Августовски бебета 2009 - тема №1

• 16 774
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Айла, да те питам, че много противоречиви неща чета - как е правилно да се размразява кърмата от фризера? В хладилник за 12 часа или на стайна температура? Предварително благодаря.   bouquet

# 181
Здравейте ,мами Hug .И аз най-накрая да успея да се запиша в родени.Ние си направихме разходката до София и малкия го понесе доста добре.По пътя папка ,спинка и така.Тази сутрин реших да изцедя кърма,за да имам като излезем на вън,но установих че моя бебо не може да борави с биберони.Той за това и биби не иска,не знае какво да ги прави.Много ми е сладък като почне да си подмята биберона в устата и се ядосва,че нищо не пуска Joy.За щастие започна да папка 2 пъти нощем,около 1 ч. и към 6 сутринта.После заспива и се буди към 9 ч.Аз не мога да смъкна нищо все още.Даже май съм си върнала 1-2 килца.Разхождане се по 2-3 часа всеки ден,но не ми влияе на формата Laughing.Поне на бебо му е хубаво да спинка на вън.Аз да се похваля-снощи открих секс сезона  luvbed.Беше ме страх и малко некомфортно,но след няколко минути нещата се оправиха Party.Хайде лека от мен Hug

# 182
  • София
Айла, да те питам, че много противоречиви неща чета - как е правилно да се размразява кърмата от фризера? В хладилник за 12 часа или на стайна температура? Предварително благодаря.   bouquet
  To thaw milk

* Thaw slowly in the refrigerator (this takes about 12 hours – try putting it in the fridge the night before you need it). Avoid letting milk sit out at room temperature to thaw.
    * For quicker thawing, hold container under running water - start cool and gradually increase temperature.

Препоръчва се да се размразява в хладилник, става за около 12 часа, например ноща преди да се използва да се извади. Хубаво е да се избягав да се размразява на стайна температура.
   За по-бъро размразяване може да се постави контеинера под течаща вода, започвате със студена и постепенно увеличавате температурата.

To warm milk

* Heat water in a cup or other small container, then place frozen milk in the water to warm; or
    * Use a bottle warmer.
    * NEVER microwave human milk or heat it directly on the stove.

НЕ използвайте микровълнова печка или печка.

The cream will rise to the top of the milk during storage. Gently swirl milk (do not shake) to mix before checking temperature and offering to baby.

Каймака ще е отгоре. Леко разклатете, не разтърсвайте силно за да смесите преди да проверите температурата преди да го предложите на бебето.

# 183
  • София
Аз искам да попитам... Как събуждате бебенцата си за да хапнат? На мен все ми казват да не я будя, но ми се струва, че прави прекалено голяма нощна пауза - от 8 вечерта до 5 сутринта. Де факто, ако не я събудя, пропуска две хранения  : в 12 и 3... А когато е заспала да я събудиш е мисия невъзможна, ние дори за къпане не можем да я събудим ако по погрешка е заспала много по - рано...Искам да я събуждам поне в 12 да яде, че лекарката все ми мрънка че малко наддава, а не искам да  я дохранвам, та поне да си върнем едното хапване...
      За бебенца под шест седмици е хубаво да не правят повече от една 4-5 часова пауза нощем например. Това е за да е сигурно че хапват достатъчно, защото понякога може да са по сънливи заради по-тежка жълтеница.
      Ето няколко статии за събуждане на сънливо дете - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2768  и тази
      http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3137

# 184
Сандра, и аз щях да напиша същото като Айла. За толкова малко бебче тези паузи са ви твърде големи, сама казваш, че пропускате цели 2 хранения, а и не наддава. Аз като ми заспи анди на цицата почвам духане в лицето (леко де), леко щипкане по раменцата, ушетата, галене на ходилата - това ме посъветваха още акушерките в болницата  Peace Но определено я буди, това е моят съвет!

Диди: ооо ние вече за денонощие не спим повеюе от 15 часа - да кажем 9 от тях през нощта и рано сутринта. Тоест останалите около 6 ми се струват малко за цяяяяяял ден, но мисля, че е нормално вече като поотрастват.

Биа: зеленото ако е сигнал или за настинка или за недохранване, предполагам при вас е първото от това дето казваш. Дано се оправи скоро мъникът!  Hug

Денди: предписаха ли ви Инфакол или ти реши да си поръчаш от Гърция на своя воля? Аз второто та се чудя как го изписват, събирам инфо тук от няколко от вас...

Италианче: аз знам на водна баня ако ти трябва скоро, ИЛИ на стайна темп или и в хладилника, ако ти трябва за след часове.

# 185
Ей Долс, ти ква секс хиена сииии  hahaha smile3521 Завиждам ти за откриването  Mr. Green Надявам се тъпите лохии вече да спират  Crossing Arms

Биа, дано не е настинал Шош, утре да кажеш.

Петенце, честито ви християнче  Hug

Денди, наистина хубава снимка   bouquet За инфакола- никога не съм го държала в хладилник, само на стайна. Как да  му го дам студен иначе?!  Thinking А и не са ми го казвали в аптеката, купих си го лично от аптека в Гърция и попитах.  Peace

Пепеджийнс, добре дошла  Hug

Веси 127, да ти е жива и здрава рожденничката!   bouquet

Абе и аз нещо не мърдам от тия килограми, защо ли е така? Дали защото все пак кърмя, дори и 50 на 50?  Thinking По 3 часа обикалям на ден и без резултат, не се спирам, но ефект.... нанайси  Naughty Crossing Arms

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 23:56 от dan4eto8008

# 186
Аила, благодаря ти за съвета и бързия отговор!   bouquet

# 187
Пети, пропуснах те мила, честито ти християнче  Hug

Ей, почнахте да откривате секс сезона, браво на вас.

Биби, чакаме да кажеш как е детенце.

Веси, да ти е жива и здрава, много да слушка и помага рожденничката  Hug

Данче, предния път каквото свалих в болницата, после в къщи още около 5кг за първия 1-2м, и повече не мръднах. Чак като стана малката на 11м и почнах диетка свалих килца, но пък пак забременях. Сега съм пак толкова колкото преди да почна диетата, дано сваля още. Ако не пак ще подхващам диетката, макар не стриктно защото кърмя. Пък и така Митко ще се храни по пълноценно, че сега почти не ям и само боклуци.

# 188
Янче инфакола и аз на своя глава го поръчах, но давам по 1 пипета преди храненията от 15 до 24 часа.
А за будуването - ние сме на 16 дти, а вие на месец и нещо.

Аз пак да се включа с въпрос - преварената вода в какво я съхранявате, имам предвид в стерилен съд или може в някакво шише да я сипя?

Италиана
ето какво имам аз:
СЪХРАНЕНИЕ НА КЪРМА ТАБЛИЦА ЗА БЪРЗА СПРАВКА
      Температура   Време на съхранение

Прясно изцедена кърма

Топла стая    79°F / 25°C     4-6 часа

Стайна температура      66-72°F / 19-22°C    10 часа

Хладилна чанта / торбички      60°F / 15°C    24 часа

Охладена кърма (съхранявана отзад в хладилника, далеч от вратата)

Хладилник (прясна кърма)      32-39°F / 0-4°C    8 дни

Хладилник (размразена кърма)     32-39°F / 0-4°C     24 часа

Замразена кърма
(Да не се размразява! Да се съхранява отзад, далеч от вратата)

Камера в хладилника (по-старите модели)     Варира    2 седмици

Самостоятелна камера на хладилник/фризер    Варира     3-6 месеца

Отделение за дълбоко замразяване    0°F / -19°C    6-12 месеца

Тези инструкции са за кърма, изцедена за доносено здраво бебе.
Ако бебето е сериозно болно и/или е в болница, посъветвайте се с доктора му относно съхранението на кърмата.
За да избегнете разхищение на млякото и за по-лесно размразяване и затопляне, съхранявайте кърмата на порции от по 1-4 унции (1 унция=28.3 гр.). Поставяйте дати на съда, в който съхранявате кърмата преди замразяването й. Количества кърма, изцедени по различно време/в различни дни може да бъдат смесвани в един контейнер използвайте до крайната дата на по- рано изцедената кърма.

Кърмата не е развалена щом не мирише наистина лошо или вкусът й не е кисел.

За да размразите кърма
•   Размразявайте бавно в хладилник (ще ви отнеме около 12 часа сложете я в хладилника от предната нощ). Избягвайте да размразявате кърмата на стайна температура.
•   За бързо размразяване, дръжте контейнера под течаща вода започнете с хладка вода и постепенно увеличавайте температурата. 
Предварително замразено мляко може да бъде държано в хладилника до над 24 часа след пълното му размразяване. Не замразявайте отново.

За да затоплите кърма
•   Затоплете вода в чаша или друг малък съд и сложете замръзналото мляко във водата, за да се стопли; или
•   Използвайте нагревател за шишета.
•   НИКОГА не затопляйте кърма в микровълнова печка или директно на котлона.
•   По време на съхраняването на кърмата най- отгоре ще се отдели каймак. Внимателно с въртеливи движения разклатете шишето(не го тръскайте) за да стане пак хомогенно млякото, преди да проверите температурата му и да го предложите на бебето.
Ако бебето не е изпило цялото мляко на едно хранене, то може да бъде сложено в хладилник и да му се предложи на следващото хранене преди да се изхвърли

# 189
Биа, колко зелени са изпражненията, тъмнозелени или светло, ако са светло зелен, няма проблем. Доколкото знам аз, на кърмените бебета цвета на изпражненията са от зелен до оранжево-жълти, тъмнозелените до кафяви изпражнения може да означава, че бебетое недохранено. Соня също ака от време на време зелени акита, ама светло зелени, не съм забелязала да й има нещо.

# 190
Веси 127, да ти е жива и здрава рожденичката

Браво Долс,  аз има още да си чакам.....

Напетя, честито ви християнче   

Диди 168 не се притеснявай много това  с пъпчето ще отмине, ние с каката имахме много изпъкнало пъпче даже според някои лекари нищо не можело да се направи само с операция, а се оказа че с две лепенки пъпчето се прибра. Успех.

Ох и ние вече имаме колики, мого се мъчи горкото, снощи даже и двамата си поплакахме добре. Мъжо се сбърка кои да успокоява, добре че каката спеше, че иначе тя като чуе че бебето плаче е солидарна с него, плаче и тя Laughing

# 191
Мерси на всички,които ми отговориха. Hug
Преди малко се връщаме от консулт.Всичко е наред не е болен Щош,акото е такова каза,защото имал колики (той всъщност има,но са лекички и поти не плаче слава богу де Laughing),а и аз съм чувала също,че може и от претопляне да е и съм по-склонна това да си мисля,абе важното е,че не е болен миличкия ми.
Качил е 700гр. от изписването до сега.Тя гледаше от някаква табличка и каза,че  е трябвало да качи около 400гр.,а е качил повечко,на мене пък ми се стори малко,ама важното е тя какво казва.
Ох тази неговата червенина не минава от раждането вече не знам,целия е като домат,докторката вика,че  е адаптационен период от раждането,ама не минава вече 22 дена,пи калции и сега пак му изписа,та ще видим.
Мале колко съм подробна,рядко ми се случва  ooooh! Laughing

Лек ден на всички аз след малко се трупкам да спя с децата. Hug

# 192
Янче, аз като усетих коликите и веднага поръчах една опаковка англ. Инфакол от ибей в това време колега на мъжа ми казал, че имат свободна от гръцкия и в4ера ни го дадоха, между другото като споменах на нашия педи, той каза: няма проблеми, за него коликите са нещо нормално и още не се знае от какво и защо се получават.

Данче, мерси за инфото, и аз ще го държа тогава на стайна темп.

Иначе снощи направих сефтето - дадох ве4е няколко пъти по една капка преди хранене, ама не мога да преценя дакли има ефект- той май се наблюдава чрез натрупване. Ина4е и давам и чай от копър на Хип

Биа, нашата глезана също на няколко пъти имаше зелени примеси в акото, но доки каза, че все още се чистят  червата и не е проблем.

# 193
За медикаментите против колики - ами то те повечето са си симетикон, само че например Инфаколът е 25 кинта, докато Еспумизанът е 6, а всъщност са си едно и също нещо. Аз също му давах Инфакол, но като го спряха и погледнах активната съставка и така... За Колийф и Биогая знам, че вече са съвсем различно нещо. При нас ако се заслилят коликите мисля да пробвам Колийф, но пък засега сме добре, почти нямаме (да чукна на дръвце).

Усмивки!  newsm51

# 194
Момичета време е и ние да се отчетем с първото ходене при леля доктор Simple Smile Резулатът? Наддали сме 1440 гр от изписването (точно месец)  smile3521 newsm48 newsm44 Какво ще кажете, а?  bowuu bowuu bowuu Праснали сме и с цели 5 см  newsm68 newsm44 smile3533 МНОГО съм щастлива  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes От имунизацията почти не плака милата ми, голям герой Simple Smile Док каза да почвам да я отучвам от нощното хранене, но аз нещо не съм много за насилственото отказване. Мисля, че тя сама ще го спре когато реши. ВИЕ какво мислите???  newsm78 Мами, които вече имате дечица и сте кърмили, как стана при вас??  newsm78

НАПЕТЯ: честито ви кръщене   bouquet

БАГНЕТО: да та е, все е Симетикон и за това нашата педи каза, че нямало смисъл да си хабим времето и парите за Инфакол от чужбина или тук... Но аз реших все пак да пробвам и него. Ще свърша Биогаята и после ще го пробвам!

ДЕНДИ: по 1 капчица? Не е ли малко? Някой така ти го изписа ли??  newsm78

ДАНЧЕ: аз от изписването ни НЕ СЪМ МРЪДНАЛА на кг  smile3511 Там свалих 8кг и вкъщи възвърнах 1кг и туй то, много ми е депресиращо това. И диети не мога да правя, а разходките не вършат НИКАКВА работа  smile3518 newsm45 newsm61 Banghead

БИА: браво, че Шош не е болен и наддава нормално Hug

Какво става с ГЕРИ??????????? Има ли и друг 2 в 1 още???

ХЕХЕ това е най-бавно изписващата се тема до момента  Mr. Green Родихме и никакви ни няма във форума с тез бебоци  Laughing

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 17:40 от yana-sladurana

Общи условия

Активация на акаунт