2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 728
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
Пише ли ш удостоверението, че сте студент коя година сте, защото ако не пише, никак не ми е ясно как в социалното ще разберат дали сте първа или трета година например Simple Smile

Разбира се, че пише! Пише: "записана за един кой си семестър на еди кой си курс".
Поне в СУ е така.  Peace

# 31
sexy mamma взех си заповедта и на нея пише, че взимам 2880лв. Аз я подадох последния ден от юли, а този месец след 20ти, когато изплащат и другите неща ще си получа сумата. Така че подавай си молбата спокойно  Peace

didipeicheva Освен тези 2880лв. имаш право на един път 45дни преди термина от социалните 150лв, един път 250лв. при раждане, 100лв. всеки месец докато стане детето на 1година  майчински и 35лв. детски

# 32
missminimess, юли вече си била студнтка? Нали тази година ти е първа или в твоя ВУЗ се записваш по-рано?

# 33
sexy mamma взех си заповедта и на нея пише, че взимам 2880лв. Аз я подадох последния ден от юли, а този месец след 20ти, когато изплащат и другите неща ще си получа сумата. Така че подавай си молбата спокойно  Peace

didipeicheva Освен тези 2880лв. имаш право на един път 45дни преди термина от социалните 150лв, един път 250лв. при раждане, 100лв. всеки месец докато стане детето на 1година  майчински и 35лв. детски

Извинета за въпроса, но какви са тези 150 лева от социалните 45 дни преди термина? Аз за пръв път чувам за тях! И има ли значение дали си осигурен или не?
Извинявам се още веднъж, че питам за това в тази тема, но ми стана любопитно! Rolling Eyes
ПП: И какви документи изискват, за да ги получиш?

# 34
Aneliya,
не съм наясно с тези 150 лв. Другите мамми да кажат. Аз разбрах, че има такава помощ преди 4 дни. За пореден път се убеждавам че хората в Бг не си знаят правата, а естествено никой няма да дойде и да ти каже, че държавата трябва да ти даде средства затова ,че си родила дете на тъпата държава.... #Cussing out

# 35
Aneliya,
не съм наясно с тези 150 лв. Другите мамми да кажат. Аз разбрах, че има такава помощ преди 4 дни. За пореден път се убеждавам че хората в Бг не си знаят правата, а естествено никой няма да дойде и да ти каже, че държавата трябва да ти даде средства затова ,че си родила дете на тъпата държава.... #Cussing out

Права си, за съжаление тези неща не се знаят! Обаче аз изчетох и Закона за семейни помощи за деца и там също нищо не намерих! Май ще се наложи да отида до социалните, за да ги попитам. Дано те знаят! Simple Smile
Ако науча нещо ще пиша допълнително!

# 36
http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_6_6_2#

Прочети тук, мисля че става ясно. Не трябва да си работила и да взимаш обезщетение от НОИ.

# 37
Много благодаря! Сега ми стана ясно! Flutter

# 38
Извинете ме за въпроса и предварително благодаря за отговорите  bouquet.
Аз имам завършено бакалавър и магистър задочно.
Значи ли това, че след като забременея /да Боже/, ако запиша друго висше редовно и се водя  студентка към момента на раждането -
ще имам право на 2880лв.?И има ли някакво възрастово ограничение за кандидатките - аз сега съм на 32 newsm78?

# 39
  • Варна
Относно ходенето до социалните на мен ми казаха следното изречение и после не поискаха нищо друго да ми кажат а то е: Ти първо си роди детето пък после ще ти кажем какво ти се полага, докато не с роди не можем нищо да ти кажем......... Държава наречена България аз нямам думи.

# 40
Извинете ме за въпроса и предварително благодаря за отговорите  bouquet.
Значи ли това, че след като забременея /да Боже/, ако запиша друго висше редовно и се водя  студентка към момента на раждането -
ще имам право на 2880лв.?И има ли някакво възрастово ограничение за кандидатките - аз сега съм на 32 newsm78?

А аз имам завършена една магистърска степен редовно, държавна поръчка вече, но записах втора, пак редовно, но платено - в държавен университет, мисля да я избутам, докато съм в майчинство. И аз не разбрах за мен важи ли тази помощ, ще раждам през януари, и ще съм на цели 35 годни.  Mr. Green

# 41
Другата седмица записвам 3-ти курс икономика редовно Simple Smile Беба я чакам началото на ноември. Искрено се надявам да успеем да вземем тази еднократна помощ, въпреки че все не ми се вярва нещо .........

# 42
Aз вече ги взех парите, даже отдавна ги похарчихме. Взима се Уверение, че си редовна студентка, пуска се редовна молба в Общината, изчакахме около 1 месец и точно на деня, в който ни казаха ги преведоха.

# 43
Извинете ме за въпроса и предварително благодаря за отговорите  bouquet.
Значи ли това, че след като забременея /да Боже/, ако запиша друго висше редовно и се водя  студентка към момента на раждането -

thumbsup Да, значи!
Дано да забременееш скоро!!! Praynig
Не съм чула досега за възрастово ограничение, другите мами също да кажат, но едва ли... Не могат да ти определят кога ще станеш мама Wink

# 44
Относно ходенето до социалните на мен ми казаха следното изречение и после не поискаха нищо друго да ми кажат а то е: Ти първо си роди детето пък после ще ти кажем какво ти се полага, докато не с роди не можем нищо да ти кажем......... Държава наречена България аз нямам думи.

Напълно те подкрепям!!! Научаваме си правата от форумите и интернет! (слава Богу, че ги има)  Питай тук каквото те вълнува, ако вече не е пусната такава тема,а и повечето неща като напишеш в Google ти излиза инфо. 

Имаш право на еднокр. помощ преди да родиш 45 дена  150 лв( ако не си раборила ); 250  лв като родиш; обезщетението от НОИ (ако си работила ) или майчински (ако не си); детски 35 лв ако доходът на член от семейството ви е до една мин. работна заплата за страната; 2880 лв ако си редовна студентка към момента на раждането.
Май е това

Общи условия

Активация на акаунт