Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 341
  • 362
  •   1
Отговори
# 120
# 121
# 122
Никога.

# 123
В никакъв случай!

# 124
# 125
За сега не бих родила в къщи, но ме интересува.

# 126
Не! Никога! Дори и да ми е 10-то раждане!  Naughty

# 127
  • Пловдив
Здравейте, да се включа и аз в тази анкета - като цяло идеята е добра, но тук страхът идва от несигурността, че акушерката би била недостатъчно подготвена. Така че да бих, но тук в България е рисковано.

# 128
Не, но ме интересува.

# 129
  • Plovdiv, Bulgaria
всяка акушерка е обучена да води раждане това е професията и  дори и в извън болнично заведение дори и на улицата или където и да било. Всяко нормално прогнозирано раждане при протекла нормална бременност може да бъде асистирано в къщи.Ще ви го кажа направо в България закона не урежда това.В България акушерката няма защита.Цялото ни здравеопазване е объркано .Ще минат много години докато тук се случат нещата които някои от вас описват по горе в други  държави.За да е спокойна една акушерка тя трябва да знае че може да разчита на спешна помощ  и има защита от закона.Водила съм започало раждане в домашни условия на първораждаща.Завърши успешно.Бих го направила отново и отново само да съм убедена че системата работи правилно и са ми дадени права.Друг е въпроса че повикана за помощ в дома при започнало раждане никоя акушерка няма право да откаже такава  и започнала да асистира раждането има право да напусне само когато раждането завърши.Може би един ден в тази объркана държава всичко ще си дойде на мястото.

# 130
porasnala mama,   bouquet Надявам се скоро това да се случи. Или поне акушерките да са тези, които проследяват бременността и асистират ражданията на никорисковите бременни. Искам да видя акушерките с права и заплащане като на лекарите, а не натирени в ъгъла.
Знам, че в България нормативната уредба е такава, че не позволява това да се случи, но има много хора- жени и техните мъже, които желаят промяна. И вярвам, че тя скоро ще настъпи. Няма друг начин!

# 131
  • Paris, France
porasnala mama,   bouquet  Или поне акушерките да са тези, които проследяват бременността и асистират ражданията на никорисковите бременни. Искам да видя акушерките с права и заплащане като на лекарите, а не натирени в ъгъла.
- за заплащането - доходите на много акушерки са по-високи от тези на някои лекари. Имам приятелско семейство и жената, акушерка по професия изкарва повече пари от мъжа, който е ДжиПи. Нормалните бременности се следят от акушерки. При първата ми бременност лекар ме видя чак като се спукаха водите. Акушер-гинеколозите се обучават дълги години и трябва да се занимават с доста трудни и многобройни болежки, освен усложнени раждания. Затова са и добре платени. Акушер-гинеколог в нормално раждане не учавствува. То си се води от началото до края от акушерка. Тяхната роля е да консултират и при усложнения да изберат и извършат подходящата оперативна или не намеса.

# 132
Невена, много точно си описала положението.... но на 2000 км на запад от границите на милата ни родина.... Тук, за съжаление, съвсем не е така...

# 133
Никога ни бих си и помислила да раждам вкъщи-това ми звучи несериозно и инфантилно. Ако примерно настъпи някакво усложнение, какво ще прави акушерката, която е дошла да асистира?!? Независимо от факта, че живеем в България, все пак всяка една болница предлага съответните /дори и минимални/ условия за протичането на едно нормално раждане.
В крайна сметка в такъв момент не отговаряме само и единствено за себе си, но и за живота на малкото човече, на което даваме такъв Hug

# 134
Ако не се лъжа в Белгия също не е законово разрешено  Rolling Eyes
- разрешено е по закон, но не е много популярно. Вече и във Франция е разрешено и набира скорост.

А защо не е много популярно в Белгия ,макар че е разрешено?

Общи условия

Активация на акаунт