108 САЩ-Сини гащи съхнат на простора, розовите чакат в гардероба, давай Ники !

• 30 283
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • САЩ

Хитруша, сигурна ли си, че е било втора противогрипна, на сина ми като му слагах миналата година ми казаха, че тъй като е малък разделят количеството на 2. Ние се преместихме и така и не сложихме втората половина.

Бенс сигурна съм че ваксината не беше разделена на 2 части или ако е била никой не ми е казал че я разделят. Когато все пак попитах защо са му били 2 ваксини отговора беше че така се засилвал ефекта и било по добре да се процедира особено имайки предвид че той ходи на градина и боледува редовно зимата. Обясниха ми че редуват тази процедура през година т.е. една година бият една ваксина, следващата година две, на по следващата пак една и т.н.

Иначе аз съм си за задължителните ваксини. Само относно грипната съм със смесени чувства. Знам че тя не предпазва от всякакъв грип, че не предпазва напълно а само се кара по леко ако се хване грипа, и т.н. ама пак си имам едно на ум.

# 586
  • САЩ
Щях да отговарям и на въпроса на Вики и се отнесох. Не че съм изпадала в такава сигуация но да си кажа  Simple Smile Ако детето ми започне да се прибира редовно със забележки бих се притеснила и бих говорила директно с учителката. Така ще преценя тя що за човек е и заслужава ли си да се тревожа или не. Може би приятелката ти Вики си има едно на ум.

# 587
Оооо не съгурна съм че тя си знае щом не се притеснява но просто на мен ми е интересно какво се предприема в такива случаи....в смисъл така ли ще го карат до края на годината...все със забележки ?!

# 588
  • САЩ
Понеже наскоро ми дадоха нова книга с инструкции и правила на детската градина та се зачетох и точно имаше абзац какво ще се случи ако родителите са предупредени за проблем и не вземат мерки, та тогава детето ще бъде изключено, но останах с впечатление че проблема трябва да е дооооста по голям от просто говорене в час и закачане с другарчето.

# 589
stella, удавихме се, едва преджапах паркинга с дете на ръце, чанти, чадъри... Тази година протече тавана в ливинг руума, миналата - бедруума. Поправка - след напълно спиране на дъжда и напълно изсъхване на де що има мокро място. Ордер още в сряда дадох, около Коледа дано се активират.  Confused Пътувам 22 мили в едната посока до училището, навсякъде порои, всеки ден по няколко пъти предупреждават за наводнения. Пфууу!

Ваксини на малката слагам, по друг ред и схема, но слагам, така де, вече ги сложихме всичките. От България още върви с отложени във времето, та затова се забавихме. Противигрипна миналата година отказах, педиатъра не настоя, защото все още не ходеше в дей кеър. За тази също не мисля да слагам.

Момичета, има ли ли сте проблеми с някое от кредитните бюра и как решавате проблема? Тепърва ще искам рипорта да видя къде е проблема, но питам принципно.

# 590
Привет девойки, да кажа и аз като Марлела-тук ни одави.Аз съм в северната част на Atlanta и тук вали вече дни наред.От снощи не спира да гърми и светка и вече на места има наводнени къщи.Даже сега като излизах от квартала минавам покрай една рекичка....сега е излязла от коритото си и дворовете на къщите са наводнени, къщичките им за инструменти също.Още ден, два такъв дъжд и къщите ще наводни.Ужас!
Сега като излизах даже мина пожарна и полицейска кола, която дърпаше лодка.Мъж ми каза, че е заради наводнение....и то в нашия квартал.Дано скоро спре, че доста хора ще пострадат...
Иначе за ваксините-аз слагах предните 3 години и веднъж не се разболях.Сега се чудя за противогрипната, че ме е шубе да ме бодат....в Бг си беше друго при личния лекар-поне съм му свикнала...
Вики, Vanhorne стискам палци това с неудобствата да е за малко и по нататък да тече по-леко бременността...
P.S. И да не забравя-мерси за комплиментите момичета...  bouquet Blush

# 591
хитруша...мерси ,точно това ме интересуваше,значи д.пе да и е яко на учителката   Confused ,ще и се откачи ръката от забележки   Crazy

Е аз съм на юг от Атланта и тук валя много онзи ден ( 8 инча),имаме щети на басейна  ($800)  Rolling Eyes ,пренапълни се басейна и стана голяма беля .

Ванхорн ...дръж се мила,не си много далеч от финала-кога ще излизаш по майчинство ?
Мерси Мики  Hug

# 592
Вики ще изкарам още 2-3 седмици и после се махам, че нещо хич ме няма.

Хора бе дайте малко хладинка и дъждец насам. Не се диша тук. Много ми се отразява жегата тази година. Ужас.

# 593
Хитруша, аз за първи път чувам за такова нещо, за това помислих, да не е както при нас.

Ванхорн, аз това се загледах, че малко остана(поне на мен малко ми се вижда  Laughing) И на теб и на Вики, леко добременяване Hug

Дано поройните дъждове спрат скоро в Атланта. При нас спря да вали, но е все облачно.

Аз също слагам ваксините. Все си мисля, че сайд ефектс са по-малкото зло и процента на пострадалите е по-малък в сравнение, ако всички тези болести се върнат, ако масово се спрат ваксините. Болестите още съществуват, не случайно има толкова кампании за събиране на пари за ваксини за децата в Африка.
Още повече съм за, след случая със свекър ми, който не си беше подновил тетанус/Тdap ваксината и си донесе whooping cough от Тайланд. Щеше да умре, губеше съзнание от кашляне,припадаше по улиците, за месеци никой не знаеше какво му е и се състари с 10-на години.

Последна редакция: вт, 22 сеп 2009, 00:02 от benson10

# 594
Бенс абсолютно съм съгласна с теб,но когато става въпрос за доказани ваксини.
Бях твърдо решена да сложа Гардизил на дъщеря ми, но се начетох и наслушах на страхотии и се отказах.
Спомням си менингитната епидемия в БГ. И сега настръхвам като се сетя. Специално отидох, за да говоря с педиатърката и тя твърдо и категорично каза, че е против и би ваксинирала само, ако в градината/у-ще има случаи.

# 595
ta daaaa..зарибих маса народ за без-боклучен-полезен обяд,около 50 човека не само се заинтересуваха,но и кампания подхванаха,ния е на върха на борчето че бойс искали да им показва кутията си Laughing
*
ни лего,но плейдо,ни бои,ни мозайки,ни домино..тц..напоследък стефан реже черна!! хартия за миниатюрни парченца по час докато ния дроби нещо,но не очаквам да се задържи задълго..преоткрихме
http://www.gr8toys.com.au/p/JDUSB070475.jpg
сама си ги чете и прави вече,рахат.. младежът го няма особено по тематичните занимания..

# 596
Ванхорн я кажи повече за Гардазил.Аз катотръгнах миналия септември от Бг и трябваше да мина медицински прегледи.Провериха ваксините и ми казаха, че за мен е задължителна тази за ХПВ.Първата сложин в Бг.Другите 2 части тук.е, кажете сега как могат да задължават за тази ваксина?Ако не беше задължителна много 6тиах да се чудя дали да я сложа, но така или иначе изборът не беше мой.

# 597
Мики, аз познавам лично една хубавица, която в твоята ситуация намери начин да не си я сложи. И шапка й свалям, защото въпреки че съм силно "за" ваксини-ориентирана, към тази питая особени чувства, заради спекулациите около нея.
Ако не си имала активна ЧПВ-инфекция, не си била бременна и не смяташ поне година след последния шот да забременяваш, вероятността да имаш проблеми е равна на нула.

Анет, кажи за тоз' обяд?
Отдавна съм фен на заниманията на сина ти.  Wink

Атланта-гърлс, дано се избистри небето над вас и да няма повече щети.

# 598
Кюбит няма избистряне, продължава да вали с малки почивки.дават го до четвъртък така.Дано грешат.
Аз да ти кажа съм за някои ваксини, за други ме е страх-например тази за свине флу.
А за Гардазила дори не се замислих, че може да има начин да не я сложа.Толкова ми се искаше да си идвам при мъжа след 2 години далеч от него в Бг, че направих всичко, което ми казаха...
И да ти кажа честно дори не са ме гледали дали имам ХПВ.Предполагам, че нямах, защото бях ходила на профилактичен преглед при гинеколог и всичко беше наред.Лошото е, че последната ми я сложиха юни доколкото си спомням, а вече правим опити за бебе.Какъв е риска като не е минала година?

# 599
Мики, минимален е риска. Не се притеснявай излишно. Ако си здрава, не вярвам да има някакъв негативен ефект.  Peace Не тръгвай с разбунени мисли и страхове към бебето.  Wink
Айде аз съм оф на тема ЧПВ, че ми се вдига кръвното.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт