Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 098
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Чак до метър и 50 ли са задължителни столчета?! Shocked Ужас! За едната бройка и на мен да ми се наложи да се возя в детско столче Mr. Green
И аз отдавна обмислям да си вземем ново столче, защото новата ни кола има Изофикс, а столчето- не. Мислехме, като го израсте това, тогава да му вземем новото, ама с темповете му на качване на кг-ми, ще е 18 кила някъде към 1-ви клас. ooooh! И реших, най-късно пролетта да му купим. Ще трябва да проуча добри столчета с Изофикс, които са максимално комфортни за спане, че и той, като майка си, обича да проспива по-голямата част от пътуването. Ако някой си е открил вече такова столче, да свирка!  Whistling

И да ви се оплача, Валски е грипозен от неделя и си се надзираваме вкъщи. Два дена само лежа и мрънка, днес вече тича, руши и мрънка. Като си дойде Пепи, ще ходя до аптеката да си взема валерианчета, че получих главобол вече от тея неспирни циврежи.

# 571
Танче, това какво значи Ich habe die Allgemeinen Geschäftsbedingungen gelesen und bin
damit einverstanden.
? трябвали да го отметна?

Да  Peace  Това е че си съгласна с техните....ъъъъ....Terms & Conditions е на инглиш.
На какво се спряхте?

Рени, дано бързо му мине. Тук е някакъв ад в момента, с когото и да говоря, все някой в семейството е болен.
За Изофикса съм ЗА с двете ръце  Wink Важното е да има 15 кг, тях сигурно ги има, нали?  Изборът не е много голям.
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.01.02.06/1942087  тази марка не ми говори нищо, но пък в тестовете е с добър резултат.
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.01.02.06/1778928 това го коментирах вече, частта за главата се наклонява леко.
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.01.02.06/1824329  това го поръчах снощи и току-що получих мейл че го били изпратили, има някакво легнало положение, ама то е по-скоро леко наклонено само  Wink
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.01.02.06/1821180  но на Рекаро обикновенно не са много добри столчетата.
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.ca02.01.02.06/1821163 нямам наблюдения.
...това са моделите с Изофикс.

# 572
  • Русе
Привет!
И нашият батко отдавна е над 36 кг. Blush
...

Лелееее, не мога да си представя нашият батко да си удвои теглото след 2 години (той сега няма 18кг с все дрехи и обувки) Crazy

Ренка, оправяйте се с Валски! Hug

Аз, да ви се оплача, днес най-после се завлякох на зъболекар, че ме наболяваше един зъб - еми, равносметката след 1 година безфлуоридни пасти е: 3 кариеса! #Crazy А не помнех що е то кариес от 13 години насам (и като цяло имах здрави зъби - до момента  Sad). Не мога да повярвам... ooooh!, а зъбът, който се обаждаше, се оказа на ръба за омъртвяване, ще се опитат да го спасят, ама не се знае. В момента е издълбан, с лекарство и зверски ме боли (с аналгин е на ръба на търпимостта) Sick. За довечера имам един Аулин, и дано успея да поспя. Tired
Някой с повече "опит", знае ли дали е нормално така да ме боли 2-3-4 часа след интервенцията?
Зъболекарката каза, че може да ме боли от лекарството, ама мислех, че веднага ще усетя ако има нещо, а не след часове... Rolling Eyes

# 573
  • София
Иленка, нормално е да те боли (за мен не е нормална никоя болка, но това е друг въпрос). Случвало се е да излизам от кабинета и набегом да купувам и пия Аулин, в същия този случай, аулина ми беше предписан от зъболекаря, аз незнаех за това лекарство. Имам няколко умряли зъби и спомена ми е, че много боли, но пък минава. И все пак, бих звъннала утре да питам ДОКОГА ще боли.
Иленка, ние май вървиме по вашия път, Стаско ми е станал доста боен в ДГ и ни го споделиха, за да помислиме как да оправиме положението.
Желая ти лека и безболкова нощ!  Hug

# 574
Иленка, нормално е, особено ако е близо до нерва. Аз обикновено трябва да преспя една нощ, за да се успокои болката, съчувствам!

Халоуин мина добре. В градината не ми хареса, защото беше хаотично и го претупаха, но в квартала  беше хубаво със съседските деца.

Иначе и Мимата е в редиците на болните,  на антибиотик е, с гадна кашлица, запушен нос и инфекция на едното ухо. Каза ми, че "устата й е счупена отвътре", и затова много кашляла  Sad. Вчера я водих на доктор и си бяхме в къщи, но днес е на градина.  Няма температура, весела е и не се оплаква от ухото, направо ме шашка това дете. Досега най-много 3-4 пъти откакто се е родила да е вдигала температура за по един ден и то никога повече от 38.5 (да не дърпам дявола Praynig). Не знам това хубаво ли е, лошо ли е, но е много подвждащо, че не е сериозно  Confused
Татянка, ти май спомена, че не вдигаш температура, имаш ли представа на какво се дължи, добър имунитет ли е, или..?

