2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 826
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
 Моля за съвет и помощ.Месец юни 2008 г се дипломирах с бакалаварска степен,през септември 2008 г записах магистратура,а ноември месеца родих.Чак сега разбрах за тази еднократна сума 2800 лв,малкия е на 11 месец,а аз продължавам да уча-магистратура и тази година.Мислите ли, че имам шанс да взема парички, и има ли някой като мен, който да е одобрен за тях.Предварително ви благодаря

# 106
Момичета, а мога ли сега да си взема уверението, че съм записана редовна студентка или то трябва да е с дата след раждането на детето? Чакам моето началото на ноември...

# 107
Момичета, а мога ли сега да си взема уверението, че съм записана редовна студентка или то трябва да е с дата след раждането на детето? Чакам моето началото на ноември...

Трябва да е от месеца, в който подаваш документите за парите...Следователно не можеш сега да си го вземеш, тъй като ще подадеш най-рано месец ноември документите/след раждането ще трябва да изчакаш там колкото дни ти кажат за акта за раждане - без акта за раждане не можеш да подадеш документи/

# 108
Родих януари месец!Каква сума ми се полага ако подам документи сега? Rolling Eyes

# 109
  • София
Здравейте,
аз искам да попитам по-осведомените, защото някъде чета, че само неосигурените майки студентки ще получат тази помощ, а тук на първа страница пише, че това няма значение. Защото аз съм осигурена и в момента получавам болничен и след това ще взимам платено майчинство до 1 годишна възраст на детето.
Има ли майки, които взимат обезщетение и са получили тази помощ?
Благодаря на всички, които дадат малко повече инфо  Hug

# 110
sofy ,моя приятелка взе парите на куп въпреки че беше осигурена и сега си взима отделно майчинство!Препрочетох закона и наистина няма значение дали си осигурявана или не!

# 111
  • София
sofy ,моя приятелка взе парите на куп въпреки че беше осигурена и сега си взима отделно майчинство!Препрочетох закона и наистина няма значение дали си осигурявана или не!
Много благодаря  Hug

# 112
  • София
Прочетох темата, но не разбрах има ли шанс да се възползваме от помощта със задна дата?
В смисъл- моето дете е вече над годинка ( 1г.6м.) , по време на раждането и до навършването на годинката все съм си била редовно и приемането на законът ме е заварил, ама на скоро разбрах за него  Embarassed

# 113
Може би е хубаво в началото на темата да има линк към сайта на Агенцията по социално подпомагане и по специално към образеца на молбата http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … d=20&selid=20,  която трябва да се попълва за отпускане на такава еднократна помощ  Peace

# 114
  • София
Може би е хубаво в началото на темата да има линк към сайта на Агенцията по социално подпомагане и по специално към образеца на молбата http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … d=20&selid=20,  която трябва да се попълва за отпускане на такава еднократна помощ  Peace
Ще добавя, мисля, че намерих декларацията Simple Smile

# 115
  • Варна
Здравейте.
Аз съм редовна студентка, но чуждестранна. В смисъл имам си и бг гражданство, но в университета се водя чуждестранна. Детенце е на 6 мес. Къде мога да направя справка полага ли ми се тази помощ?

# 116
Дали ще ми одобрят молбата,ако в удостоверението от университета пише презаписала 2 курс,зимен семестър?

# 117
здравейте мами !

с риск да съм досадна - но ме интересува дали трябва да съм редовна студентка в държавен университет или не за да получа тази еднократна помощ от 2880 лева?
може ли да съм студентка в колеж 2

Мами студентки - помагайте 0 къде да се запиша сега - магисратура или бакалавър и да е без приемен изпит.................................

еххххх дано се намери някакъв вариант- таткоо ни е безработен.....

мерси мами 1

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 18:05 от mikey1488

# 118
  • София
mikey1488 запиши магистратура ....ако можеш

Относно въпросите, които имате, може да ги зададете на страницата на Министерството на труда и социалната политика. Там ще Ви  отговорят подробно на това, което ви интересува...

# 119
и аз се опитвам това да направя - но май няма университе или колеж............

Общи условия

Активация на акаунт