108 САЩ-Сини гащи съхнат на простора, розовите чакат в гардероба, давай Ники !

• 30 680
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
# 196
Тандури нямат ли адженда бук? Ние плащаме $5 за такава от както е започнала у-ще. За мен и за нея е много лесно. Тук е задължително. Ще потърся, да ти покажа, ако искаш.

Ванхорн, не ни дадоха такоа нещо. Само календар с училищните мероприятия, календар с менюто и това е.  newsm78

# 197
Тандури нямат ли адженда бук? Ние плащаме $5 за такава от както е започнала у-ще. За мен и за нея е много лесно. Тук е задължително. Ще потърся, да ти покажа, ако искаш.

Ванхорн, не ни дадоха такоа нещо. Само календар с училищните мероприятия, календар с менюто и това е.  newsm78

Ето така изглежда: http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/5301766/agneda-main_Full.jpg
http://www.ehow.com/how_5301766_use-back-school-supply-agenda.html

Дават им кредити за добре подържана адженда. За всеки период домашното и какво е то. Учителя го подписва на края на деня, както и аз след като е готово домашното.

От страни има бележки с важни събития и неща, които да помнят.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 01:46 от vanhorne

# 198
Хм...на нас ни дадоха просто един фолдър, в който явно ще се пращат домашните..ама ето Калин например има различни предмети през седмицата и аз искам да следи кога какво трябва да носи. Явно ще трябва аз да му направя. Може и да има такова в нашето училище, ама да е за по-големи.  newsm78

# 199
тандури и при нас е така, имаме фолдър, който се връща в къщи всяка вечер, в него е домашното и кореспонденцията от учителите, там слагаме и пликовете с пари, когато поискат за нещо. програма, като тази на ванхорн нямаме. това, което имаме предметите по дни и менюто.  успех на калин, само А+ и зелено да носи за подпис Grinning

# 200
  • usa
Tandoori, според мен е малък още за календари и прочие  newsm78. в нашето училище раздават такива едва в четвърти клас, до тогава са само с фолдър с два джоба - единият за неща, които отиват в къщи, другият за такива за училище.

# 201
Tandoori, според мен е малък още за календари и прочие  newsm78. в нашето училище раздават такива едва в четвърти клас, до тогава са само с фолдър с два джоба - единият за неща, които отиват в къщи, другият за такива за училище.

Явно е такава практиката наистина за по-малките. Всъщност програмата е написана на 1 листче, в едно изречение. Аз му направих такава с картинки и предметите, за да знае кога да носи маратонки за физическото, кога да си носи книгите за библиотеката, кога да си носи обяд и кога ще взема от там . За обяда решихме да му разрешим веднъж седмично, за да не е "прекалено желан", защото другите ядат, в интерес на истината не им е лошо менюто, аз се изненадах даже- салатки, плодове и зеленчуци нарязани, месо, зелен боб и т.н.  Как е при вас?

Въобще гледам да му създам навици да си се грижи сам за нещата, за да не му вися над главата, а и делегирането на задължения е хубаво нещо Wink

# 202
  • usa
Явно е такава практиката наистина за по-малките. Всъщност програмата е написана на 1 листче, в едно изречение. Аз му направих такава с картинки и предметите, за да знае кога да носи маратонки за физическото, кога да си носи книгите за библиотеката, кога да си носи обяд и кога ще взема от там . За обяда решихме да му разрешим веднъж седмично, за да не е "прекалено желан", защото другите ядат, в интерес на истината не им е лошо менюто, аз се изненадах даже- салатки, плодове и зеленчуци нарязани, месо, зелен боб и т.н.  Как е при вас?

Въобще гледам да му създам навици да си се грижи сам за нещата, за да не му вися над главата, а и делегирането на задължения е хубаво нещо Wink

при мен по отношение на обяда е доста шарено Simple Smile - даниел яде предимно в училище, албена категорично отказва храната там и и приготвям обяд от къщи, силвия е 50/50, но когато реши, че иска домашен обяд, си го приготвя сама. аз съм със смесени чуства към училищната храна - предлагат богат салад и зеленчуков бар, предлагат поне една вегетарианска храна на ден, имат редовно и супи и `манджички`, но в същото време предлагат и боклучавата храна, та никога не можеш да си сигурен дали детето ти ще си вземе салата и супа или бъргър и чипс... за момичетата не се притеснявам, те имат доста добри хранителни навици и силвия дори да си вземе чипс, съм сигурна, че ще напълни и чиния със салата, но даниел е голяма мъка, преживява предимно на въглехидрати и млечни продукти, никога не съм била свидетел да преглъща суров зеленчук Confused. всъщност храненето покрай другите деца ми дава някаква надежда, щото споменава периодично, че си е взел спанак или нещо друго зелено, към което се отнасям с големи съмнения, но все пак се надявам да не е само свободен разказ...

а за самостоятелността е хубаво нещо да се изгражда, няма съмнение по въпроса, но на тази възраст е предимно пожелателна Simple Smile. поне до края на втори клас е хубаво да преглеждаш какво носи в къщи и какво връща обратно. въпреки, че винаги съм ги стимулирала да са самостоятелни и отказвам да им вися на главитеи да ги тикам да си вършат техните си задачи, знаеш ли колко неща, които е трябвало да подписвам, намирам когато им разчиствам стаите месеци по късно под леглото, под бюрото и на всевъзможни други места  ooooh!...

# 203
менюто при нас не е твърде нездравословно. предлагат и салати, и плодове, и мляко, но дени каза, че определено има натиск да си вземе от пицата, хамбургерите и пържените храни. миналата година я изкарахме на столово хранене, но тази година, след като и показах лаптоп ланча, реши че е много куул и ще пробваме (само да пристигне, че се бави нещо поръчката...).

# 204
Ники, да ти е живо и здраво детенцето, само да те радва
Записвам се да следя за първокласниците, че като утре, ще ми дойде до главата

# 205
  • Чикаго / София
Тандури, честит ти първокласник! Да има много успех и прекрасни преживявания в у-ще  Калин.

Хм, и на мен ще ми липсва догодина тържествеността на първия учебен ден сигурно. Някак наистина те ката да се чувстваш специално! Поне моите спомени от 1ви килас са такива. Rolling Eyes

Честит първи учебен ден и на всички останали ученици! По вода да им върви учебната година.

Биз, как е твоя ученик? Свиква ли с неговото училище?

Бенсън, добре си се завърнала. Чакаме разкази в картинки! Simple Smile

# 206
  • У дома
Честито момиченце на Ники!!!!

Тандури, лека година на Калин!

# 207
Аталанта, Ирка, благодаря за пожеланията!

Миз, аз не знам още как ще е на практика, дано да сработи така, но знам, че той много се впечатлява от това, както ядат другите деца. Чуждата трева е по-зелена Simple Smile. Още не мога да преглътна как въздишаше по една Кембълс супа от кутия дето един от съучениците му ядеше.  Rolling Eyes
Това, което се надявам е, че давайки му възможността да "пробва" там приготвената храна няма да го кара да се чувства ограничен или изолиран от другите деца, т.е да вижда избор в цялата работа. Аз седнах с него, показах му менюто за всяка седмица и го попитах кои дни иска да си избере. За моя радост избра повечко салатено-зеленчуково-плодови комбинации. Аз не се притеснявам чак толкова, защото все пак закуската се носи от вкъщи и вечерята е в къщи, със сигурност ще има 2 здравословни хранения, но ми се иска да свикне сам да избира и преценява. При него не става с казване и убеждаване, а с hard core evidence  Wink))) Виж, ако му прочетеш статистика колко процента от хората затлъстяват от хамбургери, няма да ги близне.  Laughing
Всичко това разбира се е само теория  Mr. Green, ще видим как ще се променят нещата на практика  Laughing

# 208
  • У дома
Ани, според мен не е лошо да опитват децата, но да знаят все пак кое е здравословно и добре за тях. Аз все обяснявам и на Мая като и изтекат очите по нещо по-така само и прочитам етикета и тя с неохота махва с ръка и отминава. До скоро шашкаше околните с изявлението, че е алергична към сладко.  Joy Не знам от къде го измисли, но ми върши чудесна работа. Е, от време на време и минава алергията, но като цяло има и полза.

09-09-09 и аз с рожденник  Simple Smile вкъщи. И понеже тортата замина в коша, искам официално 0ne on one урок от Тандури за прословутите блатове, защото много се изложих  Sad

# 209
Калин беше потресъл на един рожден ден родителите с изявлението, че това е junk food и от него се надебелява и можеш да се разболееш.  Joy  Също така беше изнесъл една лекция как гроздовия сок от кутия не е плод.  Laughing

Леле, Петя защо така с блата ( кой блат прави?) ?? Какво стана??? newsm78 Shocked

Общи условия

Активация на акаунт