Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 132
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
НУНИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
ПОЖЕЛАВАМ ТИ НАЙ-СМЕЛИТЕ ТИ МЕЧТИ ДА СЕ СБЪДНАТ

Нашата родителска среща е в понеделник, та ще видя при нас какво ще е положението.
Засега сме събрали пари само за книжките, по които ще учат и са ни дали списък какво да занесем като материали - моливи, пастели, листа, книжки за оцветяване и такива разни. Консумативи засега не носим. Кало също е от късметлиите - яслата, в която ходеше беше след основен ремонт и всичко беше супер, градината сега е нова, т.е. сградата, в която е групата им е нова и много хубава, имат много хубав физкултурен салон, голямо помещение за театър, помещенията в които са през деня са много просторни, спалните също.

# 241
  • София
Нунич, честит рожден ден!
Да си много щастлива, здрава и обичана!

От нашата община са забранили в градините да се пие чешмяна вода и карат с водоноска, а в ДГ се съхранява в едни варели. Sick Как ги измислят тея идеотщини, не мога да си представя! Shocked
Иначе, и при нас е като при Енви - не те задължават да носиш консумативи и да даваш пари за учебни помагала, всичко е на добра воля. Поне хубавото е, че наистина ги използват тези неща - онзи ден Валката се прибра със зелени ръкави, а от около седмица някъде учат "Аз съм Българче". По-паметливите дечица вече доста са научили, ама моят юнак е запомнил само "Силна майка мене е родила" Mr. Green

Уф, аз още се двоумя за това плуване. Днес не го записах, ще изчакам до понеделник, да видя, дали ще размисли до тогава. Тази сутрин, като го водех към ДГ, 3 пъти ми каза, че искал да ходи да плува. Обаче... заниманията са по 30мин, а той какъвто е туткав в събличането и обличането, блузите особено са му много трудни, та докато свари да си нахлузи банския, заниманието ще е свършило и докато се облече пак и обяда ще е приключил. От друга страна пък, това може да му стане сериозен стимул да започне да се справя бързо. Де да знам! newsm78
Някой записвал ли си е досега детето на плуване?

При нас сутрин също им преглеждат гърлото. За въшки май не ги гледат.
А таксите за допълнителните занимания са като при Янчето, може би в С-я са навсякъде такива цените. Преди са се плащали накуп, но за щастие, миналата година директорката ги е натиснала и сега се плаща на посетен час. Ако ходи детето редовно, се връзва по-висока таксата, но пък ако боледува много, или не потръгнат нещата, не даваш излишни пари.

# 242
Нуни честит празник!!!
   bouquet  bouquet  bouquet
нашата родителска още не е минала, а и не са казали кога ще е. Нищо не са казали да носим засега.
Весел ден.

# 243
Ренка, аз си мисля, че поне в началото ще им помагат с обличането и събличането ако се налага, не вярвам да ги оставят, ако само това ти е притеснението може би си струва да го запишеш, щом толкова иска.
Аз като тръгна Кало на градина и се притеснявах, че повечето му връхни дрехи са с цип (естествено това го установих в последния момент, преди не се бях замисляла), а той не се справя сам да го закопчава и хукнах да купувам такива без цип, но се оказа, че им помагат и притесненията ми са били излишни.

# 244
Нуни, честит рожден ден! Да си все така лъчезарна, много здрава и още повече - обичана!  Heart Eyes  Hug

Енви, никакви  Mr. Green А, има музикално училище но е от 4 години. То и кога да предлагат нещо, децата са там от 9 до 12, то не остава време. Един ден са в гората, друг ден имат час по ФК (любимият ден на Милена!). Инглиш няма, но двоумя се дали да не й говоря аз на английски. Тя има много музикален слух и от ДГ казаха че ще е от полза. А езика го знам колкото българския, че и на акцент го докарвам  hahaha

Мишлето е още болно и след малко отиваме на контролен.

# 245
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, НУНИ! ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ЛЮБОВ! newsm51

И аз бях вчера на родителска среща в ДГ. Ще събираме пари за помагала, материали и детски играчки - общо по 50 лева на дете. Водата ни се осигурява от общината. Стаята е ремонтирана и за сега не се налага да се дават още пари за ремонт. Учителките и персонала ми се видяха доста свестни и отговорни. Но моето овне всяка сутрин реве и не иска да ходи на градина. Ще имат допълнителни занимания - по  английски, народни танци и спортни танци. Още се двоумя на какво да го запиша. Засега ни се представи само учителката по английски. Желая лек и спокоен петък, а също и приятен уикенд!

# 246
  • София
Анелиз, проучете каква е водата, да не е като нашата от варели, че аз такава гнус никога не бих пила, камоли да дам на деца.

Деска, абе притеснявам се, защото децата са много - 12 са и само с една учителка. И се съмнявам, че ще им помага някой за събличането, з-то досега не е имало плуване в нашата ДГ и няма групи за начинаещи и напреднали, а ще са смесени от 1-ва до предучилищна гр. Все пак, мисля да го запиша, ако продължи да настоява и има места и ако не се справя, ще пробваме др. година пак.

Хайде, момичета, весел уикенд и скоростно оздравяване на болничките!

П.С. Утре в южния парк има състезание с колелета за деца: http://www.az-deteto.com/?page=view&aid=7047

# 247
Ренка, вчера ни показаха - водата е трапезна и се налива от диспенсери за вода - като тези, които ги има в учрежденията и фирмите.

# 248
  • София
Нунка, честит празник, мила! Най-добри пожелания от мен!

Ох, що сте така преднамерени към г-жите от детската градина незнам? Аз пък съм толкова толерантна, ама може да е от това, че се сблъсквам за втори път! А и нашите изглеждат бая свестни! Хората предложиха по 50 лева, тия родители като започнаха по 70, по 100 - акъла ми взеха! Какво ли не измислиха! Слава богу една се намеси и разясни, че се поизхвърлят като даде пример с мин.година, та се върнахме на по 50 лева.

# 249
  • София
newsm18 newsm59 newsm67 baloni
Честит Рожден Ден Нуни!
Бъди много щастлива, обичана и здрава!

Като чета за креватите и консумативите, които трябва да си купувате чак бяс ме хваща. Организирайте се няколко майки и напишете писмо до отговорните лица в кметството ви, СО и където се сетите. Вашето си е жив рекет. От време на време да купите кърпички разбирам, но всички консумативи + всички играчки + чаршафи и кърпи... Градината все пак е общинска и общината трябва да се грижи за всички тези неща.

Ренка
мисля, че и вие трябва да се оплачете за водата. Аз цветята си не бих поляла с такава вода, а какво остава да дам на детето си да пие. Ако искат с нея да перат, но да готвят и да предлагат на децата за пиене ми се вижда направо като подигравка.

Аги, дано преборите хремата, че много ядове ви донесе.  Praynig
Татянка добре завърнала се. Записвам се и аз към очакващите снимки. Ще вземете да ме зарибите с тая Турция и мен. Така хубаво рекламираш почивката в съседите, че ми се приходи и на мен там.  Mr. Green
Емо няма да го записвам на извън градинарски занятия. Програмата им е наситена с часове по музика, танци, приложни изкуства, природен свят, български, немски, математика, физ.култура и не се сещам с какво още. Имат си учебна програма по 4 дисциплини на ден. Не виждам смисъл да го обременявам на този етап допълнително.

# 250
Няма отрицателно отношение към учителките. Просто някои сме може би по-ентусиасти, знам ли. А може вашата група Вени, както бе привилигрована миналата година с млад колектив, така и тази да е така с по-готини госпожи Wink На нас явно късата клечка се пада, и така май ще си и продължава да бъде, докато не ми кипне и не отида при директорката.

# 251
  • Boston, MA
Нуни, бъди здрава, пожелавам ти весел ден!

Раче, да ти честитя на теб момиченцето, леко и приятно очакване!

Дани донесе първия градински вирус за сезона в нас, мъжете са сополиви, най-малкият се бори да суче, дано и аз не се разболея, че е много гадно да кърмиш и да си болна, все едно бебето те изпива наистина.  

По въпроса за градината и болестите - децата често са заразни, ПРЕДИ да покажат симптоми, така че и проверки за сополи и гърло не биха предпазили напълно... просто децата си минават през един куп болести, и това има смисъл за изграждане на имунитета.

# 252
децата често са заразни, ПРЕДИ да покажат симптоми, така че и проверки за сополи и гърло не биха предпазили напълно... просто децата си минават през един куп болести, и това има смисъл за изграждане на имунитета.
Подкрепям напълно Peace
Не че не трябва да има някакъв контрол, но вирусите си се разпространяват доста преди видимите симптоми ...

Бубка, дано да те подмине теб Praynig Hug

# 253
Нуни, честит рожден ден   Hug   bouquet.

# 254
Да, Бубка, така е. И ние това си говорим - сутринта му няма нищо, а вечерта примерно ти вдгне Т, значи цял ден то си е било болно и е заразявало. Но като се комбинират тези случаи с явно болните, това си става една среда бъкаща от бацили. И просто явно не всички могат да го преживеят само с една хремичка. Все се надявам, че като давам витЦ, сега вече и респивакс ни изписаха, ще ходи по първоначални планове на зимни кънки, то ще стане по-устойчив на подобни срещи с вирусите.
При вас поне гърлаа гледат, при нас със сополите омазан целия, бузите му спечени от секретите, дето е мазал,  те казват "Нищо му няма, добре си е " Crazy

Общи условия

Активация на акаунт