2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 836
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Дали ще ми одобрят молбата,ако в удостоверението от университета пише презаписала 2 курс,зимен семестър?
e нямат причина да не ти я Flutter

baq за София в СУ има много места- ето това е второ допълнителна класиране, фактически пето, http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovatel … _2009_2010_godina
със сигурност и след него ще има места в специалностите, които има повече места, можеш да питашш в ректората има ли някакъв шанс допълнително да те приемат

# 121
Искам да попитам, ако съм завършила семестриално, но имам още 4-5 изпита за взимане +държавен изпит Mr. Green , дали имам право на тези 2880 лв.? Rolling Eyes
Има ли някой като мен, който да е взел парички? Whistling

# 122
аз имам един малко по-различен въпрос... освен тези 2880лв полагат ли ми се и някакви пари (като мин раб заплата) понеже досега само съм учила и нямам трудов стаж? и къде трябва да търся информация за това?

# 123
  • София
missminimess аз съм си студентка в ТУ-София, коментара беше за mikey1488

# 124
аз имам един малко по-различен въпрос... освен тези 2880лв полагат ли ми се и някакви пари (като мин раб заплата) понеже досега само съм учила и нямам трудов стаж? и къде трябва да търся информация за това?

Ако нямаш 12 месеца осигурителен трудов стаж ти се полага социално майчинство в размер на 100 лв.

# 125
Моля за съвет и помощ.Месец юни 2008 г се дипломирах с бакалаварска степен,през септември 2008 г записах магистратура,а ноември месеца родих.Чак сега разбрах за тази еднократна сума 2800 лв,малкия е на 11 месец,а аз продължавам да уча-магистратура и тази година.Мислите ли, че имам шанс да взема парички, и има ли някой като мен, който да е одобрен за тях.Предварително ви благодаря

Мисля, че ще можеш, на мен ми казаха, че ще ми я дадат, а подадох молба 1 ден преди малката да навърши годинка (родена е миналия октомври).

Прочетох темата, но не разбрах има ли шанс да се възползваме от помощта със задна дата?
В смисъл- моето дете е вече над годинка ( 1г.6м.) , по време на раждането и до навършването на годинката все съм си била редовно и приемането на законът ме е заварил, ама на скоро разбрах за него  Embarassed

Със задна дата не може, ако бях подала молбата си 1 ден по-късно, щяха да ми откажат. Помощта е до 1 година на детето.

Здравейте.
Аз съм редовна студентка, но чуждестранна. В смисъл имам си и бг гражданство, но в университета се водя чуждестранна. Детенце е на 6 мес. Къде мога да направя справка полага ли ми се тази помощ?

В службата по социално подпомагане по местоживеене. Предполагам и на сайта на социалното министерство е възможно да зададеш въпроса си или ако намериш телефон за контакт да се обадиш.

Дали ще ми одобрят молбата,ако в удостоверението от университета пише презаписала 2 курс,зимен семестър?

Стига да пише, че си студентка редовна форма на обучение, няма да има проблем.

Искам да попитам, ако съм завършила семестриално, но имам още 4-5 изпита за взимане +държавен изпит Mr. Green , дали имам право на тези 2880 лв.? Rolling Eyes

Важи същото като за предишния въпрос, аз също съм семестриално завършила и ми предстои дипломиране, но нямам изпити.

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 00:51 от nevidimata

# 126
здравейте  Grinning
аз съм студентка задочно обучение 1 курс с взет първи семестър,прекъснах за 1 година,родих на 7 април,ако подновя следването си вече като редовна студентка ще мога ли да се възползвам от тази помощ?

# 127
Важи същото като за предишния въпрос, аз също съм семестриално завършила и ми предстои дипломиране, но нямам изпити.

Да де, но сестра ми роди след като завърши семестриално.... Това има ли някакво значение? newsm78 Уф, съвсем се обърках вече. ooooh!

# 128
  • София
Здравейте,
искам да попитам тези, които са подали документи и получили помощта вече. Какво трябва да съдържа точно уверението от университета. Трябва ли да пише: да послужи пред АСП или те си имат някакъв стандартен текст. И може ли да ми го издадат сега, бебче го очакваме до 2 седмици, но ми се иска тази работа сега да я свърша.
Благодаря предварително  Hug

# 129
На моето пишеше: да послужи пред: социалните служби/ама това ти си го пишеш/...трябва да пише само че си РЕДОВЕН СТУДЕНТ...колкото до другото...ако го вземеш сега, трябва да подадеш документите до края на месеца, ако бебето ти се роди скоро - ок, може и да излезе акта за раждане до края на месеца, но ако се роди в средата или края на месеца...може и да не успеете да вземете акта за раждане до края на месеца и ще трябва да вземеш ново уверение...

# 130

Да де, но сестра ми роди след като завърши семестриално.... Това има ли някакво значение? newsm78 Уф, съвсем се обърках вече. ooooh!

E така де и аз като нея  Simple Smile Просто в уверението трябва да пише, че е редовна студентка.

# 131
  • София
На моето пишеше: да послужи пред: социалните служби/ама това ти си го пишеш/...трябва да пише само че си РЕДОВЕН СТУДЕНТ...колкото до другото...ако го вземеш сега, трябва да подадеш документите до края на месеца, ако бебето ти се роди скоро - ок, може и да излезе акта за раждане до края на месеца, но ако се роди в средата или края на месеца...може и да не успеете да вземете акта за раждане до края на месеца и ще трябва да вземеш ново уверение...
Много благодаря  Hug ще изчакам както е редно, бебче да се роди живо и здраво

# 132
Здравейте,
искам да попитам тези, които са подали документи и получили помощта вече. Какво трябва да съдържа точно уверението от университета. Трябва ли да пише: да послужи пред АСП или те си имат някакъв стандартен текст. И може ли да ми го издадат сега, бебче го очакваме до 2 седмици, но ми се иска тази работа сега да я свърша.
Благодаря предварително  Hug

И аз чакам бебка всеки момент, но уверението преди две седмици си го извадих, после къде ти да обикалям по студентски град. До колкото съм наясно важно е да пише, че си редовна студентка. Успех  bouquet

# 133
Здравейте момичета Hug
Записвам се да следя темата,защото май месец живот и здраве ще си имаме бебче.
В предните коментари има мами от НБУ(ако не се лъжа той е частен) и са взели парички,това означава че няма значение университета какъв е(държавен или частен),нали?

# 134
  • у нас
няма значение университета какъв е(държавен или частен),нали?
няма значение. Важното е да си редовно Peace

Общи условия

Активация на акаунт