2880 лв. накуп за майки студентки - 2

• 59 461
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мили мамчета,ако може и на мен някой да ми помогне...сега съм в шести месец,студентка първа година редовно,как да процедирам....

# 181
днес ходих до социалните и ми казаха че за еднократната 250 лв съм одобрена а за другата нямало отговор до момента...странно подадох документите в един и същи ден ан 13.10 мислите ли че е още рано за някакъв отговор на молбата и какъв е законовия срок за разглеждането и че мисля че е 2 седмици но не съм ного сигурна...ще съм ви благодарна ако ми споделите вашия опит Simple Smile))))
tania@ivo не знам какво би могла да процедираш от сега, като се роди бебето тогава едно уверение и молба в социалните по местоживеене...това е...

# 182
Mного ви благодариая страхотни сте .Искам да питам Невидимка ама ти цялата сума ли полу4и  като си прекуснала?
А  и на др мами много ви благодариа сега 6те отида до СО и 6те пи6а какво е станало. Stop
Да, цялата сума откакто закона е влязъл в сила. Дъщеря ми е родена 10.2008, затова само 10м. ми плащат.

Здравейте мили мамчета,ако може и на мен някой да ми помогне...сега съм в шести месец,студентка първа година редовно,как да процедирам....
Буболече ти е отговорила, просто изчакай да родиш, нямаш бърза работа, само трябва да останеш редовна студентка докато си подадеш молбата при социалните.

Буболече, аз още като си пусках молбата стана ясно, че няма да ми откажат. Но дали има някакъв срок за това нямам представа, нито съм ходила да ги питам, нито са ми се обаждали, още в началото ми казаха да чакам превод в края на месец октомври. Предполагам, че помощите се изплащат всеки месец около 20-то число Thinking и за да ги изплатят през октомври трябва да подадеш молба до началото на месеца. Т.е. съветвам те да изчакаш най-много още 1 месец, вероятно директно ще ти преведат парите.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 21:18 от AnMary

# 183
Ами май изобщо няма смисъл да питам,но все пак-ще записвам магистратура другата седмица!задочно-нищо не ми се полага нали?имам бебе на 6м и батко на година с 8 м

# 184
Май задочниците не получават нищо ,но питай другите мами с опит.Аз само  прочетох правилника и закона.

# 185
Аз се обаждах в социалните и питах и ми казаха, че като родя трябва да подам молба, уверение от ВУЗ, че съм редовна студентка и някакво удостоверение за родственост. Само не ми стана ясно едно - моето бебе ще се роди декември или януари, аз ще се запиша магистратура февруари, т.е трябва да подам молбата след като се запиша магистратура - края на февруари, началото на март, това проблем ли е, че съм се записала магистратура след като бебето се е родило и дали ще ми изплатят по-малко пари, затова че подавам молбата 3 месеца по-късно????

# 186
Ами май изобщо няма смисъл да питам,но все пак-ще записвам магистратура другата седмица!задочно-нищо не ми се полага нали?имам бебе на 6м и батко на година с 8 м

Само за редовни студентки е тази помощ

# 187
Аз се обаждах в социалните и питах и ми казаха, че като родя трябва да подам молба, уверение от ВУЗ, че съм редовна студентка и някакво удостоверение за родственост. Само не ми стана ясно едно - моето бебе ще се роди декември или януари, аз ще се запиша магистратура февруари, т.е трябва да подам молбата след като се запиша магистратура - края на февруари, началото на март, това проблем ли е, че съм се записала магистратура след като бебето се е родило и дали ще ми изплатят по-малко пари, затова че подавам молбата 3 месеца по-късно????
Най-вероятно (не съм напълно сигурна) ще ти изплатят парите от февруари до навършване на 1 година на детето. Т.е. 2-3м по-малко. Но така или иначе това са над 2000лв. Иначе удостоверението за родственост би трябвало да е акта за раждане на детето.

# 188
Здравейте,
Моля ви някой ако знае, докторантите редовно имат ли право. Прочетох пост в който пише че от министерството са казали че има, и друг в който са отрекли. По принцип "доктор" е следващата образователно - квалификационна степен след магистър. Благодаря предварително

# 189
да се похваля!!!
започнаха да ми изплащат студентските майчински -  около 4-5 месеца след подаване на документите...  Mr. Green 
не бях сигурна дали ще се получи, дали няма да ми откажат поради някакви си причини... тъй като бях от "заварените случаи", но не го направиха.  Money .... Joy

# 190
и аз се записвам в темата за да мога да я следя!

# 191
да се похваля!!!
започнаха да ми изплащат студентските майчински -  около 4-5 месеца след подаване на документите...  Mr. Green  
не бях сигурна дали ще се получи, дали няма да ми откажат поради някакви си причини... тъй като бях от "заварените случаи", но не го направиха.  Money .... Joy
за кои студентски майчински говориш?

и аз да се похваля днес си взех заповедта Simple Smile))))))))) юхуууууууууу към 20ти ноември ще чакам превод Simple Smile)

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 15:49 от AnMary

# 192
  • Бургас
Честито bubole4e !
Със здраве да си харчиш паричките  Wink

# 193
Здравейте, имам доста актуална информация - сега звънях в социалните и ми казаха, че ако към момента на раждане не си бил редовен студент, а се запишеш след това ти изплащат остатъка от  парите до навършване на една година на детето и още нещо много важно ми казаха, че се обсъждало от януари до година да въведат ограничение свързано с дохода - т.е ако си се осигурявал - няма да получаваш парите!!!!!! Но жената беше много любезна и ми каза, че най добре да се обадя януари, за да ми потвърди информацията!!!!! Изобщо в България всичко е една голяма помия.........видяха им се много 2880 лева и веднага се светнаха да измислят нещо................... няма никога да се оправи тази тъпа държава!!!!!!!!!! Sad

# 194
  • София
гр... ами аз се надявам да успея да си подам документите преди да го променят... точно с термин януари съм... много тъпо...

Общи условия

Активация на акаунт