Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 051
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Раче , добре завърнали се! И да се пазиш, ей! Надявам се да ви е минало вече и да не ви повтаря!
Глагодарско за честитките, момичета!
Ние се лекуваме - аз пия АБ, децата духа сополи и така.... Скивахте го Тони как с забавлява!
http://www.youtube.com/watch?v=3vjJafk_pQI

# 76
Мина и вторият работен ден и чувствата ми се затвърдиха - не ми се прибира вкъщи  Joy Там никой не вика "мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамоооооо!!!!!". Най-възпитано надничат лекичко през вратата и казват: "I have a question."  Mr. Green

Сега да ви разкажа малко за морето. Не си направих труда да разделя снимките от двете морета, затова ето първата от албума тук. Първите 11 снимки са от морето ни на Китен. След това са малко от София и после от тук почват гръцките. Хотелчето беше 2 звезди, но сме много доволни. Бяхме с нощувка и закуска, всеки ден чистеха стаите, имаше много разкошен басейн с детска част, децата толкова я харесаха, че непрестанно питаха кога ще ходим на басейна. Имаше пластмасови пояси и буй. Данката се оказа роден плувец, няма никакъв страх от вода ('Дата! 'Дата! Не! Там!) и щом краката му се отделят от дъното, почва да ритка все едно плува. Иво все още се притеснява, но ако го държиш непрекъснато, няма проблеми. Морето е прекрасно - много прозрачно, няма водорасли като в Черно море, по-различни са (като остра трева) и не се носят по водата, а са вкоренени в дъното (абе точно като трева). Водата повечето дни беше гладка като стъкло (в басейна имаше повече вълни, отколкото в морето). Доста е плитко и е абсолютно безопасно - можеш да си пуснеш хлапето на брега да си играе спокойно във водата. Доста е каменисто и ако догодина ходим пак, ще си взема от специалните маратонки за плуване, защото ми се подбиха краката от камъните. Има и много рибки; ако се вгледате в снимките със златистите отражения, ще видите някои рибешки елементи. МЛаден си взе очила, шнорхел и плавници от тук и беше много впечатлен, каза че зад шамандурите е като аквариум - гъмжи от рибки, раци и морски същества. Тороидната раковинка, която съм снимала, е от морски таралеж. Събрахме си няколко такива, но с течение на времето избеляват и не са толкова красиви. Имахме само една облачна сутрин - снимките с Иво и Младен на дървото, Дани на макарата, камъчетата, палмата (плажът е пред хотела, в който искахме да бъдем, но нямаше места - той е на няколко километра от селището, в което бяхме). От Гърция останах със страхотни впечатления - отиваш на заведение, сервират ти веднага чаша вода с лед, докато си гледаш менюто. Безплатно. После с поръчката ти носят пак чаша с вода и накрая ти благодарят, все едно си любимия им клиент  ивръщат до стотинка. Повечето хора говорят английски и са много услужливи. Водят предимно нощен живот  Mr. Green защото е през деня е много горещо. Не си мислете за дискотеки - аз поне не забелязах да има, но повечето магазинчета за сувенири отварят вечер след 7. Пропуснах да кажа - бяхме на Халкидики - Ситония, в град Никити. Макар че е курортно селище, не видях никъде сграда по-висока от 2 етажа. Специално го подчертавам, защото явно можеш да правиш туризъм, и то доста добър при това, без да се налага да построиш 30-етажен 5 звезден хотел със заведения, от които музиката да се чува на километри. За пътищата няма да споменавам - нямат нищо общо с българските. Само последните 30км не сме карали по магистрала или път, съответстващ на магистрала. Не искам да правя сравнение с пътя от София до Кулата и от Кулата до Егейско море, защото ме е срам. Н аотиване тръгнахме в 4 сутринта, за да можем да пътуваме до Перник за 30-ина минути, а не за час и половина.   Спирахме 2 пъти - преди границата и малко след нея, пристигнахме към обяд. На връщане си тръгнахме в 11 и спряхме с Солун - тук е забавната част. Младен и майка му искаха да си вземат някакви специални рибни консерви - осолена аншоа. Търсихме в НИкити, но нямаше. И решихме да ходим в Солун да търсим някакъв пазар ("ние с вуйна ти предния път оттам си взехме, той е до пристанището"), ама първо - са ги завели до там местни хора с кола, второ - нали се сещате колко е голям Солун. Ако не се сещате - много е голям. Направо си е огромен. Аз имах известни резерви, но от друга страна - все пак пристанището трябва да е до морето, а морето лесно се намира, щото се вижда отдалече. Ще караме 2-3 часа по крайбрежния булевард и все ще го открием пустото пристанище. И така, стигаме до Солун, аз стоически се примирявам, че ще се приберем в България към догодина. Влизаме в града директно по някакъв булевард, свиваме на едно място надясно уж да питам и се оказва, че не можем въобще да влезем в съответната улица, защото навсякъде има сергии. Да, познахте. Попаднахме на пазара. Не оня на пристанището, но все пак на един огромен пазар, на който има какво ли не и - за наш късмет - откриваме съответните консерви на около 50 метра от началото на пазара, още преди да се опечем на слънце и преди да се вкисна и да почна да мрънкам на Младен. След това пак се натоварихме на колата, на границата си купихме маслини (нищо общо нямат с магазинските, ако и да са едни и същи на цвят) и после спряхме да почиваме в знаменития парк в Сандански - тук са сним … 90;ам. В София успяхме да се приберем към 8 вечерта.

# 77
 Shocked Леле Юлче, колко е порастнал Дани! Чудесни снимки. Твоето сравнение с българското море....все едно аз го сравнявам с турското. Как вървят цените по ресторантите на Халкидики?

Ние летим в събота  Sunglasses

# 78
  • София
Мина и вторият работен ден и чувствата ми се затвърдиха - не ми се прибира вкъщи  Joy Там никой не вика "мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамоооооо!!!!!". Най-възпитано надничат лекичко през вратата и казват: "I have a question."  Mr. Green
Joy hahaha Joy hahaha
Проблемът ти е, че децата не знаят английски, така ли?! Mr. Green

Юлче, страхотни снимки! А Данинцето е ... егати сладура! Heart Eyes
Ние мин. година също бяхме в Никити, малко по на юг от вашия хотел. Ако знаех, че ще ходите там, щях да ти препоръчам един плаж, доста е далеко (от източната страна на п-ва), но е рай за децата - с много ситен пясък, гореща вода и доста навътре е плитко.

Татянка, а вие къде ще ходите?

Ние нещо тая година не успяхме да организираме агитката за Гърция, но въобще не съжалявам. За това пък, преоткрихме северното черноморие (северно от Калиакра), което ми е голяма страст, толкова вълшебни местенца има там.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 00:41 от Renkata

# 79
Юлче, страхотни снимки и разказ!  Peace И двамата много са пораснали! В действителност така разкошно спокойно и безлюдно ли е, както изглежда на снимките? Децата как тръгнаха на градини!?

Татянка, лек път, хубаво време и весело изкарване! Hug

Раче, знаете ли вече пола на бебо? Wink

Янче, оздравя ли Симонка? Heart Eyes

Иленка, през 2011 г. е първолак Преслав, нали!? Ако е така - много ви е рано за предучилищни вълнения - аз чакам 14.09., да се завълнувам, а до тогава просто няма време за такива екстри. Wink Засега като съвет от мен - не оставяйте ремонта на детската стая или обособяването на кът за ученика за лятото преди събитието - спестява много нерви и време. Peace

Вили взе да се натъжава за ДГ, на моменти поплаква, но в къщи... Но го отчитам за нормално! Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 09:07 от envia

# 80
Татянка, а вие къде ще ходите?

В Турция  Wink

# 81
  • София
Юлче, Никити, а! Ех, хубави времена бяха - още мислех, че имам цялото щастие на света - верен съпруг и чудесни деца.
Отивам да разглеждам снимките, а ти дай координати на хотелчето!

Танче, приятно изкарване в Турция!

# 82
Разгледах снимките на Юлчето. Много хубав разказ! Mr. Green Аз нали си падам по писанията. И двте ти момчета са супер сладури, Данката много пораснал.Има и още едно момче, ама хайде, няма да спя суперлативи за него Joy
Да ги нагушкаш! И тримата.

Дидо лази много добре, вече е станал опасен. Аха  видял някаква примамка и вече е навирил дупе да я гони. На кучето и батко си най-много се радва.
Хремави са си, аз също, но си пръскаме илачите и да видим как ще се справим. А гледам, че днес времето ще е по-добро и ще излезнем на разходки.

Няма мира с две деца, едно от които е Тони. Сутрин как може да не спи това дете, в  7 е буден и вече държи на внимание, няма значение акво ще му коства и каква магария трябва да направи. Ето, сега седнал да закусва и понеже съм се зачела и пиша, той моментално си обърна сока, за мен това си е жива дивотия. Зор му е да привлича внимание, без значение какви ще са последиците. Аз дремя, той идва и ми казва да си лапнел от хапченцата, казвам му ръмжейки, че няма такова нещо, понеже само мама и татко дават лекарства. И след минута идва и ми се лензи - отворил халдилника и си извадил едно Лакофлор, от онези безобидните, като сухо мляко имат вкус. Скочих аз, сиреч ефекта бе постигнат, ама такава буря го върхлетя, циврил е после в спалнята "Татииии, татиииии" - много странно, но като се карам или го напердаша поради някаква причина, той започва за баща си да вие, с едно цилене на "иииии", а баща му дето се казва нито гъзето му мие, нито го храни, нито сополите му бърше Crossing Arms Тъй де, дрго си е да ходи на градина, спор няма!

Вчера си писах с една от майките на ясленче от групта, наши познати са. Ами тя ми вика "Ти си единствената, която спираш Тони от ясла при сополи". Баси, какво да правя и аз не знам. Мисля, ако тази седмица няма Т все така, ако хремата е допустими количества и нямаме някакви кашлици и друго, другата седмица да оива и това си е! И тук майка ми започва - ама като не е оздравял пак ще се разболее. Е, като е здрав все едно не го разоляват! ooooh! Същата мацка вчера ми казва, че в Белгия г водели и хремави, и с лекарсвата. да е, ама ние сме тук, а тук не искат капките му. Иначе всяко дете, което има хрема може и да му минава за няколко дни ако в яслата го духат и промиват, а те нали не правят нищо освен да бършат носа, та без лечение, или само с вечерно такова няма как да стане, поне не и при Тонката. И се започва на кой били прозрачни, на кой жълти. Ами едни с прозраните сеят вирси, дрги с жълти. Това си е.

В градината, за която сме се над=редили и чакаме прием, за да го местя сестрата била по-серт - връщала всеки леко сополив. Дали е исина времето ще покаже.

Хубави почивки на тези, които сега ще заминават! Grinning

# 83
Аги, и тук не спираме децата заради сополи. В момента имаме случай на свински грип в нашето село (дето има само 700 жители, нека Енви каже колко е малко  Laughing ), едно семейство което е било на Майорка на почивка, едното дете посещава основното у-ще. По този случай на входа на ДГ има писмо от кмета, че при най-малките симптоми, хрема, кашлица но и диария и повръщане, да сме водили децата на лекар за тест.При контакт със заразен, 10 дена карантина  Crazy

Миналата седмица Милена всеки ден спеше на обяд, и то доброволно. Има си обедна почивка, когато е в стаята си, и може да си играе там, или ако й се спи, да ляга. Та спеше и то всеки ден, а обикновенно не спи вече на обяд. ОТпаднала беше, някак си. Майката на друго момиче от групата й ми каза, че сигурно се бори срещу вирус, и нейните деца го изкарали, с хрема. А те живеят в съседната от болните от св. грип къща  Mr. Green
В неделя, носът на Милена беше малко запушен. Пръсках й Отривен преди лягане, хем да не се разпространява към ушите, и това беше. В понеделник реших да я пусна на ДГ, въпреки св. грип, въпреки че ни предстои пътуване. Водех я сутринта, влиза в стаята и там децата кашлят яко  Laughing Та, мисълта ми е, че тук никой не си спира децата заради нещо безобидно (не говоря за температура, ангини, бронхити и тем подобни  Stop ). И смея да твърдя, че децата тук не боледуват повече от връстниците си в БГ, дори напротив. Не знам, тук не се вманиачени на тема стерилност (чисти сме, но не луди  Laughing), не се дават много илачи, и съм убедена че това е причина за по-добра имунна система  Peace

# 84
  • Русе
Юлче, стархотни снимки! Личи, че сте изкарали страхотно. Hug
Явно не са се променили нещата кой знае колко - а спомените ми са отпреди 20 и отпреди 10 години и чувството беше същото. През социализма съвсем фрапираща и трагична беше разликата от двете страни на границата. Тогава поне се утешавах, че същата разлика намирам с Румъния (в ущърб на последната естествено), но вече и това не е така. Тъжно, но факт... Sad

... и не мога да спра да се дивя на миглите на Иво, невероятен е просто  Flutter. Дани си е голямо, сладко момченце вече, че и русо  Laughing.
Абе, като спрете да купувате памперси, ще сте се измъкнали от най-голямата лудница (за деца с малка разлика, говоря  Wink), Да му мислят Рени и Аги сега (дето са в разгара на "купона"), и после най-пресните попълнения, за които веселбата предстои  Laughing. Hug

Татянка, весело изкарване и хубаво време ви желая! sun И да не лепнете нещо! Praynig

Енви, Вили тъжи щото иска или не иска на ДГ? Rolling Eyes Диди пак хлипа тази сутрин и не дава никой да я закачи - ни лели, ни госпожи, ни деца (които познава от яслата, при това), рони тихо сълзи и това е.  Cry
А за Преслав съм се завълнувала, откак сина на приятелката ми тръгна на у-ще, пък той е същия калпазанин - просто съпреживявам усилята и нервите, които й коства... Crazy
За Диди, примерно, не се притеснявам, щот' може да е "блондинка", ама поне е дисциплирана и се старае... Laughing

# 85
... малко, ама китно село Heart Eyes, пък за нашите представи си е цял град!

Моите деца ги спирам от градина в изключителни случаи и когато персоналът стане наясно с мнението ни - проблеми няма. Peace

Татянка, дано стои настрана от вас тази болест! Praynig

Ильенко, щом сега съпреживяваш, ще си претръпнала за Перслав. Wink Петър е от дисциплинираните. Mr. Green Велина тъжи, защото не иска на ДГ, но не до там драматично.
  Rolling Eyes

# 86
  • 2 етажа над тавана
Привет, момичета-кокичета!

Аги, на голяяяма патерица - честита годишнина, да е една от много, коя от кой по-хубави!

На заминаващите на почивка - лек път, топло време и хубави емоции!

На тръгващите и тръгналите на градина - да ходят с желание и усмивки и да не притесняват родителите си с боледувания!

Татянка, а дано не ви стига грипа!
Аги, да се оправяте бързичко всички!

Ние вчера бяхме на контролен преглед - минахме си по реда - приемен кабинет, рентген, отделение - всичко е отлично, професора остана много доволен от снимката, видя и самата операция - може да се наложи пластика по-натам, но иначе всичко е повече от добре. Имаме зелена светлина за градина и на контролен преглед сме чак след 1 година. Камък ми падна от сърцето.
Сега си чакаме изследванията за паразити, които ще станат в петък и от понеделник и Маги тръгва на градина.

Тази седмица си взех отпуска, да си стоя вкъщи с нея, че е станала неконтролируема и се тръшка за щяло и нещяло, та да видя ще успея ли да внеса малко ред в това положение. Иначе сме добре всички вкъщи, здрави сме и това ни е най-важното.

Раче, знае ли се вече пола на бебето?

Да питам - някой беше ходил на "Езерото" в Костенец? Кой беше, бързо да си признава и да казва как е?! Praynig

От мен засега толкова, отивам да гледам снимките на Юлчето.

И мисля, че е крайно време  за една софийска среща Whistling

# 87
  • София
Ели, браво за хубавите резултати!

Юлче, направо си починах докато четях разказа ти. много успокоително звучи. Peace
И ние догодина вече ще направим една почивка в Гърция или Турция-мъжа ми най-сетне се реши да пробваме. Twisted EvilТой си е консерва, затова. особено за Турция е много предубеден.

Аз също оставям Соня при сополи или/и кашлица вкъщи, защото ме е страх от усложнения. А и сега като съм вкъщи мога да си го позволя колкото и да ми е трудно, пък и зимата свекитата също я поемат.
Педиатърката ни препоръча от сега да започваме да пие Рибомунил. Подсилва имунната система като действието му не се изразявало в това да не боледува, а като се разболее нямало да е пневмония, отит или др. усложнения. някой давал ли го е?

Наитина у нас "купона" е голям. Влади вече обикаля из къщата държейки се за мебелите и иска все някой да го държи за ръцете да ходи. Нямам спомен Соня да съм я водила толкова. Единственото хубаво е, че от това движение покрай децата заслабвам.  Wink

Татянка, желая ви хубава и емоционална почивка.

# 88
Аз съм ходила много пъти в Езерото, много ми харесва там. Питаъ каквото искаш  Hug

# 89
  • София
Бабълче, много се радвам за добрите резултати на малката маймунка! А за среща мисля, че вече няма причини да не съм на линия, само кажете кога!

Татянка, дано да удържите без болести и да изкарате хубава почивка!

Иленка, въобще не го мисли ученика от сега. Майка ми така, все се шашкаше за брат ми и очакваше да е много лош ученик, той в началото не тръгна много добре, де, ама после и в гимназията, и в МЕИ-то беше отличник, хем никога не си е давал зор.

Аз пък, Валски много често го спирам от градина, колкото и да не ми се иска. Просто установих, че за мойто дете това е по-добрия вариант. Ако го задържа вкъщи веднага, щом потекат зелените сополи, всичко минава за ден-два, само с чести промивки на нослето. А ако ходи на ДГ, след 2 дена вече сополите се сгъстяват, пропадат назад в гърлото и започва да се дави, да не може да спи, да яде, повръща някаква зелена гнус, ако много сме изтървали положението, вдига и Т. Така и не можах да разбера, как да се преборя с тея зелении. На посявките, които сме правили, все му излиза, че няма бактериална инфекция, съответно и антибиотични капки, които сме му капвали, никога не са давали резултат, затова вече освен физ. разтвор, нищо друго не му пръскам в носа. Стигнах и аз накрая до извода на Иленка

Общи условия

Активация на акаунт