2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 724
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Относно ходенето до социалните на мен ми казаха следното изречение и после не поискаха нищо друго да ми кажат а то е: Ти първо си роди детето пък после ще ти кажем какво ти се полага, докато не с роди не можем нищо да ти кажем......... Държава наречена България аз нямам думи.

Напълно те подкрепям!!! Научаваме си правата от форумите и интернет! (слава Богу, че ги има)  Питай тук каквото те вълнува, ако вече не е пусната такава тема,а и повечето неща като напишеш в Google ти излиза инфо. 

Имаш право на еднокр. помощ преди да родиш 45 дена  150 лв( ако не си раборила ); 250  лв като родиш; обезщетението от НОИ (ако си работила ) или майчински (ако не си); детски 35 лв ако доходът на член от семейството ви е до една мин. работна заплата за страната; 2880 лв ако си редовна студентка към момента на раждането.
Май е това
Май не е задължително и към момента на раждане да си редовна студентка, защото както вече писах, аз прекъснах от 22.02 до 22.06, а Марти се роди на 01.03. Парите ги взех миналия месец. Преди да родя и след това съм била и съм редовна студентка, но не и в дена на раждането на детето.

# 46
Момичета, само са студентите ли важи? Някакъв текст в закона за редовни докторанти няма ли? Винаги отрязват докторантите  Sad

# 47
Цитат
Винаги отрязват докторантите 
И задочниците Crossing Arms

# 48
da dokladwam-в4ера бях в общината-одобрена съм за вси4ките пари 2880 лв-около 20-25 ще ми ги преведат-пуснах молбата си на 28 август-само да кажа,4е детето ми е родено на 1.06-бях прекъснала ,но възстанових права и на уверението ми пише 4етвърти курс-редовно-важно е какво пише на уверението-никой не проверява дали се прекъсвала- Peace

# 49
Ами прекъсването и според мен не би трябвало да е проблем, защото в момента, в който си върнеш студентските права, пак си студентка!

# 50
Ами прекъсването и според мен не би трябвало да е проблем, защото в момента, в който си върнеш студентските права, пак си студентка!
реално аз съм завършила семестриално-не ходя на лекции-имам 2 изпита и после държавен,но платих една такса в университета и ме водят студентка редовно Mr. Green Crazy(веднъж да има далавера и за такива-щото много се ядосах,4е плащам цяла такса смао заради 2 изпита,на които се явявам с индивидуален протокол и плащам и за тях отделно) Crazy

# 51
Цитат
Здравейте!Интересна темичка!Наскоро и аз чух за тази сумичка! Аз също сам студентка,трябваше да завър6а преди 6 години,ама работа,кариери и т.н. не ми остана време!Както и да е!Сега сам бременна,а термина ми е на 30.01.2010,не са ми прекъснати правата!Имам един изпит за вземане,и защита на дипломна работа!Сега ще се явявам на изпит после е защитата,ама на нея ще се явя след като родя,живот и здраве!Дали имам право да пусна документи за тая сума!А пък и сам самотна майка,и уча в Свободния университет във Варна! Някой да има такъв проблем? Confused
Zdraveite!Interesna temi4ka!Naskoro i az 4uh za tazi sumi4ka!
Az sa6to sam studentka,trqbva6e da zavar6a predi 6 godini Embarassed,ama rabota,karieri i t.n. ne mi ostana vreme!Kakto i da e!Sega sam bremenna,a termina  mi e na 30.01.2010,ne sa mi prekasnati pravata!Imam edin izpit za vzemane,i za6tita na diplomna rabota!Sega 6te se qvqvam na izpit poslq e za6titata,ama na neq 6te se qvq sled kato rodq,jivot i zdrave!Dali imam pravo da pusna dokumenti za taq suma!A puk i sam samotna maika,i u4a v Svobodniq universitet vav Varna!
Nqkoi da ima takav problem? Confused

---------------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 14:52 от AnMary

# 52
здравеите моми4ета!много бих искала да ви попитам дали при мен е вьзможно да полу4а тези пари или 4аст от тях.аз родих детето си на 5ти януари тази година,но малко преди това бях прекьснала,освен това сьм омьжена,но мьжа ми е безработен.ако пак се запиша в университета редовно,имам ли право на тази сума?благодаря предварително!  bouquet

# 53
здравеите моми4ета!много бих искала да ви попитам дали при мен е вьзможно да полу4а тези пари или 4аст от тях.аз родих детето си на 5ти януари тази година,но малко преди това бях прекьснала,освен това сьм омьжена,но мьжа ми е безработен.ако пак се запиша в университета редовно,имам ли право на тази сума?благодаря предварително!  bouquet
АКО СЕ ЗАПИШЕШ ПАК И ПРЕДСТАВИШ УВЕРЕНИЕ ,4Е СИ РЕДОВНО И НЕ СИ ПЪРВИ КУРС ЩЕ ПОЛУ4ИШ ЦЯЛАТА СУМА-ТАМ В УВЕРЕНИЕТО НЕ ПИШЕ 4Е СИ ПРЕКЪСВАЛА,А ЩОМ НЕ СИ 1 ВИ КУРС ОЗНА4АВА 4Е В МОМЕНТА НА РАЖДАНЕ СИ БИЛА СТУДЕНТКА-НО ТРЯБВА ДА ГО НАПРАВИШ ПРЕДИ ЯНУАРИ-ТОЕСТ ПРЕДИ ДЕТЕТО ДА СТАНЕ НА 1 ГОД

# 54
  • Бургас
Здравейте момичета !
Изчетох цялата стара тема и бих искала да се запиша в тази да следя за нещо ново.
Благодаря ви за полезната информация.
Ние очакваме бебче февруари и живот и здраве ,ако всичко е наред тогава ще ходя да подавам документи ...
Хуабв ден   bouquet

# 55
А ЩОМ НЕ СИ 1 ВИ КУРС ОЗНА4АВА 4Е В МОМЕНТА НА РАЖДАНЕ СИ БИЛА СТУДЕНТКА

Това съвсем не е така. Аз когато разбрах, че съм бременна вече си бях подала документите и по време на раждането ще съм студентка - първи курс магистратура...
По твоята логика излиза, че няма да имам право на помощта.  newsm78

# 56
Моя колежка хем работи целодневно, хем е редовно обучение (това не знам как се случва, но е факт).
Тя има ли право на тези пари?
Ако това е така, излиза че всяка бременна е добре да побърза, да се запише някъде да учи редовно, докато роди...
Доколко разбирам никъде не се иска да декларираш дали работиш.

# 57
Тези документи къде се подават?
Дали важат с задна дата?
Лелеее в тази държава не си знаем правата #Cussing out
Сега като ви чета виждам какво съм пропуснала, а тези пари не са малко.Защо няма никаква информация за това.Някой знае ли от кога ги изплащат?

# 58
  • у нас
началото на 2009г Peace

# 59
Здравейте момичета
аз родих октомври 2008 и до юли тази година бях редовна студентка - магистратура.
Научих за паричките след като завърших. Вчера обаче, записах втора магистратура редовно и си подадох молба в социалните.
Казаха ми, че към момента на подаване трябва да съм студентка. Днес пък ми искат уверение, че като съм родила съм била студентка, май неискат да ми ги дадат   Sad

Общи условия

Активация на акаунт