2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 816
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
На мен са ми ги превели вече  Rolling Eyes Mr. Green

# 91
 smile3508
честито

# 92
Честито на всички ,със здраве да си харчите паричките! Hug smile3501
И аз сега подавам, а вие които сте ги получили ми давате надежда

# 93
Здравейте.По постоянен адрес съм в сОФИЯ,НО РОДИХ В ПОМОРИЕ.и СЕГА ОТ сОФИЯ МИ ИСКАТ БЕЛЕЖКА,ЧЕ НЕ СЪМ ВЗИмала социални помощи от поморие.Как,аджеба,ще искат такъв документ,като ,ако съм взимала соц.помощи,не трябва лид а са ми от София.Нзнам,глупаво мис е вижда.А понеже е ходил съпругът ми,не ми е ясно.А и той не може да с еразправя!НА някой искали ли са му подобно нещо?

# 94
Здравейте...

Няма значение дали сте платено обучение или държавна поръчка (това ми отговориха от Министерството на труда и социалната политика)

Няма значение дали си бакалавър, магистър или докторант. И при трите степени си студент, важното е да си редовен.
Относно закона... приет е на първо четене от парламента на 27.02.2009 и е в сила от 01.03.2009. Това го съобщиха по всички медии и аз от там го знам.

Не е вярно. Докторантите не взимат. Докторант не се приравнява към студент, нищо че уж е най-високата степен. Така ми отговориха на страницата на Министерството по труда и социалната политика.

# 95
Момичета да попитам и аз! Blush
Бях студентка редовно обучение в един колеж.Hе съм прекъсвала,просто спрях да ходя по лекции.От тази година съм приета в университет,но задочно.
Дали не ми се полага нещичко,в смисъл от колежа или всичко вече е приключило?

# 96
здравейте понеже тук пишат студнетки и аз да пиша тук, ако сме бременни в университета трябва ли да подаваме някакви документи?
аз работя и сега ще подавам заявление 4е съм осигурена, но нз за този слу4ай?
а иначе като се роди тогава трябва да си взема уверение че съм студентка ли?
термина ми е май месец, а сесията ми е юни, могат ли да ми удължат сесията, в нашия правилник пише че мога да се прехварля на 50% от занятията?
има ли някои с подобен случай, какво трябва да направя първо?

# 97
  • На острова
Забременях февруари месец - тъкмо записана във втори семестър на 4-ти курс в СУ. Не съм прекъсвала, но изпитите не успях да си ги взема поради неразположения. Не успях да се явя и на септемврийската поправителна сесия. Сега имам право на една ликвидационна сесия до юни 2010, но де факто не знам какъв ми е студентския статус..
Мога ли да се пробвам за тези помощи?
Къде да отида да ми разяснят? В кое социално?!  newsm78
В интернет няма ли сайт откъдето да се почери повече инфо?
Пффф, и що за държава наистина - да разбираш за законните си права от форума  #Crazy

Предварително мерси за отгворите!

# 98
  • София
Здравейте,
съжалявам, ако е обсъждано вече, но нямам време да чета назад. За НБУ важи ли изплащането на тази помощ, тъй като е частен университет? Или е нужно само да съм редовна форма на обучение. И още нещо: на 1 стр. за исканите документи, под точка 2 пише някакъв документ за настаняване на детето в приемно семейство и т.н.. Това не го разбирам  Thinking Или такова нещо се иска в определени случаи.
Благодаря на всички отзовали се на моето питане  Hug

# 99
Аз исках да попипитам има ли някакъв период след раждането, който трябва да изчакам, преди да си подам документите или може веднага /и без туй после има да ги чакам докато дойдат/??? Иначе съм си взела уверение и в общи линии вече чакам само бебка да излезе Grinning

# 100
Дени, мисля че можеш веднага да  си ги подадеш.
Аз искам да попитам майките на деца, които са били на 5-6 месеца при подаването на молбата, последно колко пари получават? Знам, че по напред се разискваше това, но не ми стана ясно.

# 101
Ами прекъсването и според мен не би трябвало да е проблем, защото в момента, в който си върнеш студентските права, пак си студентка!
реално аз съм завършила семестриално-не ходя на лекции-имам 2 изпита и после държавен,но платих една такса в университета и ме водят студентка редовно Mr. Green Crazy(веднъж да има далавера и за такива-щото много се ядосах,4е плащам цяла такса смао заради 2 изпита,на които се явявам с индивидуален протокол и плащам и за тях отделно) Crazy

Моят случай е подобен, завършила съм семестриално, но имам един изпит и дипломна работа. Уча в НБУ - не знам дали си там, но ако си в същия университет, колко плати семестриална такса?

# 102
Някой беше писал малко по-нагоре подобен въпрос, но не е отговорено, за това да питам и аз.

Завърших семестриално през 2003, но не съм се дипломирала, все още не съм си изгубила правата, но не съм сигурна как ме водят в университета. Родих на 01.10.2008 и явно ми остава много малко докато изгубя възможността да взема парички, ако имам право на тях разбира се. За това ви моля за бърз отговор.  Praynig

Нямаш право! Водиш се редовен студент до първа поправителна сесия след семестриално завършване. Къде е 2003  ooooh!

Ами и сега се водя студент. Издадоха ми удостоверение.

Здравейте,

Исках да попитам дали има някой, на чието уверение е пишело, че е семестриално завършил, но недипломиран, и е взел парите? Тъй като на мен ми казаха, че само такова уверение могат да ми дадат (остава ми един изпит + държавен) и не знам дали ще ми свърши работа.

Като си подавах молбата социалните ми казаха, че имам право на парички, но нямам представа дали в действителност ще ми дадат и колко точно. Иначе на моето удостоверение пише, че съм завършила семестриално и сега следва да се дипломирам, но не си спомням точно как е формулирано и дали в прав текст пише "завършила семестриално". Така или иначе също е записано "студент редовно обучение".

# 103
И аз сеписвам да ви следя.
Искам да попитам каква е тази стипендия,която се отпуска на майки-студентки? Да уточня,не питам за еднократната помощ от 2880 лв.,а за стипендия.Някъде в темата беше споменато,дано не съм разбрала погрешно.
Аз имам момиченце на 1г. и 7 месеца,първа година съм студентка -редовно обучение.Мислим за второ дете след време,затова ще ви следя.

# 104
Искам да попитам каква е тази стипендия,която се отпуска на майки-студентки?

Мисля, че беше 100 лева...обаче не знам повече подробности, по-добре си питай конкретно в университета, в твоя факултет, отдел "Студенти" - те ще ти кажат най-точно! Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт