Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 638
  • 362
  •   1
Отговори
# 45
Не бих. Раждала съм вкъщи (при това, в края на 6-тия месец, когато бебето не беше толкова голямо) и беше много страшно (психически, иначе физически беше бързо и лесно). Второто ми раждане пък продължи 3 дни, защото едната ми дъщеря се беше заклещила в таза ми, а другата беше седалищно; тръгнаха с 1 месец по-рано и лекарите се опитваха всячески да забавят раждането (благодарение на усилията им сме живи и здрави, а на децата ми не се наложи да им включват кислород). При всяко положение, ако раждам отново, трябва да е със секцио и задължително под наблюдение. Не бих рискувала у дома. Peace

# 46
azaf, представям си колко страшно е било раждането да започне толкова рано, но тук говорим за доносена едноплодна бременност. При близнаци на малко места се позволява домашно раждане. Другото нещо е, че акушерките, които асистират у дома, разполагат с кислород и са обучени в реанимация, ако се насложи.
Но така или иначе разбирам защо не би се осмелила да раждаш у дома.

А защо ТРЯБВА да раждаш секцио следващия път?

# 47
Не, не бих

# 48
...

А защо ТРЯБВА да раждаш секцио следващия път?

След първото раждане имам една гинекологична операция, последвана от преразтягане на матката (заради двуплодната бременност, а първоначално се водеше "недоразвита" - т.е. преразтягането е доста сериозно) и секцио. Едно нормално раждане е много вероятно да ми причини руптура (изобщо, една бременност би била доста сериозно изпитание и затова изчакваме засега). Simple Smile

А страхът при мен не беше от случващото се, колкото от това, че трябва да разчиташ само на себе си и на тялото си в този момент, а аз лично предпочитам да имам повече хора до себе си, които да са наясно какво се случва.  Peace

# 49
  • На планетата Земя
Не, струма ми се рисковано.

# 50
  • Стара Загора
 Не само акушерка ,но и доктор да има в къщи няма да родя. Наясно съм с рисковете.

# 51
  • на последния етаж
Категорично не!

# 52
  • Tам през Атлантическия океан
Не

# 53
Не, не бих.
Не ми се струва разумно Naughty

# 54
И аз не бих родила у дома  Peace

# 55
И аз НЕ Naughty

# 56
Все пак в кой век живеем? Simple Smile

# 57
В 21-ви.  Grinning

# 58
   Бих родила,да!
   Но......Има много но.....
   Мен ме накараха да раждам ,защото бебето ми губеше тонове.
   В домашни условия,как щях да разбера,че ги губи..... Thinking

От друга страна.....Кой знае,може би,в домашни условия,нямаше и да има губене на тонове.По-малко стрес,по-малко проблеми....Не знам.Не знам.....

# 59
  • София
Не, не бих. Не вярвам, че ще съумея да се чувствам спокойна (а именно това е идеята). Предпочитам да споделя отговорността за здравето на детето ми с лекарите.

Общи условия

Активация на акаунт