КУХНИТЕ - 27та тема

• 88 230
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
PPP честита кухня, много е хубава.
И аз съм на мнение, че е  хубаво е да има тръба , eropampero ти е описала хубаво ситуацията

# 706
Мирка, на мен също ми предстои ремонт.Искам и аз кухненско обзавеждане!Твоето много ми хареса,и най-много това за прозореца, че пред него е сложена мивката, защото и аз така бях го замислила.

# 707
  • Шумен
Благодаря ви момичета за съветите.   bouquet
Ще сложим тръба, но пак остава въпроса да се сложи и мрежа на тръбата, че да не влизат птички.  Laughing

И ми остава притеснението за дебелия въздуховод как ще се огъне в аспиратора.  newsm78

# 708
kiva , баща ми проби такава дупка навън.Сложи мрежа заради птиците Simple Smile .Не разбрах за кой въздуховор питаш newsm78 Тръбите си имат " колена" за завоите.( поне моите де- пластмасови са и са от онези плоските , които не се виждат толкова над шкафовете)

# 709
# 710
  • София
Надежда, тази  кухня не е моята, а на Just_you. Peace С нея само онагледих въпроса си. Моята все още е в проектна фаза. Tired
Сега съм се зачудила като нямам място за шкаф за бутилки, къде ще си държа олиото, оцета и тн.  newsm78 Освен в шкафа под мивката, но там мисля да има вградено кошче за боклук и не знам дали ще е удобно. Шкафа ще е 60 см и може би няма да има място.  Thinking

# 711
# 712
  • Шумен
Еееееееееееее благодаря ви. То какви неща имало.  Mr. Green Аз си купих една дълга тръба от тези меките. И като се огъне става доста издадена напред. Та затова се тревожех.  Laughing А то си имало колена специални.

Ето това ми схемата и самият комин е 175 мм дълбок. Дано сте ме разбрали.  Embarassed
А кой трябва да ми монтира аспиратора? Майстора на кухнята ли?
Благодаря ви отново и спирам да ви занимавам.  Hug

# 713
  • София
По принцип като ти кажат цена на кухнята тя включва освен изработката и монтажа на кухнята  и слагането на електроуредите,но без да ги връзват към ток,вода и т.н.Т.е режат ти отвор за мивката,слагат ти абсорбатор,перални миялни и др.,но по принцип не се наемат да ги връзват към мрежата.

# 714
  • Шумен
По принцип като ти кажат цена на кухнята тя включва освен изработката и монтажа на кухнята  и слагането на електроуредите,но без да ги връзват към ток,вода и т.н.Т.е режат ти отвор за мивката,слагат ти абсорбатор,перални миялни и др.,но по принцип не се наемат да ги връзват към мрежата.

Благодаря.   bouquet
Надявам се моя майстор да ми го монтира.  Simple Smile

# 715

Мдааа..и аз бях така неприятно изненадана - защото за мен "включен монтаж" означава всичко..Да, ама не.. Twisted Evil
Та след малко разправии, накрая се съгласиха за аспиратора, а връзването на уредите го направи майстора, който ми отремонтира апартамента.. Rolling Eyes

# 716
  • София
Аз на трите места, където ми правиха оферта за кухнята изрично питах дали в цената се включва и монтажа на уредите и отговора беше да.Може да има и майстори които да не го правят затова трябва предварителна уговорка поне всеки да си е сигурен и да знае какво да очаква.А за самото връзване на уреди към мрежата не се наемат,за да не стане гаф ,да не вържат нещо както трябва ,пък после да имаш разправии с производители,с непризнати гаранции и такива глупости.И аз все пак смятам че са си прави за отва нещо.

# 717
Аз на трите места, където ми правиха оферта за кухнята изрично питах дали в цената се включва и монтажа на уредите и отговора беше да.Може да има и майстори които да не го правят затова трябва предварителна уговорка поне всеки да си е сигурен и да знае какво да очаква.А за самото връзване на уреди към мрежата не се наемат,за да не стане гаф ,да не вържат нещо както трябва ,пък после да имаш разправии с производители,с непризнати гаранции и такива глупости.И аз все пак смятам че са си прави за отва нещо.
Дори да ти монтират уредите, какъв е смисълът като не ги връзват. После ще дойде жичкаджия да ги свърже и ще трябва да ги извади така или иначе.

# 718
Момичета,има един друг момент-майсторите ,които правят мебели са дърводелци-не ел.техници и водопроводчици. Те отговарят за това мебелите ви да са направени качествено и съобразени с вашите желания,да направят отворите за мивката и котлоните и да ги залепят със силикон и съответните там щипки,лайсни и т.н. Абсорбатора също е в задълженията на мебелистите,какъвто и модел да е той.
А относно тока и водопровода си има специалисти. И ако мебелистите изземат техните функции ,тогава доста народ ще остане без препитание... Wink

# 719

А относно тока и водопровода си има специалисти. И ако мебелистите изземат техните функции ,тогава доста народ ще остане без препитание... Wink

Те не изземват функциите - просто работят съвместно или имат и такива квалификации. На мен са ми казвали - не правим ВиК свързване, ако ще искате от нас - допълнително ще договорим заплащане, защото ползваме външни хора.

Общи условия

Активация на акаунт