подсъзнанието може всичко 14

• 104 587
  • 462
  •   1
Отговори
# 285
  • Добрич
...
Мише, четох Алена и аз като теб мисля, че е много навътре в нещата и вярвам, че е много добра астроложка. Дори се бях абонирала за списанието...но...хмм.  Ами сигурно   от начина по който я" предлагат"  по телевизията...и нещо в стила и на поднасянена... newsm78 Не знам, но ми е трудно да го обясня ...усещането ми е  вътрешно...  Rolling Eyes
...

ЧервеноВинце споделям това усещане.  Peace

# 286
  • Добрич
...
винце, това, което ме обърква във връзка с непоисканото добро, е, че всъщност откъде знаем, че е непоискано... може човекът,  на който си решила да направиш добро, да се е молил и мечтал за това добро... (ако е много глупав въпросът ми, остави, явно трябва да попочета още   bouquet )

Щом не е помолил теб, не се намесвай. Казвам го от личен опит. В противен случай ще се забъркаш най- вероятно в неприятности.

И ти на мен . Hug

За непоисканото добро. Въпрос. Човек в трудно положение- трябва да вземе решение по важен въпрос , но понеже не може да излезе от ситуацията така, както той иска изпада в депресия. Изолира се от хората, отдръпва се, мълчи , страда. Понеже съм била в това състояние знам, че в такъв момент имаш нужда от някой, който да дойде и да те резтресе, да ти каже, че те обича, че е до теб и да ти предложи помощта си , дори и да не може да ти помогне  реално, /а само по нашия начин /. Какво го правим този човек?- оставяме го да се оправя сам, защото не е поискал добро от нас или  ....? newsm78

darena, спокойно можеш да предложиш помощта си. Но само да я предложиш, а не да помагаш. Ако човекът отсреща желае, да се възползва.

EASpirit, радвам се, че отново пишеш. Понякога си мисля за тези, които подобно на теб вече не пишат в темата - например Клемчето . Къде беше толкова време?

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 16:18 от Вела

# 287
Благодаря ви на всички за топлото отношение и посрещане Hug Няма да изброявам всички поименно,за да не пропусна някого Hug

Вела,не съм спряла да пиша само в темата,просто не влизах във форума изобщо.Преди време се бяха случили едни надоразумения с моя приятелка тук и много ми загорча тогава/май бях споменала/,та се дистанцирах от форума като цяло.
Обаче колкото и тривиално да ви звучи много ми липсвахте,надничах тайничко да видя за какво си бъбрите...и мисля,че съм готова отново да съм сред вас.

Толкова много имам да наваксвам...колкото и да четях и да се ровех в нета,повярвайте,че толкова разнообразна,полезна,поучителна и т.н. не може да срещне никъде другаде.

Hug за всички

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 16:32 от EASpirit

# 288
  • в резерват

Hug и за теб

# 289
  • Добрич
Благородна лъжа - много ми хареса.

# 290
...
Мише, четох Алена и аз като теб мисля, че е много навътре в нещата и вярвам, че е много добра астроложка. Дори се бях абонирала за списанието...но...хмм.  Ами сигурно   от начина по който я" предлагат"  по телевизията...и нещо в стила и на поднасяне... newsm78 Не знам, но ми е трудно да го обясня ...усещането ми е  вътрешно...  Rolling Eyes
...

ЧервеноВинце споделям това усещане.  Peace

Вела, значи не съм само аз Hug

добро утро  Hug

пожелавам на всички една усмихната седмица...

винце, това, което ме обърква във връзка с непоисканото добро, е, че всъщност откъде знаем, че е непоискано... може човекът,  на който си решила да направиш добро, да се е молил и мечтал за това добро... (ако е много глупав въпросът ми, остави, явно трябва да попочета още   bouquet )

Ray...да,наистина няма как да знаем наистина за какво си мечтае някой, освен ако той не ни сподели, нали Rolling Eyes
Ако човека се е молил и мечтал за това добро, но не го е казал на глас, не можем да разберем, какво му е в главата...и  тогава  няма ка да знаем , как  и с какво точно да му помогнем. Ще се опитам да се формулирам.  Sunglasses

Например, решила съм да помогна на някой, който мисля, че има нужда от помощ. Той не ме е молил, но аз въпреки това искам да помогна. И тъй  решавам на своя глава и помагам, като си мисля, че съм направила добро  на човека,  но.... след време се оказва, че моята помощ след време му е навредила. Rolling Eyes

Случва се така, защото  не съм запзила Вселенския Закон за Непоисканото Добро , а той е : Аз съм навлязла  в неговата реалност" без негово разрешение....на совя глава. Нищо, че е с добра умисъл..но... Не винаги това, което е  добро за нас, е добро за друг!

