Как един удар промени животът ни!

• 26 656
  • 375
  •   1
Отговори
# 90
Ако изобщо може да се говори кой какво заслужава, би трябвало не възрастният да шамаросва дете, а да отиде и да шамароса баща му. Така поне ще е битка между равни. Така де, щом родителите са виновни, значи те трябва да отнесат боя!

Peace Абсолютно ! Ефектът ще е много добър, когато детето- агресор види как баща му го отнася, ще се замисли следващият път, преди да хвърли камък !

# 91
За кой ли път вече, четем във форума как възрастен човек раздава шамари на чуждите деца. Дано скоро да има осъдени за бой на  деца. Извиненията защо голям човек посяга на малко дете не ме интересуват. Това е недопустимо. 

Цитирам Алиса, за да не повтарям, написаното от нея.
Боят никога, ама наистина никога не е давал резултати.

Мнението ми за шамара (който се съмнявам да е бил само един) не променя обаче факта, че един малък мърльо си позволява да хвърля камъни и до този момент никой сякаш не го е забелязал. Всички реакции в случая - на родители, полицаи и т.н. са закъснели.  Не е виновен малкия човек, а всички възрастни, които са гледали как хвърля камъни по колите и са си мълчали, защото не ги засяга пряко.

Към авторката: Дано детенцето се оправи скоро. Не се притеснявай. Ако се спазват всички препоръки на лекуващия лекар, включително затъмнена стая и никаква телевизия, всичко ще мине и няма да има последствия. (Казвам го от опит, който придобих с моето ужасно палаво детище)

# 92
  • след Околовръстното
Не мога да си представя как някой татко ще ошамари дъщеря ми, каквото и да е направила.
И тя е била жертва на удар от друго дете, последствията - разбита устна и 3 счупени зъба / постоянни/ и въпреки, че действието се разигра пред очите ми не бих си и помислила да ударя чуждо дете.
Идеше ми обаче да смачкам родителите на детето, които гледаха тъпо.

# 93
Съжалявам, но по никакъв начин не мога да се съглася, че физическата саморазправа на един, най-вероятно 30 и нагоре годишен човек към дете, което дори на училище не ходи още, е оправдана.
Може би защото разглеждащ шамара като форма на саморазправа или като желание да се отмъсти или каквото и да било там. А то е просто емоционална реакция. Ако му беше изкрещял, можеше да му причини по-сериозен стрес, ама щеше да е законно, нали  Wink
И престанене с тези преувеличения. То не беше "побой", то не беше "саморазправа". А в крайна сметка става дума за един шамар.
Някои вече и кошмари го описаха как сънува, очаквам следващия да се включи съчувствено и да обясни как сигурно детето е получило шамарна травма и е настанено за лечение в Пирогов.

Цитат
Заявявайки, че шамарът е допустим, ти вменяваш пълна отговорност за действията му на самото дете. Иначе защо би бил допустим?
Нищо общо с пълната отговорност не намеквам. Шамарът го разбирам като емоционална реакция. А не като желание да му го върне, да го превъзпита или каквито там други смисли му намерихте. За мен е разбираемо бащата да реагира така, както е разбираемо майката да се разплаче. Други функции на шамара не придавам, освен като външен израз на емоциите на човека. И да, мисля, че един баща е нормално да изпита и покаже някакви емоции, когато дъщеря му се прибере с разбита глава.

# 94
И престанене с тези преувеличения. То не беше "побой", то не беше "саморазправа". А в крайна сметка става дума за един шамар.

И то напълно залсужен. Някои деца разбират единствено от шамар, защото като им направиш забележка или ги помолиш да престанат, само се хихикат и отговарят нахално.
Каква е тази битка срещу равни, за която говорите - жертвата винаги е по-слаба, нито един побойник не налита на на някой по-силен. Като бяхме деца често се случваше бащата на тормозеното дете на набие агресора и проблемите секваха, а сега се оказва, че законът е на страната на виновния, защото полицията никакво наказание няма да наложи на малкия мърльо, който разбива глави с камъни.

# 95
  • sofia
Като бяхме деца често се случваше бащата на тормозеното дете на набие агресора и проблемите секваха,
На подобно нещо не съм била свидетел, но думите с определен тон и на точното място имат удивителен ефект върху тормозители......направо се "спече" въпросния.

# 96
  • Под гъбата

Наистина ставаше дума точно за един шамар и нищо повече!!! Confused
Не се оправдавам, но вече сумати време всяка вечер предъвкваме какво точно се случи. Снощи пак говорихме и да ви кажа честно мъжът ми се чувства виновен за това че е посегнал, но и твърдо заявява че му е причерняло пред очите при вида на удареното ни и ревящо дете.
Не знам кой би се зарадвал при такава гледка а няколко минути след това наред с компреса от удара ни беше и потекла кръв от носа. Веднага след това дойде и полиция нахъсана едва ли не да залови убиец. Сега и друго ще ви кажа че когато отидохме в болницата всички лекари в кабинетите през които минахме ни питаха защо полицията не е извикала спешна помощ при положение че са констатирали удар по главата на малко дете????Аз в паниката си тогава се чудех за какво по напред да мисля и дали да си успокоя детето, или да му спра кръвта от носа или пък да се разправям с родителите на детето предизвикало инцидента. Имаше абсолютни циркове от тяхна страна с репликите"Ето господин полицай ,вижте, как този човек преби детето ни, как го осакати.." А аз гледах невярваща на ушите си какво чувам и виждам #CrazyИ да вярно че шамарът му е дошъл добре на това дете, бъдещ мъж /дано не налага и така и децата си и жена си/ беше абсолютно спокойно и дори не плачеше.
Хайде сега разпънете ме на кръст, но моето ще си остане с мозъчното сътресение а онова ви обещавам че ще се заложа днес или утре и ще го снимам наистина как хвърля с брат си камъни по колите.

# 97
Така, такааа....
Като ви гледам понаредихте се няколко, оправдаващи боя на чужди деца.
Спомням си преди години имаше една такава майка, в един друг форум, ми обясняваше как щяла да ми набие детето ако преценяла, че не се държи подобаващо....И тогава го казах, и сега пак...Както този татко дето толкова го оправдавате, така и аз ще реагирам ако видя някоя кокона да посяга на детето ми. И докъде ще стигнем? Можете ли да разсъждавате на малко по-сложно ниво от първосигнални реакции?
Ама като не е нищо един шамар, ми заповядайте да си направим една среща в събота - Ескарина, Мирама, Янечек...кой още смята, че шамара е просто емоционална реакция или заслужено наказание на чуждите гаменчета?
 Аз понеже много се афектирах от факта, че толкова майки по детските площадки са готови да раздават шамари на ляво и на дясно, ще се разтоваря емоционално като ви плесна по един шамар. Само по един. И искам и тогава да ми кажете пак, че шамара не е саморазправа, че не е бой и че не е никакъв проблем вие като ми скочите на детето аз със засилка от място да ви отвъртя главите...с един шамар.
Само дето тогава ще завиете като кучета как ви се нарушават правата и как може да си позволява някой да ви посегне на вас.
Цитат
Каква е тази битка срещу равни, за която говорите - жертвата винаги е по-слаба, нито един побойник не налита на на някой по-силен.
Именно, Янечек. Сама си го казала.

Към авторката: сама казваш, съпругът ти осъзнава, че е сгрешил. Това е важното. Жалкото е, че както виждам тук доста жени - майки- възпитателки на бъдещи големи човеци не могат да вдянат къде е проблема да се отговаря на една агресивна постъпка със същата такава. Лошо е че си е изпуснал нервите, именно защото е дал възможност на тези, явно незаинтересовани от агресията на детето си хора да заглушат евентуланите угризения, които са имали за счупената глава на момиченцето ти. И пак ти казвам - като ги снимаш - какво? - нищо не правиш. Викай полиция всеки път и така. Това си е хулиганска проява.
А това което казваш - че нито е плакал, нито е бил притеснен от шамара, само доказва, че не е имал никакъв ефект, а не че му е дошъл добре. Освен това, ако тези деца от толкова време хвърлят камъни насам-натам, защо не сте предприели нищо? Най-малкото със съседите може да пуснете една обща жалба до кварталния. Пък като почне да им идва полиция през ден, през два на родителите, най-малкото ще си ги приберат юнаците в един момент.

