Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 348
  • 362
  •   1
Отговори
# 150
Брее, що не свиркате че имало такава тема  Laughing
А бащите могат ли да гласуват? Гласувах ДА с двете си ръце  Hug

# 151
Людмил, бъди така добър и разкажи нещо повече, аз те светнах за темата, сега ти нас  светни как е станало това чудо Crossing Arms

# 152
Людмил, бъди така добър и разкажи нещо повече, аз те светнах за темата, сега ти нас  светни как е станало това чудо Crossing Arms
   В подписа на Людмил ,мисля,ще намериш това,което те интересува. Simple Smile

# 153
Людмил, бъди така добър и разкажи нещо повече, аз те светнах за темата, сега ти нас  светни как е станало това чудо Crossing Arms
Сега, как да го опиша - така, че да ме обявите 1. за сектант, 2. за луд или 3. за отговорен баща?  Joy

# 154
Бих родила у дома Peace При нормална бременност, при наличие на лекар и акушерка и необходимата мед. апаратура, която се свежда до апарат за тоновете, ехограф и кислород..нещо,което може да се пренесе и с линейка до дома, направо си оставам в нас по много причини Mr. Green Аз като раждах в болницата само това ползваха като мед. апаратура Naughty
Мисълта да си спестя мизерията в болниците, "отзивчивостта" на персонала, неудобните легла и болничната атмосфера....оооо, стига да знам,че срещу заплащане мога да си осигуря горе изброените неща, даже няма и да се замисля да се тормозя в болнично заведение..Кой както иска да го приема Peace
В чужбина това отдавна се практикува Peace

# 155
Людмил, бъди така добър и разкажи нещо повече, аз те светнах за темата, сега ти нас  светни как е станало това чудо Crossing Arms
Сега, как да го опиша - така, че да ме обявите 1. за сектант, 2. за луд или 3. за отговорен баща?  Joy

Ами ти за кое от трите се имаш  Joy

Селма даде отговора - попрегледах сайта от подписа ти.
Вече сама мога да реша кое от трите си  Laughing

# 156
Тези, които отговарят, че биха - защо тогава не са го направили, като изключвам проблемните бременности?
Защото докато се светна за какво става въпрос, вече бях в края на осми месец и въпреки, че ЖК-то искаше да ми дава сертификат, че мога да летя, нямаше кой да ме поеме.  Акушерките започвали да работят от по-рано с бременните. Тук няма много опции за асистирано раждане, а за не асистирано се иска дълга подготовка и съответната нагласа. Мисля, че и други нееднократно отговориха в темата на този въпрос.

# 157
12% отговарят с просто ДА - за тях питам защо не са. Другите ДАта съдържат и Защото /в анкетата/, за тях не питам.
Но ми е интересно да разбера какви гледни точки има.

# 158
Много, от тези, които сме отгворили с просто Да, вече сме го правили! Simple Smile Ти защо реши, че не сме?!

# 159
 hahaha Наистина, защо реших...
Може би защото не бях чувала до сега, извън форума имам впредвид и самата аз не съм решена да го направя, та си мислех, че повечето не са...

# 160
Честно казано, попрочетох малко в сайтовете в подписа на Людмил.
Амиии.... не си промених мнението. Прочетох един от разказите за домашното раждане. Хм, не искам никого да обидя, ама това за изяждането на плацентата отстрана на майката... Shocked Както и да е, хора всякакви.

И всъщност разказът не ме развълнува, противно на очакванията ми, че точно така ще се получи. По-скоро затвърди мнението ми, че не бих си правила експерименти.

# 161
Да, това и за мен си е чиста проба експеримент може ли вкъщи и излишни ли са болниците.

# 162
Айде сега, излишни били болниците! Недейте така! Болниците далеч не са излишни, има случаи които имат нужда именно от болнична помощ; повечето майки се чувстват просто по-сигурни в болница и това е ок. Други пък се чувстват по-сигурни у дома си и това също е ок.
Въпросът е просто дали бихте родили у дома. Нищо повече....

# 163
Еми не бих, защото отчитам наличието на болниците като нещо не-излишно  Laughing
Ако нямаше болници - вкъщи ще раждам, кво да правя, ама като ги има, достатъчно оборудвани и с достатъчно специалисти - защо да ги пренебрегвам и да разчитам на онова, което съм прочела за физиологията на жената и процеса на раждане? Хората това го учат години наред и после имат многогодишен опит...

# 164
Еми не бих, защото отчитам наличието на болниците като нещо не-излишно  Laughing
Ако нямаше болници - вкъщи ще раждам, кво да правя, ама като ги има, достатъчно оборудвани и с достатъчно специалисти - защо да ги пренебрегвам и да разчитам на онова, което съм прочела за физиологията на жената и процеса на раждане? Хората това го учат години наред и после имат многогодишен опит...
Аз пък казвам друго - в гените на жената има записан опитът от милиони раждания, на жените преди нея. Това знание е достъпно, НО... ако жената бъде оставена на мира докато ражда. Когато се подготвях за раждането (за татко-акушер де  Simple Smile), четох за този феномен, после го видях с очите си. Описан е тук. Истина е, и това го потвърдиха всички останали жени, които раждаха като нас у дома. Жената просто знае с тялото си. Както шофьора, след 20 години каране вече прави всичко автоматично. Само че родилката, под въздействие на хормоните влиза в нещо като транс. И просто заема най-удобната стойка, усеща детето къде се движи, усеща дали всичко е наред. Без апаратура. Та нали тя е свързана с детето, може ли апаратурата да замести майчината интуиция?

Покрай това се сетих една подробност - седмица преди раждането Самуил беше седалищно разположен. Тя си поговори с него, направи малко упражнения и той застана правилно. Преди раждането също му говорихме, то  цяла наука има - пренатално възпитание - че всичко е наред, че го очакваме с радост в един прекрасен свят... При раждането гореше огън, свещи, хубава спокойна музика... Всичко беше наистина приготвено като за скъп гост...

Общи условия

Активация на акаунт