2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 760
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
Някой беше писал малко по-нагоре подобен въпрос, но не е отговорено, за това да питам и аз.

Завърших семестриално през 2003, но не съм се дипломирала, все още не съм си изгубила правата, но не съм сигурна как ме водят в университета. Родих на 01.10.2008 и явно ми остава много малко докато изгубя възможността да взема парички, ако имам право на тях разбира се. За това ви моля за бърз отговор.  Praynig

# 61
  • София
Някой беше писал малко по-нагоре подобен въпрос, но не е отговорено, за това да питам и аз.

Завърших семестриално през 2003, но не съм се дипломирала, все още не съм си изгубила правата, но не съм сигурна как ме водят в университета. Родих на 01.10.2008 и явно ми остава много малко докато изгубя възможността да взема парички, ако имам право на тях разбира се. За това ви моля за бърз отговор.  Praynig
Ако успееш да си вземеш уверение от университета, че си редовна студентка, можеш да подадеш документи. Задължително ще те помотаят и ще те убедят, че не можеш да вземеш помощта, но ако поопорстваш малко, току виж си взела поне някаква част от тях. Не ти се полага цялата сума, защото си родила преди 01.01.2009г.

# 62

ако те водят редовно, със сигурност имаш право на някакви пари, пэк доколкото разбрах и от всичко изписано по темата имаш право и на всичките, защого след 1 януари 2009 детето ти е било под 1 година и евентуално си била редовно

# 63
 newsm44 Одобрена съм:) до края на месеца чакам превод Simple Smile

# 64

Нямаш право! Водиш се редовен студент до първа поправителна сесия след семестриално завършване. Къде е 2003  ooooh!

# 65
не ми стана ясно ,,, и ще попитам и аз , вече сме на почти година и осем месеца , когато родих бях 4-ти курс редовно обучение , сега имам ли право на такава помощ или не ???

# 66
не ми стана ясно ,,, и ще попитам и аз , вече сме на почти година и осем месеца , когато родих бях 4-ти курс редовно обучение , сега имам ли право на такава помощ или не ???
За съжаление сега нямаш право, защото детенцето ти не е под 1 годинка, а и ако вече не си студентка - пак няма как. Искат уверение към датата на подаване, че си редовна студентка и акта за раждане на детето, което трябва да е по-малко от 1 годинка.
Когато си родила пак нямало как да си вземеш парите, защото закона е влязъл в сила от 01.04.2009г.

# 67
сега съм редовно магистратура , а детето ми навърши една година на 21.01.09 ,т.е е била на една година след като са го приели ,,..... за това така ли ?

# 68
искам да попитам аз съм студентка редовно в техническия университет в пловдив, скоро разбрах че съм бременна но записвам и тази година, трябва да родя май месец, дано само всичко е наред, та как стоят нещата със сесиите, понеже юни месец предстои сесия трябва ли да се явявам тогава или мога да я отложа по късно,  и кога трябва да подам такава молба за получаване на тази помощ
другото което ме притеснява по лична карта се водя в град Разград а си живея в пловдив и мисля да си раждам тук, към коя община да се обръщам за всичките помощи който се полагат?
осигуряват ме на минималната работна заплата, работя редовно ако това има някакво значение?

# 69
Може би трябва да се систематизира цялата информация и да се сложи най-отпред, защото вече все едни и същи въпроси и отговори...krisi871102, няма значение дали си осигурена или работиш, какви други пари и откъде получаваш - важното е да си редовна студенка...на въпросът ти дали в твоя случай ще ти дадат парите - би трябвало, значи когато родиш изчакай да си вземеш акта за раждане, иди до университета, вземи си уверение и подавай документи- трябва да ги подадеш в месеца, в който си взела уверението.
ОТносно общината - освен ако не си смениш адреса преди да родиш - ще трябва да подаваш в Разград, защото там се водиш.

# 70
  • у нас
Може би трябва да се систематизира цялата информация и да се сложи най-отпред, защото вече все едни и същи въпроси и отговори...

и аз така мисля и то с големи букви, защото ми прави впечатление, че се задават едни и същи въпроси и никой не си прави труда да прочете дори предния пост  Naughty

# 71
  • Варна
Най добре ще е така наистина но сложете и срокове в които се подават всичките документи, за тия 2800лв после за тия 250лв и за майчинските и естествено къде и ще спрат въпросите Simple Smile)) освен ако няма частни случаи

# 72
  • Варна
Сестра ми взе парите!  Peace

# 73
 Peace И на мен в петък ми ги изплатиха...стискам палци на останалите Hug Praynig

# 74
Здравейте,
Имам един въпрос.
Какво става ако майката е редовно обучение и ще има близнаци?
Двете помощи могат да ли да се вземат (за близнаци и студентка редовно обучение) или майката има право само за едната от тях.
Предварително благодаря

Общи условия

Активация на акаунт