Есен е навън сега, и тръгва Май-чето към яслата!

• 24 263
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
благодаря ви момичета, явно е нормално още да си храним голямото дете  Heart Eyes олекна ми, няма да му отдавам голямо значение, когато пожелае тогава.

катя, много сте хубави, децата много са пораснали, а ти определено младееш. Габи, обаче ми се струва по-голяма от брат и, така ли е Simple Smile

# 676
абе майче какво слагаш в чорапите,моите подаръци са големи
подаръците са си подаръци и те стоят под елхата. и никога не са само х 1. искрено вярвам, че за децата важно е количеството, а не габаритът. не казвам, че не е добре да има много, огромни, големи, ценни и скъпи пакети под елхата, а само, че ако няма как да е така, винаги може да се пакетира и шарено вързопче с 2 ластичета например, или с малка топка, или с шарена свирка. в моето детство никога не сме имали пари, но винаги под елхата е имало огрооомен чувал - я химикалка пакетирана, я панделка, я дездорантче - винаги сме ималимноо на брой багажи. важно е децата да късат трескаво и с треперещи от вълнение ръце множество пакетирани неща - парите я ги имаш, я ги нямаш, а и да ги имаш, могат и да изчезнат по някое време - важна е емоцията и спомените, кооито остават.а моите са много и хубави, независимо от без- или не-ценността на подаръите  Peace
а в чорапите на камината багажите се слагат от джуджетата, ако искаш да знаеш  Crossing Arms щото у нас идва и дядо ти коледа, и дядо ти мраз, а тоя втория работи заедно с джуджетата. снежанка не сме намесвали, че много ще се объркат децата, а и не мисля, че ще се намери мама-доброволка за ролята  Wink та в чорапите слагаме лакомства - бонбони, сушени плодове, вафли, близалки - все неща, които са тотално в разрез със здравословния живот, но които пък много радват децата  Peace та джуджетата идват след ДГ - до тогава са заети да обикалят по другите къщи и чак тогава сколасват с нашата Mr. Green

данче
- петра е на почти 4 и аз още я храня. нали се сеща, че в ДГ освен, че се храни сама, сама си обува и чорапите, чорапогащниците, сама си закопчава копчетата, обува обувките, сама си бърше дупети и т.н. е, у дома лиготията е на висота. решила съм, че е по-добре да се правя на ударена и да помагам до в несвяст, отколкото да крещя за глупости. в един момент все ще спре да се вбебенява  Peace

# 677
  • България
В нащата група в яслата все пак има върицела - днес вече бяха поставили бележка, само незнам защо в петък вечерта я отрекоха категорично...сега ще чакаме резултат....

# 678
  • Перник
Eй, ама яко ви е нагазило коледно настроение  Grinning КСИ, това със стъпките е много яко, може и да го направя някога  Simple Smile Майче, права си за подаръците - за децата количеството е важно  Wink

Супермама, по-добре Коко сега да изкара варицелата, отколкото като моята майка - на 34 години.   Peace
Руми, като ти гледам лентичката, за Коледа вие ще си имате най-прекрасното чудо  Peace

# 679
а коледа гледате ли да сте си винаги във вашия дом или я посрещате и при баби и т.н.... мен ми е малко тъжно,че няма да я посрещаме тук, а сигурно в стара загора... та не  мога и да реша къде да са й подаръците,тази голяма кухня хич не мога да я мъкна в сз,ами явно там ще има и тук като се върнем пак,а?

много е хубава идеята и за много дребни подаръци Heart Eyes

как обяснявате мраз и коледа? аз реших,че ще казвам,че някой го наричат мраз,други коледа newsm78 ние го наричаме коледа и идва на коледа Heart Eyes честно казано много ми се иска да идва и на 1ви, аз лично като малка много ми беше празнично и на 31ви и на 1ви с подаръци,баница с късмети и т.н. чудя се,току-що ми хрумна,да казвам,че при най-послушните деца дядото идва два пъти Heart Eyes всеки случай,каквото и да измисля,искам да е веднъж завинаги,а не да го променям дургата година примерно Peace абе май има логика да идва няколко пъти,щото нали и в яслата ще има Flutter
а джуджетата идват всяка вечер от декември,така ли Laughing
снежанка ми се струва лесна за обяснение - принцеса,която помага на дядо коледа Grinning

на мен ми е много коледно - ще взема портокали днес Mr. Green

румка, по коледа ли очаквате бебче Flutter

# 680
  • Перник
Ниночка, ние задължително сме си у дома на Коледа, а бабите и дядите (Калоян така им вика  Mr. Green) са ни съвсем близо, та и да решим да отскочим до тях, не е трудно. Но във вашия случай, мисля,че е ОК да има подаръци и тук, и в СЗ  Peace
Аз Мраз не съм обяснявала - при нас идва само Дядо Коледа. На 1.1. се ходи на Сурва  Wink

# 681
  • Варна
Нин, ние си имаме традиция-на 24-ти (Бъдни вечер) сме със свекитата на Кичево. Там минават и Коледари и за децата е много интересно. А на 25-ти баща ми е именик и задължително сме у нашите, където винаги има заформена маса за 20-тина човека. Нашите подаръци ги даваме на 24-ти (мъкнем ги с нас до Кичево) заедно с на свекитата, а на 25-ти си получават порцията от моите родители, сестра ми и т.н. Не сме обяснявали защо два пъти и т.н., пък и не мисля, че за децата е толкова важно. За тях важното е да има подаръци. Peace
Все още не съм и взимала чорапчета, все не стигам до там, но тази година ще се постарая всичко да приготвя. Надавям се да изляза в отпуск преди Коледа и ако те са здрави и са на градина , ще успея да приготвя всичко за празника. Praynig

# 682
Хайде и аз да се разпиша на бързо. Нещо напоследък позабравих за форума. Прочетох от горе , от горе писаното по назад.
За Коледа до сега все бяхме в нас , ама нещо вече ми писна само аз да приготвям и чистя, та смятам тази година да сме в нашите. За нова година единият вариант за празнуване отпадна , сега подготвяме втори.  За подаръци още не сме мислили. Вече не искам и играчки да купувам , че  в нас е претъпкано с такива.
Малко в страни от темата , ама ми се стори че в неделя видях майчето на Женския пазар. И не знам дали съм се припознала.

# 683
а,данче,исках да кажа,че ти явно много го приемаш за голямото дете, а пък той всъщност хич не е голям Hug

коледно,коледно,говоретее Hug а в събота май и сняг ще вали Heart Eyes

# 684
  • България
хайде снега малко да се позабави - че ще си пътуваме до Силистра за уикенда, а не ми се ще да пътуваме в сняг....не съм сменила гумите... все нямам време, аз дори карам със зимните от миналата година де...
за Коледа през последине няколко години - родителското тяло и от двете страни идва в къщи - аз много се приготвям, по приятно и уютно ми е да посрешна Коледа вкъщи. Засега плановете са ни и тази година да е така - вече в новата къща де... А за нова година задължително сме някаде на хижа или заведение. Сега като се прибирам - да не забравя да взема чорапите за Коледа и украсата....., че няма да си ходим до тогава.

# 685
  • Варна
Нин, взе ли портокали? Laughing
Ние всяка година сме по Коледа при нашите родители, мама готви, аз само помагам, но накрая тя мие чиниите Mr. Green
Тази година да, чака ни чудо у дома и май ще сме тук, поне аз живот и здраве с бебче. Мирелка мога и да я командировам малко по празниците, че тя си е хайманка Crazy, но основно ще сме си баш семейно Peace

# 686
Еха, говорете за Коледа, говорете то си наближава.Аз днес почнах да подготвям първата песен за Коледно тържество/ама грачат, милите/.
За подаръци-вече съм купила един кораб, но най-важното е да намеря самолет/хубав/.Алек се вълнува само от самолети и кораб/моторници.Аз съм  Peaceповече на брой подаръци, а не по обем.

# 687
за съжаление съм на работа Rolling Eyes

# 688
  • Варна
Ми като заговорихте за НГ да пиша и аз, че по план трябва да сме в една къща в Еленския балкан  с моите родители и още няколко семейства, техни приятели. Дано само да сме здрави... Praynig

# 689
  • България
здравейте  Hug , най накрая успях да ви прочета , е, почти де  Embarassed
Мило ми стана , че сте се сетили за мен
Ами наабързо да разкажа
Ние се изнесохме от Бургас в началото на месеца , нямахме нет .  Нямаше как да се оправим, след като след ходене, обикаляне и молене по яслите , Мая не беше приета, съответно аз не можех да започна работа ...... Сега с Мая сме в Пазарджик. Луднах от оправяне на документи, смяна на ЛК, на Джи пи ,търсене на квартира и обикаляне на един куп институции с дете. Днес милата ми заспа на рамото в социалните , където подавах документи за детски. Но едно по едно нещата се нареждат.
най-важното е, че намерихме ясла много лесно. Макар , че и тук няма места и хората чакат с месеци. Но случайно една  моя позната работеше в първата ясла , в която отидохме, от там тя говорила с директорката , която  се казва Мая и е живяла в Бургас  Laughing Явно й станахме симпатични Simple Smile и веднага каза, че ще ни вземе . Днес ходихме да правим изследвания . мая се държа геройски , много съм доволна. Докато я боцнат малко се разплака, но после й стана интересно. Лелята си беше с подход. казваше й как капките кръв са малки калинки  LaughingДокато аз трееперех цялата. После с голям интерес се изпишка в чашката. И от другата седмица живот и здраве сме в новата квартира и на ясла. Че сега пътуваме и от село с автобус и багажерии, от снощи останахме за 2 дни в братовчедка ми в Пазардик, че днес да отидем по-рано до поликлиниката, абе.....леко съм луднала, щом днес забравих РД на най-добрата си приятелка , а 100 пъти писах датата по документации. Добре , че тя ми звънна да ме подсети  Embarassed Но нещата се нареждат. Аз съм оптимист  Grinning
да поздравя и тук Приказка  Heart Eyes
мамилаа в кое пазарджишко село сте били да не е било нашето  Laughing
Иначе да се похваля, че си имам лаптоп на изплащане с безжичен нет и сега си седя на една пейка , а Мая спи в количката . Голям кеф  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт