Няколко въпроса за разстройство и алергия

• 3 585
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, имам нужда от съвет - малкият човек е на 10 месеца, изключително кърмен е до 6 м. и след това е захранен постепенно с ориз, плодове, пуешко, пилешко, зайче... От 7-ми месец давам микродози срединка на хляб, а едва от началото на този месец реших, че мога да престана да правя кашите с кърма и да преминем на готови млечни каши. Една седмица яде без проблем млечна каша на Хумана с елда и круша, след седмица включих пшеничена каша с касия.  Нямаше някакви прояви. Седмица след това обаче започна да ака по-рядко, спрях млечните каши, на разстройството продължава вече една седмица. В началото акаше веднъж на ден, сега започна по два-три пъти, а днес - пет пъти (при това сме следобяд).
Според лекарите нямало нужда да давам дори ентерол, само да пазим диета - оризова каша с кърма и без кърма, моркови, картофи.
Проблемът е, че ние това го правим още от една седмица - спрях всичко и му давам любимата оризова каша, за да се запече но резултатът е точно обратен и ефект няма, а става даже по-зле.
Изхожданията са зелени, миришат кисело, появи се слуз.
Притесненията ми са дали не е АБКМ - всички ми казват, че си въобразявам, че е летен вирус, никой от нас няма алергии, освен таткото - сенна хрема. Въпреки това, когато малкият беше на 2 месеца му се появиха кървави жилки в акото и никой тогава не ни даде обяснения от какво са. По-късно - на три-четири месеца имаше доста слуз и почти си акаше разстройство, но пак според лекарите било нормално. Със захранването по-късно нещата се оправиха, та до сега.
Днес гастроентероложката ни изписа AL 110, според нея също не е алергия, но аз още имам чудене дали да пием това мляко - то се води безлактозно, но все пак има кравешки белтък, нали така?. (Признавам - не знам почти нищо за тези млека newsm78)
С други думи - бих го отсвирила това мляко с лека ръка, ще продължим да се кърмим и да го тъпча с ориз, картофи и моркови, но се притеснямам, че тази рецепта нещо не ни помага.
Имате ли някакви идеи, защото малкият ни е трето дете, а имам усещане, че се връщам в първи клас. Благодаря ви.

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 17:07 от med

# 1
Слузта в акото е притеснителна..или кр. белтък или от глутена..педиатъра видя ли памперса?
Ако е вирус, няма да има слуз а само ще е разстройство, а и ще има и др симптоми Rolling Eyes обикновено + повръщане, Т..
Ето повече за глутена, въпреки че слузта я има доста по-рано от въвеждането му Thinking:
http://karmene.greatnow.com/gluten.html
Изискай изследване на слузта..причина за нея трябва да има.
Съжалявам, че не ти помагам, ама наистина е странно това появяване и изчезване..

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 18:59 от MTV

# 2
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Здравейте.
Аз също имам трето дете само че на пет години.
Кърмен е до 12 месеца.
При нас разстройство винаги  се е получавало от никнене  на зъби.
Личната ми лекарка ме е съветвала така:
Когато е налице разстройство веднага на диета само кърма. Никакви плодове. Манджи и т.н..
Може по малко постна супа от картофи, но без домати или ако детето е гладно пюре от картофи с вода разбира се. Лекарствата каквито са предписани. Също може и солети, но от обикновените където са бъз подправки.
Наистина, когато детето е болно диетата действа. Водата е задължителна.
При пеленачета зеления цвят зная е от претопляне.

# 3
pam4i да, напълно е възможно да има разстройство от никнищеите зъбки но категорично не и това:
"Изхожданията са зелени, миришат кисело, появи се слуз" и то след ориз!
Още повече, че това не е за пръв път..дано да греша, но според мен мерки трябва да се вземат..може и да се касае за бакт. инфекция..но без иследване, само догадки..

# 4
Благодаря ви за отговорите.
Всъщност, пускахме преди няколко месеца микробиологични изследвания за слузта, но тогава всичко беше ок. Независимо, че на мен акото хич не ми харесваше. Пък и лекарите твърдяха, че това понякога се случва при по-чувствителни стомахчета. В интерес на истината сега слузта е доста по-малко (да чукна на дърво). Но няма да пропуснем изследванията в понеделник.
А някои знае ли нещо за въпросното мляко АЛ 110 и според вас има ли някаква логика да се притеснявам от АБКМ?

# 5
Млякото предполагам е лечебна хумана. Изписват я обикновено на бебета на АМ, когато са с разтройство.
По принцип разстройството продължава обикновено около седмица, след като е премахнат причинителя. Може да не е АБКМ, а нещо друго, което дразни. Може да е и нещо, което ти ядеш. При нас се получи от това (жълто, но със слуз), че аз бях яла люто. На нас гастероентероложката ни изписа кърмене. Личната даде ентерол по 1 прахче на ден.

