Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 754
  • 292
  •   1
Отговори
# 270
ivu6a защо те е страх от миенете на главичката. Нашата шушулка много обича, е чат пат се дави от водата ама не плаче. Все още я къпя на чешмата и много се кеф. Аз си я къпя сама от първия ден в къщи, татито само полива накрая с каната.

Днес времето е ужасно. От сутринта вали, а ние се бяхме наточили да излизаме на разходка на хладното Е нямаме късмет и това е. Ама съм намислила утре и във вторник ако не мали, като я метна на колата малката беба и цял ден ще скитаме  Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 14:02 от didi_168

# 271
Привет и от нас в този мрачен, дъждовен ден! Така ми се искаше вече да започнем с разходките, но явно ще тряба да почакаме  Sad
За гениталиите, ние почестваме с преварена вода или физ.разтвор, но наистина от крема за подсичане остава бяло, ако е била по-обилно намазана. А за мама - и аз ползвам отдавна Лактацид и съм доволна.
Колко много наддават вашите бебоци, браво, да продължават да папкат и да растат бързо. Ние вчера бяхме на преглед и се оказа, че за 5 дни е качила само 100 гр, а се храни през 2-3 ч и пълни памперсите почти след всяко хранене. Док. каза, че е малко под средните стойности, но аз като чета за вашите рекорди и започнах да се притеснявам, та се цедих вчера и днес, за да видя какво ще излезе. Хубавото е, че изцедих 70-80 мл, което за нея в момента е достатъчно, поне да не се притеснявам, че нямам кърма. Но бебка явно бързо се умаря и заспива, успявам да я кърмя по 15-20 мин, нормално ли ви се струва  newsm78
Гери, напълно те разбирам. Затова си изключвах редовно телефона и излъгах всички, че няма наченки на родова дейност и ще трябва да почакат до следващата седмица. Така си спечелих спокойствието в деня на раждането, е после малко ми се цупиха  Laughing Мо е права, после почват да звънят, за да те питат как сте и как се справяте. Опитай се да не обръщащ внимание и се наслаждавай на последните дни с коремче. Стискаме ти палци и ще чакаме с нетърпение хубави новини   bouquet

# 272
Здравейте мамчета и все още 2 в 1, тоест Гери  Laughing

Благодаря за подкрепата!  Hug Знам, че ме тресат хормони, ама ми е криво за дето се дразня на татито, той пък от своя страна и той е станал по-нетърпелив и рязък. А и го усещам някак по-различно от преди. Sad Дано наистина си дойдат нещата на мястото, може би най-малкото като започна да СПЯ по някое време!!!  Tired

За акото - днес отново е златисто но напрактика не е акала - само от пръц малко се вижда. Вчера ака, ака, а днес някакво затишие. Милата цял ден се напъва, че и не иска да яде като света - сукне 10-15 мин и заспи за 5-10 мин, после пак е кисала, ама не иска да папка. Мисля си, че така прави като й е пълно стомахчето. Чакаме да се изака!

Мо72: бе и аз така си мисля, че ако е настинка трябва да са тъмно зелени, но знам ли и аз...  Thinking А за ядене - вчера на погачата какво ли не ядох!!  Shocked

Иву6ке
: пъпчиците по лицето мия с преварена водичка, нищо не мажа. Писах вече, че док каза, че това е нормално бебешко акне, което се появява и изчезва, после пак така...

За гениталите: секретът бил нормален. Аз с нищо не пипам там - само като я мия на чешмата гледам мъничко да поразтворя краката, че да влезне малко водичка и между срамните устни да се поизчисти. Не знам дали трябва с нещо да пипаме там...

Гери
: леле, ако родиш на тази дата ще е страхотно наистина! 9 било магическо чило, или какво му викаха там... А на мен пък ми е сред любимите числа!  Simple Smile

Момичета ние днес ще ходим да купуваме дрешки за по-студено време а и за по-голямо, че вече почти нищо не ни става от дрешките за новородено. Сега сме 55 см, плийс кажете какъв размер да вземам, предвид колко бързо расте И че идва есен????  newsm78 За 62 см ли да взема??  newsm78 Имам 2 гащеризончета 62 см, които явно са се свили, защото са й тамън вмомента, а имам и едно друго, което явно не се е свило и й е доста голямо. Та май за 62 см трябва да мисля (като в перспектива...)

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 15:56 от yana-sladurana

# 273
  • Бургас
Яна, то май най-добре да преценяш на око , че според мен зависи от марката и качеството , в смисъл едни идват по-широки и големи от други а ги гледаш - един и същ размер  newsm78 
За мъжът ти - дай му малко време ....
Моят мъж и той нещо се беше поотпуснал след като ме изписаха от болницата .....ослушва се и не се включва да помага ....някак си един различен беше, аз търпеливо изчаках /все пак ми е второ дете/, но както бях писала много често се случваше да ми текнат сълзите от най-малкото.....та той взе , че "се взе в ръце" без да му казвам нищо като се е досетил , че има пръст в моето плакане .....а то по-голяма вина имаха хормоните , но важното е , че се промени коренно , с две думи - разбрахме се без думи  Heart Eyes сега е много съобразителен , баткото е изцяло на негови грижи , абе  щом чак чиниите мие без да му подсказвам е 6  Heart Eyes

Лекарката която ме изражда ми каза да отида на преглед при нея между 30-тият и 40-тият ден от раждането, но ще си плащам , тъй като тя не работи със здравната каса в частният си кабинет.
А този документ , който ми дадоха в родилният дом - Епикриза на родилката - къде се дава - на този , който ми следи ЖК или на джи пи-то?

Утре ще видим като дойде педиатърката какво ще я правим и ние тази млечница  newsm78 добре , че малката поне не плаче и си суче за сега.....
За гениталиите на момиченцата и на мен ми казаха да не бъркам да почиствам а с течение на времето от самото къпане ще изчезне бялото. При Десито се появи и два пъти малко секрет, но мисля , че не е нещо необичайно. Даже съм чела , че може и кръв да има малко.

Гери , ако издържиш до 09.09.09 е много гот Simple Smile хайде успех каквото и да стане  Hug

# 274
  • София
Да ви се оплача - кърмата ми тотално намаля Sad Сутрешното хранене в 8 явно доникъде не е стигнало, в 10 вече врещеше гладна. Пак я храних и я мерих преди и след ядене - за 20 минути от 1 гърда е изяла 56мл. а трябва да яде по 120 вече. Май ще трябва да даваме добавка от сутринта, а доскоро давах само вечер по 30мл. Не знам, от тия мрачни мисли и депресии ли, от умора ли или от недостатъчно храна -  от какво може така да ми спира кърмата? Иначе бебо си дърпа здраво, не е в нея причината.
    Нормално е за кърмени беенца да хапват по начесто  и по по-малки количества. Обикновенно кърмачетаат хапват по окол 90 мл на хранене.
    Това, че иска да суче след два часа не е в никакъв случай показател, че няма достатъчно кърма.
    Забелязах, че споделяш, че е изсукала около 60 мл от едната гърда. В такъв случай просто предлагай на всяко кърмене и двете гърди. Така хем бебчо ще хапне повече, хем ще се стумилират гърдите и ще получат сигнал да произвеждат повече. Колкото по-често се изпразват гърдите толкова повече кърма ще произведат за следващия ден. Повечето женски тела не могат достатъчно добре да реагират на стимулация през 6 часа, както се получава при кърмене през 3 часа само от едната гърда. Нормално е по-скоро да има хранене всеки път от двете гърди, и броя на кърменията да е минимум 8, по -скоро 10-12 първите 6 седмици някъде.

# 275
Здравейте.Откраднах малко време и аз за компа. Mr. Green
Джули, аз ползвам интимен гел Лактацид и съм доволна.Simple Smile
Янче,dolls, моля ви разкажете ми какво правихте за 40 дена на бебоците?НА църква ходихте ли?Погачата кой я меси?Аз съм чувала,че трябвало да я омесят 2 жени с двама живи родители.А освен това след църквата се ходело на гости. newsm78Много моля да ми разкажете какво правихте.Може и на лични,ако на другите не им е интересно. Hug
Ивуша, и моя бебо понякога диша тежко.Мисля,че не е проблем.
Ама с това цедене малко не съм наясно.От 2 дена се цедя,ама  не по  8 пъти,ами по малко.Искам да си увелича кърмата,а ме е страх от хиперлактация.И не знам сега-след всяко кърмене лки да цедя,защото то понякога се кърмим през 1-1.30 часа?ЦЕлите гърди ли да изпразвам до дупка?За колко време ще се напълнят пак?Ако бебо иска пак да суче сле 1.30 дали ще има какво?Абе...голя чуденка съм.Споделете опит и дайте съвет. Praynig
А снощи направихме следното: през деня бях събрала 100 мл кърма и вечерта едното хранене го пое мъжа ми с бибеона.Човечето си измукало всичко и си направи 3 часа пауза после до следващото хапване,което вече беше от мен.Та си правя извода,че за да иска да суче толкова честичко май не изсуква необходимото количество да засити коремчето?

# 276
  • София
Да споделя малко опит с цеденето. Първите пъти наистина е много трудно - но за 2,3 дена се свиква. Ако сте с помпа на Авент най-добре е да се махне силиконовото отпред - така наподобявало повече цеденето на ръка. Аз издържах 3 дена с него, но боли повече. Иначе се цедя между 6-8 пъти на ден като цедя и 2те гърди - т.е. все едно правя 12-14 хранения. Така за около 2 дена се качва количеството кърма с около 50мл - поне при мен. В момента съм 600-750 мл на ден.
Помпата ми е Авент ръчна, но много се замислям за електрическа, казаха ми че не цеди толкова добре и това ме спира. Вече обаче ме боли ръката от това непрекъснато цъкане. Ако някой има опит да каже моля - чудя се MEDELA SWING и Avent????
    Ето една много хубава статия за помпите за кърма - Каква помпа за кърма да избера?
    Аз бих ти препоръчала електрическата на Медела, но тези помпи са сериозна инвестиция.
    Иначе е много хубаво, че гърдите ти отговарят така добре на стимулацията. Реално 750 мл е средното количество кърма което е необходимо за едно кърмаче, на възраст между месец и шест месеца. Когато се говори за изцеждане си се препоръчва именно осем кратно изцеждане и на двете гърди, което не е съпоставимо на двойно на брой цедене, но при теб явно няма и нужда след като изцеждаш такива количества  Simple Smile
    П. П - Извинявай, но не съм запозната с твоята ситуация. Кое налага да цедиш? Бебчо не суче ли от гърда? Бихме могли да обсъдим различни трикове за да се приучи бебенцето на гърда. Много добри резултати дават кърменето в сънено състояние или кърменето със силиконово зърно, ако е свикнало с шише и биберон  Simple Smile

# 277
  • София
Здравейте и от мен в новата темичка във вече родилите мами...
Много съм щастлива, че вече съм тук.
Да се оплача, че и мойта кърма май не е достатъчно. Преди малко дадох не бебка АМ, изсука 110 мл, а бях я кърмила преди по малко от 2 часа, а за толкова малко време не мога да произведа ново количество... а то горкото направо се дереше от рев, та му забърках една порция. Лошото е, че от АМ се запича, аз й давам рядко цяло хранене, обикновенно дохранвам 1, 2 пъти на ден, но дори и тогава има запек. Ползвам Аптамил, може би трябва да го сменя, знам ли.
Относно къпането, и аз си я къпя самичка, от няколко дни вече във ваничката, тя много обича, дори когато й мия и главичката, явно харесва водата, защото я успокоява, дори когато плаче преди баня, още щом я сложа под струята и млъква.
И ние имаме млечница, още от родилния дом, вероятно от недоизлекуваните ми гъбички преди да родя. Борим се с Дактарин, но все още й е бяло езичето, явно трябва да продължавам с лечението.
Иначе малката е кротичка през деня, реве основно вечер преди да заспи.
Май и на нас ни излиза бебешко акне, от вчера Мими има две пъпчици една до друга на бузката и се е образувало едно гадно червено петно около тях. За сега само й почиствам личицето с вода, но се чудя дали да не промивам с отвара от смрадлика, пък и дали ще има някакъв ефект от това.
Гери, и аз ти пожелавам датата 9, много готино ще бъде!!!

# 278
Момичета не се притеснявайте,всяко новородено момиченце се ражда с този бял секрет.Дъщеря ми го имаше в изобилие,но аз знам,че трябва да се изчисти,на нея и се махна с памуче и бебешко олио.

Ох а аз вече не знам какво да правя с това мойто бебе,продължава да си все така червен,лекарката ми каза,че за нея е нормално и,че това е адаптационен период на новороденото,но вече 24 дни е така,той е почти на месец какъв е тоя адаптационен период? Thinking Та ми каза да отида в Тина Киркова при неонатолозите да го видят за всеки случай,въпреки,че за нея не било проблем и сега се чудя какво да правя да го водя ли утре или да не го водя не знам дали ще мине от само себе си.Ох оплаках се.

# 279
Здравейте!Аила,много ти благодаря за отговора , но просто сега го прочетох,само не мога да разбера защо и 2 те гарди не трябва ли бърво едната и на другото хранене другата?И друго се чудя:грещно ли правя,че не се цедя,преди се седях и слагах кърмата  в контеинерчета и във фризера но спрях!

# 280
  • София
Здр. и от нас. Ние тия два дена сме направо ужасни. Само мрънка пъшка и неможе да се изака. Един или двапъти на ден му помагам с термометъра като му го пъхам в дупето и номера става поне три часа е спокоен. Ние сме само на кърма. Само че аз се цедя през три часа и му давам да папка,защото мн. ме боли като суче. Още немога да разбера по колко трябва да яде на тези дни. Спокоино си цедя около 125 гр. кърма само че от двете гърди и има и още, но вече си напълних фризера с кърма та незамръзяваме вече.
Моля някои да ми обясни за забелването при момчетата. Колко точно трябва да се подръпват, че нещо не я разбрах докторката. Аз го правя докато се появи една червена дупчица така да го кажа, сори ама незнам как друго яче да ВИ го обясня. Така достатъчно ли е или трябва още да го подръпвам.
Това е от нас за сега като мога ще пиша пак.

# 281
  • София
Здравейте!Аила,много ти благодаря за отговора , но просто сега го прочетох,само не мога да разбера защо и 2 те гарди не трябва ли бърво едната и на другото хранене другата?И друго се чудя:грещно ли правя,че не се цедя,преди се седях и слагах кърмата  в контеинерчета и във фризера но спрях!
    Разумно и правилно е да се остави на бебчо да прецени от колко мляко има нужда. Затова в повечето случаи е подходящо на всяко кърмене майката да предлага и да позволява на бебето да суче и от двете гърди. Сутрините обикновенно и едната е достатъчно, но следобедните часове повечето бебенца вече похапват и от двете. Предлагай всеки път и втората, бебенцето ако е гладно, ще похапне и от нея, ако не ще сукне само няколко пъти и ще пусне. В повечето случай за да е нахранено и доволно бебето, а и лактацията при майката да е достатъчна, са необходими кърмения малко по-начесто от три часа и от двете гърди поне първите седмици. Много малко майки, да кажем около 30 процента поддържат стабилна и достатъчна лактация при кърмене само от едната гърда и на три часа. Повечето както и аз може да произвеждат достатъчно кърма, но по-помалко като количество, което при по-често кърмене и от двете гърди, е достатъчно сумарно за денонощие.
    Кога сте отново на консултация? Опитай това което ти предлагам, малко повече на брой кърмения за денощие и кърмене всеки път и от двете гърди. От априлките имах мама, която поиска съвет  защото малката не беше наддала добре първия месец, едва 400 грама. Само с предлагането на двете гърди всеки път тя започна да наддава добре и вече пети месец си се кърмя Понякога съвсем малка корекция в кърменето дава много добри резултати.

# 282
  • София
И аз да се оплача, ние пак сме с млечница. А предния път се мазахме упорито  Cry

# 283
Здравейте момичета, да се похваля днес направихме погачата на Еми. Събрахме се , поговорихме по женски, посмяхме се . Беше хубаво Simple Smile Малката ми буба събра доста подаръци - все дрешки за есента и зимата. Няма да ми се налага да купувам нищо за следващите 6 месеца освен ако аз не харесам нещо специално. Има толкова много , че не знам дали ще ги облече по 2 пъти. Малкото ми зайче събра и доста парички и аз започвам да мисля за какво да ги използвам. Колебанието ми е между столче за хранене и сокоизтисквачка/ кухненски робот. Сягаш съм за изтисквачката, защото сокчета ще почнем да пием по-скоро. Въпросът е , че нищо не разбирам от тези сложни машини newsm78.  Какво трябва да има като характеристика??? Гледах ето тази, но идея си нямам дали ще ми свърши работа. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09009290 Вие какво мислите?

# 284
  • Кърджали
Бяхме си два дена на село, в баира на хладно. Чак си мислех че съм настинала там, защото днес цял ден киках. Но се прибрах в Кърджали на топлото и спрях с кихането. То сега и тук заваля, та най - накрая да захладнее.Дано не настина наистина, само това ми липсва...
Та днес малката ми Катерина става на цял един месец. Нека ви я покажа как изглежда тя на днешна дата.
http://prikachi.com/images.php?files/1050832T.jpg

http://prikachi.com/images.php?files/1050831L.jpg

И днес имам още един повод за празник. С мъжлето ми навършваме навършваме една година откакто сме заедно...
Та и за двата повода да почерпя. Хапвайте си сладко сладко

Но пък за съжаление, всичките ми идеи за празнуване днес отидоха леко на кино. Мъжлето е на работа и сега е на път... Нали някой трябва да вади парички....

Общи условия

Активация на акаунт