайп,който е fototehnika. До три работни дни снимките пристигат при теб ако са с куриер.На мен 200 снимки ми излязоха 32 лв.Супер тънка цена.Качеството е страхотно.

Аманитка- само спокойствие.Досега не си била сама и е нормално да се притесняваш но се учудиш на себе си колко добре ще се справяш.Аз съм цял ден сама с две деца едното от които няма спирачки  Laughing Вечерта понякога имам помощ от таткото като не е на работа но да ти кажа ,когато сме сами трите сякаш е по-лесно.По бързо се оправяме  Laughing

# 231
Берушка - стискаме палчета мила, пожелавам ти догодина да си гушкаш едно сладко бебче, защо не и 2 Praynig
Аз днес цял ден на вън.С бебчо излязохме в 9.30 сутринта и се пребрахме благополучно в 22.00ч. ooooh!.Голямо хайманосване... Crazy
Ние сме все така спокойни, кротки , послушни-пу-пу.Като за момченце все още не мога да повярвам.Не смея и да се успокоя.След още 2-3месеца ще си покаже Mr. Green.Спи по 2-3часа, ядем и пак спим.Почти не реве.Ако реве то е , защото е гладен или с пълен памперс.За сега не мога да се оплача дори напротив.Ако сме си в нас и спя когато и той спи леле то май няма да стана от леглото, ама пусто като ми се ходи по кафета ,плаж, кръчми нямам време за спане Mr. Green.Отивам да го кърмя и лягам утре ще ви чета и включа.
Лека и спокойна нощт на всички Hug

# 232
Зори - все се канех да ти пиша по питанката ти, обаче забравях, ей сега ще пиша: питаше как се справяме сами, дали татковците помагат и т.н. искам да ти кажа, че изпитвах ужас от момента, в който ще остана самичка...дали ще се оправям с всичко. Обаче всичко си тръгна нормално, учудващо добре за мен, някак си като си останахме сами с бебчо, се сплотихме и станахме едно цяло...предугаждах всичките му кефове и дискомфорти, знаех какво да правя вуъв всеки момент...изключение беше дрането му понякога, когато само татко му успяваше да го укроти...През деня сме предимно навън, а чистенето съм го оставила за след второто му нощно хранене - по-точно, сутринта към 5 хапва и аз после не заспивам, ами си почиствам за десетина минутки (пералня, моп, прах, кухня). Готвенето е екстра обаче, има нужда от време, а не винаги става през деня, затова или таткото готви ако има сили след работа, или аз крадвам минутки - десетина, докато дреме, после десетина докато е в шезлонга, манджата вче се готви, остава да я донаправя, когато пък го оставям да се дере в другата стая, ама няма как Embarassed
Къпя го самичка, че таткото нещо се спече последния път, а и ми се пречка само - но реших да го хвана за ушите и както може, да го къпе. Въпросът е в ритуала, а и идеята е и таткото да може да прави нещо самичък, да се чувства полезен, иначе се чувства малко изолиран. Не че няма да му е лесно да не прави нищо - ама не бива така. така че съветвам те да му възлагаш бойни задачи, отначало мънички, после по-сериозни, сигурна съм, че ще слуша и изпълнява. Моят го е страх да го нахрани примерно, но аз обясних, че е хубаво да се научи, това е предимството на шишето - че друг може да отмени мама...показвам му как, обяснявам и го превръщам на лесна игра ( и те са като децата...). като го виждам да греши в нещо, първо се сопвах и карах, но после взех деликатно да обяснявам, че не се прави точно така, а ето така. Не с лошо, ами с добро, кротко, обяснявай - да не се чувства като на изпит или в небрано лозе човека...
та, ако си педант по отношение на чистенето - направи си план, по който да действаш, винаги заделяй малко време да си оправиш. ако пък не ти пука - когато имаш време, тогава. Аз съм малко психопат в това отношение и откачам ако ми е ройнао унас, затова ги правя тези лудости в 5 часа сабахлен Crazy През деня пак чистя - моп в детската най-вече, ако има боклуче или повръщано, но това е според случая.
Сега нали майка ми е тук до края на седмицата, та малко ми се меси и дава акъли, обърква и установените ни навици, но ще го преглътна, все пак ми е помощ, доста неща имам да свърша тази седмица и добре че е тук. Но ти с майка ти не би трябвало да имаш такъв проблем, свикнали сте и сте на едно мнение за всичко, предполагам.

# 233
Миме и на ,мацката в стаята й се случи същото, погледахме се, погледахме се и грабнахме бебоците и навън. При нас също дойде санитарката с метлата, посмя ни се и после се ядоса, защото се оказа, че не е изтекъл живакът и само сме създали стрес  Laughing
Честита ви месечинка на всички.
Фелисити, много гадно с тази диета, а за случката ти, направо ужас. Мен ме гони параноята, че ще остане заключена някъде, я в колата, я в нас, явно има защо.
mikivl, ние ще водим малката другата седмица, живот и здраве.
Сандра , вие аха сте се запознали с таткото и сте направили малката принцеска, браво за смелостта  Grinning.
Гале ooooh!. И аз се чудя кога ще ни е  втората среща, хайде мамчета, кога ще се съберем повечко и да шашнем хората Laughing. Била ли си на Марина кейпа, плажа как е, бил малък?
Ваня, честит ви двоен празник.
Аманита и аз така се чуствам с това цедене, после правене на АМ, после измий шишетата и помпата и айде пак дошло време за ядене. Как е положението в къщи, нали се притесняваше, че се прибираш.
daesy_des , много готино клипче.
Дарка, какво е това плюнчене?
Мамбина, аз съм абсолютно ЗА, за Южния парк в петък.
Джиджи, добре си дошли Hug.
Mishe333 , направо настръхнах като четох, добре че се е разминало и не е било нещо страшно.

Берушка, стискам ти палци и да ни се похвалиш в най- скоро време
Аз да се похваля ли , да се оплача ли незнам. Днес излязохме с бебока рано, рано, да си крам колата за смяна на маслото, филтри и тн (понеже е женска работа и то на жена с новородено) и нали ще пътуваме да ми я погледне, еми вече си имам нови дискове, нови накладки и отново олекотих джоба на баща ми, защото дойде изненадващо. Заради глупостите на мъжа ми, да се занимавам с мъжки работи не можах да оставя колата вчера и днес цял ден обикалях из Дружба 1 и 2, много голям поход направих, докато я оправят и резултата е на лице, сега ще ми завидят селските баби за тена, по- аграрен едвали може да бъде. Една сенчица в тази Дружба няма. После бях  на кола маска, малко ме беше шубе от болката, но след първото дръпване разбрах, че раждането си е казало своето и сега колата маска ми се видя като гъделичкане. Колата маска беше егаси комедията. Козметичката ми никога не си спазва часовете и уж я нахраних малката, но докато дойде моя ред, вече на краката беше стигнала и огладня бебката. Та хайде дръпване, тикане на бибата, накрая ми я даде да я залъжа с кърмене, тя ме скубе, аз кърмя с едната си здрава гърда, да ама нали няма кърма, точно две минути и до там, изгуби интерес, но позакрепихме положението за малко. Само за скрита камера бяхме Joy.
 После бегом да я нахраня. Едвам се прибрахме в едно ужасно задръстване и уж, ще излизаме после хайде оправихме се, хайде на пица и долу тъкмо сглобихме количката, нагласихме се, натъкмихме се и приятеят ми започна да хленчи да ми прави фасони като разглезена кокона и мен ми кипна, цял ден се пържа и върша мъжка работа, защото предния ден тъкмо да оставя колата и тряваше да ме вземе и ми звъни, че спукал гума и да дойда, та както си бях при майстора си тръгнах, та с бебето натам, майстора затвори междувременно. Баща му вече беше дошъл и оправяха проблема, много се издразних #Cussing out. И сега ще ми хленчи, грабнах бебето и се прибрах, ще му се незнае дрисльото, ще ми хленчи за глупости, мен днеска ми се разка играта с тази програма, а и бебе да гледам по улиците цял ден. Поне колата е готова за път и била наред вече. За вечеря не пипнах нищо и го оставих да простира, щом ще върша мъжката работа, той да върши женската!!!
Забравих да се похваля, вчера си взех бански, изглеждам ужасно, надеждата ми е, че вече е извън сезона и няма хора, а ако са недовиждащи баби и дядовци, хич няма да се обидя. Лека нощ от мен Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 00:28 от Julsko bebe/ Драга

# 234
Здравейте или по-точно - добра нощ!
Имах доста работа напоследък и не ми остава време да погледна темите. Естествено носенето на няколко дини под една мишница ми се отрази супер негативно. Уж имам най-доброто бебе на света, а вечер се чувствам смазана. Търпях умората до момента, в който ми прилоша докато бутам количката из града. Добре, че не бях сама в него момент и успях да звъна на мъжа ми. Ходих при личната си лекарка и след като ми пуснаха изследвания се оказа, че съм с анемия. Хемоглобина съм го докарала на 83, при положение, че ме изписаха от болницата с 97. Реших да намаля темпото и да се отдам на децата и ето, че след два дни Мишо докато плачеше и размахваше ръчички в скута ми, ми бръкна в окото. Окото ми започна да сълзи, поду се и се затвори, а на всичкото отгоре болеше отвратително - имах отлепена роговица колкото лещено зърно. Та, така, временно се превърнах в едноокият Джак - с превръзка на едното око  Simple Smile За щастие и това мина и сега митлосваме улиците и кафетата с Михаил.
Иначе да се похваля - Мишо си има две млечни мами и вече месец е само на кърма Heart Eyes Забравих какво е запек, сега ака по 3-4 пъти на ден. Другата седмица, в сряда, ще слагаме Пентаксима, освен неспокойствие някое бебе, от тези, на които вече е бита, да е вдигало Т или някакъв друг симптом да е имало от нея? На каката преди слагахме от обикновената ДТК и въпреки, че тя не прояви никакви странични ефекти, бях все на тръни.

Ние от много мислене накрая се отказахме от морето. Наехме една къща на брега на язовир Ястребино, ето тази, и в петък смятаме да отидем за 3 дни заедно с още няколко наши приятели.

Това е засега от мен, като се върна ще ви пусна рецепта на един билков лосион за коса, за тези, на които косата е започнала да капе. Това бе единственото нещо, което ме спаси да не оплешивея след първото ми раждане.

Берушка, имаш и моите стиснати палци!  Hug

Прегръдки на всички!  Hug

# 235
  • Варна
Берушка  Praynig Hug

ние да се цопнем с едно фото  Flutter кръстниците се запалиха по фотография и намазахме покрай тях  Mr. Green трябва малко да си пооправя фейса с фотошопа че като си гледам мутрата и ми се доспива  hahaha

ето тука и другите http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/album.php?aid=2016482 … amp;id=1445604878

# 236
  • USA
Момичета,имам въпроси,ако някои може да ми отговори.На моята бебка и се бели дупето,точно около ануса, имам чувството че я боли, но пък не плаче когато и слагам кремче,дали е от това че е постояно с памперс или е нормално.Другия въпрос е че има жълто течение,някой да знае нещо за това.Другата седмица сме на доктор,ще и кажа, но засега съм малко притеснена.

# 237
Маймун77, не знам дали е същото, но на Калина й се белеше кожата от време на време, на местата, които мажех с крем срещу подсичане - Бюбхен. В един момент спрях да мажа и от тогава не се е белила. Предполагам, че нещо в активните съставки на крема беше твърде силно за нежната бебешка кожа. Сега мажа с кремчето само, ако видя, че нещо започва да се зачервява. Обилно всеки ден по един-два пъти слагам само млякото, с което мажа цялото телце.
За течението не знам, трябва да си каже доктор, но може би просто още не се е изчистила от хормоните при бременността. Аз много трудно се справям с почистването на интимната зона, защото ме е страх да пипна по-навътре. Но гледам, че постоянно има нещо беличко за почистване. Май и аз трябва да питам лекарката.

СафоHug що не внимаваш бе момиче  Naughty ooooh! Wink Весело изкарване на почивката.
Вирдж, много сте сладки тримата. Леле малкия колко коса има..

# 238
  • USA
Jillian, не е от кремчето, защото аз започнах да я мажа след като видях че се бели.Незнам и аз от какво е, но изглежда много кофти,миличката Sad, надявам се да не я боли. PraynigБлагодаря че ми отговори. Hug

# 239
  • София
Добро утро и от нас.

Ние днес ставаме на цели 2 месеца! Честити месечинки и на Руен на Мамбина и Кирил на Деянова - да са ни живи и здрави малчуганите.
Гале, не е истина простo. Имаме еднакви колички, а се окази и еднакви играчки - трябва да ги запознаем Цветето и Кико  Laughing. А как ми се дояде миш-машче...ама няма вчера бяхме при Ковачева, за да потвърди опасенията за АКБМ и ветото за неядене остава, ама ко да се прави в името на мъника ще се справим.
Аманитке, не се давай момиче, разбира се че ще се справиш. Аз съм също абсолютно самичка и то с един мнооого ревлив и мъчещи го колики бебок, на вс отгоре и тази алергия, заради която все се чудя какво моgа и какво е да ям и пак се справям някак.
Джил, добре че си се справила с бучката. Аз онзи ден се сдобих с една огромна и добре че беше малкия, че помпата нищо не прави. Аз за себе си разбрах, че за съжаление номера с даване на една гърда на хранене не работи, само си докарвам бучки. Също има и моменти както ти беше описала - или препълнени гърди - буци или няма никой. Сега на всяко ядене давам и от двете (почти всеки път) - хем той се наяжда, хем нямам проблеми с буци.
За срещата: ако е в ЮП и аз мога да намина. Кажете кога и колко и ще направя всичко възможно да дойдем и ние.
Иначе ние на моменти започваме да разбираме какво е добро бебе без колики, започват да ни минават май и имахме даже цели 3 спокойни дни - ми той само спеше и ядеше  Praynig Praynig Praynig.
Драг, направо ме разби с преживяванията ти при козметика...и мен ме чака в най-скоро време същото
Берушка и от нас много стиснати палчета и успех. Чакаме а се похвалиш много скоро!

Момичета, имам един въпрос: Как да разбера при кърмаче дали има разтройство? Малчо беше започнал да ака максимум по два пъти на ден, а сега от два дни почти при всяко чдене и като че ли е малко по-воднисто newsm78

Общи условия

Активация на акаунт