Той си има негов път и урок и също така личен избор. А аз се намесвам/като искам да му направя добро, но това е  от моята гледна точка, добро, а не от неговата/ .. и  крайния резултат няма да е този , който АЗ очаквам.   Rolling Eyes Ще бъда разочарована, че така се е случило..и ще си кажа..ето , исках да помогна , а  то какво стана?!   Мислим си: Помогнах на човека, дадох всичко от себе си...а той не го оцени. / В повечето случаи е така, при непосиканото добро/Наранени сме ..и разочаровани, че  не са оценили помощта ни...ама , никой не ни я искал!Затова и резултата е такъв... Ето  това ще е урок за нас/ако го осъзнаем като такъв/ и тогава  сами ще стигнем до извода, че повече няма да искаме да се намесваме и да помагаме на някого, без да сме помолени за това.
 Точно това, което  има Алена в предвид, като казва, че тези, на които е помагала без да са и искали помощ, по-късно са се превърнали в нейни врагове . После са се  посипали удари върху нея....точно от тези хора. Такъв е резултата, когато се намесваме своеволно. Получаваме си заслуженото  по Вселенския Закон за Непоисканото Добро...

Някой, тук в темата  беше пуснал , много хубава притча,ама не помня кой...  newsm78 За охлюва  и за  добрия човек, който искал да помогне на охлюва, да се придвижи по-бързо. Много хубава притча... Simple Smile

EASpirit...разбирам те! Случват се такива неща... и във форума  и в живота ...и това са уроци.  Всеки ден се учим... Rolling Eyes Еееех, не е лесно. Радвам се, че си пак тук! Hug

Монда, аз много обичам париШките...  Blush И  когато се научих да гледам на тях, не матетиално , а като на движеща се енергия...да не се страхувам да ги имам... и като ги имам, да не се страхувам да ги давам/или изгубя/, те взеха да се въртят около мен в много по-голямо количество  Heart Eyes

Спомням си ,че преди много  време, преди да разбирам"Вселенския Закона за Парите",  се ограничавах, като си пожелавах да имам пари, като си определях точна сума, която искам да получа... защото прочетох, че трябвало да се пише каква  точно сума желаем да получим... Crazy
После видях в друга книжка пък, че така ограничаваме Вселената! Ами тя може да иска да ни даде повече?  Mr. Green  

Така че,  аз научих себе си, никога след това да не моля конкретно за определена сума пари!  Преди си  казвах, примерно: Искам 1000 долара за да ида на екскурзия в Дубай...и нещата не се случваха....а  после го смених на: Искам да имам възможността да посетя Дубай! Благодаря ти ...за това, че ми даряваш този шанс!  И то се случва. Grinning   Парите се появяват...навреме, за да се сбъдне целта, към която се стремим. Целта не са парите, а самото желание. Парите сами ще дойдат, по пътя към целта!  Wink

...
За непоисканото добро. Въпрос. Човек в трудно положение- трябва да вземе решение по важен въпрос , но понеже не може да излезе от ситуацията така, както той иска изпада в депресия. Изолира се от хората, отдръпва се, мълчи , страда. Понеже съм била в това състояние знам, че в такъв момент имаш нужда от някой, който да дойде и да те резтресе, да ти каже, че те обича, че е до теб и да ти предложи помощта си , дори и да не може да ти помогне  реално, /а само по нашия начин /. Какво го правим този човек?- оставяме го да се оправя сам, защото не е поискал добро от нас или  ....? newsm78

Дарена, и аз съм съгласна с казаното  от Вела,че може да се помогне със съвет или идея...ако иска да чуе, ок, ако не...значи не е "готов" за помощта ти. Може би човека трябваа да мине през това/страдание, депресия.../за да стигне сам до душата си и до отговора. Може би точно това е неговия урок за усвояване..., чрез страданието да стигне до решението? Ние не знам какво е избрала душата му...? Може би тя иска да преживее тези емоции, самота, гняв, разочарование, депресия... и така нататък.
Наистина за наше добро и за доброто на човека е най-добре да не се намесваме, колкото и да си мислим , че ще му помогнем и ще сме му полезни...може много да объркаме Пътя му. Затова помощ се дава, само когато е поискана. Пак се сещам за притчата с охлюва Hug  Но докато не го преживеем лично, няма как да го разберем...

