Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 336
  • 362
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • София
Защо нова тема? Предната не беше ли анкетна?  newsm78
Беше ,но явно не е станало ясно дали някой би родил у дома! Simple Smile
И аз не се отмятам от мнението си-ДА,бих родила у дома!!!
Поне стана ясно,че повече от 50% не биха родили у дома никога Simple Smile
Аз бих се замисалила едва когато има опция и за операционна вкъщи Laughing

Laughing

И аз тъй!

# 137
Само при мисълта ме побиват тръпки!

# 138
  • София
Истинска лудост!

# 139
Аз не, даже и операционна да има вкъщи  Naughty.

# 140
Не, макар родата ми да са акушери  Naughty

# 141
  • Sofia
Интересно ми е да разбера какво мислите по въпроса. Става въпрос за асистирано домашно раждане с обучена акушерка, не говоря за free-birthing.
Статистически погледнато домашното раждане е с много добри показатели на други места по света. За съжаление тук в България тази опция не съществува, но ми е любопитно, ако все пак можеше да раждаме асистирано у дома, вие бихте ли се възползвали и при какви условия?

-----------------
Продължение на тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=437033.0

Интересна тема  Peace

Ще помисля и ще отговоря, когато имам възможност за това...

# 142
 Да. Смятам, че тук, в България сме склонни да демонизираме раждането. Всички говорят за усложнения, операции. Такива неща се случват, но дори и при нашата сбъркана система са сравнително рядко (не броя епизиотомиите и леките разкъсвания).

# 143
ако попадна на специалист на когото мога да имам пълно доверие и живея на 5мин от болницата и естествено имам подкрепата на мъжо съм с две ръце ЗА,ама за съжаление засега това е в сферата на научната фантастика

# 144
Да. Смятам, че тук, в България сме склонни да демонизираме раждането. Всички говорят за усложнения, операции. Такива неща се случват, но дори и при нашата сбъркана система са сравнително рядко (не броя епизиотомиите и леките разкъсвания).

Е, може да се случват сравнително рядко, но на мен ми се случиха проблеми цели 2 пъти - 2 абсолютно различни бременности, а всяка от тях с куп проблеми /различни едни от други/ и проблеми при самите раждания /единия път фатални, а другия - ни се размина "на косъм"/.
Дори статистически мога да се впиша в 100% от случаите /до тук/ на усложнения и в 90% съм пробвала от всичко, което може да се преживее или изпита при бременност и при раждане /само епизиотомия, вакуум и форцепс не съм "пробвала"/.
Хайде, убеди ме, че просто демонизирам или как следващия път всичко ще ми е "по мед и масло". Peace
А относно "операцията" - т.е. секциото - споделяла съм и в други теми, че за мен то беше най-приятния, безболезнен и животоспасяващ за мен и децата ми изход - никакви болки, никакви неразположения. И това след вече преживяно предишно раждане у дома...

# 145
  • Razgrad
Аз бих родила вкъщи.

# 146
Тези, които отговарят, че биха - защо тогава не са го направили, като изключвам проблемните бременности?

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 11:53 от viliko

# 147
Никога.

# 148
  • Испания и Стара Загора
Никога! Naughty

# 149
Аз не бих родила у дома. Колкото и да е асистирано раждането, в случай че възникне някакво усложнение, няма как да се реагира навреме. Предпочитам сигурността на болницата и апаратурата, с която разполагат там.

Общи условия

Активация на акаунт