# 6
  • Stuck in a moment
Здравей!
Моето бебе е пило АЛ 110, точно за разстройство със слуз.
Правили сме микробиологични изследвания в началото, когато се появи проблема, излолира се масово една бактерия. Аз отказах лечение с антибиотик, т.к. бебето растеше нормално и наддаваше, не е имала температура. При следващи микробиологии не са излолирали нищо в акото, но разстойство имаше.
Нека да ти кажа един малко шокиращ факт  - при нея този проблем се появи на два месеца и продължи до захранването на 5 и половина м. когато много бавно почна да се подобрява. През това време акото е било слузесто, кисело на мирис, зелено,зелена пяна по-тъмно, с кървави нишки, абе...всякакво. Ал 110 не даде резултат - или даде, но много нетраен. Пробиотиците също.
До какъв извод стигнах - някои бебета са много чувствителни към промяна в храните и това води до дисбаланс в чревната флора и оттам такива разстойства, които е трудно да се установи коя храна ги е предизвикала.
Пазих и ужасна диета, но не знаех, че не трябвало да ям банани. Сега със сигурност знам, че от банани, на нея й се появява кръв в акото и не й понасят. Досега избягвам млечни продукти, особено прясно мляко, само от време на време кисело(за всеки случай).
Имам позната, чието бебе е било с абсолютно същия проблем с акането. Те също изолирали бактерия, но послушали доктора и били на двумесечното си бебе венозен гентамицин. Няма да обяснявам колко е рисковано това. Бебето не е имало температура, наддавало е и т.н. След инжекциите направили микробиология и бактерията я нямало, но разстойството продължило. До захранването.
Така че аз си мисля, че нещо не е понесло на твоето дете и сега стомаха му реагира. Следи състоянието му, ако се чувства добре, мисля ,че не трябва прекалено да се тревожиш. Разбира се нищо не пречи да пуснеш една микробиология на ако, все пак има и подли гадинки (дано не е така) и е все още лято, подходящо време за стомашни вируси.
Надявам се с този ужасно дълъг постинг да съм ти помогнала малко.
Нищо не пречи да даваш Ал 110, не спирай кърменето, давай картофи и моркови, може и много разреден чай от шипка. Това са най-адекватните съвети от мен. Следи да е хидратирано.
Дано се оправяте бързо. Flutter

# 7
  • София
Съжалявам, че не мога да помогна, но се записвам да следя темата; и нашето бебе понякога има кървави жилки, които не е ясно от какво са, и ни предстои преглед.

# 8
  • София/Търново
Така ни откриха на нас алергията. "Само" сенна хрема хич не е малко. Специалистът за теб е гастроентеролог. Аз кърмя и съм на строга диета. Даже ни разреши почти всичко като храна, ама аз още пазя бойното поле.  Laughing С две думи-има спасение, ако се деийства правилно. Пиши на лични, ако имаш още въпроси.

# 9
Само слуз в акото не е достатъчно за поставяне на диагноза АБКМ. Синът ми е с такава алергия от както е на 40 дни.
1. кървави жилки в акитата, които изчезват 7 до 10 дни след като спреш приема на кравешки белтък(ако кърмиш минава в кърмата).
Деца с АБКМ могат да има следните симптоми:
 2. Атопичен дерматит
3. Рефлукс
4. Ниско наддаване
5. Диария или запек
А има и кръвни тестове за таз работа.

# 10
  • София
А от каква възраст могат да се прилагат тези тестове, или пък кожни?

# 11
Казвам какъв е моят опит - от раждането с разстройство. Първо - бактерия, прермахваме я, но се получава лактозна непоносимост. От там намалено производство на имуноглобулин А и целиакоподобен синдром. Никак не искам да те плаша, но трябва да отидеш в детска гастроентерологична  клиника за повече изследвания. Такива има в София и Варна. Не мисля, че е безобидно и според мен може да е реакция и към глутена до някъде. Водят го по трудно усвоим от млякото и месото. Според мен продължавай да кърмиш, никое АМ не е по-добро от кърмата.

# 12
  • София
При нас имаше подобен проблем като бяхме на 5м. Тогава ходихме на гастроентеролог, не беше захранена още и ни каза, че е в следствие на вирусна инфекция. Тя е минала, но се е получила дисбактериоза на стомахчето и временна лактозна непоносимост. Исписа ни диета / можех да ям само ориз, картофи, пиле и телешко, т.е. нискоалергенни храни и така един месец/, а на бебата понеже дохранвах изписа ал110, но каза колкото може повече кърма, и Биогая. Оправихме се за около седмица, но диетата я изкарахме цял месец.

# 13
  • София
Хм, телешкото да е хипоалергенно??  Thinking Аз го избягвам най-усърдно, нали съдържало сходни белтъци с кравето мляко...

Общи условия

Активация на акаунт