Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 124
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
О, Бабъл! Първо, дано оздравявате бързо! Hug
Не мога да разбера какъв е тоя двоен стандарт! Имат тв и двд, ама касетофон не можело?! Според мен си правят кой каквото иска по градините! Ние пък сме притиснати в ъгъла - пари събираме, от нашия джоб, но не дават да купуваме нищо без техен надзор. Съответно не може да е в почивен ден, само в работен, и не може да е след работа, а само през деня, направо ми иде да ги гръмна! #2gunfire Нахални са до не знам къде!Искат те да с конмандват парада, а се питам тази държава пари не дава ли за играки и материали за работа? Даже мисля да пусна поздравителен мейл до инспектората, да им кажа, че може на градината да не им дават пари за нищо, понеже ние сме купили и да си спестят този разход Crossing Arms Играчки, салфетки и всчко ние купуваме.

# 226
Аги, какво говориш...играчки и салфетки... нас ни карат да купуваме кревати за децата и да сменяме батериите на мивките.

Уча за изпит и затова така липсвам  Tired

# 227
Че тогава можем да кажем, че си е частна държавната градина и толкова. Shocked

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 15:32 от Чаено момиче

# 228
Пълен абсурд е... да не говорим, че оня ден закъсняхме с 15 мин, в 8.45 бяхме пред градината и беше заключено. Така и не ни отвориха, закъснели сме, детето се води, че отсъства за целия ден и няма предвидена храна за него.
Толкова пък нищо да не е уредено в тая държавица...

# 229
Ние пък имаме късмет  Grinning, предишната група на госпожите са направили основен ремонт по тяхно желание - ламинат , леглата , шкафчета, играчки и за нас сега няма какво  Party. Днес занесох една торба с  играчки от Ема и купих един топ листа. Даже ми е приятно да бъда полезна и да участвам с нещо, но и никой не ни задължава, който иска и има възможност и каквото прецени.

Нуни, много неприятно. Успех с ученето.

Аги, не я спрях за сополите, чувстваше се добре , а и педито каза  , че цяла година очаква да е така и да си ходи. Въпреки всичко на мен ми беше неудобно и сутрин и капех по една капка Виброцил и чак вечерта протичаше отново. После бяха почивните дни и така закрепихме положението.

Бързо оздравяване на болничките  Praynig.

# 230
  • София
Уф, есенно и пролетно време като започнат тея болести и край няма! Sad  Не ми се мисли от утре като завали и започне да захладнява, как ще се изпонатръшкаме всички Sick

Аги, забелязвам при теб двоен стандарт - не искаш да пускат в ДГ деца със сополи, а
Цитат
За едната хрема няма да го държа вкъщи само.
  Wink Пускай го Тони на градина да гради имунитет и не им се впечатлявай толкова на сополаците! Peace

Ние днес имахме род. среща. Бях решила да записвам Валски на английски и на футбол, мислех си, че ще му хареса да ходи, з-то много обича да рита с татковците, ама тази вечер ми заяви, че иска на плуване и на нищо друго. Сега имам вечер за размисъл - склонна съм да заменя футбола за плуване, въпреки че ми е малко съмнително дали ще може да се справи с цялото това събличане и обличане за толкова кратко време, но за английския мисля да настоявам. Само дето с неговия овенски инат, ако не реши нещо, няма да стане, та се чудя, има ли въобще смисъл да се опитвам да се налагам. Thinking

Нещото, което за пореден път ме изуми е, че като решихме да събираме пари, недоволстваха точно тези родители, които на площадката за 2 часа пушат по кутия цигари, или пък едни конкретни "кифли", които онзи ден се хвалеха със страшните си, незнамк'ва марка сандалки от мола, намалени "само на 120лв". А не става въпрос за някаква крупна сума, събираме по 50 лв за цялата година и то за конкретни неща, които предполагам, всеки родител иска да бъдат осигурени на детето му.

# 231
И при нашите деца минаха родителските срещи.
При Велина са 28 деца по списък. Таксата продължава да е 50 лв. месечно, от които 10 лв. твърдо - независимо колко е ходило детето през месеца, а останалата част - пропорционално на посетените дни.
Събирахме по 35 лв. за учебното помагало, застраховка и ножички, боички и пр. Който желае - може да занесе стари играчки. Вода се носи в шишета. И това е откъм консумативи.
Дори обучението не било задължително до 6-годишна възраст, така че който е против, можел да не купува помагало и детето щяло да стои настрани, докато другите се занимават. Също и застраховката не била задължителна, така че който е против, можел да не я прави и детето нямало да бъде извеждано по паркове, театър и пр.
Тази година - така се поставят нещата при нас! Mr. Green

За първа група няма занимания по принцип, но Велина ще ходи на танци - можело, т.к. била едричка. Crazy
За друго на този етап не настоявам.
Иначе има разнообразие - танци, английски, карате, футбол, аеробика, пиано и акордеон.
Всяко едно по 80 лв. на уч. година, ако запишеш и второ занимание - 40% отстъпка.

Татянка, много хубав разказ! И аз съм нетърпелива за снимки. Heart Eyes Интерсно ми е, при вас какви допълнителни занимания се предлагат в градината, от когато започвате да настоявате за чужд език!? Thinking

Болните - стягайте се! Hug

# 232
Добро утро!
Днес нямаме градина (учителките са на обучение из страната) и ни предстои интересен ден - в офиса с детето  Laughing
Нуни, и ние все отиваме в последната минута - в 8 и 28 или 29 (а живеем на 5 мин няма пеш) и се чудя само кога за една минута ще ни затворят вратата. Не им се ядосвай, просто трябва наистина да има ред. Иначе ако всеки си ходи, когато си иска...А и при нас може да се обадиш, че ще закъснееш и ще запишат детето за храна. Госпожата ни обясни на родителската среща, че в 8.30 тя дава бройката на присъстващите деца на сестрата, тя - в кухнята и от там - към общината. Ако по-късно през деня дойдат да направят проверка и се установи, че има повече деца - глоба (май казаха 500 лв) за госпожата. Та и те си имат ред и принципи.
Альо е късметлия, беше нова ясла, сега е и в новопостроена (от 2 год.) градина. Не мога да се оплача - нито от материалнат абаза, нито от учителките. ОБАЧЕ проблемът с препълването на групите е огромен. Групата им е за 25 деца, в момента са вече 37....Леглата са 30 (5-6 от които са походни). Както каза госпожата - легла и столчета ще намерим, но въздухът не стига...Много е тъжно. В момента ходят около 30 деца и е лек ад. Ще видим дали връзкарчетата ще удържат да ги карат и зимата.
Иначе помагалата са ни от общината тая година, водата също. Събираме си пари за канцеларските материали, играчки, чашки и хартиени кърпички.
Събуди се детето, лек ден, пак ще пиша! Hug

# 233
Нуни, честит рожден ден! Щастлива, здрава , обичана, лъчезарна и по-безгрижна! Весел празник!

Енви, при вас таксата е по-висока, но пък допълнителните занимания са с ниски цени. Нашите танци май към 200 на година. И сега събрахме по 100 лв и всеки месец си носим торбичките с кухненски рола , салфетки и хартия. Но май никой не е правил проблем. Само не знам как точно ще похарчат 2000 лв, може би все пак ще купят телевизор и ДВД. Но пък децата ще са живот и здраве 4 години в тази група.
Татянко, чакаме снимки:)
Нуни, успех на изпита! Наде и на теб със съчетаването на нещата!
Болните  Hug

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 09:04 от Черепахова

# 234
Рени няма двоен стандарт. Просто като повдигнах въпроса за хремите - родтелите мълчат или роптаят, а директорката и сестрата се подхилкват - имали бележки. Нашият лекар каза, че няма алергии по това време на годината, така че бележките за алергия не важат от есента та през цялата зима. И сега след като явно няма оправия по въпроса не виждам защо те да си водят хремавите деца, а аз не. Ако имаше крайно, категорчно против и контрол, тогава смятам, че само здрави деца или "скрити" болни /все пак през деня може да се прояви нещо, но да не се знае сутринта/, тогава и посещаемостта щеше да е голяма, а не постоянно някои по-кекави да ги няма. За едно дете знаем, че хремата може да е лека, друго да го  вкара в болница същата тази "прозрачна" или не хрема. Това е най-жалкото. Моето дете има само хрема, но нищо му няма - ама другото може и да пукне от този вирус маааа...му стара! И така, казаха , че това било вечен проблем, такъв и ще остане. Нямало оправия. Щом е така, да действаме. Доки днес ще му даде бележката - хремата му е замряла, но я има, кашля по веднъж-два пъти на ден. Няма Т, не повръща, значи сестрата на градината каза - повече от седмица за хрема отсъствие да не съм видяла! Thinking Е, казах й, е една хрема може да е и 10 дни, и кашлицата да е 20. Ааааа, това било хронично заболяване, толкова да се кашля. Ами като е така - айде и той на градина. Тук подивява, честно ви казвам. Сега ще им търся картинки за оцветяване, та в понеделник да отидем подготвени за игри и забавления.

Нуни, честит Рожден Ден! Бъди все така усмиихната, каквато те знаем, все така сладка, каквато сме те виждали! Още помня първата ни среща, когато си казах - колко е млада и готина, видях, че беше на 22 на листа с феталната!!! Да си здрава, да си обичана, да имаш светло бъдеще и много мили спомени да трупкаш!

От опит, професионален ще споделя /какво ли беше професия всъщност??? Laughing/, че закъсненията водят до безредици. Има си резон да бъде някой 'наказан' за закъснението си, понеже първо храната, а после и всичко останало се планира спрямо началния час. Може да се обади човек и да предупреди, да закуси детето му, за да не ангажира градината. При нас казаха, че след закуската всичко се изхвърля, защото РИОКОЗ така е наредило. А иначе родители, които започват работа по-късно подават молба за нергламентиран прием или както там е, за да се знае, че детето им няма да идва рано.
е, не казвам, че чак да ви заключат и да не пуснат Писанка е редно, но следващия път може би няма да закъснеете. Ако така заключт 10 деца днес, то утре няма да има закъснели. Thinking
За закъсненията - абе и аз това съм го опитвала - да ти вземат децата час по-рано и шапка на тояга. Да, но не може винаги да е така. И понеже като започнат да си прибират децата все по-рано, родителите и те започват да правят комбинации все по-рано да си взимат децата, и се получава верижна реакция. На РС повдигнаха въпроса като закъснявали да се обаждат, визирайки един случай. Ама бащата каза, че са дошли в 18,45! Представяте ли си, звъняли са да предупредят, че при работно време до 19.00 ще дойдат до 19.00 да го вземат. Тези в държавната станаха нагли!

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 09:38 от Чаено момиче

# 235
Честит рожден ден, Нуни!
Бъди все така прекрасна, лъчезарна и добра!
Дано си много здрава, обичана и уважавана!

Нашата родителска среща е във вторник и тогава ще ви пиша, но се изумявам, че Нуни и легла трябва да купуват, за играчки съм съгласна и консумативи, но това е в повече.

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 09:51 от Nadeto

# 236
                       Благодаря ви, милички!!!

# 237
ЧЕТИТ РОЖДЕН ДЕН, НУНИ!
ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ КЪМ ПРЕКРАСНИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ ПО-ГОРЕ!
ВЕСЕЛ ДЕН!

Hug Heart Eyes Hug

За правилата и аз съм на това мнение, че трябва да се спазват. Случват си естествено и непредвидени ситуации, но винаги има възможност за връзка с ДГ. А и компромис може да се направи до 5 мин. напр, но 15 мин. са си закъснение. Peace

Янче, това са много пари  Shocked - дават ли ви обяснение за какво са нужни, а после отчитат ли ви се!? Rolling Eyes

# 238
  • София/Осло
Мицииииии, кукличкееее, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Бъди нежна като цветята, усмихната като пролетното слънце и весела като вятъра в косите!
Обичам те!

# 239
Аз също съм съгласна, че правилата трябва да се спазват, но нашата родителска среща все още не е минала и нямахме представа, че децата се приемат до 8.30. Затова така негодувам. Иначе по повод креватите -  повечето родители отказаха да дадат толкова пари, и то е нормално де. Другата седмица ще видим какви изисквания ще иамт към родителите. Винаги с удоволствие съм помагала на яслата. Когато направиха ремонта не стигнаха пари да боядисат оградата в двора, отидох и купих 12 кутии с боя и стана страхотно, ново и чисто, та...така. Друго, което ми направи впечатление - на входа на детската седи сестра и всяка сутрин преглежда децата за въшки и за червено гърло. Пред мен на няколко пъти кашлящи деца и много сополиви деца не ги пуска да влязат. Надявам се при тези мерки Яна да не боледува много.

Г-це Клавел, много романтично го раздавате тази сутрин  Hug Много благодаря за вниманието  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт