Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 083
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Днес ядохме пиле с ориз. Това го харесва. Вчера яде спагети с кетчуп.
Няма любимо ядене, от всичко което яде хапва като врабче. Twisted Evil
Аз повече се притеснявам, че не обича основни неща - боб, леща, грах, спанак, зеле. Картофите също не са и любима храна. Ориз прояде преди около половин година, преди това и беше много сух. явно е до вкус, защото Влади е още малък но яде всички изброени неща с удоволствие. Rolling EyesТой ми е наградата.

Соня продължава с температурата, ниска е, но искам да я няма.
Наистина пред кабинетите е страшно. Ние вчера чакахме 40 минути и добре, че бях оставила Влади на свекърва ми.

Данче, от снощи съм в размисъл за твоята версия за шарката и имунитета им. Странното е че от май месец до октомври не са боледували въобще -дори някой летен вирус не изкараха. Но сега си наваксаха. Tired

# 616
И на двете Ренита гуш от мен и здрави дечица бързо!
И ние сме от всеядните, нямаме никакви претенции (разбирай и 3мата) - та ориз с пиле, със спанак, картофи под всякакава форма (печени, задушени, на пюре, сварени на салата), риба всяка седмица, мусака (но с месце, не с кайма), спагети, броколи и моркови за гарнитура, това се сещам от последните дни  Peace

# 617
Ренка, Симона и тя яде всичко, но най-много обича ориз, задължително с добавено кисело мляко, така че със спанак, на сърми, пълени чушки, с тиквички, с грах. Гледам да пробутвам полезности, който иначе не се ядат много много, в скрит вид, примерно правих картофеното пюре с броколи, вместо лютеница забърквам с пасатора авокадо с печени чушки и чесън.
Да споделя и последната ми кулинарна импровизация като за татковци : руло от месо, смляно на кайма, само че му сложих много ситен праз (вместо лук) Владо да не го види, риган и жълтък в каймата, по средата с пушено сирене, кисели краставички и сушени домати.

# 618
Милена много обича баница със сирене и спанак, това ако можеше да яде всеки ден, нямаше да й омръзне  Laughing Иначе - спагети със сьомга, днес хапнахме спагети болонез, утре риба върху пиперки със сметанов сос. Картофи със спанак и бъркани яйца (немска класика), картофена яхния с моркови, шницели, пилешки крилца на фурна (и то много се точи, може-би защото се яде с ръце?), кИфтета на фурна, Чили кон карне, селдови, боб чорба, ориз с пуешко и зеленчуци, вегетарианска лазаня....това е за което се сещам. Нали трябва да й готвя на обяд  ooooh!

Я кажете, как се борите с гол кръст?

# 619
  • нейде там, където ....
jd, паричките за Алекс вече са събрани, та даже и много отгоре. Информацията на сайта е обновена, събрани са близо 58000 лева.

..........

Благодаря, проблема е някъде по жицата. От домашния компютър виждам и аз, че е събрана сумата, но от служебния не е така.  newsm78 Радвам се за момчето и семейството му.  Hug

Любимите яденета са картофи под всякаква форма. Задушени и пресни зеленчуци, риба .. прясно мляко с нещо (бисквити, зърнена закуска, хляб, овесени ядки), плодове. Напоследък живее на последните две.

Голия кръст го боря с дълги дрехи - бельо, блуза или елече до под дупето задължително за сезона.

# 620
  • Boston, MA
Леле и вас ви е хванала паниката.

За предпазване от грип няма нужда от маски, вирусът май не е толкова устойчив във въздуха, затова - мийте ръце е най-доброто предпазване.

Ето един много полезен пост от друга тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=440467.msg12978218#msg12978218

# 621
  • София
Откакто не му обличам бодита, не мога да се справя с голия кръст. Донякъде върши работа загащването на потника в гащите, колкото и дебилно да изглежда. Но за през нощта няма спасение, сутрин винаги горнището на пижамата му се е вдигнало до подмишниците ooooh!

Татянка, моля те, дай рецептата на рибата с пиперки, че петък ни е рибената вечер!

Кате, миналата седмица правих една от рецептите в твоя сайт - риба с картофи на ветрило. Стана страхотно! Peace

# 622
  chef  Ренка:

Продукти за 4 порции:
* 3 пресни лука
* 1 домат
* по полувин връзка магданоз и сибирски лук
* сол
* лимонов сок
* по 1 жълта и червена пиперка
* 1 с.л. слънчогл. олио
* 600 гр бяла риба (сайда?)
* 100гр сметана

Пресният лук се нарязва на ситни парчета, доматът на едри. Пасират се 1 пресен лук и доматът  заедно с магданоза и сибирският лук, овкусяват се с сол и лимонов сок.
Пиперките се мият и нарязват на ивици.  Запържи се заедно с останалия пресен лук в олио за 5 минути (слаб огън).
Рибата се осолява леко и се намазва с пасираната смес. Рибата се слага върху пиперките и се вари на слаб огън за 20 минути, със затворен капак. След 15 минути се добави сметаната и се овкусяват зеленчуците със сол.

# 623
Бубка, мерси за линка, много е полезен!

Татянка, голия кръст отвреме на време го загащвам, но не полагам големи усилия. По-голям проблем са ми босите крака. Не понася чорапи, а домашните пантофи все някак си се "изхлузват"  Crazy.

