Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 135
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аги, казвах ти аз да го преместиш, докато има места, ама ти... Бяха 23, когато приеха Мати, а сега са 27?! А говореха, че приемат по 20 деца, заради филиалите и ограниченото пространство там. Накрая групите са си,,както преди по над 25 деца.
За болестите - ами, ще трябва да поболедуват още година-година и половина и ще понамалят.

# 256
Щом говорите за болести.....при Милена има съмнение за бактериална инфекция от басейна. Дадоха ми АБ, ако пак вдигне над 38,5 го почваме. Снощи беше с 38,0.....  Confused

# 257
Татянка, как разбраха  Sad?

Днес Ема ходи тук http://www.ilkovatheatre.com/index.htm, баща й я води и каза , че било много интересно. Но нямало друго дете като нашето - не казала дума , забила поглед в земята и била единствената , която не се включила в приказката. Сега съм решила да я водя по-често , та дано се отпусне малко вече, че с този срам. Много ми харесва и идеята за театралната школа, но по-натам може да опита, ако има желание.

# 258
Тина, не са разбрали, съмняват се. Той ни вдия колко сме почернели и естественно пита от къде го имаме този тен  Wink Питаше дали е стояла много в басейна...и така.

# 259
Добро утро  Hug

Татянски, как е Милена?

# 260
Добро да е  Hug

Нуни, не е много добре, вече на АБ, от събота вечер след като пак вдигна над 38,5  Sad Кашля много лошо. Наблюдавам я за Т, и така  Wink

# 261
  • София
Очаквах да имам много за четене, заради лошото време през уикенда, ама то доста пусто било тук.  Confused

Татянка, дано да оздравява вече малката! Praynig Ако наистина е нещо бактериално, бързо ще се повлияе от АБ. Hug
Бабълс, как сте с момичето днес?

Нуни, а защо Мици? Да не си решила да се ъпгрейдваш с чифт пластмасови ц..и? Wink

В крайна сметка, записах Вальо на плуване и на английски, ама той като разбра, че заниманията се водят от учители, а няма да е с мама и тати, и каза, че не иска да го записваме на нищо Sad
Май някъде много сериозно сбърках с възпитанието. Както преди беше много смел и самостоятелен, и неуморим калпазанин, сега е в другата крайност - станал е един свит и саможив, не иска да играе навън с децата, а да си рисува вкъщи и да си бръмчи с колите. Много ме притеснява тази драстична промяна. Не мога да повярвам, че го казвам, но си искам пак палавото дете Whistling Дано да е само някакъв период на самоосъзнаване, а да не съм му попарила ентусиазма с вечните си поучения и брътвежи Thinking

Някой беше споделил за книжките "Моливко". Препоръчайте ми, какво да му взема от тази поредица! В ДГ видях тази за рисуване и оцветяване, но нищо интересно не намерих в нея, в нас имаме 100 такива книжки.

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 21:10 от Renkata

# 262
  • нейде там, където ....
Татянка, как разбраха  Sad?

Днес Ема ходи тук http://www.ilkovatheatre.com/index.htm, баща й я води и каза , че било много интересно. Но нямало друго дете като нашето - не казала дума , забила поглед в земята и била единствената , която не се включила в приказката. Сега съм решила да я водя по-често , та дано се отпусне малко вече, че с този срам. Много ми харесва и идеята за театралната школа, но по-натам може да опита, ако има желание.

Може да не й е харесало на нея. Гледали сме представленията - нулев интерес и при нас. Митко скочи на втората минута, а Петьо успях да го задържа от приличие още малко. И на мен не ми допадна.  newsm78

......
Някой беше споделил за книжките "Моливко". Препоръчайте ми, какво да му взема от тази поредица! В ДГ видях тази за рисуване и оцветяване, но нищо интересно не намерих в нея, в нас имаме 100 такива книжки.
Аз съм взела "Родна реч" от поредицата "Моливко". Има по седмици какво да се прави през учебната година. В градината ще са с "Ръка за ръка". За книжки, за столчета и не знам още какво, при нас  се събира кръглата сума от 100 лева на дете  Crazy #Crazy  newsm78 И това в група, дето два месеца чакахме за мебелите, за да почнат  Twisted Evil #Cussing out То не бе оправдание с общината, не бе майстора, който трябваше да вземе мярка .... Сега не били добри. Пластмасови, от които децата падали! От обикновените, пластмасови, китайски. И трябва да им вземем столчета по 18 лева, които никога няма да видим, защото така или иначе, децата се оставят на входа. И нещо за гардеробчетата са споменавали ... Чудя се кога да пиша до Общината що дават пари за неща, които не стават. А, играчките - отделно. Всеки родител, в една непрозрачна торба да занесе играчки.  #2gunfire За допълнителните занимания нищо не съм разбрала като цена, но ако я карат така, сигурно ще ги пропуснем. Или директорката ще ми помогне да се преместим в удобна за нас градина  Joy

# 263
Татянка, кофти, надявам се добре да и подейства АБ.

jd , не знам, може би зависи от представлението. Но Ема със сигурност не се е включила от срам. На мен интересно ми звучеше като идея, по-добре , а не пред ТВ в къщи. Миналата година я водех всяка седмица на театър и винаги и беше много интересно, но сега няма как.

Относно парите за ДГ мен пък ме втрещи това как една група квартални майки се възмущават ,че им събират по 40 лв , а същите  /ходим в един детски клуб/ само за марки и дрехи говорят, , коя е с по-скъпи обувки , какви са им парфюмите.
Едната веднъж разправяше как имала лимит този месец от мъжа си 2000 лв  #Crazy. И то наистина се личи, че разполагат с доста средства.

А нали парите се събират от родителите, т.е. знае се за какво се харчат.При нас майката , която ги събира и казаха да направи тетрадка и там да пише какво е купено и да лепи касова бележка. В края на годината директорката взима въпросната тетрадка .
Не знам, аз не се дразня, може би защото сумата е прилична за година , а и госпожите сто пъти повториха както ние си решим и какво искаме да се купи, т.е. нищо не ни е наложено.

Рени, как ми ходи и на мен до Солун, ама не и на моя мъж. Даже сега като се прибирах видях долу обява за 40 лв за един ден до там и се замислих как може и сама да си отида като спра с кърменето.

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 18:52 от Mayflower

# 264
  • София
Здравейте!

Нуни, ЧРД на патерица. Бъди здрава и все така лъчезарна.

Ние днес открихме сезона на АБ. Цяла нощ не сме спали от болките в ухото на Соня. И всичко това си го докарахме от неизлекувани сополи, които си ги мъкнахме сума време, сега станаха зелени и изби инфекция в ухото. Отделно и кашля.
Дано опазим Влади, че нещо и на нас ни се събра вече повече от месец да сме полу здраво-болни.
Аз също трябва да се понатъпча с витамини, защото според лекарката съм с изтощена имунна система след раждаенто и кърменето. За 3 седмици пипнах 3 вируса.

Но и да се похваля-през уикенда оставихме децата на наште и с мъжа ми и едни приятели ходихме в Солун. Много хубаво с е разходихме и времето там беше страхотно - 25 градуса - бяхме по потници и къси ръкави.

Нашата родителска предстои тази седмица. Но 100 лв. на дете ми се струва бая множко. ooooh! Вече спекулират с това, че всеки би дал мило и драго за детето си.

# 265
Ренка, не се обвинявай!  Hug
Оказва се, че децата си създават предварителна тяхна си представа за нещата - по повод допълнителните занимания напр.
Така Велина отдавна иска танци, т.к. винаги я водихме на празниците на брат й в ДГ - без друг коментар. И така до вчера, когато й бил първият час по танци - и вечерта ни пита - ама, вие защо не дойдохте, да ме гледате...  Shocked Та така, трудно е да предвидиш, какви асоциации си правят, поне на мен е трудно! Blush

Танянка, започна ли курсът за родители! Разкажи - ще ни е интересно!
Hug

# 266
Рени, как е Соня днес? Дано не я боли!
На допълнителни занимания не съм записала Тони - той ходи много малко на градина засега, та не знам дали да плащам за нещо, което няма да получава.

В събота ходихме на зимни кънки - мисл, че като за 1 път беше ок. Тази събота пак искам да го заведа. Малко започна да се глези и да крещи на моменти - "Страх меееее! Искам навън!" а като му казах, че наградата е парче шоколад  продължи да се учи. Иначе най-интересното е, че навън с кънките ходи смело и не пада. А си мислех, че да ходиш в/у 2 шини не е толкова лесно. Grinning

Вчера като отидох да го взема беше последен милия, но не е мрънкал. Играеше си тихо, госпожата си работеше нещо.
Само където я попитах как е, бил съвсем добре, за кашлица ли съм питала - казах й , че не кашля, но за носа се притеснявам. Нищо му нямало. Да, но нослето му бе пак засъхнало - не е духано явно. Има остатъчна хрема, така мога да я нарека. С 2 духания на ден, до 3 нямаме проблем, но мисля, че е добре да се чисти, за да не се натрупва. Върнах го да го издухам на мивката, защото това със салфетка няма как да стане, нали е засъхнало. Събувам му пантофите - бос  Rolling Eyes Къде са ти чорапите? Ами няма ми ги, а краката му хладни /пантофките са платнени, не са дебели /Вени, супер са, благодаря!/. Учителката започва да се пули къде са му чорапите. Казах й, че ако трябва сам да ги обуе ще да са останали в спялнята - ами те се обличали в занималнята. Чорапите ги намери все пак на леглото му останали. Ами като са оправяли креватите не са ли видели, че има едни чорапи? Та значи, нито носът му чист, нито краката му обути.
Аз им бях изпратила бележа, че най-малко потниче и тениска трябва да има, да не му махат потничето.
2 колички в 2 поредни седмици изчезнали. Няма му ги. При липсата на играчки, защото е много бедно сега там, къде му затриха количките? Аз си знам де, като носиш нещо да си готов да го няма после. Както и да е, грешката си е моя, че му позволих да занесе Макуин Светкавицата в градината, веднага е изчезнала. Ама тези родители не знаят ли какво са купували на децата си, защо позволяват децата им да взимат чужди играчки? И тя е от Щатите, няма как да са купували такава. И тук добре, няма да мрем за количка някаква, макар че Тони бая се засегна, че докато е бил болен някой му я загигнал.
И като я помолих да го подсещат да се духа, защото той не си казва, тя ми каза, че днес 4-5 деца са си искали да ги духат, само той явно не казва и те не го виждат Joy И Саш вечерта повтаря "4-5 деца ги духат значи, браво, браво!" ThinkingТака че в такива елементарни разговори бая неща се разбират.
Ама като му настинат краката какво ще очакваме?Хремааааа!
 Не знам друго, но това е като да ти свърши работното време и да си зарежеш бюрото, магазина, каквото е там като кочина. Абе аз винаги като изпращам дете ще го загащя, ще го избърша, ще го среша, не го връщам на родителите чорлаво, потно, сополиво, разгащено. Защото аз като го взема в този вид какъв извод си правя за дена? Не казвам, че не може да се случи да е босо някое, на други гащите разменили, това е срещано явление - малко са, не си познават бельото, нямаме навика да си надписваме дрехите. Но пък е кофти като твоето дете се окаже в тази ситуация и не говори добре за учителките.

# 267
  • София
Аз пък много се смея на косата на Соня като я взимам. Очевидно никой не ги реши и тя си ходи чорлава, както е спала. Фибичката си я слага тя където и както намери за добре. Но това да е проблема.

Иначе днес е добре вече. Не се оплаква от ухото, пие си лекарствата и така.

# 268
  • София

Енви, така е! Имаме си вече големи деца и все по-различни от нашите нагласи ще имат за нещата, и за съжаление, все по-неразбираеми за нас ooooh!

Аги, мисля, че отрицателната ти нагласа към детската и към учителите е основната причина да не ви се получават нещата. Нали знаеш, че децата всичко чуват и усещат и няма начин ти като си негативна, той да ги приема добре. А и когато са стресирани, малките човечета боледуват много по-често!
Вероятно и учителите имат известна вина; при нас на родителската те много ясно си формулираха изискванията към родителите, а и ние към тях и определено нещата вървят много по-добре.
И мисля, че това, децата да се научат да си познават дрехите, да се обличат, да търсят помощ от възрастен, когато не могат да се справят с нещо, са елементарни неща, които са основно задължение на родителите. Нямаме никакво право да обвиняваме учителите или който и да било друг, ако не сме се справили с нашите си задължения. В училището, в което работех, съм се сблъсквала с родители, които директно обвиняваха учителите, че насилват децата да не им се подчиняват и да стават наркомани, което е направо абсурдно!

Браво на Соничка за подобрението!
Чакам добри новини и от Маги и Миленка!  Hug
Всички болни мами и дечица да оздравяват, че времето е перфектно за разходки! Peace

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 10:24 от Renkata

# 269
Добро утро!  Hug

Най-после виждам светлина в тунела  Grinning  Милена вчера не вдигна Т, днес също няма, кашлицата намалява, по-добре е определено. Сега се чудя дали да не я пусна утре на ДГ, утре имат спокоен ден, та би било подходящо. Много скучае вкъщи, вчера само дето не се избихме двете  Embarassed А мъжът ми от вчера е на проект в Нюрнберг и го няма цяла седмица, и така ще е от сега нататък всяка седмица  Sad Не е за разправяне  Stop

И мисля, че това, децата да се научат да си познават дрехите, да се обличат, да търсят помощ от възрастен, когато не могат да се справят с нещо, са елементарни неща, които са основно задължение на родителите. Нямаме никакво право да обвиняваме учителите или който и да било друг, ако не сме се справили с нашите си задължения.

Съгласна  Peace При нас е малко различно, в смисъл че групите са смесени и по-големите деца помагат на малките. Миналата седмица, приятелката на Милена тръгна на ДГ (в същата, но в другата група) и майката много се притесняваше, понеже Мари още не може да се облича и съблича сама. Но едни по-големи момичета веднага я "осиновили" и й помагат  Grinning

Енви, ами започна той, обаче 1вата лекция я пропуснах защото бяхме в Турция, ходих на 2рата, а вчера пак не можах да отида защото се гледахме с Милена. Следващата лекция ще е чак след 3 седмици, след предстоящата есенна ваканция  Crazy

Рени, радвам се че Соня е по-добре, много е гадно да те боли ухото  Sad

Общи условия

Активация на акаунт