Всички болни да оздравяват бързо  Praynig  Hug!

# 575
  • Русе
Данче, Зарка, много ви благодаря за успокоението! Hug Hug
Да, близо е до нерва..., абе, разбрах какво е да те боли зъб. Cry Утре, ще видя какво ще е положението и ако трябва ще се обадя да питам, че часът ми е чак в четвъртък  Rolling Eyes. Ако не го спасим, казаха да си приготвя 120лв. Shocked

Данче, Стаско, ако попадне при добри педагози, няма да имате проблем. Peace (Преслав вече цяла седмица не е бил наказван - ама имат заместваща г-жа. Като се върне титулярката, сигурно пак ще влезем "в серия". Twisted Evil)

# 576
  • София
Танче, аз пък вчера поръчах Емилито, че нещо тапицерията на тоя Ерик не ме кефи. Дано бързо да дойде!
Иленка, колко беше голям вашия батко, защото Мати отдавна е 18 кила/ е, от лятото с колебливо задържане и чат пат спадане на 17,500 гг./?

# 577
Еееее, много се ядосвам на себе си!
Гледам по BTV за свинския грип, ама не намерих на предаването форума, където може да се задават въпроси.
Оказва се, че всеки, който е хремав, кашля и има Т е болен от него. И трябвало да се лекува с антивирусни препарати. Ама какви?! Ние сме на парацетамол, витЦ, капки за нос. Не знам, ама нашите лекари само казват "Стига с тея глупости" и нито кръвни картини пускат, нито някакви дрги изследвания правят.
Какво ще рече "антивирусни препарати"... мислех да водя Тони днес пак на лекар, ама май е по-добре да си го гледам и сама да преценявам какво да го правя. И най се ядосвам, че колкото пъти се обадя на лекаря по телефона, за да не му вися пред кабинета и да му отнемам от времето в болницата, звъня винаги в работно време, а не когато почива, той все "Имам хора в кабинета, казвайте бързо" Crossing Arms Е, бързо-бързо, ама как да обясня в рамките на минута максимум какво става. Не стига, че не го викам на домашно посещение, ами и бързам като картечница обяснявам, пускам сама изследвания, плащам си, изобщо....

От сутринта съм казала "Да" около 40-50 пъти в отговор на "Мамо, виж, мамо я погледни, мамо, мамо, мамо!" Crazy Това дете ще ме довърши! И не иска да яде. Сега стоя и му гледам сеира, кога ще се сети, че е гладен. Той като е болен или като се разболява започва все да яде нещо, а сега е обратното. И чакам, към обяд вече да е яко гладен.

Зарка, тя е на АБ а е на градин ли?
Между другото не знам дали ви писах, че от група 27 деца, в понеделник са били 13, от които учителката каза, че поне 10 са болни , един е заспивал прав от изтощение. Ако така си водят децата на градина скоро няма да се върнем. И без това очаквам ското да затворят училищата, а не вждам причина ДГ да стоят отворени, даже мисля, че е безумие при над 50% липса на деца да работят.

# 578
Вени, честита поръчка тогава! Моето столче вече пътува - в понеделник посред нощите го поръчах, вчера го изпратили, чакам го утре  bowuu

Аги, на много места диагностицират свинския при всяка настинка/вирус/грип. И после се чудим защо аджеба имало толкова много болни  Rolling Eyes Аз имах всички симптоми на свинския. Отидох на лекар, не правят изследване, но според лекарката не било свинския, защото не съм имала достатъчно висока Т - макар че й обясних, че аз никога не вдигам и сега вдигнах 37,8 за първи път от 20 години насам  Crossing Arms Но пък на излизане не се ръкуваше с мен, "за всеки случай"  Rolling Eyes  Но да се твърди че всички били болни от свинския, за мен е лудост  Stop Не се паникьосай излишно  Naughty

Зарка, не знам на какво се дължи факта че не вдигам Т. Все пак боледувам, и си мисля че ако вдигнах Т, щях да уморя разни вируси и бацили и нямаше да съм толкова болна...знам ли?

Иленка, и при мен е така със зъбите, особено пък близо до корена. И аз имам такъв зъб в момента, много дълбок кариес, сега съм с лекарство вътре за една година. Но има и друго: При мен се оказа, че главния лицев нерв (тригеминус) е възпален и той се намира до зъба и създава болките  Crazy Бе кофти е с тия зъби, ама без тях е още по-зле  Laughing

# 579
Добро утро!
Иленко, Мимата, Вальо и всички останали болни да оздравяват!
Аги, има причина да затварят училища ,а градините не и тя е проста. В училищата се учи и има задължителен учебен материал, който при много отсъстващи няма как да се предаде. ДГ все пак не са задължителни. Вярно е, че трябва да има по-голям контрол за болните деца, но да ги затварят Naughty. Родителите на здравите деца как да си извинят неходенето на работата.

