2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 842
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Има ли значение колко е голямо детето ,когато се подава молбата?Ако е примерно на 11 месеца,социалните намаляват ли сумата или се заяждат?
Поздрави

# 136
Здравейте,
Има ли значение колко е голямо детето ,когато се подава молбата?Ако е примерно на 11 месеца,социалните намаляват ли сумата или се заяждат?
Поздрави

Мисля, че няма значение. На мен ми казаха, че ще ми изплатят парите, а подадох молбата 1 ден преди малката да навърши 1 година. Само трябва да е преди да е навършила 1 година.

# 137
Предполагам, че отговорът ще е да, но полагат ли ми се парите, ако съм първи курс, редовна?   bouquet

# 138
Предполагам, че отговорът ще е да, но полагат ли ми се парите, ако съм първи курс, редовна?   bouquet

Редно е да платят поне за преиода, през който си студентка.

# 139

Редно е да платят поне за преиода, през който си студентка.

Никъде в закона не е регламентирано кой курс трябва да е майката, за да има право на тази помощ.

"Молбите се подават в дирекция “Социално подпомагане” с приложени към тях документи:
- копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта;
- уверение от висшето учебно заведение, че са записани като редовни студентки към датата на подаване на молба-декларацията;
- лична карта (за справка)."

# 140
неможах да разбера ако съм завършила семестриално но не съм се явявалана на държавни изпити тъй като тогава ще раждам дали ще ми дадат удостоверение че съм студентка редовно

# 141
  • София
Зависи си от тези в администрацията ви. На мен секретарките отказват да ми напишат каквото и да е било, различно от "Семестриално завършила, недипломирана". Не знам дали това уверение ще ми свърши работа... Ако не, ще ходя до декана и ще го помоля него. Обади се и попитай дали могат да ти дадат уверение, на което да пише "Студент, редовно обучение" или нещо от сорта.

# 142
еееее жалко.значи нищо няма да взема.аз съм във варненския свободен университет а там каквото кажат-това е и не им пука за нищо ужасни са и никой нищо не ти казва все незнаят.яд ме е защото пет години съм наливала пари там и то доста а сега нищо няма да видя.нито ще успея да заварша заради бремеността понеже като родя тогава ще ми почнат даржавните и нямя как да отида нито някакви пари ще взема.но все пак ще ги попитам

# 143
еееее жалко.значи нищо няма да взема.аз съм във варненския свободен университет а там каквото кажат-това е и не им пука за нищо ужасни са и никой нищо не ти казва все незнаят.яд ме е защото пет години съм наливала пари там и то доста а сега нищо няма да видя.нито ще успея да заварша заради бремеността понеже като родя тогава ще ми почнат даржавните и нямя как да отида нито някакви пари ще взема.но все пак ще ги попитам

Бори се, в крайна сметка и за държавните си изпити трябва да учиш, за мен това означава, че все още си студентка и то редовно обучение. Все ще се намери някой с по-меко сърце да те разбере и да ти влезе в положението. Или ако ти откажат отиди на по-висока инстанция както казва Ири

# 144
Здравейте.
Аз съм редовна студентка, но чуждестранна. В смисъл имам си и бг гражданство, но в университета се водя чуждестранна. Детенце е на 6 мес. Къде мога да направя справка полага ли ми се тази помощ?
zdravei emily  Simple Smile spravka moje6 da napravi6 v saita na ministerstvoto na truda i sociqlnata politika  http://www.mlsp.government.bg/bg/index.asp  ... az u4a v 4ujbina , no rodih v BG.... kogato hodih do sociqlnite mi kazaha 4e edni ot usloviqta sa deteto da e s balgarsko grajdansto i da ne e napuskalo stratana i da se otglejda v stranata....sled kato podadoh vsi4ki neobhodimi dokumenti u doma idvaha na proverka ot sociqlnite(be6e kato po fgilmite:)) vse edno bqh ot maikite koito ne se grijat za decata si ...6tqh da pardna ot smqh...) no kakto i da e....sega 4akam ...nikoi ni6to ne mi kazva...ako ne mi prevedat ni6to do kraq na oktomvi 6te  hodq da vidq motiva za otkaz... TA.... SPORED MEN IMA6 PRAVO NA TEZI PARI4KI....edin savet...ppodai si dokumentiote do kraq na tozi mesec za da nqmat vreme da uvartat...stiskam palci Peace

Искам да попитам, ако съм завършила семестриално, но имам още 4-5 изпита за взимане +държавен изпит Mr. Green , дали имам право на тези 2880 лв.? Rolling Eyes
Има ли някой като мен, който да е взел парички? Whistling
  moje6 da si vzeme6 bele6ka ot universiteta 4e siudaljava6 sledvaneto , no kato redovna studentka(samo te imat pravo na pari4kite)  dokato si vzeme6 ispitite  Peace

здравейте  Grinning
аз съм студентка задочно обучение 1 курс с взет първи семестър,прекъснах за 1 година,родих на 7 април,ако подновя следването си вече като редовна студентка ще мога ли да се възползвам от тази помощ?
ako podnovi6 sledvaneto si kato redovna studentka trqbva da podade6 dokumentite predi beb4o da navar6i edna godinka  Peace

--------------------
Опитайте се да пишете на кирилица, не е трудно. Събирайте постовете си в един, т.е. използвайте бутона "редактирай".
Следващите мнения на латиница ще бъдат изтрити.

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 11:52 от AnMary

# 145
Здравейте, относно уверението трябва да пише само, че сте редовни студенти, но на мен също ми искаха и уверение, че не съм получавала стипендия в първи курс, сега съм втори, което според мен си е размотаване, защото парите се изплащат независимо от доходите. Молбата пуснах септември и все още чакам отговор.

# 146
Аз всеки ден се убеждавам че като че ли на служителите в социалните им е казано да направят всичко възможно за да не се отпускат пари по тази програма...най- сетне и аз подадох документи и да споделя какво ми се случи...
Отивам аз в социалните и казвам че съм дошла да подам документи за 250 лева за родено дете и освен това като редовен студент искам да подам документи и за парите, които се дават за майките редовни студенти...При което все е дно бръкнах с пръст в раната и се започна едно въртене, сукане - осугурена ли съм и т.н какви са ми доходите /уж евентуално за детски/ при положение че заявих че нямам право на детски според доходите в семейството и т.н Е кави са ви доходите, ама ти осигурена ли си или се осигуряваш ...и аз казах че съм осигурена, не съм икрила , написах в декларацията за 250 лева че съм осигурена, при коетослужителката ме пита кое предприятие ме осигурява Shocked Shocked
Аз много се ядосах и казах, че в декларацията доколото виждам няма изискване да посоча такова нещо и не съм длъжна да го правя и каква е причината тя да се интересува аджеба мене кой ме осигурява...Тя млъкна при което другите 2 служителки скочиха и почнаха да ми говорят че съм нямала право на помощта тъй като съм осигутена и т.н. Въпросната служителка пък ми взе личната карта и ми каза че понеже съм я сменила на 20.05 тая година къде съм била регистрирана преди това и имам ли жълт лист със старата ми регистрацияяяяяяя Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked при което аз вече кипнах и питах акта ми за раждане дали не искат и от къв зор ги интересува къде съм била регистрирана   преди това при положенеие че в момента имам надлежно издаден документ за самоличност с адресна регисрация в техния район на обслужване...И така въртене пак и убеждаване и преглеждане на документите ми 15 пъти да търсят заяждане аз им казах , че съм студент последна година право и все пак доста добре знам на какво имам право и на кое не, че съм проучила въпроса както трябва и те не са хората които да ми кажат какви са ми правата...Това май ги постресна макара че се заяде че в уверението пише "семестриално завършил"- добре че инспекторката ми в унито ми написа и подчерта че съм с права на редовен студент до края на септември 2010 г и това им затвори устата...Направо ви казавам че ако човек не си знае правата в тая държава нищо не може да очаква да получи и ще го правят на маймуна...затова е добре всеки да се интересува от правата си и да ги отстоява твърдо без колебания...
Та така протече моето подаване на документите и сега чакам да видя какво ще стане ще получа ли в крайна сметка тези пари или като повечето неща в нашата държавица това ще се окаже мираж... Thinking

# 147
  • Варна
Взехте да ме плашите вече Simple Smile))) Аз се надявам че поне на мен догодина ще ми ги дадат, а и не съм сигурна само за едно дали като нямаме брак с бащата на детето ми ще получавам детски, не работя никъде и съм студентка, съответно здравните осигуровки ми ги плаща държавата. Детски надявам се няма как да ми откажат.. bubole4e  някъде искаха ли ти някакъв срок от който да си с тази адресна регистрация, понеже на мен ми предстои да сменям лична карта и адресна регистрация , само че при мен се касае за градове не само за квартали Simple Smile

# 148
това са глупости с адресната регистрация, не им се връзвай на глупостите на социалните Peace

# 149
Някой взел ли е пари със задна дата?Имам предвид сестра ми роди 2007 и тогава беше редовен студент?

Общи условия

Активация на акаунт