Приятна вечер! Hug

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 05:09 от ЧервеноВинце

# 291
момичета, благодаря ви  Hug, мисля, че разбрах що е то "непоисканото добро", след толкова разяснения и примери  Embarassed в тази връзка си припомних доста грешки по пътя, които действително са довели до лошо отношение от насрещната страна... а всъщност е толкова простичко  Rolling Eyes

притчата за охлюва наистина е много хубава, в една от миналите теми я е написала Elizabeth  Hug:

Из „Вторият пръстен на силата” от Карлос Кастанеда

Дон Хуан вече ме беше изправял пред дилемата, че не мога да помогна на себеподобните си по никакъв начин. Всъщност, според неговите разбирания, всяко усилие от наша страна да помогнем е тиранично действие, продиктувано единствено от собствения ни егоизъм.
Един ден, когато бях с него в града, аз вдигнах един охлюв, който беше насред тротоара, и внимателно го пъхнах под някакво пълзящо растение. Бях сигурен, че ако го бях оставил насред тротоара, минаващите хора рано или късно щяха да го стъпчат. Смятах, че като съм го преместил на сигурно място, го бях спасил.
Дон Хуан изтъкна, че предположението ми е лекомислено, защото не съм взел под внимание две важни възможности. Едната беше, че охлювът може би е избягвал сигурна смърт чрез отравяне под листата на пълзящото растение, а другата възможност беше — охлювът да има достатъчно лична сила да прекоси тротоара. Чрез моята намеса аз не бях спасил охлюва, а само го бях накарал да загуби това, което с толкова усилия бе спечелил.
Поисках, разбира се, да върна охлюва обратно на мястото, където го бях намерил, но Дон Хуан не ми позволи. Той каза, че съдбата на охлюва била един идиот да пресече пътя му и да го накара да загуби инерцията си. Ако го оставя там, където съм го сложил, той може би ще е в състояние отново да събере достатъчно сила, за да отиде там, накъдето е бил тръгнал...

# 292
За първи път във Варна

УДВОЕНАТА ПАМЕТ

Тренинг по мнемотехника на руския авторитет проф. д-р МАТЮГИН

16 – 18 септември 2009
17 - 21 ч., ул. Дунав 5, Актив Арт

Водещ: проф. д-р Матюгин, създател на метода
Модератор: д-р Шакола, превод на български

Световноизвестният психолог Проф. Игор Матюгин е създател на революционната московската школа „Ейдетика” – център за развитие на паметта. От 1989 г. досега той е обучил повече от 4 000 експерти в Русия, Германия, САЩ, Канада, Израел, Франция, Австралия, Япония. Прави специални тренинги за руските космонавти.

Автор е на бестселърите „Тактилната памет” и „Ейдетика”, издадени в тираж над 2 000 000 по цял свят. Сред най-търсените са и обучителните му DVD програми - „Суперпамет”, „Малкият гений”, „Бързо четене и мнемотехника”.

КАКВО ПОЛУЧАВАТЕ С ТРЕНИНГА:

Започвате да си спомняте бързо факти, имена, хора.
Научавате 15 тайни начина за помнене на цифри.
Разбирате как се помнят текстове, цитати, речи.
Помните и употребявате лесно думи на чужди езици.

ВИЕ МОЖЕТЕ ДА УДВОИТЕ СВОЯТА ПАМЕТ.

Тренингът е с лимитирано участие - само за 20 души. Причината - индивидуалният подход на проф. Матюгин. Записване до заемане на местата.

Цена на тренинга: 215 лв.
Записване: д-р Валерий Шакола, тел. 0887 220 161
Нина Локмаджиева, тел. 0887 203 752, lokmad.pr@gmail.com

# 293
  • Tам през Атлантическия океан
Матюгин Игорь Юрьевич e написал доста интересни книги  Grinning

monda , заинтригува ме  Hug
на тренинга на дали ще отида но определено ми стана любопитно и ще прочета някоя от книгите му  Hug

Хубав ден момичета   bouquet

Вярата в свещена кауза често замества загубата на вяра в себе си.

Ерик Хофер

# 294
  • Костинброд
Приемате ли новаци, ама големи новаци Mr. Green

Трудно ми е да изчета всички теми, тук там поглеждам нещо случайно, за това ще имам и много въпроси, но се надявам да не съм ви досадна с тях. Ако съм- ще кажете, няма да се обидя. Laughing

Та малко за мен- изпаднала съм в голяма депресия, проблеми с възпитанието и характера на детето, проблеми в отношенията с мъжа ми, проблеми в отношенията с близките ми.......
Вчера случайно попаднах на линк към една книга (онлайн)- Тайната, изтеглих я и сутринта я прочетох за отрицателно време. изтеглих си и Подсъзнанието може всичко и понеже не намерих Подсъзнанието... за деца в нета, си я купих.
След като прочетох Тайната не знам защо обаче нещо странно започна да ми се случва, в момента в корема ми е странно, пърхат ми пеперудки, обаче в същото време ми е голяма каша в главата. Не знам от къде и как да започна.
Мисля да продължа с Подсъзнанието за деца, заради постоянното ми отчаяние покрай малката.

Исках и да ви питам от къде да прочета как да говоря на ангелите.....Вие можете ли да го обясните или се изисква доста четене и опитване?

Уф, залях ви с въпроси, но е крайно време да променя живота си към по- хубаво, знам, че е възможно, знам, че аз съм си виновна за сегашното положение и ще направя всичко, за да съм щастлива аз, а и хората около мен.

# 295
  • Русе
 Добре дошла на Яница,
тук има много напреднали, които сигурно ще ти помогнат да се вгледаш в себе си и да успееш да преодолееш това, което те задържа в такава неблагоприятна позиция.
Самата аз също повтарям едни и същи грешки и явно още не съм си научила урока, но това, което ме крепи е че в живота ми са се случвали много чудеса и винаги съм се доверявала на чувствата си и съм изпитвала безрезервна любов. Сигурна съм, че това ме е измъквало нагоре в много ситуации. Надявам се и сега да успея да преодолея страха и да тръгна нагоре
Пожелавам го и на тебе  Hug

# 296
  • Добрич
Qnitza, радвам се да те видя тук. Предполагам, че говориш за линковете, които бях пуснала в темата за Детската градина. Подсъзнанието може всичко  и Подсъзнанието може всичко за деца по смисъл си приличат, но втората е с повече практическа насоченост към възпитанието на детето. Ако ситуацията с възпитанието на детето ти е спешна, можеш да започнеш от втората книга. Аз лично ги прочетох в реда, в който съм ги  написала, защото исках първо да започна да променям себе си и после да прилагам наученото върху детето си.

А за ангелите - като начало ти предлагам Лекуване с ангелите. Книгата е много приятна, малка и лека за четене и ще задоволи предполагам въпросите ти на първо време.

# 297
Qnitza , Hug
На всички ни се случва да ни се струпат няколко несгоди наведнъж. И аз в момента съм в това положение, въпреки че се занимавам с "подсъзнателни неща" отдавна  Laughing. Разбира се, практиките, книгите и утвържденията не са панацея, но със сигурност са по- добрия начин на живот, мислене, желания. Изискват време, усилия и огромно желание.
Нормално е това, че си изпаднала в " голяма депресия", както наричаш състоянието си, това е първия сигнал на тялото и ума, че нещо се случва с теб и трябва да откриеш правилния път да го поправиш. Но втората крачка е на твоето собствено осъзнаване- защо ти се случва това, защо точно с тези хора, сторила ли си им нещо.
Добре е ,че си започнала да четеш литература вече, не е задължително да четеш всичко, а само това, което те грабва и интуитивно усещаш, че имаш нужда да прочетеш.
Желая ти успех и се радвам, че си при нас  Hug

# 298
  • Костинброд
Благодаря ви, момичета.
Вела, да, от теб видях линковете, и преди съм чувала разговори или съм чела по форумите, но честно казано не съм обръщала внимание. Докато вчера ме зачовърка любопитството като видях линковете, а и както писах сега съм в период, в който се чудя как да изляза от черната дупка.
Ами, аз започнах с тази за децата преди малко, доста от нещата отдавна и аз съм открила, че са правилни и въпреки това продължавам да права едни и същи грешки. Но се надявам в процеса на собствената си промяна да въздействам положително и на детенце.

Благодаря и за линка с ангелите, прегледах го набързо и доста повърхностно, но веднага погледа ми се спря на обсъждането на проблем, който ми е на дневен ред, така да се каже.

Вени, относно това, което ми се случва и хората, с които ми се случва- от известно време започнах да осъзнавам, че голяма част от вината е моя и за това съм толкова решена да се променя. Знам, че ако аз съм щастлива, ако не се задълбочавам в дребните проблеми и гледам смело напред, определено нещата ще си дойдат на мястото. Не че проблемите ми са кой знае какви, нищо чак толкова сериозно, имам навика да превръщам от мухата- слон, сега съм решила да превърна слона в муха пък да видим....... Mr. Green
Нямам търпение да прочета книжките.

# 299
  • Tам през Атлантическия океан
Qnitza , Hug
На всички ни се случва да ни се струпат няколко несгоди наведнъж. И аз в момента съм в това положение, въпреки че се занимавам с "подсъзнателни неща" отдавна  Laughing.
Фу  Confused и аз съм в такъв момент. Crazy ooooh!

Жизнь как зебра. Полоса белая, полоса чёрная......
Whistling

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 15:02 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт