Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 137
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • София
При Аги проблема е, че е била от другата страна и сега като родител очаква от учителите същото, което тя е правила. Незнам нейните г-жи как са, но нашите са много внимателни и вчера гледах как едната успокои едно дете, което преди това истерично се дърпаше и виеше и не искаше да влиза в градината. А пък Мати в събота като разбра, че не е на градина, искаше да ходи. Просто в държавната градина неможеш да очакваш същото, като в часната - според мен заплащането си казва думата. Въпреки това мисля, че и в държавните си има Учители, хора за което това е призвание и немогат да не го правят както трябва.

# 271
Здравейте, запис от мен.
Аги, нима е възможно при групи от 25-30 три годишни деца на всички носовете да са избърсани, да са облечени тип-топ и т.н. ?!
Тук са му намерили лесното. Въпреки, че съотношението на деца/учител е 5/1 ги карат сами да си бършат носовете (има кутийки с кърпички) и смятайте колко добре се избърсват сами  Laughing.
За обличането след сън - няма такова, защото спят с дрехите. Оправданието е  да могат да реагират бързо при пожар. Да си призная, аз още помня колко мразех да се обличам след сън в детската градина и как ми се усукваше тъпия чорапогащник.
Не отдавам голямо значение на тези неща. По-важно ми е, че е спокойна и се забавлява там.

Ренка, порастват и хем ми е хубаво, хем и тъжно  Confused

Спряхме Мимата от балет засега, че давахме пари само за гледане. В къщи не спира да подскача и да се върти, а там само гледа.

Болничките да оздравяват  Hug.

# 272
Добро утро  Hug

Ренка,  Laughing много ми е смешна тая песен и затова така... Мици  Laughing

Аги, аз съм на мнение, че колкото по-малко знам за детската, толкова по-добре. Започвам да се притеснявам само ако забележа нещо обезпокойтелно в поведението на писанчик. Видях им скоро следобедната закуска - вафла, филия с шоколад или кроасан, неща, който тя рядко яде, бях решила да се карам...няма смисъл. Надявам се само както изчистиха боклуците от училищата (за което също се съмнявам де), да направят същото и с дг.
Яна е впечатлена от танците и учителя си, за който каза, че е много хубав и щяла да ме запознае с него  Laughing

Болните да оздравяват, идват топли и слънчеви почивни дни.

Смини, ще ходите ли на концерта? Вчера купих билети, та и ние ще сме там.

Да ви се похваля, след месец започвам магистратура - нордистика, и съм толкова развълнувана, започвам с голям ентусиазъм, пък да видим как ще завърша  Laughing

Някой има ли новини от Скарлет  и нейния Тони? Къде се загубиха?

И последно - искате ли да направим среща с децата, в някой клуб след седмица, две?

# 273
Аз съм доволна и от двете ни градини. Примирила съм се преди много време, че държавно/общинско и частно се различават и съответно съм си нагодила очакванията. Най-важно ми е да ми гледат децата като кукли и затова досега съм доволна. Базата ще я преживея и ако имам възможност да помогна за нещо, ще го направя. Това е реалността, просто не мога да поставям свръх изисквания. А децата се справят добре понастоящем  Laughing

Аз съм обратното на Аги, хвърлям учителките в тих ужас, защото не слагам потници  Mr. Green

Зарка, Иво редовно се прибира с чорапи наопаки и при това с пета нагоре  Joy

# 274
Ей, пишман родители сме  Joy  Майтапа на страна, и аз съм доволна от градината, макап и някои работи да не са ми по вкуса, но това няма да попречи на развитието на детето  Wink Големият куриоз е, че скоро гледах една частна ДГ в съседната община, там таксата е по-ниска  Shocked

# 275
  • 2 етажа над тавана
Такааа... Привет ви и от мен.

Вече сме добре - Маги след 5 дни АБ от понеделник пак е на ДГ, аз се оправям и от днес се домъкнах на работа, макар все още да не съм преборила напълно бацила. Но трябвада се работи, че ако бях останала още вкъщи сигурно щяха да ме изгонят от работа.

А и седенето вкъщи и обикаляне по доктори ми подейства доста изнервящо, пък и нервните кризи на Маги почнаха пак с това еднообразно ежедневие от пиене на лекарства и мерене на Т. Така че откакто от понеделник пак е на градина доста се усеща доброто влияние на контакта с връсници поне що се отнася до истеричните й пристъпи. Не че няма и усвоени "грозни" неща като например да казва "По дяволите!", защото се била ядосала, да си смуче палеца и да гризе ноктите повече от всякога, но какво да се прави. Питам я защо ги прави тези неща, опитвам се да стигна до корена на нещата, тя ми обяснява, че лошите деца правели така и само ми била показвала как те правят. В градината имали такива лоши деца(по нейните думи) и тя от тях чула тези думи и че правят така. Освен това имало деца, които не я обичат и все искали да я бият и не разбирали от дума като им казвала да не я бият. Помолих госпожите да обърнат внимание на смученето на палеце, гризането на ноктите и дали наистина има деца, които са по-агресивни. Да видим накъде ще тръгнат нещата. Иначе за мен най-важно е да е доволно детето от престоя си в градината, а щом като я взимаме ни казва да не я прибираме толкова рано и че искала да стои още в градината да си играе с децата, за мен това означава, че там й е добре. Вярно , че никога не ми е връщана разгащена, несресана или нещо такова, но пък и тя сама доста добре се справя с обличането.

Някой ще даде ли идея за подарък на едногодишно момиченце - в събота сме канени едновременно на рожден ден и на прощъпулник, но се чудя какво да купя? То дано сме здравички, де Rolling Eyes

А за среща какво стана, не се организирахме май Rolling Eyes

# 276
Явно само аз си измислям прблеми. Ясно ми е, че Тони сам трябва да си бърше носа, но в крайна сметка работила съм именно в 1-ва група и знам какво трябва да се прави  децата, как да се гледат от педагозите. Не знам как така трябва да се примиря с факта, че детето или ще ми бъде връчено потно, защото никой не му е свалил блузата, или ще ми го върнат гол и бос, защото видите ли натоваремо им е. Не го разбирам, и не го приемам. Без излишни показности и без театралничене.
Вчера гледам пижамата му/чистата/ в/у гардеробите. 2 дни са го слагали да спи по потник и гащи, защото никой не е попитал баща му коя е неговата пижама/при положение, че той я е дал в понеделник, а те са забравили чия е/. Значи, много е лесно да ме определят хората като някаква кукумявка, която само си смуче от пръстите за какво да е недоволна, вместо да се замислят аджеба защ знам какво трябва да се прави с децата и какви са длъжностните характеристики на педагозите. Whistling Както и да е, щом см 1% от всички, явно няма нужда да се оплаквам.

# 277
Бабъл, от Джъмбо вчера купих сортер на Playschool, 10 лв е! И е много хубав! Има намалени дрешки, там мисля, че може да се купи нещо хубаво!

# 278
Радвам се да прочета , че болничките са по-добре  Hug.

Ема снощи повърна и днес не я пратих на ДГ, почти съм сигурна , че е от храната, а и като я гледам от сутринта в какво настоение е, но за всеки случай я заведох до педито да я погледне. Здрава е според нея, ако е така до утре да я пращам. Дано да не се разболее и да си ходи.
 Много съм доволна, винаги съм гледала да правим разни неща с нея - рисуваме,  апликации, песнички, но те за три седмици постигнаха повече отколкото аз цялата минала година, вече знае пет песни и сме много горди  bowuu.

А че сами се хранят и обличат също съм доволна, въпреки ужасния вид на дрехите като я взимам, защото в нас е голямо глезене и мислех, че все ще трябва да я храним и обличаме.
Аги, наистина ли трябва учителките да правят това, аз си мислех ,ч е лелката, наистина не знам?  Но и лелката се чудя как се оправя, като я взимам винаги виждам вътре каква е чистота и колко е подредено, а аз с едно разхвърлящо дете не мога да въведа ред у нас  Rolling Eyes.
Единствената ми забележка е точно , че ги навличат според моите разбирания. Ема като я взимам следобяд е облечена както е била сутринта, да ама сутринта е било доста по-студено, но явно се застраховат. За ужас на учителките веднага я разхвърлям по къс ръкав.

Юлче, на моя приятелка детето беше в групата при Иво и  казваше , че  базата е хубава. Преди това детето й ходи година в частна , но от "вашата"  държавна е в пъти по-доволна , така че това , че е частна за мен също не значи по-хубава.

Зарка,  и Ема е същата , в нас танците  ги е  овладяла , особено Бионсе , но иначе в градината седи и гледа       , ама това от срам.

Нуни, много сложно си е твойто учене, но и интересно, особено за теб.

Аги, какво е това сортер ? 

# 279
Аги, за пижамата си права, а и не само за нея, има неща, които персоналът е длъжен да прави за децата...

Ели, има на Симеоновско шосе голям магазин на Вис Виталис с доста голямо разнообразие на дрешки на добри цени, а на 2 етаж има и играчки.

Тинче, как е Нора, някоя по-нова снимка?

# 280
Аги, ти не надпишеш ли работите на Тони, които остават в градината? При нас всичко е с надпис - пантофи, чанти, кутия за закуска, гумени ботуши, всичко. Наистина не може да се очаква от персонала коя дреха на кое дете е. Да не говорим колко работи се дублират, в групата на Милена 2 момиченца имат същата раница като нейната, а скоро имаше промоция на гумени ботуши в ТСМ, малее, добре че не купих, броих точно 5 еднакви чифта на рафта!  Crazy

# 281
  • София
Като споменахте гумени ботуши, къде в С-я мога да намеря? Бях виждала в едно магазинче на Герена, но като отидох в понеделник и се оказа, че са го затворили. Гледах в няколко магазина за детски обувки в центъра и нямаха. Искам спешно да взема, че го дават времето за уикенда пак дъждовно, а маратонките му пропускат вода, пък за зимни ботуши е още много топло.

# 282
  • София
Ренка, в ТСМ-ските магазини има, разните там Биг шоп и пр.

# 283
Аги, не се засягай  Hug. Възможно е персонала на Тони да е по-немарлив, говори с други родители от неговата група, те с какви впечатления са, ако трябва и с директорката говорете. Възможно е и, както Вени казва, да си по-критична, защото си го работила. Впечатлението ми е обаче, че малко по-силно реагираш за някои неща. С най-добри чувства съм и го приеми като съвет от венерианка към венерианка с цел улесняване на живота  Mr. Green Peace.

Нуни, успех! Кои езици включва нордистиката? Избора ти от скорошното гостуването при сестра ти ли е повлиян?

Тина, представям си Ема кaто Бионсе  Heart Eyes Grinning

# 284
  • нейде там, където ....
Аз съм доволна и от двете ни градини. Примирила съм се преди много време, че държавно/общинско и частно се различават и съответно съм си нагодила очакванията. Най-важно ми е да ми гледат децата като кукли и затова досега съм доволна. Базата ще я преживея и ако имам възможност да помогна за нещо, ще го направя. Това е реалността, просто не мога да поставям свръх изисквания. А децата се справят добре понастоящем  Laughing

Аз съм обратното на Аги, хвърлям учителките в тих ужас, защото не слагам потници  Mr. Green

Зарка, Иво редовно се прибира с чорапи наопаки и при това с пета нагоре  Joy
Понякога се питам за една и съща градина ли става въпрос  newsm78 Последното, което ми каза Митко, че лелката им викала "Ти си глупак!", а днес се върна с намотан и вързан на възел конец на пръста. Не иска или не смее да каже кой, как и защо го е направил, но се надявам да разбера какво става утре. А за сагата с мебелите нямам думи вече. И още не е приключила.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт