Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 772
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Считам, че кърмата ми е малко, защото не ми се напрягат въобще гърдите, а и малкия суче по един час и после пак плаче. Давам му АМ и изпива около 80 мл още (след като е сукал) и след това заспива. От тук си вадя извода, че кърмата му е малко и затова плаче. Иначе памперсите са ни пълни винаги - аз му ги сменям задължително преди всяко ядене и винаги е наакън и напишкан. Храним се през три часа горе - долу и така.
Бях питала вече, но никой не ми отговори - знаели някой кога започва да се прибира таза след раждане? Кога трябва да се спре с нощното хранен в три часа?

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 13:37 от Дивиана

# 76
И аз чаках някой за таза да каже, ама явно никой не знае. Колкото до сукането - давай и през 30мин ако е нужно, а не през 3ч. Предлагай и 2-те гърди. А за напрягането - ти да не мислиш, че докато кърмиш все ще бъдат така, напротив, когато се регулира кърмата ще ги усещаш по меки от всякога, а кърмата ще си е достатъчно. Не съди по това, а по детенце и памперсите. Айла ти написа, че може да е фазата на растежа, и ако  не предлагаш гърдата, може да ти намалее, вместо да се увеличи и да минете на АМ, така, че давай гърда колкото пъти иска.
А за нощното кърмене - когато детенце си покаже, че не желае да яде, при всички е различно.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 13:37 от Дивиана

# 77
Добре дошли в родени ,мили майчета и сладки бебоци!
Желая ви приказни моменти на опознаване и хиляди поводи за усмивки.
Изпълвайте темите си само с хубави новини и сладки майчини трвоги!

Априлска мама!

# 78
Включвам се за малко, колкото да се похваля, че вече сме четирима. Имаме си момиченце Елица, което се роди на 22.08.09г. в 14.45ч. и един безкрайно щастлив батко.
http://media.snimka.bg/4130/014514476.jpg

# 79
Здравейте да се включа и аз в новата темичка
Desy_Stz Таза се прибира след две години. За нощното кърмене в Шейново ги дресират от раждането да не ядат през нощта и ако продължиш в къщи свиква за около месец.
А за кърмата аз миналата бременност имах хиперлактация с твърди гърди, постоянно течащо мляко, бодежи като тръгне повече, течеше много от другата гърда, докато кърмя, а сега нищо не усещам и са меки гърдите и заключих, че няма мляко, но почна да се увеличава, вече източих след хранене 40 мл, за предния път ми беше рекорда 20мл.
Да попитам за лохите 10 дена ми бяха много леки жълто кафяви и изведнъж преди2-3 дена почна алена кръв все едно ми  е дошъл цикъла, да ли има някои с подобно чудо?

# 80
Aila Направих си експеримент един час преди кърмене успях да изцедя от гърдата която трябва да предложа на бебчо 75 мл. и, като че ли спря да пуска като отмина около 2 минути след като приключех пак има кърма. Това значи ли че малкият успява да си изяде дажбата за храненето. А същност ние вече сме на месец и тези 75 мл. малко ли са му. Според тази табличка в началото ако съдим по кг. на Ники ако е 3800, защото утре ще се теглим трябва да изяжда по около 83, а по таблицата за възрастта трябва да изяде 90.
А и цедих се на ръка ако това е от значение.

# 81
Сосми то млякото постоянно слиза докато суче, сама си видяла, че след 2мин пак имаш. И това, че ти си изцедила 75мл, не значи, че и бебето само толкова изсуква (напротив, повече е). Как е с памперсите? Спокоен ли е след като се нахрани? Това следи.

Звезди, аз съм така, тъкмо беше минало на леко течение и сега все едно съм в цикъл от няколко дена.

KENGA, честита дъщеричка  Hug

# 82
Сосми то млякото постоянно слиза докато суче, сама си видяла, че след 2мин пак имаш. И това, че ти си изцедила 75мл, не значи, че и бебето само толкова изсуква (напротив, повече е). Как е с памперсите? Спокоен ли е след като се нахрани? Това следи.

Там е проблема че от тези колики ми е много неспокоен. И то не след всяко ядене. Понякога заспива, друг път става борба за още и още да суче.

Да не говорим че това дето го изцедих го дърпа вече 30 мин. и заспа дори не изяде всичкото има съвсем малко на дъното около 5 мл. може и по-малко. Ама и него ще му го дам ако се разбуди. С шише на NUK сме със биба във формата на зърно № 1.
Взе да ме съмнява това дето ми викаше педито, че 15 мин. сукане му били достатъчни.
А за памперсите мокрим по един преди всяко кърмене, ама му давам и водичка около 150-200 мл. на денонощие и ака вече (казвам вече, защото имахме проблемче преди около седмица) поне 3 пъти в денонощие.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 13:03 от sosmy

# 83
То напоследък и моя не мога да разбера кога са колики, кога иска да яде. Но забелязах, че като са колики мрънка, може малко да ревне, но за кратко. А ако е гладен рева е....няма такъв, целия блок ни чува. Но и коликите да са, цицата пак успокоява, кофтито е, че е залепено детенце за теб като ваденка, ама и това ще отмине. 2 вечери не направи по-дълга пауза от 3ч, а тази нощ пак си направи 5ч пауза, та може и фазата на растежа да е била.
Гледай тогава памперсите, и давай често гърда, моите денем са толкова меки, а все тече от тях. Само нощем се изпълват, ама щото не суче 5ч, а на едната й се събират 8ч, та е нормално.

# 84
Искам да попитам някой знае ли какво се случва с болничните когато се преноси?  Благодаря  Hug

# 85
И още нещо да питам как да пресметна 75 мл. колко грама са, че нали в таблицата пише грамове   newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 86
Предполагам ги закръглят 75 мл=75 гр.

# 87
Здравейте!
Един тъп въпрос..Като дойде педито ви у вас, плащате ли му нещо,че незнам , а неискам да се излагам..

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 13:36 от Дивиана

# 88
  • На плажа
Ивуша,аз дори не попитах,дали дължа нещо,понеже съм свикнала от каката нищо да не плащам,пък на жената сигурно и е станало неудобно да ми каже.

# 89
Цвети, страхотна тема си сътворила, браво, че успяваш и това да правиш.. и то с две деца.. че и класация на бебоците си направила ...   bouquet
Янче, то моите бомби май са по-големи и от твоите... ама да ти кажа хич не ми дреме къде кърмя.. миналата седмица кърмих в ресторанта докато хапвах.. просто слагам на рамото си една тензухена пелена и нищо не се вижда! Аз не вдигам блузката нагоре, а вадя цицата и за това ми трябва такава пелена.. по-удобно е според мен! Айде, среща в Южния парк на общо кърмене!!
Сънчо, мерси за комплимента, ама какъв зор ми беше да се преведа в някакъв ред за това изписване ... ама пуста му суета..
Гери,, момъка имам усещане, че ще излиза тези дни.. така че.. подготви се!! И те чакаме на разходки в парка!
За кърменето: направо ви се чудя като вземете да цедите и мерите.. абе споко! Ако детето не реве след като се е нахранило и пълните редовно памперсите, значи си имате кърма достатъчно!
Аз досега да се бях отказала от кърменето, тъй като не наддаваше - ама си казах - нали е спокоен и ака, ще почне да наддава и така и стана! В повечето случаи само си вредим, ако го мислим толкова..
За караниците - в началото имаше такъв кратък период при нас, ама сега нещата се нормализираха, а и аз не рава като преди за щяло и нещяло..
Айде, коя мама остана още??? Силви и Гери и???
Стискаме палци!!

Общи условия

Активация на акаунт