Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 076
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • 2 етажа над тавана
Леле, Татянка, откъде пък това чудо Shocked
Дано бързо й мине на Миленка Hug

# 586
Привет, момичета!
Зарка, бързо оправяне на Мимата  Hug
ТатянкаCry Hug като знам колко е болезнен цистита.......милата Миленка  Sad Confused
Иленка, взела си най-доброро болкоуспокоително  Laughing Дано на пуйчето му няма нищо сериозно  Praynig

Аги, представи си пък, че има градини, където в момента не водят болни деца. Има сестри, които стоят долу на входа. Да, посещаемостта е много под 50%, е и?  newsm78 (вчера са били 14 деца от 38 и само за едно са се обадили,че е с температура). Ми дай по тази логика да затворят да кажем крижарници, магазини. Хората нали са болни, да не ходят да се срещат с други  ooooh! Против си да се водят болни деца по градини, а приемаш болно дете да гледаш с риск за собствените си две....е не те разбирам...А, и таксата е 15 лв за тестване, не 40....http://moreto.net/novini.php?n=64133. ОПитай се да приемеш, че има хора, които не могат да останат вкъщи и да гледат здравото си дете ей така  Peace

# 587
  • София
Да се включа и аз на грипова вълна...От снощи Соня е с Т. и покашля леко. направо изперках. Като се има предвид, че беше на Аб приди 20 дена, ходи след това 8 дена на градина и пак е болна. от четвъртък не е ходила, вкъщи си е, пие осцилококцинум и ехинацея, имаше лека хрема и сега цъфна. Гърлото не е добре, но засега ще се лекуваме със смучещи неща.
Влади и той още точи сополи и кашля. Според лекарката двамата си въртят болестите.

Ей, казвам ви, толкова не сме боледували никога. Омръзна ми от капки и сипропи. Ще ида да запаля една свещичка, че дрго не знма какво да направя. Tired
Свършвам с моето мрън-мрън.

Татянка, бързо оздравяване на Миленка. Не съм имала цистит, но знам, че е много неприятно.  Thinking

# 588
Гледам яко са ни психирали всички с този грип ...
Татянка, да нагушкаш Миленката и дано бързо минава ... дано да са улучили и АБ, че да не се налага да пие друг ... Praynig

Всички болнички да се оправят Praynig Hug Peace

Аги, и аз не мога да разбера разсъжденията ти .... то ако идеята е да не се събират много хора на едно място, дай и на работа да не ходим ... пък защо затварят училищата като там са останали малко хора, другите са си в къщи ... както Янчето е казала, там има задължителен учебен материал, който няма как да се предаде ... затова ги затварят ... Каква е идеята да затворят градините, ако там ходят само здрави деца, макар и 7-8 на брой  newsm78

# 589
  • София
Танче, получих писмо, че до 4-5 дни ще пристигне. Имаш ли идея с куриер ли ще дойде? Че предното дойде с Пощите.
Аз също имах цистит предната седмица и пих някакво чудо, което било химеотерапевтик от рода на Бисептола. Още няколко часа след приема на първото хапче вече не ме болеше при пишкане.
Аги, да не казвам голяма дума, ама не съм чувала до сега да затварят градината за грипна ваканция. И това еточно заради незадължителността на учебния материал там в сравнение с този в училищата.

# 590
Вени, в Каварна затвориха градините в понеделник  Rolling Eyes
Рени, голямо гуш на теб Praynig Hug

# 591
  • София
Аз чух и за Бургас, че имало страшен контрол, но тук не са затваряли поне, доколкото помня! Което не е миродавно, де!

# 592
Мерси момичета  Hug Къса ми се сърцето като я чуя как крещи от болка в тоалетната, и аз съм карала цистит и знам какво е  Cry Дано мине много бързо  Praynig

Рени, и на Соня да й минава бързо  Praynig

Вени, куриер го носи на посочения от теб адрес  Peace

# 593
... аз пък се чудя, какъв толкова добър ще е ефектът, да се обяви грипна ваканция за 2-3 дни напр. - това ще пресече ли разпространението или за 2-3 дена ще се компенсира загубата на материал!? Rolling Eyes

И Велина е болна - Т и гърлобол, довечера сме на док. Confused

Петър е в първокласна 5-дневна ваканция. bowuu

Praynig за болните и  Praynig   за здравите!

# 594
Проблемът с училищата и ДГ според мен е, че там най-бързо се разпространява грипът (или въобще всякакви вируси). За това и искат да се ваксинират децата, за да се спре или поне сведе до минимум този вирус.

# 595
Татянка, идеята за ваксина е чудесна, обаче в нашата страна щели да закупят от ваксината срещу свинския грип чак след нова година  Close Twisted Evil
Енви, гуш и на Велинка  Praynig Hug

Като гледам тук учениците как се събират да купонясват, никаква полза няма от тази ваканция като предпазна мярка  Rolling Eyes

# 596
  • София
Влизам само да ви успокоя, че при нас всичко си е ОК (да пази Господ). Praynig

Аги и всички шашнати от тоя проклет свински грип. Не се поддавайте на паниката. Всяка година от грипове в България умират към 2500 души. Този грип не е по-опасен от останалите. Нов е, лабораторно създаден, за да има кой  да си влага парите в имуностимулатори и антивирусни препарати.
Свекърът ми е лекар по белодробни болести и ни увери, че симптомите на свинския грип не се отличават от тези на върлуващия сезонен грип. Ако обаче се получат усложнения и вземе, че умре пациента се приписва вината на свинския грип. В никоя лаборатория няма да ти направят изследване дали ти или детето ти сте заразени от свински грип.
Препаратите като Тамифлу и Ремантандин само водят до по-бърза мутация на вируса и устойчивостта му към този вид препарати. След рецидива той със сигурност ще стане по-смъртоносен отколкото е в момента.
Единственото, с което можете да си подпомогнете огранизма в борбата с грипа е добрата хигиена, малко контакти с хора, витаминозна храна, да наблягате на плодовете и зеленчуците, меда, чесъна, лука, билкови чайчета... Иначе казано по-здравословно хранене и ограничени контакти.
Яд ме е на медиите, че толкова много психират хората. Тоз умрял, онзи умрял - ами те щяха да си умрат и без наличието на свински грип. Умират хронично болни хора, хора с намален имунитет, хора с недолекувани заболявания. Хора, които не са си обърнали време на болестта и след това е станало вече късно - рецидивирала е, имунитета е спаднал и организма се е предал на грипния вирус (не е задължително да е модерния свински грип).
Ако всеки, който се почувства зле си остане няколко дни у дома, а не реши да се доказва като работохолик, за да се подмаже на шефа, грипът нямаше да се разпространи толкова бързо. Но всеки се е хванал за сламката и се страхува в кризата да не остане без работа и ходи сополив, кашлящ и ръсещ вируси само и само да си запази работата. Пусти пари дето все не стигат...
Грипните ваканции са добро решение и за децата и за учителите им. В момента в София все още няма обявена грипна ваканция. Приятелка ми се оплака, че в класа на дъщеря и ходят само 8-9 деца, часове не се провеждат, заради болни учители и малко учиници. Само и остава притеснението кога (а не дали) детето ще се разболее. Ако са във ваканция за всички ще е по-добре. След седмица доста повече деца и учители ще са в час и ще може да си провеждат занятията, а така постепенно се разболяват всички.

На всички болни много прегръдки и пожелания за скорошно оздравяване.  Hug Heart Eyes Hug

# 597
РачеPeace! Hug Hug Hug

Смини, благодаря! Heart Eyes

# 598
  • София
На всички болнички голям Hug и бързо оздравяване!

Като гледам тук учениците как се събират да купонясват, никаква полза няма от тази ваканция като предпазна мярка  Rolling Eyes

Смин, за тях не се притеснявай! Те такива алкохолни ваксинации си правят, че нищо няма да ги лови  Wink

Раче, абсолютно си права. Това за n-та поредна година го казват лекарите, и въпреки всичко, пак масово параноясваме.

Татянка, а няма ли столчета с Изофикс, с полулегнало положение, или самата система на закрепване не позволява такава екстра?

# 599
Татянка, а няма ли столчета с Изофикс, с полулегнало положение, или самата система на закрепване не позволява такава екстра?

Не знам Ренка. Рьомера уж се наклонявал, но ще видим колко. Ще докладвам  Wink

Общи условия

Активация на акаунт