Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 362
  • 362
  •   1
Отговори
# 75
  • Най-красивата страна
Категорично не   Crossing Arms
За мен това е излишен риск .При раждане винаги може нещо да се обърка .
А как ще направят спешно секцио вкъщи ако се наложи?  Thinking
В миналото жените са раждали вкъщи и на нивата ,но е имало висока смъртност и при родилките и при децата.
 Naughty

# 76
  • София
Не бих. Не ми се рискува начинание, с неизвестен за мен край. Peace

# 77
  • Пловдив
не си променям мнението и съм супер категорична-НЕ

# 78
И аз не си променям мнението. Гласувах с ДА.

Бебето явно ме е 4уло и сега ве4е съм в процес на подготовка. Heart Eyes
Дано успея и една акушерка да си намеря, която да ме подкрепи за VBAC в къщи.

# 79
Като се има предвид как родих не не бих родила по този начин освен ако болницата не е на 5 мин.от дома ми може би.Тъй като аз живея  в отдалечено от град място болницата в която родих е на 30км от нашето селце и ако бях тръгнала да раждам в нас щяха да завършат зле нещата.А иначе тука доста жени си раждат у дома си с помоща на акушерка.

# 80
Не, шубе ме е. Не мисля, че аз или хората около мен ще се справят достатъчно добре дори и при раждане като "по учебник", да не говорим ако се получи някакво усложнение.

# 81
Аз бих родила вкъщи (и в България), ако има обучени акушерки, които да асистират домашно раждане.
За акушерките не знам, но вече има момичета, които биха се справили страхотно като дули. Бих им се доверила. Simple Smile
Все пак предпочитам традиционна акушерка с опита на Клер Лопринцин.

# 82
  • Pb
Да, би било страхотно да си имаме българска Клер Лопринцин. Тогава биха изчезнали от съзнанието ми всички "но"-та, "ама"-та и пр.

# 83
  • София
Всъщност някой може ли да ми посочи поне ЕДИН екип в София - акушерка и доктор, които са готови да асистират на някого у дома?

# 84
Едвали бих рискувала!

# 85
Всъщност някой може ли да ми посочи поне ЕДИН екип в София - акушерка и доктор, които са готови да асистират на някого у дома?

Не ти трябват и акушерка, и доктор, един е напълно достатъчнен. Но, да, има и акушерки, и доктори в София, готови да аситират вкъщи! Но няма да пусна нито тук, нито на лични координати. Трябва да има извества доза доверие между страните за това, тъй като не е уредено законово. Не е незаконно и оставена свобода, просто не е уредено наемането им.
Не са с опита и настройката на Клер, но достатъчно добри.

# 86
  • София

Не ти трябват и акушерка, и доктор, един е напълно достатъчнен. Но, да, има и акушерки, и доктори в София, готови да аситират вкъщи! Но няма да пусна нито тук, нито на лични координати. Трябва да има извества доза доверие между страните за това, тъй като не е уредено законово. Не е незаконно и оставена свобода, просто не е уредено наемането им.

А сега пък се оказва че не е уредено законово! Shocked Не знаех.
Значи цялата тема въобще губи смисъл.
След като е на границата на закона, определено не бих го направила!
Защото, ако недай Боже стане нещо, ще ме изкарат мене виновна!

# 87

А сега пък се оказва че не е уредено законово! Shocked Не знаех.
Значи цялата тема въобще губи смисъл.
След като е на границата на закона, определено не бих го направила!
Защото, ако недай Боже стане нещо, ще ме изкарат мене виновна!
Защо да губи смисъл?  Shocked
Неуредено законово=нито забранено, нито разрешено!

# 88
Не е уредено законово означава, че липсва правна уредба регламентираща:
а) заплащането на този тип услуги
б) сътрудничеството между свободните акушерки (домашните) и болниците (за случаите на нужда от трансфер преди или по време на раждането)
в) издаването на събощения за ражне от свободни акушерки

Но е регламентирано:
- раждането у дома или всяко друго място (справка ЗЗ и ЗГР)
- правото на спешна помощ при раждане извън медицинско заведение (ЗЗ)
- регистрацията на родени у дома деца със или без медицинско присъствие (ЗГР)

# 89
  • София
Е значи - раждаш си със свободна акушерка, плащаш и на ръка и после викаш Бърза помощ да ти регистрират бебето! Mr. Green

Но ако наистина закъсаш, докато дойде линейката, жална ти майка!

Общи условия

Активация на акаунт