НОЕМВРИйчето Калина ще е кака догодина!

• 10 633
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
МОята пък е с развален термостат като баща си. ... Е в момента , в който й метна чаршафа почва да се върти и докато не се отвие не мирясва.

И Фафи, гадината, е същият. С тази разлика, че спи до мен и не можем да се разберем как ще се завиваме. Наш момък спи по боди, аз с една дълга тениска и като ми притракат зъбите се опитвам дискретно да ни завия с едно чаршафче. Е не става номерът - детето е със сензори и веднага почва да рита и да се върти и докато не се метне връз чаршафа няма мира. Реших, че тогава поне аз да се завивам, той така и така не ще. Да ама не, така му е по-труден достъпът до ранЪта и ме пак ме отвива... Та сега спим така и се каляваме  Joy А ваште диванета мяткат ли се много като спят - Фафи по цяла нощ се катери върху мен, а тази нощ не е спрял да суче  #Crazy Да ми се събира максимум 1 час и половина сън.

Илка, честита годишнина   bouquet

# 106
Шамс, Влади е същата история през нощта. Купила съм човалче за спане, но още не съм го пробвала. Малко песимистично съм настроена за използването му отсега.
Миналата нощ се събуждам и викам на мъжа ми - Детето го няма! А той диването да вземе да се навре под една възглавница, която слагаме посредата между нашите, но по-вдигната, за да не си удря главата в таблата на леглото. А бе направо цирк!

# 107
Хм! Ами ще пробвам тогава пак да я оставя сама да си заспива. Щом казва Валето, че ще пообикаля, а после ще заспи.  Thinking newsm78 А... Вале, а ти стоиш в стаята, докато се приспива Калина, нали? Аз по принцип лягам на голямото легло и не помръдвам, да не я разсейвам, ама...

Оф, Симона също по цяла нощ се върти и отвива. Бе какво им става на тези бебоци, бе??? Аз такива перипетии с каката съм нямала. Аз също я държа да спи по едно боди с чаршаф.
Шамс, а за теб често се чудя как издържаш да не спиш нощем и на работа да ходиш?? Това си е направо подвиг!   bouquet

Днес за първи ден взехме храна от детската кухня. Но не можем да споделим кой знае какви впечатления, защото нашия татко се е объркал и ни е взел купони за по-големи деца.  ooooh!

# 108
Айде и аз малко да попиша.Значиии Радост ми разкатава фамилията вече,пълзи,ходи с моя помощ не иска да спи,нощем,през деня със зор я приспива,и да же и в количката почна да ми се обръща еййй свърши се вече спокойното седене и возене,силици не ми остават,а кво ни чака зиматааааа.На всичкото отгоре ходи и бърка в кабелите и не може човек да я познае колко бързо се отрака бели да прави беее.Тая нощ умрях от студ и сега подсмърчам,а Радост даже и тънко одеало и хвърлих и в 4.00 става и се набира по леглото и мрънка и аз я слагамда спи ,тя става и пак нановоо и нито аз нито тя се наспиваме.Иначе нищо ново при нас,Илка да внимаваш друг път ,въпреки че и аз се замислям да си сложа в една малка чанта парите и тел.и през рамо,че как се улисваме с децата и нищо чудно и количката да ни откраднат  #Cussing outАйде лек ден аз отивам да ям и да прилегна докато диването не е станало.Целувки на всички от нас   bouquet Hug

# 109
  • София
Абе момичета... какви ги вършите с тия приспивания и хранения през нощта?!? Чоовечетата са си вече големи, трябва им разнообразие в храната, кърмата вече не е същата каквато е била в началото и не им удовлетворява нуждите, но е инстинкт и те затова търсят непрекъснато. Лошо е за тях, че им се накъсва съня и стомахчетата им не могат да функционират нормално, оставяй нашите безсънни нощи... а това съответно ги прави и нервни и раздразнителни и т.н. то всичко си е вързано. Вярно е, че кърмата е най-добрата храна за кърмачето (обърнете внимание на думите - кърмаче-кърмене-кърмаческа възраст), но нашите диванета са си пораснали малки деца, имат зъбки, опитват се да ходят, ползват гърне и т.н. време е да им оставим малко самостоятелност.
Аз за спането обличам вечер цяло гащеризонче (с ританки и дълъг ракъв) и изобщо не се опитвам да завивам, щото  Naughty  Crossing Arms  Stop не приема човека...  hahaha а иначе когато и да го слагам да спи, просто го оставям в креватчето, пускам тв-то ама така че да не го вижда, а само да чува (ако е вечер оставям една слаба нощна лампа или музикална лампа) и излизам от стаята. До 20-ина мин. след това дечко е заспал. Е, понамествам го че обикновено е като Калина - спи на разровеното легло отгоре в най-невероятни пози (обикновено с дупето нагоре  Joy) и така... Сигурно много от вас ще се възмутят от това, което написах, но повярвайте ми така се живее по-лесно - успявам да спя, а и детето е добре. На всички които кърмят се възхищавам и искрено завиждам, но все пак дайте и друго, за да успокоите дечурлигата...

Сори май заприлича на лекция, ама като чета за безкрайните ви нощи и ми става жал, знам какво е да не се наспиш и да си готов за приключения с малкото човече, че и да си спокойна и усмихната (пък и да не си го изкарваш на останалите в къщи...  Joy)

ЦЕЛУВАМ ВИ И ВИ ПРЕГРЪЩАМ!!! Не ми се сърдете, аз само изказвам мнение. Embarassed  

bouquet       bouquet        bouquet         bouquet        bouquet   

# 110
Момичета Hug, здравеите след ужасно дълго отсъствие. Обещавам да пиша днес, ако дребосъците ме оставят малко. Липсвахте ниииии  love001

# 111
Честита Годишника на Илка!!! Много любов и разбирателство!

Честит имен ден на Симонка на Утро! да е здва и да спинка повече  Hug

Честито и на останалите празнували вчера и днес !

Алекс Права си, но донякъде  Wink И според мен децата ни вече са големи за нощни хранения и съм сигурна, че поне при нас това ни пречи на спокойния сън, както и това, че неможе да заспива сама. На това донякъде съжелявам, че не съм я научила досега. Но...вече съм се заела  Peace Но не мисля, че в кърмата е проблема. Вярно е, че състава се променя и точно това я прави уникална и задоволяваща индивидуалните нужди на бебока. Защото АМ е 6 месеца/ 0-6 м, 6-12м и т.н./  с един и същ състав, но кърмата всеки ден е различна.
Между другото снощи дадох кашата по-късно и после цокна съвсем малко, но това изобщо не помогна, а точно обрятното сякаш. Рая се събуди още в един за цица и след повече от час борба да заспи накрая я накърмих и спа до сутринта  Peace
Знам, че го казваш за наше добро и ти БЛАГОДАРЯ   bouquet , но пак казвам, не мисля че в самото кърмене е проблема  Hug

Да се похваля днес свършихме голямата работа на гърнето  Mr. Green

# 112
  • София
Утро, не стоя в стаята при нея, защото тя ако има хора в стаята не заспива почва да ти се смее, подвиква, прави бръъъм, последният път се правих че спя и коконата ме замеря 10 минути с всичко каквото имаше в леглото си, накрая и биберона хвърли по мен. Затова и аз като Алекс, паля нощната лампа, пускам ТВ тихо тя не го вижда само чува бръмченето слагам я в леглото давам вода, биберон одеалцето и излизам. Понякога ме връща 1, 2 пъти с мрънкане, давам пак водичка, вдигам биберона ако го е изхвърлила мия го и давам обратно. След 20 тина минути е тишина и спокойствие. Peace
А относно белите се опитвам да я уча на НЕ в момента и ми се струва че детето перфектно ме разбира ама не й оттърва  Joy

# 113
Абе момичета... какви ги вършите с тия приспивания и хранения през нощта?!? Чоовечетата са си вече големи, трябва им разнообразие в храната, кърмата вече не е същата каквато е била в началото и не им удовлетворява нуждите, но е инстинкт и те затова търсят непрекъснато. Лошо е за тях, че им се накъсва съня и стомахчетата им не могат да функционират нормално, оставяй нашите безсънни нощи... а това съответно ги прави и нервни и раздразнителни и т.н. то всичко си е вързано. Вярно е, че кърмата е най-добрата храна за кърмачето (обърнете внимание на думите - кърмаче-кърмене-кърмаческа възраст), но нашите диванета са си пораснали малки деца, имат зъбки, опитват се да ходят, ползват гърне и т.н. време е да им оставим малко самостоятелност.

Съвсем не съм съгласна с това Grinning
Първо, на стомаха въобще не му пречи кърмата, после сънят им се накъсва не защото ги кърмим, а поради ред други причини, кърменето е най-бързият и лесен начин да ги приспим обратно. Ето, снощи Косето се размрънка и аз си казах, че няма да му дам да суче, а само ще се опитам да го приспя, да ама той се разстрои и разбуди напълно, дадох му, цокна два пъти колкото да се успокои и заспа блажено. Кърменето не е само хранене, то е по-скоро успокоение, което детето търси.  а и ако някой ми обясни как точно да го накарам да яде адаптирано мляко, паметник ще му издигна Joy

# 114
Алекс, моето мнение е малко по-различно. Забелязах, че Фафи като не го мъчат зъбетата, си спинка сладко-сладко цяла нощ и чак към 6 ч. иска да суче. Почнат ли да никнат тия ми ти зъби, иска да суче, сукне една-две минути, па се обърне и заспива съвсем спокойно. Пояснявам, че детето през цялото това време си спи - от около 20 ч. до 8 ч. сутринта без да се буди, колкото и да суче. Така че в никакъв случай не е нервен, даже от яслата им направи впечатление колко спокойно и усмихнато дете е  bowuu

А аз, след 10 месечен кърмачески стаж мога да кажа, че си спя като къпана, ако ще малкият да суче и с часове. Гушкам си го и си нанкаме сладко-сладко  Mr. Green Въобще не съм пример за недоспала мама и даже и кафе не пия за събуждане - понякога се будя преди алармата  Mr. Green

Лиде, бързо на отчет. Това твойто не е отсъствие, а възкресение  hahaha Joy

# 115
Тъй... лекарката я прегледа, каза че гърлото е червено, но гърдичките чисти. Изписа ни Проспан, Суметозолин и капки за нос. Лошото е че аз съм гроги, или съм преуморена или и аз се разболявам Sad. Напоследък Али спи само час на обяд ( колкото да се наобядвам). Лошото е че заспива (включително и вечер) само в количката като я возя и това медовършва. Яденето няма да го коментирам. Просто съм на ръба и физически и психически ooooh!. Помощ от никого нямам и сериозно взех да се замислям, дали ако се върна на работа няма да съм по-отморена. Смятам следващите дни ,  да проведа сериозен разговор със свеки, дали има желание да я гледа или да си търся детегледачка, до годинката много време не остана newsm78.

Дидипиди Hug, и мояата Али е същата като Радост, все едно нея описваш.

Вале и аз преди приспивах моята така, но като я оставя сама в стаята или кошарата реве до почервеняване ooooh!.

# 116
Шамси, и аз съм забелязала, че зъбите ги мъчат най-много и в такива моменти се будят. Но за протокола дъщеря ми е на четири години и половина и продължава да се буди нощем. Хем не е като да я кърмя Laughing

Вита, Косето е същият - реве до такава степен, че е невъзможно да го оставиш в леглото му - червенее, лилавее, почва да хълца, да се дави и не спира, докато не го вземеш - след 30 мин, след час, колкото искаш, толкова го оставяй, той си реве. А докато стана на шест месеца заспиваше сам-самичък в леглото.  Confused

# 117
  • София

Ето и обещаната почерпка. Скромна, но от сърце, а и обожавам бейлис Wink

За спането, Ида от няколко дни спи с потник+цял гащеризон + дебело одеалце отгоре. Да уточня, че ние спим на широко отворена врата и вечер темп. в стаята пада до 19-20 градуса. Интересното е, че откакто се позахлади и й сложих дебелата завивка Ида спи малко по-спокойно. Освен това махнах супата от обедното хранене. Преди давах около 50-60мл. супа + около 150мл. пюре, без дохранване. След хиляди експерименти по-късна следобедна закуска, по засищаща ( с елда, ориз или овесени ядки), лека вечеря към 8ч., закуска сутрин в 9, абе всякакви опити, просто й махнах супата. Тя започна да изяжда близо 180-200мл. пюре и 20-30мл. вода и после си поцоква 2-3 мин. От както сме на тази схема се събужда доста по-рядко и се приспиваме по-спокойно, вкл. успявам да я излъжа да пие вода, вместо кърма, и успявам да я приспа на рамото ми, леко полюшвайки, което не се беше случвало от както направи 4 месеца! А снощи в 3:30 дори мъжът ми успя да я приспи, което смятам да го превърна в по-често явление  newsm48

постепенно обаче си изградих и следната теория - Ида започна да се буди така, едно покрай зъбите, тое ясно, но и когато започна все повече да се докосва до реалния свят, с всичките му там стимули, игри и закачки, та си мисля, че буденето, или по-точно промрънкването посред нощ за ц*ц* не е толкова за отоляване на глад/жажда, колкото просто търсене на ласка и сигурност, че мама е до тях.  Heart Eyes все пак всичките емоции, които ги поглъщат през деня неминуемо се отразяват на нощния сън и сигурността и спокойствието, което им дава майчината гръд (колко красиво звучи) не може да се компенсира с безличното бутане на биберона-залагалка или шишето с вода!  Thinking

искам обаче да питам две неща:
1. по повод моето джепчийско приключение, много се замислих, какво правите с количките като сте на детската площадка? аз лично, по пример и на други майки от площадката, на която ходим вече най-редовно, до Дървеното в парка Заимов (ако има ходещи там сега е момента!), простоя зарязвам по-встрани, на импровизирания "паркинг", но постоянно й хвърлям по едно око и винаги гледам да съм с лице натам, което обаче не се получава на 100%  Thinking но след онзиденшния обир, се замислих колко лесна плячка сме ние, майките. докато внимаваш дребосъка да не се прекатури по стълбичките на пързалката (Ида вече си ги катери като стой та гледай!) и хоп - лява ръка-десен джоб, и портмонето го няма! И аз като дидипиди смятам да се снабдя с някакво малко чанте за през рамо, дето да ми е все пред очите, но да видим кога  Thinking
2. чета сега, че някои от вас приспиват бебоците на ТВ, ние вкъщи сме забранили гледането на ТВ по светло, т.е. докато бебката е будна. позволявами си само в неделя, когато времето е кофти, което напоследък се случва доста често  Crossing Arms, да пуснем по обед някой филм и то пак гледаме тя да спи по това време. та се чудех, не се ли притеснявате, че ще се пристрастят към ТВ-то. аз познавам вече няколко такива хлапета, които все за ТВ-то са лепнати и друга "игра" не признават. според мен не е много полезно, а и никак не ми харесва идеята, че след някоя и друга година детето ми ще гледа по цял ден ТВ, вместо да играе навън. освен това си мисля, че гледането на много ТВ подтиска въображението. както и да е - мнения всякакви, не налагам мнение, а по-скоро разсъждавам на глас. ох, та се чудех, вие пускате ли някакви специални обучителни бебешки програми, или просто какво да е, новините, или стандартната сапунка, важното е да бръмчи? питам, понеже ме нахокаха как така не съм пускала Бебе Айнщайн на Ида, колко добре щяло да й се отрази  newsm78, колко неща щяла да научи  Thinking а аз както се досещате съм скептична по въпрса, та моля, споделете опит  Hug

стига съм писала, че няма изчитане туй мойто писане днес!  ooooh! Embarassed но така е като пиша на нормална клавиатура, а и този пост го пиша на пресекулки вече повече от час, като постоянно допълвам и редактирам  Rolling Eyes
ха, даже ме изхвърли! добре, че си го копнах предвидливо  hahaha

# 118
  • София
А Илка, не си ни разбрала или поне мен. ТВ не давам, много съм против и въпреки че съм съгласна с това че времето от както ние сме били деца досега много се е променило. Картинката с детето прибиращо се от ДГ и пред компютъра или ТВ, не ми харесва определено. Телевизора го оставям да работи тихо, но тя не го вижда за да има някакъв звук в стаята защото ако е съвсем тихо се стряска, така й създава атмосфера че не е сама.
А това с доброто отразяване на някои детски програми, не съм съгласна. Прекалено са малко за каквото и да е  Naughty
А за разходките с количката аз не нося моя чанта, само нейната с шишета, памперси и други такива, парите и телефона в джоба друго не ми трябва  Peace

Аз отивам да си прибирам щерката и да се опъна малко.

# 119

Общи условия

Активация на акаунт