Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 753
  • 292
  •   1
Отговори
# 285
  • София
привет на всички мами Simple Smile

Аз отдавна не съм писала ... ама нещо все не ми остава време ... днес едва се случи да имаме 3 часа почивка с мъжо, та изгледахме един филм - отдавна не се беше случвало, а ние сме си филмови маниаци все пак Simple Smile

Колики се обсъждат, акита ...  Crazy от тук нататък май все за това ще говорим ... почвам да се чудя дали няма да доскучая на приятелките ми без деца  hahaha

коликите ни след известно затишие се върнаха с пълна сила от 2-3 дни - бебо пак пак почна да се дере, въпреки Инфакола и Биогаята. В деня преди усилването им ядох доста пържени картофи - незнам това дали може да повлияе и на следващия ден рев и повръщане - 3 или 4 пъти през деня върна доста кърма, но Слава богу вечерта се успокои. Незнам дали е било от моята храна ... или просто така се случи.

Млечница и ние си имаме - уж я бяхме излекували, ама пак му побеля езичето. Педката каза да не давам дактарин - малко било. Сега започнах по - старателно да му изплаквам устичката след всяко кърмене, може пък и да помогне ... знам ли.

Joanna87 - за робот е важно да гледаш какви функции има - този дето си го избрала има цитрус преса, но няма сокоизстисквачка - което мисля повече ще ти трябва. Гледай в описанието да я има и да е по мощен - 800-1000 W,  и колкото се може повече приставки Simple Smile
dyndla - за забелването - мен много ме беше страх - едва забелвах и забърсвах с памуче с физиологичен разтвор, ама педиатърката като му хвана пишлето и го понатисна доста - обаче бебо не заплака (значи не го боли) - каза смело да подръпвам надолу, докато се появят едни червени чертички отстрани около отворчето - означава че се цепва леко. Като се появят чертичките спирам. Така щяла да се отвори главичката, а бебо няма да го боли. Надявам се разбра ми обяснението Simple Smile
За нашите прегледи - понеже моята епизиотомия (така ли се пише  newsm78) беше доста подута - прегледаха ме 1 седмица след изписването и после след 1 месец. Всичко ми е ОК. АГто ми каза че секс може да правим след 45тие ден, преди това жената се води родилка и се чисти още. Цикъл може да се появи най рано след 45 дни и да намалее кърмата, но може и месеци да не се появи - строго индивидуално е. На контролен преглед (вътрешен) ме вика най-рано 3 месеца след раждането.

За цвета на акото - казаха ми че цвета му нямал общо със състоянието на бебето.
Иначе си чакаме резултатите за стафилококи в нослето - дано са се изчистили. Имаме и запушени слъзни канали и бебо непрекъснато има жълт секрет в очите - слагаме капки и масажирам постоянно. Ама май трудно ще е отпушването им - много време ще трябва.

Янче, ние вече сме 57 см - в моемнта точно му стават дрешки размер 24 (на вис виталис) ама и аз мисля да ходя за нещо по есенно вече.

Между другото ние се сдобихме със слинг Simple Smile подариха ми го - много му се кефя, ама нещо не мога да наглася бебо вътре - чета разни инструкции и не ми се получава, а и той тези дни ако е буден плаче само, та съвсем не става, а много искам да си го ползвам. Вие как се справяте с туй чудо слинга  newsm78

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 21:38 от Elyah

# 286
Последно за тази вечер и от мен...здравейте
Ние днес не щем да спим хич, яде през 2 часа по 90 мл и нагоре, чак му се чуда. Или расте, или има колики, ама като гледам как примрънква горкото,май са коликите.
Бия, да идеш за второ мнение, аз от една млечница се панирвам, а ти как геройски си изчакала 24 дена..да пишеш после
Янче, мерси за инфото, знам че все се питаме едно и също, а и знаем отговорите, ама като ни се случват едни и същи работи, но последователно, та затова..Аз кога ли ще кажа,че са ни умалели дрешките..на нас 22 ни е голяма..
Ра-Ив, я ми кажи моля те, как бъркаш с пръст в устата да мажеш, аз стигам до венеца и дотам..да не говорим за езика
Аз не мисла да правя погача, никога не ми е харесвал този ритуал, ще пропусна май..
Елия,благодаря за подробното описание за пишлето..аз все не смея ама ще давам вече по-смело, че иначе е по-лошо
Айде,мами, ЛЕКА И СПОКОЙНА НОЩ!

# 287
Сандра, много е сладка малката Катерина. Мога ли да те питам защо сте с такива гащички? Ортопед ли ви ги препоръча? И в този дух да ви питам - кога мислите да водите бебчетата на ехограф за тазобедрените стави? И мамите от Пловдив ако знаят координати на добър ортопед за тази цел, ако може да ми пишат.  Hug

# 288
  • Кърджали
Дю, на нас личната лекарка ни каза да ги и сложим, дето се вика профилактично. Пък и малката почти винаги е в ръцете на някой, та няма да са излишни.... Поне няма да и навредят. Смятам засега да ги и слагам, поне докато я закараме на ортопед, пък после той каквото каже... А и мъжа ми нали трепери над щерка си, та той най - вече държи да ги носи докато чуе мнението на ортопеда...
Нашата лекарка каза, че третия месец ще ни даде направление за ортопед... АЗ съвсем се омотах по едно време, като гледам  тук много мами ги карат бебчетата още първия месец... Но ще изчакаме до третия, не е болка .... И аз засега се ослушвам за отзиви за добри ортопеди, та да решим къде да водим дребното.
И мерси, сладурана си ми е малката Кати /Нали си е моето гардже, няма да скромнича/  Mr. Green

# 289
Ехографа е добре да се направи до 40-я ден. Аз май съм се ориентирала към д-р Янакиев в Пловдив. Има ли някой лични отзиви за него? Каката я водих в София при д-р Алексиев, но историята с нея е различна. Не ми се блъска толкова път за профилактичен преглед, ако се наложи - тогава.

# 290
Казват, че на ортопед още 1-вия месец е най-добре да се заведе детето. Моето педи за каката каза, че няма нужда, макар, че смятам, че не е права, но така и не я заведох (то и направление нямахме). Сигурно и с Митко ще е така.
Ивуша, най-после да среща още някой, който няма да прави погача. Като казах на мамите в квартала, че няма да правя и, че на каката не съм правила и всички "ама как така, то за здраве..." дръ, дрън. Дали в цял свят правят погача, и там дето не правят, всички ли са болни? Мн се дразня на такива изказвания.
Аз и кръщанета не правя, то аз не съм кръстена де. Та...като искат да си се кръстят като пораснат.
Сандра, честит ви двоен празник  Hug

Ние днес за 1-ви път изкъпахме Митко в коритото, което сложихме във ваната, та все едно си го къпах във ваната. С татито само го премятахме от ръце на ръце, направо сме забравили как става номера  Blush
За пишката никой още нищо не ми е казвал, но благодаря за инфото.

А аз преди няколко дена, както се епилирах реших малко да оформя триъгълника, така и така няма как да ида на козметик, а мразя да се бръсна. Та освен триъгълника продължих и нататък, и взех, че се епилирах цялата (доста време отне де, м/у 2 хранения общо взето  Laughing). Но сега е чистично и гладичко, та може и да не ходя вече на козметик.

# 291
# 292
Павел след къпане успява да се успокои и да заспи чак след около три часа, като през това време е ачкал, ял, пръцкал, ревял и каквото се сетите.
Даниел ми разрешава като се изкъпем и прочетем приказка да отида отново да нахраня Павката и после да се върна да го гушкам.
Моите слънцича сладички.
Биа, ние излизаме на площадката м/у  и 121 и 122бл, а 120-ти къде е?
Айде лека, че не се знае кога ще стана и дали ще заспи след хранене веднага.

Общи условия

Активация на акаунт