Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 070
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Ми, нашите, ама в 6-6,30 ч. са на крак! Blush
Те в 21 ч рядко заспиват, а и Пепи от там насетне дълго чете,
но да са по леглата и да знам, че съм приключила с тях за деня - това ми е идеята. Mr. Green

# 631
Включвам са набързо , че не въртележка , а като във филм на ужасите бях последните три дни - Ема с температура 39.8  #Crazy. Колкото и да успокоявах всички около мен, изпаднах в паника направо. Две нощи не сме спали,  и накрая, след като лекувахме два дена грип, се оказа гнойна ангина, та започнахме антибиотик, за първи път  Confused, и малко се успокоих. Тази нощ мина добре , но през 15 минути я пипап да не вдигне пак. Сега пък сутринта единият крепач е с оток, да ме притеснява ли това? Опашките в поликлиниката не ми се коментират, баща им нямал право на болничен , защото аз съм била майчинство  #Cussing out и съм на края на силите си . А номера да ходела Ема с маска, че да пази Нора не ми беше много ясен как ще се получи. Та така, надявам се скоро да излезем от дупката.

А за яденето и Ема по принцип яде много малко, но пък мен това много ме радва, защо да се тъпче като майка си  Rolling Eyes. По скоро ме дразни , че трудно опитва нови неща и яде едно и също , обикновено с картофи. Супи също много обича, хляб и давам само ако мажа филия иначе с ядене не, телешкото варено у нас също е на почит , особено в този сезон. 12 кг . е но като я гледам за височината си е екстра, не е слаба. Най-много се дразня на бабите като започнат да я заплесват да и набутат някоя лъжица повече  ooooh!.

Мъчно ми стана за Миленката, радавам се ,ч е се подобрява. Аз като имах цистит , още като ученичка, пишках в един леген с вода , защото иначе не можех от болка, гадно беше.

Кате, мернах тортата, ти ставаш все по-добра и по-добра  smile3501.

И аз искам заспиващи рано деца, но не винаги се получава. А и след като трябва да легна да приспивам Ема един час, май ми е и по-лесно да легне по-късно и аз със нея направо.

Пожелавам ви здрав уикенд  Hug.

# 632
О леле Тина, милата Ема, а за теб да не говорим  Cry Желая ви много бързо оъдравяване и на теб много сили  Hug  Hug  Hug

Моето дете май бие всички рекорди по ранно лягане. В 19 часа изгасвам лампата  Mr. Green и си заспива в рамките на 10 минути. Сутрин става в 7, 7.30., но през деня не спи. Ако спи на обяд, ляга в 8.

Зарка, Смин, и аз не се впрягах много за голия кръст, ама ето на. Не искам да се повтаря ужаса от сряда  Naughty  Слагам й дълги потници, ама нещо постоянно излизат.

Милена е добре  Grinning  Сутринта мъжът ми занесе урина и сега се обадих за резултатите, всичко е окей  Grinning Продължаваме АБто докато станат 10 дена прием и 2 дни по-късно пак ще нося урина за проверка. От понеделник е на ДГ - да, и аз си пращам детето на ДГ когато пие АБ. Тя си е здрава вече, не е заразна, защо да стои вкъщи?

Кате,  Shocked адмирации, тортата изглежда страхотна! А колежките ти са за бой ако не я ядат  Crossing Arms

# 633
  • нейде там, където ....
Бащата може да си вземе болничен, докато майката е в майчинство, но е сложна процедура и трябва да се докаже, че и майката е болна в момента, та не може да се грижи за детето. Нещо такова, а как точно се оформя болничния, би трябвало да знае личния лекар на детето. Освен това, ако не си е изразходвал 40-те дена болнични за годината, може да отиде при неговия си личен лекар и да поиска болнични за себе си, за да си остане у дома. За 1-2-3 дни, в тази грипава обстановка, всеки лекар би написал. При нас нарочно са различни лекарите.

# 634
  • София
Тина, напълно те разбирам, в нас положението е подобно. Rolling Eyes
Само дето Соня не е с висока Т., а поддържа някаква ниска -37,3 например. Това много ме плаши. От една страна си казвам, че това е нормално за вируса, от друга се чудя дали нещо не пропускаме и се нуждае от по-сериозно лечение. Rolling Eyes

Татянка, ти наистина си за завиждане с това рано лягане.
Нашите са в 21:30 в леглата и заспиват към 22 и нещо.

Соня се научи да се загащва и рядко има гол кръст. Но понякога я взимам с гол кръст от градината.

Кате, Соня каза, че иска такава торта за рождения и ден. И добави - "нали и Влади е прасенце". Понеже аз така му викам, че е много мърляв тоя малкия. Mr. Green
Той пък вчера взе че проходи и сега само това прави. Много се забавляваме с него, много смешно крачи - с двете ръце пази равновесие. Wink

# 635
Рени, браво на Влади! И честито!
Жд, историята беше хубава!
Кате, а тортата страхотна!
Бубка, много полезно систематизирано, разпратих го на всичките си познати, даже ми се наложи да го превеждам.
Гол кръст, някак се справяме с дълги потници и тениски. Обаче проблема с босите крака е и при нас.
Тинче, Ренка, бързо оздравяване на децата!
Татянка, милата Миленка! И аз сега съм с подобен проблем, но без болки. Наливам се с чай, сок от касис и уринал. Дано да приключи скоро.
Вечерите - на мен ми се струват дълги. Прибираме се към 5,30 ,а Симона тия дни заспива в 11,30. Искам да лягааа в 9.

# 636
  • София
Кате, невероятен кулинар си!  chef

Момичета, мерси за идеите! Вальо си има някои предпочитания, но иначе яде всичко, без попара и нишесте. Гледам всеки ден да готвя разнообразни неща, но напоследък нещо нямам ентусиазъм, а и взех да се изчерпвам. Все пак готваческият ми опит хич не е голям, има-няма 3 години. Embarassed
Добре, че ме подсетихте за телешкото варено. Малчо много харесва, а не съм го готвила поне от половин година - откакто попаднахме май на 20-годишното телешко.

Мен голият кръст повече ме притеснява от босите крака. Като му изстине и почва да пишка много по-често и се опасявам да не стане като при Миленка, или да се появят хронични проблеми с бъбреците. А за краката - и ортопеда и УНГ лекаря, при който го водихме на профилактичния казаха, че колкото повече време ходи едно дете босо, толкова по-здраво ще е. Но ние вкъщи почти навсякъде сме с ламинат и не е студен пода.

Вальо винаги ляга след 22.30 - 23, което ме устройва, защото вечер винаги имам много повече ентусиазъм да се занимаваме заедно.

Още новини за болни дечица, много тъжно! Cry

Валски също хич не е добре. Преди малко заспа, но имахме много тежка и безсънна нощ. Започна да вдига Т и се оплаква от болки в ухото, а лекарката има свободни часове чак за вторник Tired Ако продължава да е толкова зле положението, довечера ще ходим до Вита, поне няма да чакаме, но ме притеснява, че там лекарите винаги се презастраховат с твърде много лекарства. Rolling Eyes

Рени, честито ти проходило момченце! Heart Eyes

# 637
Рени, честит ви пешеходец  Hug Пусни една снимка да му се радваме  Heart Eyes

Янче, дано да те подмине  Praynig Много е наприятно, много! Препоръчам и мечо грозде  Peace

Ренка, с ушите шега не бива. Ама как може да ви предлагат час чак във вторник?  ooooh!  Виж дали в аптеките нямат капки Otovowen - хомеопатични, за деца. Пият се, не се капят в ушите. Имам добър опит с тях  Peace Ако сега го боли, дай му Нурофен.