# 98
Аз понеже много се афектирах от факта, че толкова майки по детските площадки са готови да раздават шамари на ляво и на дясно, ще се разтоваря емоционално като ви плесна по един шамар.

Кой е готов да раздава шамари по детските площадки? Следя темата и не видях нито една майка да твърди, че ще шамароса чуждо дете  Rolling Eyes

# 99
Това последното са абсолютни глупости! Ако полицията и закона работеха нормално в нашата държава нямаше сега да си чешем езиците! Ако аз знам ,че като викна полицията ще видя адекватна реакция , ще съм първа на телефона, но ето какво показва практиката, пристига полицията , повикана в случая от грешната страна, вместо да викне линейка и да подаде сигнал до социалните служби или до детска педагогическа стая за асоциални прояви от непълнолетно дете, и да приеме някакви санкции към бащата позволил си емоционална реакция към малкия  калпазанин , те само са се почесали по главата и  са си тръгнали без да направят елементарно разследване за случая ,който крие потенциална опасност за израстването на бъдещ агресор! Ами като знам ,че така ще реагират как да не оправдая таткото на момиченцето , че поне той е наказал постъпката на побойника, дори и по не най-правилния начин!!

# 100
И не става въпрос за раздаване на шамари без основателен повод, ако едно дете блъсне моето , едва ли ще го нашамаря, но в случая говорим не за инцидент ,а за агресия , която е застрашила живота на пострадалото дете!

# 101
Не е работа на полицията да вика линейка след всяко недоразумение на детската площадка; а при такъв случай социалните служби в много европейски държави биха погнали и авторката, че пуска 4 и 6-годишните си деца сами из улиците, а и мъжът й, че посяга на чужди деца.

# 102
Поздравявам Алиса за смелостта да напише как е по белия свят!
Щото България за съжаление си е джунгла и скоро няма да се оправи. Тук един такъв шамар може да коства много на човекът, позволил си тази "волност".
За агресията на малкия - каквото вижда у тях, това прави и на улицата е моето мнение. Реакцията на родителите му показва само, че са много наясно с правилата, боравят с много връзки и може да се очаква от тях доста голям отпор.
На пострадалото дете пожелавам бързо възстановяване и без последствия! Hug

# 103
Читател, аз не оправдавам удрянето на шамари на чужди деца, особено в предложения от теб вариант - да си направим срещичка, за да се ошамарим. Но тук не коментираме един шамар, напълно изваден от контекста си, защото по начина, по който ти го разглеждаш, ситуацията би трябвало да изглежда така, че бащата както си вървял по улицата, срещнал момчето и му пернал един. Виждаш ли разликите с описаната от авторката ситуация или трябва да ги изброявам изрично?
Предполагам, че не ги виждаш, което прави диалогът ни абсолютно безсмислен.

Смятам, че хората не са безчувствени роботи, които във всяка ситуация да вадят правилника и да се консултират с него кое е допустимо от закона и кое не и според това да си премерват реакциите. И един шамар наистина е нищо, на фона на разбита с камък глава. И да се жалваме за ударения на момчето шамар, с извинение към другата страна, ми се струва ИЗВРАТЕНО. Той разбил главата на момичето, ние ще тръгнем да се кахърим дали шамарът не го е почесал не точно там, където го е сърбяло. Ах, направо ще се разплача от мъка.

Да не говорим, че момчето ако не беше посягало с камък, нямаше да види шамар. Да си инициатор на определено действие, понякога има своите последици.

# 104
Поздравявам Алиса за смелостта да напише как е по белия свят!
Щото България за съжаление си е джунгла и скоро няма да се оправи. Тук един такъв шамар може да коства много на човекът, позволил си тази "волност".
Да, точно това са и проблемите на България. Че родителите си позволяват по някой ултранезаконен шамар, за който можеш да влезеш в затвора за 50 години. Направо такава волност, нямам думи! А това, че децата си разбиват главите с камъни е просто детска игра, то е нормално, нали са деца. Веднъж извадено око, друг път счупена ръка - все едни такива нормални и обикновени неща в детските игри, защо да им обръщаме внимание? Обаче шамарът  Naughty той е просто недопустим, подсъден, отвратителен, варварски! Затова българските татковци ще гният в джунглата на българското правосъдие!

Общи условия

Активация на акаунт