Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 786
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
и аз да се запиша днес.Вчера бяхме на детска консултация и малкия е наддал 650 гр.,лекарката каза,че било нормално за кармаче първи месец но на мен ми се струва малко,какво ще кажете вие,малко ли е ?Казах на лекарката че се храним на 2 часа,а тя веднага ми каза,че ако почнем да се храним на по-често веднага да дохранвам,яд ме хвана(нали все говорят да се кърми) #Cussing outНо както и да е за сега нямам намерение да дохранвам,докато имам кърма ще кармя.чао за сега  bouquet

# 166
ДИДИ: На първият ни преглед няколко дни след изписването ни докторката каза, че пъпчето ни било изпъкнало и ако до 1-2 седмици не се приберяло щяло да трябва да се лепи така, че да се свие (ужасно изглеждаше начинът на лепене като го показа) Слава боху не се наложи, прибра си се много добре. Вие на колко дни сте? Питам защото прибирането отнема поне 3-4 седмици Simple Smile До тогава не трябва да се шашкаш! Най-добре си се консултирай с лекаря ви, тук няма как да ти дадем експертно мнение какво да правиш Peace

Денди, хубава снимка Simple Smile

Веси: да ти е жива и здрава каката!  bouquet

Рибката: ти не я ли попита именно дали не е по-добре честото предлагане на гърдата, че да имаш кърма и да си я кърмиш?? Макар че то щом сте на месец вече може би това, което имша като кърма в момента това е и няма да се засилва повече? АЙЛА да каже Simple Smile

# 167
Янче,не съм я питала ,защото виждам че Митко си се буди на 2 часа и си хапва от едната цица и после си заспива спокойно.Ака по 4-5 пъти на ден и пишка много(но и много чаи пие де)и затова ми се стори,4е не трябва да я питам нищо!А пък ако малкия се събужда по-често ще му давам по-често да суче.Айла наистина ли няма да ми се увеличи кърмата ако не се е увеличила до сега?Спрях и да се цедя,защото нямам време,а и гърдите ми са меки,грешка ли е това?Благодаря предварително за отговора  bouquet

# 168
  • Кърджали
Аз искам да попитам... Как събуждате бебенцата си за да хапнат? На мен все ми казват да не я будя, но ми се струва, че прави прекалено голяма нощна пауза - от 8 вечерта до 5 сутринта. Де факто, ако не я събудя, пропуска две хранения  : в 12 и 3... А когато е заспала да я събудиш е мисия невъзможна, ние дори за къпане не можем да я събудим ако по погрешка е заспала много по - рано...Искам да я събуждам поне в 12 да яде, че лекарката все ми мрънка че малко наддава, а не искам да  я дохранвам, та поне да си върнем едното хапване...

# 169
Здравейте на всички мами.Искам да се включиме и ние с малкия Венелин който се роди на 18 август.Бях определена за 13 септември но малкия бандит бързаше да се появи на бял свят,но важното е че всичко мина нормално.Роди се 3.200кг и е дълъг 50см.

# 170
  • На плажа
Алекс,виж тук може да ти помогне http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2768

# 171
мами я ми кажете,как се казваше този чай за които говорите,за кърмата лактогенен или не беше така искам да си го купя ама да не се изложа в аптеката

# 172
  • София
мами я ми кажете,как се казваше този чай за които говорите,за кърмата лактогенен или не беше така искам да си го купя ама да не се изложа в аптеката
   Българския се казва буквално само лактогонно средство. Иначе на Хип май се води чай за кърмачки.

# 173
  • София
и аз да се запиша днес.Вчера бяхме на детска консултация и малкия е наддал 650 гр.,лекарката каза,че било нормално за кармаче първи месец но на мен ми се струва малко,какво ще кажете вие,малко ли е ?Казах на лекарката че се храним на 2 часа,а тя веднага ми каза,че ако почнем да се храним на по-често веднага да дохранвам,яд ме хвана(нали все говорят да се кърми) #Cussing outНо както и да е за сега нямам намерение да дохранвам,докато имам кърма ще кармя.чао за сега  bouquet
Янче,не съм я питала ,защото виждам че Митко си се буди на 2 часа и си хапва от едната цица и после си заспива спокойно.Ака по 4-5 пъти на ден и пишка много(но и много чаи пие де)и затова ми се стори,4е не трябва да я питам нищо!А пък ако малкия се събужда по-често ще му давам по-често да суче.Айла наистина ли няма да ми се увеличи кърмата ако не се е увеличила до сега?Спрях и да се цедя,защото нямам време,а и гърдите ми са меки,грешка ли е това?Благодаря предварително за отговора  bouquet
    Бебчето е наддало в нормите както и лекарката ти е казала. Хубаво е обаче да намалиш течностите различни от кърма които предлагаш, защото пълнят излишно стомахчето на бебенцето и от там то няма възможност да поема повече кърма. Все пак 50 мл вода са 50 мл кърма по-малко  Wink Понякога това може да е единствената причина за по ниското наддаване. Именно затова препоръките на СЗО са за иключително кърмене до шестия месец, тоест само кърма дори без вода. Защото водата може да се отрази на лактацията и наддаването на бебенцето.
    Съвета ми е просто да продължаваш по същия начин да кърмиш бебчо, ако иска и на два часа, но на всяко хранене да предлагаш и двете гърди и да ограничиш течностите различино от кърма.
    Предлагаш първо едната гърда като се измори и започне да се унася или спре да суче го вдигаш може да го оригнеш и му предлагаш и другата гърда. На следващото хранене започваш от тази която предния път си предложила втора.
    Говорили ли сте с педиатъра кога сте отново на консултация? Ако не даваш течности различни от кърма по мокрите пелени може да се ориентираш дали хапва достатъчно.  Simple Smile

# 174
Moмичета я кажете какво ознзчаваше зеленото ако,че бебето е болничко ли?Защото на Дани днес цял ден му е зелено,а снощи много хъркаше с нослето та си мислех да не е настинал нещо?

# 175
Биа,аз така знам - като е зеленичко акото бебчето е настинало.Изкапи го тази вечер в по-топличка водичка да се загрее.И нашето носленце е запушено.накапвам физиологичен разтвор, но после пак се запушва. Не се притеснявай, всичко ще е наред. Hug

# 176
Момичета, искам да ви почерпя виртуално, днес се кръстихме и вече имаме християнче!

Иначе при нас всичко е наред, готвим се да се местим в събота, та не знам кога ще мога да се включа вече от поморийска земя  Joy

# 177
Пете много сте бързи бе браво!Честито ви християнче да ви е живо и здраво и много радости да ви носи! Hug

Биа,аз така знам - като е зеленичко акото бебчето е настинало.Изкапи го тази вечер в по-топличка водичка да се загрее.И нашето носленце е запушено.накапвам физиологичен разтвор, но после пак се запушва. Не се притеснявай, всичко ще е наред. Hug
Ох дано,че нещо се притесних,утре сме на консулт та ще я питам докторицата какво ще ми каже.Мерси за отговора! Hug

# 178

Мерси мила  Hug

Моми4ета, Инфакола в хладилник ли съхранявате? Питам, защото ми дадоха един флакон гръцки такъв, но казали да се съхранява в хладилник, а ние не даваме нищо студено на беба.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 22:31 от Dendy

# 179
Аз инфакола го държа в хладилника преди да го отворя, но като ще давам от това шишенце на беба го вадя и го държа на стайна температура.

За пъпчето - Янче мерси за онфото - ние сме на 16 дни, но на 20тия сме на консултация и педито каза да купя лепенка, че май ще се наложи да слага. Ако наистина пъпчето се прибира 3-4 седмици тя как така реши че има пъпна херния - незнам.  newsm78 newsm78 newsm78

Момичета вашите бебета по колко спят, имам предвид тези които са на 15-16-17 дни. Мелиса през деня прави доста будни чесове от 09 до 12 спи 1 час и от 12 до 15 пак така, ако изобщо заспи, иначе като е на вън няма събуждане.

Звездица мерси за съвета за АМ само ако можеш да ми кажеш в бебешките термоси ли слагаше водата, онези дето са от стиропор ?

Общи условия

Активация на акаунт