2 предложения за момчетата за Коледа:
http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.br01.44.02.01/1605064 консола за игра с Томас или с Колите http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.br01.44.02.01/1844610 - става и караоке и може да се рисува. В комплект с 1 игра е, допълнителни игри струват по 20евро.

http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.to.ca02.07.11/1885165  бензиностанция за колите които се бутат с крака  Sunglasses

# 638
  • Boston, MA
Честити ходещи крачета на Влади! Да тича, да скача, да бяга, но и да слуша!  Hug

Янче, ако на английски ти трябва, аз го имам текста.

Ренка, отидете на лекар, ушите са опасна работа!

Много скъпи тези играчки при вас, ужас. Аз не искам да създавам традиция да купуваме много подаръци за Коледа, нали купуваме играчки целогодишно. Но пък бабите искат нещо по-голямо да подарят на децата, аз се чудя какво, хем всичко имат, хем не искам да ми пълнят къщата. А и Дани само с влакчета играе, и има един куп. Освен книжки от България, друго не измислям...

С АБ само в началото не пускат на градина при нас, след втория ден обикновено той е почнал да действа и децата не са заразни. Сополи или кашлица сами по себе си не са причина за стоене вкъщи, по-скоро температура. Но например Дани тая нощ беше много топъл (със сигурност поне 38, ама така и не мерих), но днес се събуди свеж и е на градина. Голият кръст е неспасяем, Дани ходи по т-шърт и пуловер, надолу с панталон и е винаги с гол кръст. Краката му са голи дори и в снега, аз се опитвам да му пробутам тричетвърти чорапи, но според баща му били за момичета (те тук за такива ги продават) и това е. Под панталона винаги се показва голо краче, но той си е морж, нали се къпе в океана още пролетта. Виж, Боби, определено е зиморник като мен, гледам, че все са му измръзнали ръчичките, защото аз по навик покрай Дани го държа в нас почти само по боди, е сега взех да го пообличам де.  Grinning Горкото второ дете...

Ние се прибираме от работа между 5:30 и 6:30, правим вечеря, ядем, къпем се и Дани си ляга в 8:30 - 9 с мен, гушим се и заспива към 9:30, а може и 10. През това време бебето се гуши с баща си и/или брат ми, после евентуално ставам, гушкам го, кърмя го (пак), и така цяла нощ. Отглеждам си още един глезан, ама така ми е добре, обичам да ги гушкам. Само дето съм постоянно схваната в раменете от това да не смачкам някого, най-вече най-малкия. Като се нагласи и котката при нас, няма никакво място, дори и леглото ни да е най-големият размер.  Rolling Eyes  Сутрин ставаме към 7, но Дани спи в градината, около 2 часа поне.

# 639
  • София
Татянка, нямат никакви свободни часове, покрай масовата истерия с грипа, пък и наистина много болни хора има. В понеделник като ходихме, имаше на опашката повече от 20 човека без записан час ooooh!
Тук ги няма тези капки, ти и преди ги беше препоръчвала. Но му капвам едни други - Отипакс и вече има светлина в тунела; значително по-добре е, даже на разходка успяхме да отидем и през цялото време тичаше и се хилосваше. За пореден път се изумявам, колко внезапни могат да са промените в здравословното състояние на децата. Rolling Eyes

По-голямото от 2-те ми момчета отдавна е хвърлило око на това Ферери и сега съвсем се вманиячи, като видя на каква страшна оферта е. Само не можахме да разберем, докога е валидно намалението.

А тази бензиностанция за колите  щеше да е голям хит при нас, ама камиончето вече му е малко и го разкарахме.

# 640
  • нейде там, където ....
А аз търся купа Пистън  ooooh! Само това иска от дядо Коледа, другото съм щяла да купувам аз.  Crazy

# 641
  • София
JD, ние имаме конструктор на Мега Блокс, в него има една мини купа Пистън. Е сега ще потърся снимка. Ето го!
Кофти, ако някъде е виждал нещо и си иска конкретно него. Тогава, каквото и друго да му вземеш, все ще е разочарован. ooooh!

Мойто момче вече е добре, даже заспа рано, което е много добър признак на оздравяване. Дано да не е само временно затишие! Praynig

# 642
Влизам набързо да докладвам.
Вчера Тони се продра от кашлица. На обед, вече започна да ми писва да си повтарям,че е от сополите и след като си легна, но за половин час дране не заспа, ами повърна 2 пъти, се обадих на ЛЛ. Той съответно ме изслуша, колкото можеше да ме слуша де, и каза, че щом настоявам, добре, да го снимали, направление щял да им даде после. Изчаках Тони да се наспи, понеже след повръщането и чувайки как ще го водя до болницата се просна на фотьойла и заспа за около 20 сек. Не че събуди сам, ама го събудих накрая и го помъкнах. Направихме снимка /пред ренгнена бе като манифестация, но ни пуснаха да минем веднага, че нали е дете, а и го чуха как кашля/. Лекарят разчете снимката и  написал там нещо, попитах как е, нямало нищо, иначе щял да пише, че му има. Дотук добре. Пуснах му КК - левкоцитите от 5 в понеделник, вчера бяха 11, но утайката от 22 паднала на 16. Пак що-годе добре. Обадих се на ЛЛ , казах му какво-що, и той каза, че днес иска да ги прегледа пак. Погледна днес снимката - имал бронхит Shocked Да, точно така, правилно съм чула. И на заключението си пишело светли нещо си там, това означавало  ooooh! Прегледа го, каза, че на слушалка не би казал, че има бронхит, но снимката го показва. Изписа му Азатрил. Та, да ви кажа, явно сополите и кашлицата не са били просто сополи и кашлица от секрет.Мого ми е гадно, защото за пореден път аз насоявам и правя оглед на детето, след което настоявам за изследвания, някои си плащам и...за съжаление майка ми се оказа права - потенето му по време на сън от 3 дни не е било незначително явление. Няма Т все така, то остава и това да ми спретне и да изкукам.
Не знам какво друго да напиша, наоплаквах ви се.  Embarassed Само се моля това да е най-тежкото ни положение и да се оправяме.
Аз съм на ципрофлоксацин, защото и мен ме прегледаха и доки каза, че така яма да стане само с капки и сироп.
Не ми се спори за това коя, как си гледа децата, просто се пазете! Това от мен.
Болните да оздравяват, благодаря за пожеланията!

Кате, свинската торта е много сладка!/на вид Wink/

# 643
Аги, дано наистина това е най-тежкото и скоро да усетите подобрение.

Аз пак не спах тази нощ, защото Ема се събуди с рев и какво да видя подути очи и цялата обрината от антибиотика, та пак цяла нощ напред назад. Естествено го спряхме , оставаше ни само още един ден , дано и без него се оправи.
А за болничния на бащата , сетихме се  да отиде да си вземе от негова лична, ама като си помислим и там какви опашки са  ooooh!.  Той по принцип си има и доста отпуска, просто ми стана много тъпо , че така е измислено и се замислих как се справят хората , които нямат на кого да разчитат. Спомних си , че като бях по майчинство с Ема и в болница за бъбреците две седмици пак си взе отпуск за да гледа Ема.

Днес обаче оставихме децата при баба ми и се разходихме малко без тях , надявам се да не сме прикачили нещо, но времето беше разкошно и не се сдържахме.

Аз пък искам да не купуваме по всяко време играчки - за Коледа и рожден ден, а през останалото време по - дребни неща, обикновено и купувам книги и някое дребно пони , боички, моливи, пластелини. Само за Коледа като се изредат бабите и дядовците , лели и чичовци и няма място да се стъпи.

Ще мислим ли нещо  за Коледа?

# 644
  • софия
Добро утро момичета,

започнете тази сутрин с малко сладичко Рая има имен ден!

Пожелавам на всички, които празнуват заедно с нея днес да са здрави и много усмихнати.

Общи условия

Активация на акаунт