Ренка, пробвай телешко варено, ако още не ви е в менюто, много е вкусно. Аз гледам от манджите да правя предимно супа, или нещо със сос, че да мога да ги надробя: пилешка супа, телешко варено, риба с доматен сос, боб.  Иначе обича много броколи сварени само да омекнат и поляти с масло и малко сол, бял ориз с масло на фурна. От пресните често й давам да гризе, (докато й приготвям вечерята) морков, марула, зеле. Това се сещам в момента.
Иначе как е Валката?
Соня и другите болнички, отново пожелания за бързо оправяне  Praynig!

Искам да питам работещите как ви минават вечерите? Аз имам чувство, че времето между 6:30 и 10:00 вечерта тече два пъти по-бързо от нормалното. Докато се обърна и станало време за лягане  Tired.

# 624
  • Boston, MA
...Искам да питам работещите как ви минават вечерите? Аз имам чувство, че времето между 6:30 и 10:00 вечерта тече два пъти по-бързо от нормалното. Докато се обърна и станало време за лягане  Tired.

Не ми говори, особено сега с бебето.. имам чувството, че някаква гоненица играем. Имам страхотно уважение към многодетни и сами родители, ние сме трима и пак едва обслужваме себе си и две деца... Rolling Eyes

Забравих да пожелая бързо оздравяване на всички, знаете си го и без да казвам, нали?  Grinning

# 625
Татянка, аз съм от отбора на Зарка - по-точно Альо е от отбора на Мимата - голия кръст съм го прежалила някак си, обаче краката са ни проблем и само викам - чорапите, пантофите, чехлите  ooooh!

Вечерите минават адски бързо  Rolling Eyes То и забързаните дни са нещо, с което не мога да се преборя, в смисъл - сякаш времето се измерва вече по-бързо, но вечер е просто.....

Хайде, лека нощ! И утре всички здрави  Hug

# 626
Добро утро.
Почна новия месец и работата ме подхвана в офиса  ooooh! и за форума не остава много време. За сега сме здрави всички  Praynig

Кате, миналата седмица правих една от рецептите в твоя сайт - риба с картофи на ветрило. Стана страхотно! Peace

Мерси  Mr. Green Абе аз не съм ги измислила тези рецепти, все от някъде съм ги чела  Grinning

Вчера с колежките си говорихме за свинския грип и те на майтап казаха да им направя една торта със свиня  Laughing И ей това им направих снощи  Laughing
Лошото е, че те не ядат торти та сега аз ще трябва да си я ям  Mr. Green

# 627
  • нейде там, където ....
Кате, страхотна е! И как няма да ядат, като са си я поръчали?  Crossing Arms

Вечер, като се прибера, започвам с проверка на домашни, после вечеря, после - игри. Често с мен (едва напоследък) и по-рядко с тате. Който иска телевизор - отива в кухнята. По някое време събираме играчки, приготвят се за сън и си лягат. Ако имам сили - домакинска работа още около час. Понякога оставям разни неща за сутринта, като тогава ставам 15-30 минути по-рано. Добре, че мъжът ми се справя и с "женски" работи, че иначе щях да се видя в чудо.
Наскоро прочетох една притча по темата и мислех да дам линк към нея, но понеже го загубих, ще опитам да ви я преразкажа

Едно дете посрещнало баща си, след дълъг работен ден. Вместо да го прегърне и да му се усмихне, то го попитало „Тате, каква заплата получаваш?”. Ядосал се бащата, скарал му се, че това не е детска работа, влязъл в дневната и си пуснал телевизора. Обаче размислил – защо ли ме пита за заплатата ми? Детето стояло притихнало на края на дивана. Бащата казал „Плащат ми по 50 лева на час”. Детето помълчало малко, мърдало устнички, пък казало „Би ли ми дал 30 лева?”. Ех как избухнал мъжът „Ти за това ли ме питаш колко изкарвам, за да ми поискаш пари?”. Детето примигнало начесто-начесто и се прибрало в стаята си. Бащата отново взел да се чуди „За какво ли са му тези пари? Сигурно за някаква играчка, за някаква глупост! Що за нахалство, да ми иска толкова пари!”. Обаче нещо пак го човърка отвътре „Може пък за нещо важно да са му и да не смее да ми каже.”. Отишъл до детската стая, видял сина си, легнал на леглото с дрехите, умислен. Станало му мъчно и приседнал до детето. „Ето ти, сине, както ми поиска, 30 лева”. Детето тоз час се усмихнало и седнало в леглото. Бащата очаквал да му каже сега за какво са му парите, а то бръкнало под възглавницата и извадило няколко смачкани банкноти, като се опитало да ги поизглади. Ех, като кипнал мъжът пак „Как, ти имаш пари, за какво са ти толкова, аз толкова време работя за тях, ти ще ги изхарчиш за някаква  глупост!”.  Детето мълчаливо изчакало една пауза в думите на баща си и тогава му ги подало „Тате, може ли да си купя един час от твоето време и да вечеряме утре заедно?” ....

# 628
Кате, добро начало на петъчния ден е свинята ти! Laughing

Любимо ядене - няма - евентуално шопска салата, домашна баница, спагети, мусака, риба... - поне на тези неща се радва засега до 3-тата лъжица, а другите категорично отказва още като чуе, какво ще се яде. Close

Гол кръст - с по-дълги потници и долни блузи, друг начин няма. Peace

Вечерите - и дните и уикендите - луда въртележка #Crazy, но стегнато, организирано, елиминирано всичко странично... и става - в 21 ч децата да са по леглата, а към 21,30-22 ч и майка им. Откак Пепи е на у-ще ставам с час - час и половина по-рано. И така в един момент си даваш сметка, че си роботизиран ...  Rolling Eyes

# 629
Ау, какви са тези деца дето в 21.00 са по леглата  #Crazy Моите преди 23.00 рядко заспиват. Много често заспивам преди тях  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт