Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 779
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря, Айла, ще го проверя това..а ние нали сме със зърно -гигант и малкия направо губи търпение докато млякото слезе до устенцата му и се нерви, така че се цеда по 1-2 пъти на ден и с резултат 10-20 мл след повече от час цедене..
Хубаво е,че ме успокоявате че се цедят и другите капка по капка..това може би значи, че все пак имам малко кърма..и при мен е капка по капка..мудна работа
Звездичке, мерси, ще го извадя от хладилника ей сега..
   Само да споделя, че с цедене два пъти дневно не може нищо да се постигне. За да поддържаш или увеличиш лактацията е необходимо да цедиш минимум 8 пъти на ден.
   Ето няколко статии, които биха могли да са ти от полза  - http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/
   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=216384.0

# 211
Денди Инфакола се дава по една пипета. Започва да действа от първия път..

Мо - направо незнам наистина как издържаш и ние сме така т.е. не иска цица, а само шише - е цедих 1-2- седмици и вече се отказах, то направо е ужас така.
В тази връзка момичета ако може съвет - като спрях да цедя то няма много кърма ще ми стане ли нещо ако не пия хапчета за спиране. Тя сама ли ще спре или ....

Като чета че държите бебоците само по боди с къс ръкав си мисля, че аз съм ега ти майката - моята беба е все с дълъг ркав и ританки и досега не се е обривала от претопляне. Е верно и аз се чудя дали не й е топло ама нито реве, нито нищо.

# 212
Момичета да ви попитам нещо - вашите бебчета отварят ли си очичките през деня, когато са навън и има слънце? Моето бебче му пречи много слънчевата светлина и не си ги отваря, когато е слънчево. Малко се притеснявам и затова питам!
А за кърмата - на мен все ми е малко - вече нищо не мога да изцедя след като е сукал, той пък е постоянно гладен след това и се дохранваме и така. Пия какво ли не което препоръчват за увеличаване на кърмата и нищо. Даже има яденета, на които сме изцяло на АМ, защото нямам мляко!

# 213
  • Бургас
Desi, моята Деска не съм я изкарвала още на разходка , но и тя рядко си отваря очите особено като я изкарвам на терасата или като свети лампата в къщи.Като намаля осветлението започва да разглежда:)

Напетя , честито ви християнче , и аз мисля да я свършим тази работа на Димитров ден....тъкмо баткото е Димитър, двоен празник Simple Smile

Веси , честит рожден ден на Таничка със закъснение, но от сърце Simple Smile да бъде най-послушната кака и много да ви радва  Heart Eyes

Днес и аз купих Еспумизан за коликите , че май и нас ни почват.....снощи през два часа съм я кърмила а и следобеда почти не спа а само сгъва крачета и се кривунти. Аз даже и го чувам коремчето като бълбука и къркори. Тази вечер май пак ще сме така а на мен вече много ми се спииииии.

Да ви се оплача , че не мога да си харесам количка.....днес обикалях , гледах , но уви......да е някъде до 500 лева , но все нещо ми липсва. Бях се спряла на Чиполино комфорт.....ми при нея е много кофти згъването - трябва да свалиш коша, багажника и чак тогава се сгъва  #Crazy което ми се струва много не практично......гледах после едно Чико има на промоция за 600лв.....ама само в  сиво-черно едно такова...... Ако някой е доволен от неговата количка , моля да сподели Simple Smile

# 214
magare за количката на Cangaroo - Виктория или Даяна, на Чиполино Ултра или на Хаук има също хубави и всички са под 500 лв. Аз имам Виктория и съм много доволна.

# 215
Дойде ми  Shocked Shocked Направо не мога да повярвам, през нощта докато кърмих усетих, но въобще не си и помислих, че може да е цикъла ми. Днес цял ден ми тече обилно, падна ми кръвното, а Коци не иска да суче. Ще се гръмна вече, едва седя, ама исках да се оплача. Има ли някой друг в това положение? И защо ли бебо не иска да суче? Засуква и веднага след това пуска, цял ден сме се борили с него. Към 5 и 30 дадох вече АМ, че не можех да издържа, одеве след банята - отново. Сега пробвах да изцедя, само капчици по зърното излизат. Айла, дали можеш да ми помогнеш със съвет?

Лека вечер ви желая.  Hug

# 216
ДЮ: сигурна ли си, че не са лохии? Те спират и текват отново изведнъж! Ти много скоро роди, не знам възможно ли е толкова скоро цикъл да имаш... Не знам защо така Коци изведнъж не иска и да суче, наистина много странно... Не знам и дали да му даваш АМ, да не се научи пък. Ако огладнее по-добре да се борите, ама да се сети, че ако не суче няма ядене. Не знам, Айла да каже... УСПЕХ!  Peace

Лека ви нощ  Hug

# 217
  • Бургас
И отново аз да се оплаквам...... устата на Деската е много бяла - устничките , по бузките виждам като се прозява и по езичето.....предполагам , че е млечница , но ще чакам педиатърката като дойде в понеделник да каже с какво да я третираме. Та и при мен както си суче кротко и изведнъж се дърпа , но не плаче....след това пак захапва.

Дю да не би да има Коци и той нещо такова и за това да се дърпа?

Аман от бебешки истории  Laughing

# 218
Магаре моията Еми също има бяло по езичето. Педито каза , че са гъбички от АМ-то. Сега мажа езичето с Дактарин. След намазването няма няколко часа и след второто хранене отново Sad
 Оххх а миличката ми преди час колко плака. Беше се запекло горкото и пищи ли пищи. След 40 минути дране реших, че страх не страх ще и направя клизмичка с термометъра. До сега бях гледала майка ми как и го прави и много жестоко ми се виждаше. Добре че се престраших, горкото бебче имаше 2 дърдонки, които бяха запушили мекото аки и то милото се мъчи ли мъчи. След като се изака се успокои и сега вече спинка спокойна. Не знам защо така се получи днес, може би и давам малко вода. Вие по колко мл давате в такива жеги като днешните?

# 219
Joanna87 ние точно в 11ч излязохме и се прибрахме към 1ч, дето се вика в голямата жега. Даже го кърмих на вън, че явно не си беше досукал в къщи (сука преди да излезем). Та вода не съм му давала въобще. Няколко пъти опитах за изплакване, но без захар, еми не иска. И водата не мисля, че помага за акото.

Нашето езиче също е бяло, и каката беше така, хем, че на нея в началото и плакнех устата. Но е само по езичето и то по на вътре, но си е от кърмата, не мисля, че има гъби или нещо друго. Но щом се гърчи и не иска да суче, може и да е от нещо такова, а ако не е, просто го оставяш малко повече време гладен, да огладнее хубаво и ще засуче, че и за още ще пита  Laughing Глада е мн добро средство да накараш бебето да суче. Може би така дори могат да се премахнат силиконови зърна.

Пети, честито ви християнче, по бързата процедура сте вие Simple Smile

# 220
Яни, МО72, браво на лапетата  Laughing Hug Все така да папкат и да растат, че на Яни щерката ще я подлагам на диета като ми дойде У къщата живот и здраве  Mr. Green Нали ще съм и "съкровище"  Mr. Green

Денди по един цял капкомер, бе душо  Laughing Кви капки  Laughing

Аз се реших да си направя снимки на мен и Бобко като тези на Дю  Flutter Flutter Flutter По скоро на него де, но и аз ще участвам  Flutter Като станат ще ви ги покажа. Нямам търпение  Grinning

Биа, радвам се, че Шош е добре  Hug 

Деси-стз, моето бебе ги отваря, не спи постоянно като сме навън и си гледка. Дали пък не си внушаваш просто, а?!  Thinking newsm78 Hug Кой беше казал, че таткото е казал на майката : Стига си търсила дефекти на детето  Laughing Дано да не е нещо сериозно  Hug

Абе кво става с ккалина, Шайн, Хариела, Захира...

# 221
Zdraveite momi4etaaaaa..blagodarq za pojelaniqta   bouquet
Vse o6te nqmam mnogo vreme da sqdam pred kompa...malkata qde prez 4as  Tired
Imame i zapek  ooooh!
Az sum s temperatura 38 i mnogo   me e strah za bebka!Pih paracetamol..dano pomogne.
4estito na vsi4ki novi mami  Heart Eyes
leka ot men

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 02:07 от mimi.petrova

# 222
  • Благоевград...близо до любимите...
Здравейте на всички мамчета! Не съм влизала отдавна и затова не съм успяла да ви кажа за моята голяма радост! на 03.08 и аз родих моята втора дъщеричка. Казва се Мария и се роди 3.800 кг 52 см. Искам да благодаря на целия екип в АГО Дупница в частната клиника на д-р Лефтеров.
А на всички вас пожелавам да са ви здрави и послушни бебетата

# 223
Оффф  Confused най-после взлязох в час с тия пусти капки  Mr. Green

Момичета разгледах галерийката-страхотни са всички бебоци  Hug ама някои не са надписани и не се знае чии са!

Данче, за какви снимки става въпрос  newsm78 ?

Мими, тази температура да не е свързана с гърдите, ти кърмиш ли, как ги усещаш?

Моята лява гърда е вечно пълна,аз цедя много рядко, само колкото да облекча положението, когато съм много напрегната. Малката суче по 5-10мин и винаги остава количество! Тази сутрин дадох от дясната гърда и изцедих по4ти до край лявата / тъй като утре сме на сватба, а беба ще е на бабин дом и ще пропуснем две сукания/ - - събра се количество колкото за едно хранене/. Чудя се дали да  не започна да замразявам кърма, но хи4 не ми е ясна схемата.?! Мога ли да допълвам количество в едно и също щищенце при различни цедения? - Ако може Айла да се включи  Hug

И нашето ези4е в началото беше бяло, а и на Габи много и пресъхваше устичката пробвах да давам води4ка, но се мръщи и не иска. От как сме с колики пием чая на ХИП и така замествам водата,  хем беба се плакне, хем и е кеф вкуса на чая, хем си въобразявам 4е помага за коликите  Mr. Green

Ивка, честита ти рожба   bouquet

# 224
  • Бургас
И при мен положението е така , че лявата ми гърда събира много кърма. Като започне да суче от там бебка чак се дави. Не знам колко е правилно , но преди да започнем кърменето изцеждам малко на ръка за да намалее уж струята и използвам по-различна поза , когато я кърмя от ляво.

От вчера следобяд давам капки Еспумизан , снощи спа по-спокойно.

ivkab , честита ти дъщеричка, да сте живи и здрави , вече сте на един месец   bouquet

Мими, само Т. ли имаш , да не е от гърдите? Взимай мерки ако е така - компреси, изцеждане и т.н. ....дано скоро се оправиш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт