2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 846
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Трябва да подадеш документите за помощта до навършване на 1 годинка на детето. Т.е. при сестра ти няма да се получи, съжалявам.

# 151
някой знае ли, какъв е срока за разглеждане на молбите ?

# 152
  • Бургас
Здравейте мамчета ! Аз отдавна следя темата и уж горе долу са ми ясни нещата ,но бих искала да задам въпросче ,а някой ако знае отговора да ми пише?
Предстои ми 2-ри курс магистратура,само един семестър ми остава ,а 2-рия семестър е за писане на дипломната работа.Имам лекции по 3 предмета,които до края на годината ще приключат.Ако взема всички подписи,водя ли се семестриално завършила ,защото в случаяа ще ми остават само 3 изпита и дипломната работа? Или е по-добре да си оставя някой подпис за по-късно ,че за уверението трябвало да пише че не си семестриално завършил  newsm78
Хубава седмица на всички !   bouquet

# 153
няма значение дали пише че си семестриално завършил...важното е докога се водиш редовен студент...и аз съм семестриално завършила , но съм редовен студент до септемвери 2010 г. Това че си семестр завърщшила не означава че си губиш студ права,всичко си зависи от унито питай там

# 154
  • Бургас
Много ти благодаря bubole4e  smile3525

# 155
Здравейте мамчета ! Аз отдавна следя темата и уж горе долу са ми ясни нещата ,но бих искала да задам въпросче ,а някой ако знае отговора да ми пише?
Предстои ми 2-ри курс магистратура,само един семестър ми остава ,а 2-рия семестър е за писане на дипломната работа.Имам лекции по 3 предмета,които до края на годината ще приключат.Ако взема всички подписи,водя ли се семестриално завършила ,защото в случаяа ще ми остават само 3 изпита и дипломната работа? Или е по-добре да си оставя някой подпис за по-късно ,че за уверението трябвало да пише че не си семестриално завършил  newsm78
Хубава седмица на всички !   bouquet
Семестриално завършил не означаваше ли да си си взел и всичките изпити? Иначе bubole4e е права, на моето уверение пишеше, че съм дипломант, но отделно от това си пише студент редовно обучение.

някой знае ли, какъв е срока за разглеждане на молбите ?

Мисля, че е около месец. Аз подадох на 30.09 и ми казаха, че в края на октомври мога да очаквам парички. Т.е. те май ги разглеждат до 2-3 дни, понеже на мен ми се обадиха да ми кажат, че удостоверението ми няма изх. номер и ходих да го оправям и после докато придвижат парите минава ~месец.

Някой взел ли е пари със задна дата?Имам предвид сестра ми роди 2007 и тогава беше редовен студент?

Това е доста отдавна, детето вече е на 2 години Simple Smile, както вече съм споменала със задна дата само в случай, че си подала документи в деня преди детето да навърши 1 година.

# 156
Zdr moje li da mi kajete za pomosht na mayki studentki za kolko vreme prevejdat parite.Az podadoh septemvri.Predvaritelno blagodarq.

# 157
  • у нас
отговора е в горния пост

понякога се чудя дали изобщо някой си прави труда да прочете какво е обсъждано в темата или се пише ей така

# 158
аз се записвам да следя.Силно се надявам и 2010 да има изплащане на такава еднокртна помощ.

# 159
Здравейте, и аз да се влкюча по темета.Изчетох всичко написано за семестриално завършилите и реших да попитам в моя университет до кога се водя редовна студентка.За съжаление и там май не са много сигурни.Аз завърших семестрално миналата година, а в края  на тази ми предстои да стана мама та се чудех дали  ще имам право на тази помощ.Питах инспекторката в учебен отдел и тя ми каза че ще ми издадат уверение в което ще напишат кога съм завършила и че не съм дипломирана, както и че съм редовен студент.Дали ще го одобрят, от социалните  е друг въпрос но аз ще пробвам все пак  живот и здраве.Ако някой знае нещо повече да ми пише.Bubole4e, ти кога си завършила семестриално?

# 160
Да се похваля - и на мене ги преведоха! newsm68 newsm44 newsm53
P.S. Подадох молбата 27 август, казаха ми, че е одобрена на 12.09., но ме предупредиха, че превеждането ще отнеме малко повече от месец и ще стане към края на октомври!
Успех на всички кандидатствали и на бъдещите кандидатстващи! Определено в тази криза това е много добра помощ!!! newsm10

# 161
shtastlivata ти ли се обади или те ти се обадиха да ти кажат че си одобрена?

# 162
Здравейте, аз в момента съм в седми месец и ще раждам края на декември - началото на януари, преди една седмица имах държавен изпит за завършване. Мога ли да получа такава помощ???? Още не съм получила диплома и незнам кога ще я получа, но какво да направя, за да получа парите??? А ако се водя семестериално завършила януари месец дали ще ми признаят молбата????

# 163
  • София
Ако си си взела държавния, вече си завършила. Това, което можеш да направиш, е да запишеш магистратура някъде, отново редовно, тогава ще имаш право на помощта от момента, в който си приета.

# 164
Здравейте, и аз да се влкюча по темета.Изчетох всичко написано за семестриално завършилите и реших да попитам в моя университет до кога се водя редовна студентка.За съжаление и там май не са много сигурни.Аз завърших семестрално миналата година, а в края  на тази ми предстои да стана мама та се чудех дали  ще имам право на тази помощ.Питах инспекторката в учебен отдел и тя ми каза че ще ми издадат уверение в което ще напишат кога съм завършила и че не съм дипломирана, както и че съм редовен студент.Дали ще го одобрят, от социалните  е друг въпрос но аз ще пробвам все пак  живот и здраве.Ако някой знае нещо повече да ми пише.Bubole4e, ти кога си завършила семестриално?

Дано да ти признаят удостоверението.

Аз да се похваля - получих 2400лв. newsm44 newsm44 newsm44 (малката е родена миналия октомври).
Подадох си молбата на 30.09.2009 и днес си видях парите, значи приблизително 20 дни. На мен никой не ми се е обаждал да ми потвърждава, зависи от съответното бюро на социалната служба.

Мерилин, за теб наистина остава варианта да запишеш магистратура. Щом си си взела изпита означава, че си завършила и вече не си студент, получаването на самата диплома е само формалност.

Общи условия

Активация на акаунт