# 580
Уф. Не стига че съм грипозна и детето хремаво, ами преди малко тя отиде до тоалетната и буквално 5 минути по-късно пак, седна, и изкрещя че я боляло  Cry Сега я наливам с течности за да носим материал за проба, че работят само до 1 днес  Tired Аман вече.

# 581
  • София
Брех, Танче, цистит ли да е напавила?
Моята поръчка дали е тръгнала? Пише това : Bestellung wurde versendet. Май нещо за плащането, а?
Аги, аз акто се обадих г-жата каза, че са 6 деца само, от които 2 идвали за първи път тая година.

# 582
  • Русе
Привет!
Мина ми зъба  Grinning, особено като ме успокоихте снощи! Hug Даже не се наложи да пия Аулин (цапнах една ракиена упойка  Mr. Green). Утре ще видим каква е присъдата.
Но пак не можах да спя - Преслав вдигна Т (37,5), а той като вдигне малко, моментално го удря в стомаха, и не е спал от болки  Tired. Джипито каза, че не е грип, даже ни прати на контролен при кардиолог заради неговата "особеност", дето му я откриха случайно преди 2 години, ...кардиограма, видеозон, пък накрая и за ПКК дадоха направлние, за да изключат анемия.  Crazy По живо по здраво, на обяд се довлякох на работа. Wink
В Русе, все още считат, че няма грип. Thinking Ама вчера бях в едно у-ще и всички деца бяха с маски. Много ми е странно как всеки болен/настинал е нарочен да е със свински грип. newsm78
Изследванията били скъпи и ставали бавно, нямало смисъл.
Аги, антивирусните са Тамифлу, Ремантадин ииии... 3-тото го забравих (и са от порядъка на 40-50лв и нагоре) - дават ги при доказан свински грип (ама само шефовете в здравното министерство си правят изследвания, май).

Татянка, ти за цистит ли се съмняваш, че ще правите изследвания? Confused Дано не е! Praynig

Вени, Преслав февруари ще стане на 6г. - и е 18кг "с куфража". Wink

Спорен ден и да ни заобикалят вирусите! Praynig

# 583
Абе от 27 да отидат 6, тва е повече от 50% липса на деца. Според мен както в болниците се налага да отлагат операции например, когато има епидемия, както у-щата затварят, заради липса на ученици, така и градините трябва да се затварят, защото идеята е да няма събиране на големи групи от хора и да се спре разпространението на болестта. Питам аз, като са си завели в понеделник детето започнало да се разболява, щото то едва ли сутринта е чуруликало, а след час-два вече е било като парцал, дават ли си сметка тези родители как тяхното може да се влоши, ама някое друго може и да се гътне? Тони няма да ходи този месец на градина със сигурност. И даже като ЛЛ започне коректно да отбелязва кой е болен, къде ходи на у-ще/градина и подаде информацията, трябва на родителите да се издадат болнични без "амам, заман" и да си останат вкъщи.  Докато отмине. Баща ми казва, че вече и в центъра вижда хора с маски, ами то на Изток си носеха маските още миналата зима, ние тук зор да кихаме и кашляме, а и да ходим красиви по улиците. Сложих си маска в събота, че ходихме да купим апрески на Тонката, Саш ми вика да си сваля маската, че плаша хората. Те ме гледат ей така  Crazy  Shocked  Rolling Eyes , но на мен не ми пукаше - ако искат да се тръшнат, няма проблем, да ми кажат, ще си я махна и ще ги цуна даже.

Иленка, всички сега, които са с хрема, кашлица и Т са потенциални болни от RH1A1 или както там му е името. Един онзиден по новините се пенеше за какво да ги изследват, като в 90% е положителен резултата. И нито, тамифлу, нито ремантадин трябвало да си купуваме ей така. Само ако видим, че се влошаваме, и ако наистина сме с явни симптоми. Сутринта казаха, че е опасен при хора със съпътстващи заболявания.

Изследванията били около 40 лв.
Ама де да знам и аз...да се бодем и да плащаме за тоя дето духа...не мисля, че има смисъл.
Отказах театъра този месец, няма да ходим по масови мероприятия, надяваме се Коледата да е хубава, а не да се влачим.

# 584
Милена е с остър цистит  Cry Пробата бъкала от бактерии и нам си кво, ужас. В петък ще имаме яснота кой е точният причинител, до тогова стандартен за такива случай АБ с предупреждение, че може да се окаже не точния  Tired  Сега имаше и капки кръв...ужас, милото дете  Sad

Вени, поръчката е тръгнала, другата седмица ще е при вас  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт