2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 58 761
  • 732
  •   1
Отговори
# 15
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Благодаря много  Grinning

# 16
  • София
Аз съм бременна редовна студентка. Ще се водя редовна студента и ще имам студентски права точно до 17. 02. 2010. След това завършвам семестриално. Термина ми е 27. 02. 2010.   Това означава ли, че ако родя на 18. 02. 2010 живот и здраве, няма да имам право на тази помощ.  Sad

# 17
  • у нас
отлагаш държавен изпит, раждаш, подаваш си документите докато още се водиш студентка и всичко е ок Simple Smile

ако греша ще ме поправят Peace

# 18
подадох документи на 29 август-някой знае ли след колко време изплащат сумата-за Бургас иде ре4

# 19
Няма значение дали сте работили, дали сте осигурени, дали детето е родено преди да сте се записали да учите- единствено в момента на подаването на молбата трябва да сте редовна студентка и детето ви да е под 1 година или ако вече сте завършили, че сте била студентка, когато сте родили. Също така тази помощ е различна от майчинството от НОИ и от майчинството и детските от соц. осигуряване, както и от еднократната сума за раждане-250лв.  и не е свързана с тях-  не се гледа взимате ли нещо от изреденото или не.[/b]

Днес бях в соц. подпомагане, но ми казаха ,че ще получа само 1440 лв, защото беба ще е на 6 месеца когато започне годината (октомври).  Сега ще съм студентка за първа година. Девойката там първо се опита да ме отрже, но аз изнахалствах пак да провери.
Някой ще каже ли дали имам право на пълната сума и къде да си търся правата.
Пфу, тея бюрократи.... Все едно си вадят парите от техния джоб #Cussing out

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 18:06 от sexy mamma

# 20
  • София
Аз съм редовна студентка в НБУ. Парите ги получих заедно с детските за месец август. Бях прекъснала от 23.02.2009г до 22.06.2009г. Сина ми се роди на 01.03.2009г. Уважиха ми прекъсването, защото съм била по майчинство и ми изплатиха цялата сума накуп. Освен тези пари от социалните съм взела 150(вместо болничен 45 дни преди термина), 250 лв за първо дете, всеки месец в рамките на 1 година по 100 лв, и 35 лв детски. Никъде не съм декларирала какво и от къде съм получила.

# 21
Аз съм редовна студентка в НБУ. Парите ги получих заедно с детските за месец август. Бях прекъснала от 23.02.2009г до 22.06.2009г. Сина ми се роди на 01.03.2009г. Уважиха ми прекъсването, защото съм била по майчинство и ми изплатиха цялата сума накуп. Освен тези пари от социалните съм взела 150(вместо болничен 45 дни преди термина), 250 лв за първо дете, всеки месец в рамките на 1 година по 100 лв, и 35 лв детски. Никъде не съм декларирала какво и от къде съм получила.
А колко време след като си подала молбата ти изплатиха сумата?

# 22
  • у нас
Цитат
Днес бях в соц. подпомагане, но ми казаха ,че ще получа само 1440 лв, защото беба ще е на 6 месеца когато започне годината (октомври).  Сега ще съм студентка за първа година. Девойката там първо се опита да ме отрже, но аз изнахалствах пак да провери.

по-напред в темата или предната има и други майчета, които са обяснили че ако детето е родено преди майката да е студентка и след това запише висше изплащат само сума равна на  240 х броя на месеците до навършване на 1 година на детето Peace

# 23
Днес бях в соц. подпомагане, но ми казаха ,че ще получа само 1440 лв, защото беба ще е на 6 месеца когато започне годината (октомври).  Сега ще съм студентка за първа година. Девойката там първо се опита да ме отрже, но аз изнахалствах пак да провери.
Аз съм в абсолютно същата ситуация като твоята, но не са ми споменавали в социалните за половин сума, аз вече подадох документите и си чакам парите, днес ще мина да видя дали решението е готово и ще питам за всеки случай, но изчетох закона и там нищо такова не се споменава

# 24
  • София
А колко време след като си подала молбата ти изплатиха сумата?
Подадох я на 24.06, но ме връщаха милион пъти. Но една служителка от централно социално подпомагане много ми помогна. Последно ми се обади по телефона към 20.07 и каза, че ще се опита да ги прати същият месец като извънредно плащане, но явно не е успяла и ги получих към 20.08.2009.

# 25
Днес бях в соц. подпомагане, но ми казаха ,че ще получа само 1440 лв, защото беба ще е на 6 месеца когато започне годината (октомври).  Сега ще съм студентка за първа година. Девойката там първо се опита да ме отрже, но аз изнахалствах пак да провери.
Аз съм в абсолютно същата ситуация като твоята, но не са ми споменавали в социалните за половин сума, аз вече подадох документите и си чакам парите, днес ще мина да видя дали решението е готово и ще питам за всеки случай, но изчетох закона и там нищо такова не се споменава

Много ще съм благодарна, ако споделиш дали наистина имам право на цялата сума и как е минало с теб. В темата има 50 различни мнения и май и в самото социално не са много-много наясно, защото всеки си тълкува закона както си иска! А там наистина нищо не се споменава, и аз го четох внимателно, но... не съм юрист все пак!
Благодаря предварително и успех!

# 26
  • Варна
Такаа гледам че пак я чепкате тая тема и на мен много не мие ясно сега.....Аз съм редовна студентка ще съм 2курс редовно и термина ми е на 29.03 и тогава пак ще съм редовно, обаче не съм работила последните 12месеца иначе си имам трудов стаж 2 години но по назад във времето, освен тия 2800лв и еднократната помощ от 250лв майчински ще получавам ли и колко???? А и с таткото на детето нямаме брак ако това има някакво значение...

# 27
Такаа гледам че пак я чепкате тая тема и на мен много не мие ясно сега.....Аз съм редовна студентка ще съм 2курс редовно и термина ми е на 29.03 и тогава пак ще съм редовно, обаче не съм работила последните 12месеца иначе си имам трудов стаж 2 години но по назад във времето, освен тия 2800лв и еднократната помощ от 250лв майчински ще получавам ли и колко???? А и с таткото на детето нямаме брак ако това има някакво значение...

Трудовият стаж няма никакво значение; тази помощ е еднократна и не е обврзана с другите помощи.

Доколкото разбрах за моя случай конкретно, аз съм майка в "заварено положение" и ще получа само остатъка от парите до навършване 1 година на беба или 1440, защото тя ще е на 6 месеца, когато започна.

Майчинските мисля че са 30 лв на месец, но не съм сигурна, нека ме поправят другите мами ако греша.

Няма значение че нямате брак, в общи линии таткото никъде не го бръснат за нищо Simple Smile

# 28
И  един въпрос към мамите,които вече са получили парите:
Пише ли ш удостоверението, че сте студент коя година сте, защото ако не пише, никак не ми е ясно как в социалното ще разберат дали сте първа или трета година например Simple Smile

# 29
  • Варна
 sexy mamma май май тия татковци никъде за нищо не ги дърпат, мисля че детските са 30лв на месец, а майчинските не са ли повече?

Общи условия

Активация на акаунт