Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 143
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Днес качихме Тони в колата и с периферията на окото си му видях пръста. Показалецът му бе наранен, парченце кожа му бе откъснато и висеше. В първия момент помислих, че е мехур, като мазол, после видях и раната. Напишкал се е  в градината също така. Баща му като видя и... Crazy Обаче се правихме, все едно не е нещо сериозно, то все пак не е чак за умирачка, питахме го какво е станало. Плакал бил, било щипнато, с нищо не е промито /то се виждаше по засъхналата кръв и мръсно/, нямаше лепенка. Ок, прибрахме се, оправих го, промих го и му сложих лепка. Утре Саш каза, че ще попита какво се с лучило - вярвам, че няма да знаят, както не знаят редовно нищо. Не че ходи много на градина, но всеки ден посещение носи ново 20. Решила съм тихо и кротко само да питам и да помагам с каквото мога, и каквото искат. Да видя как ще се развият нещата.

Само да ви споделя, че когато се е случвало каквото и да било с дете от групата, съм го изпращала и съм казвала на родителите - станало е това и това, направили сме това и това. Разберете ме правилно - ако едно дете е паднало, или е ударено по-силно, то родителите трябва да бъдат уведомени. Представете си, че на някой детето падне и си удари главата. Плаче, спокоят го и му мине. Вечерта може да вдине Т, да повръща, родителите трябва да знаят, че е имало инцидент, дори да е лек на пръв поглед. Е, щипнал се е , кой знае къде, и с играчка може да е, но вечерта пак се напишка. той не се е напикавал от година. Thinking Саш му каза, че найвероятно се е заиграл, аз даже му направих забележка, че трябва да е по-внимателе и да не чака до последно, а да си казва и да ходи до тоалетната без да го подканят.

Имахме такъв случай, директорката ми дойде един ден, извика ни на събрание/съвет/ и ни каза, че трябва много да внимаваме. В друга градина имало случай - детето паднало от креватчето, разплакало се, всичко все едно минало. И вечерта ужасията настъпила като започнало да плаче, че го боли крачето, ама не спира да реве, започва да отича крака и се оказва, че е счупен. Но никой не е казал на родителите, че е имало инцидент. Е, представете си, взимате го, куцука, а се оказва счупено Shocked Та и ние едно конско си отнесохме предварително.

Иначе напазарувахме вчера с едната госпожа в Джъмбо - кухня, работилница, топки, кукли, сервизи и плод и зеленчук, разни дървени пъзели. Искахме и още, но на 350 спряхме Simple Smile  Днес им купих помагалата - помъкнах Саш, бебето и Тонката и напазарувахме и учебниците. Не е като да не им помагам, не е като да не искам да помогна. Но... Whistling

т.е. гледам да не съм мрънкалницата, която само иска. Ще си гледаме, ще му мислим.
Танче, заела съм се да му маркирам дрешките, на всички правя сърчице с лак за нокти  Mr. Green Едва ли друга в групата така ще ги маркира, а е редно да им помогем да ги разпознават, това е така! Peace Аз не се тръшкам, че нещо е объркано, а че след като в понеделник е спал по гащи, то не са ми казали, че има проблем с пижамата, за да го разрешим, ето това е. Peace

ти си глупак, тъпак, тъпачка....какво ми каза още Тони...а, като се напишка сега вечерта попита 'Ще ме трепеш ли" Sick
Майка ми дес ми говореше, как вчера го е наблюдавала, а моменти зловбеел страшно , но това мисля, че е част от растежа, трябва да се научат кое е хубаво, кое не е, кое е позволено и кое не е . И ние трябва да се грижим за психическото им здраве. Те. главно ние.

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 22:58 от Чаено момиче

# 286
  • София
Здравейте, наистина се позагубихме с Тони, но много-много работа, здравни проблеми и други такива.
Сега Тони е добре, но му откриха проблем със слуха, с който трябва да се преборим в следващите 6 м иначе ни предстои операция.
От градината съм доволна, случи на учителки. Записах го на английски и латино танци, ще следя развитието.

Пожелавам на всички болни много здраве и да няма инциденти по градините.

# 287
  • София
Скарлет, добре  дошла отново. Стискам палци да се разминете с операцията. Praynig

В БГ май няма практика да се надписват дрешките. Но знам че в другите държави е много разпространено. При нас засега грешка с дрехите не е ставала. Според Соня тя се съблича за сън на столчето, на което пише "Соня" Mr. Green Но една моя приятелка преди 2 дена като отишла да си взима детето я намерила с изцяло чужди дрехи.  Joy

Аз от базата съм доволна, въпреки, че не съм запозната в детайли с помещенията. Важното е на първо място как се чувства там -спокойна е и ходи с желание. а следващото е на какво ги учат - почти всеки ден ме изненадва с нещо ново, а вече знае и стихче за охлюва от кратички 6 строфи. bowuu

Хайде на среща в неделя към 2 ч. /поне аз тогава мога Blush/

# 288
Скарлет, дано на Тонката му се размине и всичко да е наред!
Трябва да ги водим на очен май...майка ми много насоява за Тонката, ще видя кога.
Рени, и аз това мисля - Тони ходи с желание, направо страда седмицата, в която беше хремав. Значи всичко е в реда на нещата, така мисля.

# 289
Скарлет, радвам се, че писа. Как му открихте проблема на Тони? дано се справите и не се стига до операция. Понякога се чудя дали да не я водя  на ушен лекар - случва се да седя до нея и тя по 3-4 пъти да ме попита "какво каза, а, какво каза?"

Ренка, гумени ботуши съм виждала в Колев&Колев, има и един магазин на "Македония" с дрешки на "Next" и там също имаше хубави.
Яна само чака да завали и излизаме - дъждобран и ботуши - и по два часа седи в локвите, скача и пищи, много обича.

Зарка, да, от пътуванията до Норвегия се запалих да уча това, толкова красоти, колото там видях, няма на друго място. Имам избор между датски, шведски и норвежки език, но зависи дали ще се сформират групи...който и да е, все ще се радвам, че го уча.

Аги, ние се страхуваме и притесняваме за децата, сега в дг, а представи си след 4 години като тръгнат на училище...мен от това ме е страх, като слушам какви извратени неща се случват.

Рени, аз мога пък в събота, но съм с Яна, затова и предложих да е с децата.

# 290
  • София
Скарлет, Hug Дано да се размине Тони с операцията и пиши по-често, да не ви мислим! Peace

Аги, днес си много по-позитивна! Ще видиш, че като се поуспокоят нещата с болестите на децата, няма всичко да ти изглежда толкова черно, колкото сега! Hug А шапка ти свалям, че с 2 малки деца се включваш активно в дейностите на ДГ.

Мерси за инфото за ботушките, в събота ще ходим на пазар! Peace
Току що четох прогнозата за времето, в северна Европа вали сняг Shocked, но тук поне отлагат застудяването за др. седмица. През уикенда ще е топличко, така че можем да се организираме за парк с дечурлигата.

# 291
  • София
Нуни, ами бяха ни препоръчали операция на третата сливица и преди да се реша на тази стъпка, отидох на последна консултация при д-р Френгов, в Транспортна болница. Направи измерване с един апарат и силно се учуди, как досега нито един от двамата предходни лекари, не са ни гледали ушите, тяхната специалност все пак била УНГ, тоест трите заедно.

И аз мисля да надписвам дрехите и най-вече кърпата, защото редовно в петък в чантата му има чужда кърпа, а нашата я няма.
Да попитам - по каква програма учат вашите деца, на тони в групата учат "Ръка за ръка" на изд. Просвета, но не съм чувала никакви отзиви?

# 292
Ренка, виж тук http://www.smenzamen.com/index.php?cPath=1183_1185, но не знам за какви пари търсиш. Аз съм си запюла на точките, но ще е по-натам, че много нещо почнах от скука да харча и  ще ме бият скоро време. И тъй като съм дебела и не се харесвам в нищо , купувам на децата  Rolling Eyes. Иначе старите на Ема са К и К и не са нищо особено, но пък ги взех по-евтино от мазазина им със стари модели.

Скарлет, дано  Тони  се оправи без операция. Ема учат също "Ръка за ръка", но на Булвест и на мен много ми харесаха, успях на родителската да им хвърля един поглед.

А на кърпата и пижамката баба й заши по една апликация , не за друго , а защото са от прочутата Бяла къща , която е до градината и се притеснявах да не са повечето деца с такива  Mr. Green.

Сварих си кестени да хапна и ще ровя за инфо за спиралите. Мисля да слагам, приключих с бебеправенията, и се чудя коя - обикновена или хормоналната  newsm78.

Хубав ден.

# 293
Скарлет   Hug На нашите деца ще е новата поредица за градини на Булвест. Страхотни са, разглеждах ги, много добре направени, красиви рисунки, даже мисля за в нас да взема един комплект  Peace На страницата им ги има...сега ще ги изнамеря...http://www.bulvest.com/... Приказни пътечки в ляво, има и примерни работни листове, десетки са иначе вътре.
Нуни, супер специалност  Peace неблагородно ти завиждам за това, което замисляте с Деската за понеделник. После ще чакам да разказвате  HugАз бях миналата година, някакъв разкош е тази певица.
Другата седмица (15-18ти) ще сме в Пчелин, към Костенец, ако има някой в района случайно тогава да си признае  Grinning
Mayflower, аз съм с обикновената, добре се чувствам, само цикълът се удължи малко, но за мен това е най-удачният вариант за кърмещи

# 294
Смин, на Пчелински бани ни е вилата   Simple Smile. Къде ще бъдете там?
Спиралата ще я сложа след като спра да кърмя, сега яйчниците ми "спели дълбоко" според лекарката, не че рискуваме. А ти каква спирала , аз чакам да се похвалиш скоро  Confused.
Същите са и на Ема учебниците , те са по програмата "Ръка за ръка".

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 15:28 от Mayflower

# 295
Тинче, във х-л Виталис, ако имаш някакви отзиви ще се радвам да ги споделиш, на тим билдинг ще ходим  Laughing А спиралата - живот и здраве напролет ще я махам... Wink

# 296
И Кало учат "Ръка за ръка" мисля на Просвета (Русинова и колектив или нещо от сорта)
Скарлет, добре че сте отишли при Френгов ... незнам защо всички веднага се втурват да я режат сливицата, а не да я лекуват #Cussing out
Аз водя Кало при него и съм много доволна.

Тинче, в момента ги няма ботушите на точките Laughing Аз днес пуснах поръчка и ми отговориха, че към 15.10 чакат доставка Peace

# 297
Понякога се питам за една и съща градина ли става въпрос  newsm78 Последното, което ми каза Митко, че лелката им викала "Ти си глупак!", а днес се върна с намотан и вързан на възел конец на пръста. Не иска или не смее да каже кой, как и защо го е направил, но се надявам да разбера какво става утре. А за сагата с мебелите нямам думи вече. И още не е приключила.  ooooh!

Сагата с мебелите на мен ми е ясна. Имаше 2 месеца закъснение, защото първо не бяха провели търг, а после общината не е превела парите (търговете също се правят от общината). После децата бяха настанени не в новите стаи, а в стаи на бившата 4 група, която качиха горе - затова децата ни са ползвали шкафчетата на 4 група. Какво  е ползвала 4 група - не знам, но предполагам, че сега шкафчетата трябва да се дадат на новите деца в първа група (тези, дето идват от яслата и стават първа група). Парите от общината пък не са стигнали да се купят хубави столчета и затова са взели пластмасови - за толкова са им стигнали парите. Това го казвам не като човек, който е вътре в нещата, а просто предполагам или съм чула от директорката (тя ми каза например за закъснелия търг и после, че парите от общината не са преведени). Аз твърдо вярвам, че повечето неща си имат логично и простичко обяснение.
Между другото на мен Иво никога не ми е казвал да ги наричат по подобен начин  newsm78 Нито е използвал подобни думи вкъщи, от които да си извадя такова заключение  newsm78  И аз наистина съм доволна от учителките им, както вече казах, не съм със свръхвисоки изисквания (приемам да ми се прибира всеки ден с разменени обувки, обърнати с дупето напред панталони и обути наопаки чорапи), само искам да е щастлив.

# 298
Здравейте момичета,
моля да ме извините че се намесвам в темата ви, но преди известно време бях чела във вашата тема какво означават изследванията за детската градина тези съкращенията от изследването на кръвта, дали ще е удобно да ми ги изпратите на лична или да ми кажете в коя тема го обсъждахте това за да ги прочета, че на моето детенце две от нещата не са в нормата но не разбирам кое точно. а ще ги нося на лекарката чак другата седмица. предварително Ви благодаря
поздрави   bouquet
поли

# 299
Здравейте момичета,
моля да ме извините че се намесвам в темата ви, но преди известно време бях чела във вашата тема какво означават изследванията за детската градина тези съкращенията от изследването на кръвта, дали ще е удобно да ми ги изпратите на лична или да ми кажете в коя тема го обсъждахте това за да ги прочета, че на моето детенце две от нещата не са в нормата но не разбирам кое точно. а ще ги нося на лекарката чак другата седмица. предварително Ви благодаря
поздрави   bouquet
поли
Поли, това върши ли ти работа?

Общи условия

Активация на акаунт