ЮНЧЕТАТА вече гукат и с играчките по бебешки общуват. Тема № 90

• 12 157
  • 313
  •   1
Отговори
# 195
petq tag  давам му водичка преди ядене за да може да засуче,защото иначе не иска да започне да гълта изобщо.Реве истерично като разбере че му давам мляко.Като разбере че е вода се успокоява.Първо го приспивам и така го храня иначе не става ooooh!
Също има и колики отново тъкмо си мислех че са минали - дали това неядене може да е от тях.Давам му инфакол и имаше ефект но май вече не действа.
За коликите искам да ви питам - една приятелка ми каза че давала панадол и така дъщеричката и по малко плачела от коликите.Мислите ли че може да се дава за колики./идеята е че намалява болката/Мен ме е страх да го давам - не искам да го тъпча от толкова малък с лекарства

# 196
не искам да го тъпча от толкова малък с лекарства
Ти си си отговорила  Grinning
колкото по-малко външни вещества поемат , толкова по-добре.Нали все пак обяснението за коликите е незряла храносмилателна система-защо да я натоварваме допълнително?

# 197
Да се запиша и аз. Моята мацка пък днес плака вечерта, защото страшно много й се спеше милата, цял ден кака й не я полага на мира, закача я, играе си с нея, даже не ми дава да я храня от ревност Shocked, а детенцето иска да си спи на спокойствие, но уви няма кой да я остави. Twisted Evil Вечерта пък излязохме на разходка беше заспала, но се събуди и повече не можа да мигне докато не се прибрахме. Заспива само на своето си местенце след като си посуче. Heart Eyes
Аз се радвам, че хубаво си играе каката с нея, но пък хич не ме слуша като й казвам че прекалява...

# 198
kattteto, добре дошла!
Мона балона, добре завърнала се! Wink Радвам се, че пак се включваш редовно.
Катеринка, големи сладурки стават с всеки изминал ден! Особено много ми харесаха с шапките!
Гъди, аз пък имам рибарски тен.  Laughing По горната част на китките, все едно цял ден съм държала въдицата.  Joy
Минди, НЕ ходихме до Бургас.  Wink
Ayas,, Katerinka, и аз към проблемните с коленете, старост-нерадост ...
За режима - за къпане, нощно спане и сутрешно събуждане вече може да се каже, че Алекс има някакъв режим. За режим през деня, обаче, и дума не може да става - волна програма и ден с ден не си приличат!
От десетина дни залъгалката вече не му е интересна. Изплюва я, а после почва да реве за нея и се опитва да я лапне цялата, много е смешен. Купихме му нова, беше му интересна 2 дни и после пак същата работа. Залъгва се единствено когато заспива - явно му се цока в просъница. Иначе, ако му давам нещо с шише (кърма, водичка, чайче), лакомо засмуква биберона на шишето и не го изплюва доброволно. От няколко дни освен кърма, започнах да му давам и чайче с копър на Хип, харесва го.
И аз се регистрирах във фейсбуук, снимките, както и очаквах, са супер! Дано скоро ми остане време и аз да кача. Много ми стана весело, че познах доста бебоци и така се ориентирах как се казват майките им.  Laughing

# 199
Да поясня, че ние съвсем не минаваме без разнасяне Simple Smile. Просто първо пробвам поставяне на коленете ми, поставяне на гърдите ми, гушкане, биберон и ако нито едно от тези не успокои детето, тогава започвам и да го разнасям. Ако и това не помогне, сукането винаги действа  Laughing А иначе и Богдан става все по-любопитен и от време на време ми се налага да го разнасям, с лице напред из парка в една ръка, а с другата да бутам количката. Но в никакъв случай не стигаме до часове разнасяне - най-много 10-15 минути докато се успокои и после или го връщам в количката, или присядам някъде...

При нас не може да се говори за режим, но имаме някакви стабилни практики: заспива към 24.00, буди се в 6, яде около 40 минути, пак заспива, буди се към 10, яде, към 12 часа на обяд винаги се разревава и се успокоява с малко сукане. Следобеда обикновено спи около 2 часа. През деня се храни на около 3 - 4 часа, а след 20.00 - на около 1-2 часа. Всичко това е ориентировъчно, но все пак има някаква предвидимост вече.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 01:19 от Sv.

# 200
Добро утро Simple Smile
Amorevole  Hug
Ето ни и нас в полусънено състояние от 6, 30 ч...
Аз до сега съм дала около 30 лв. за биберони ... липсва ми само тази, която наподобява зърното на майката  Crazy Не иска... няма нищо по - сладко от пръстите ...примесени с лиги... baby_neutral

# 201
Здравей те момичета днес денят ми започва просто "чудесно" ooooh!
Получих уведомително писмо от НОИ в което ме уведомяват че,кода на болничния ми който е издаден от джипито на детето е объркан и сега ще трябва да се поправи  Close а аз се чудя защо ми изписва в тяхната страница "чака представяне на документи"
Направо съм бясна на тая простата лекарка  #2gunfire тя и бес това е изключително неприятен човек но това вече е върха  #Cussing out
Оф оплаках ви се  Sad
Иначе в къщи сме добре Peace ходим по разходки,а Кати вечер спи и даже в момента още спинка от 22ч.снощи е заспала Crazy
Дано скоро се събуди че вече се разтекох baby_neutral
А и да се похваля моята мома чак сега се научи да суче правилно и да изсуква цялата гърда но за съжаление кармата ми вече не е достатъчно Rolling Eyes
Хубав и спокоен уикенд ви желая  bouquet

# 202
Добро утро!

Аз да се похваля - тази нощ Силия спа от 21.00 до 6.00 сутринта непробудно, после я взех при мен, дадох й да яде и пак си заспа детето и още спи. Трябва да има сили, че днес ще ходим на детски концерт, а преди това ще направим една обиколка на центъра.

Силия и аз не я разнасям от сутрин до вечер, пу пу много кротко това момиченце (като си спомня батковците, че ми бяха все на ръце  Crazy).  Нея я оставям на земята на активната гимнастика и тя се опитва да хваща играчките, лапа ги, рита и така може да откара около час-час и половина. Вечер е малко по-неспокойна и се гушкаме или й приказвам и тя на мен ми гука и се усмихва  Heart Eyes.

Ето ви една Силия:

# 203
Добро утро и от мен!  Grinning Ние тази нощ бяхме спокойни - ядене в 2.30часа, по някое време вода и в 7ч. пак ядене и сега сме будни за първи път, иначе Марти спи до 8.30-9ч. след сутришното хранене, но важното е, че спи нощем  Praynig, за разлика от баткото!
Регистрирах се тази сутрин във фейсбуук, намерих ви като група, но има съобщение, че администратор трябва да разреши, не знам дали аз нещо не съм объркала Shocked, че май като четох преди във форума не беше така   newsm78, там съм обаче с друг профил Galja Koeva! 

# 204
Катя като гледам Силия - тя не само слушка като ангелче, но и изглежда като такова! Hug

# 205
Михайлова , дай да те успокоя с моите болнични - взех ги миналата седмиза, а първият ми е издаден на 24.04.2009 г..  какво ще кажеш...запознах се с шефа на "Жалби" и си пишехме редовно...
Как да ви намеря и аз във Фейса... вчера го разглеждах...
Катя , страхотна снимка   bouquet

# 206
Здравейте

Да ви се оплача малко от ваксината,реших да купя пентаксим но не намерих из целия град затова ползвахме тази по здравна каса
Вечерта след ваксината Жорко вдидна леко температура 37,4свалих я с панадол,но през целия ден не спра да мрънка и да плаче
вчера същата работа.Даже седнах да ви питам колко време след ваксината минават страничните деиствия,
но не успях  Sad

Иначе режими и ние нямаме храним се на поискване горе долу през 3 часа понякога по малко
а когато сме навън и през 4 тои много обича да спи в количката Heart Eyes

Нощем се храним по веднъж,много рядко по 2 пъти
 Гъди благодаря за комплимента Hug Боян е един от любимците ми

Качих снимки в двумесечния албум

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 09:59 от Fresh_

# 207
Добро утро от нас!

Аз да похваля моето момченце - вече яде по-нормално нощем - яде за последно към 9-9.30 и после се буди към 4.30. Така се чувствам човек вече Simple Smile. Мисля, че за честото ядене преди имах "вина" и аз - при няй-малкото му помръдване, аз решавах, че е гладен, и му давах. Той не отказва никога Simple Smile. Но последните 2 нощи го оставям в неговото си легло, а не на спалнята при мен, и спи много по-спокойно, дори да се разбуди мъничко, го хвашам за ръката, и той пак заспива...Явно не е много гушкав Sad, по-спокойно му е, като има пространство около него.

И за разнасянето - не обича много да го разнасям - дърпа се, иска да рита, да скача...Едвам го удържам понякога, толкова е жилав. Малко ми е притеснено, т.к. утре летим за България, и ще трябва да го носим 5-6 часа по време на полета, няма да взимаме количката оттук. Дано да понесе добре - не толкова полета, колкото непрекъснатото разнасяне...Айде отиваме да стягаме багаж!

Приятна събота ви пожелавам!

# 208
Здравейте момичета!Днес съм много щастлива защото моето момченце порасна с още един месец smile3534Искам да ви почерпя за третата месечинка на Деян newsm38  uraНезнам как се слагат картинки  Embarassedтака,че кои каквото си избере!Честито и на всички наборчета Катерина,Теодор,Калоян и Максимилиян  Hug  bouquet

# 209
mima1977 весело да си изкарате малкия рожден ден Simple Smile
и аз чакам с нетърпение този трети месец....нали уж ставало чудо с бебетата Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт