скорошно раждане в Шейново?

• 360 946
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 400
Индукция казват като предизвикват раждане, т. . Е като ти сложат система с окситоцин. Раждах с избор на екип при др Велев, няма нужда да коментирам отличен специалист, това ми е второ раждане при него. Стаите са общо взето прилични, като се вземе предвид факта, че не сме на хотел даже е много добре. Преди две години с първото ми дете ползвах ВИП стая, сега реших да си спестя този разход, тъй като "екстрите" така или иначе не ги ползвах реших, че е безсмислено да плащам по 70 лв на нощ.
Иначе вип стаята представлява стая с 1 легло, телевизор, който не се заплаща, климатик, хладилник, гардероб, люлеещ се стол, чешма вътре в стаята, санитарния въЗел в общ за всички вип стаи, като всяка дама си има ключ. Единственото предимство на ВИП стаята за мен е, че има възможност да те посещават.
В момента съм настанена в стая с две легла, има и по четири легла. Условията са добри, има телевизор със стотинки, чисто е, което смятам, че е най-важно. Тоалетните са три на етажа. До момента не ми се е налагало изобщо да чакам, там също немога да се оплача от липса на хигиена. Персонала в родилното отделение не е особено от любезните, но хората си вършат задълженията все пак не смятам за нещо не нормално да тв събудят в 5.30 ч. при положение, че в 6 ч. носят бебета. Акушерките от неонатологията, които носят бебета са изключително отзивчиви отговарят на въпросите ми без физиономии и т.н. Лекарите също много добре обясняват, когато се дават сведения за бебета.
Забравих да спомена също като бонус на ВИП стаята, че ти докарват бебето в стаята, а в родилното трябва сам да си го вземеш в определения час пред асансьора. Та общо взето е това, в предвид лукса в родилна зала има някои забележки към родилното, но се преживява. Като съвет вземете си поне 2 лични нощници, тъй като в родилното трябва да им се молиш за чиста и я ти дадат я не, пък и предполагам всяка от вас би се чувствала много по-комфортно в собствена. За това се сещам в момента, ако имате други въпроси съм насреща.

# 2 401
Калина, благодаря, че отдели време за дългия си пост! Радвам се, че всичко е минало добре при вас. Аз бях на отворените врати миналата седмица там, но ни показаха стая с 4 легла и беше много нагъчкана, без климатик.. Нещо не ми се стори привлекателна. Секциото ми е другата седмица, та аз заявих, че искам вип стая. Док каза, че ще заяви, но това не е гаранция, че ще има свободни. Предвид това, че съм планирана за конкретна дата се надявам, че все пак ще има свободни, ако ли не - то поне да имам късмет като твоя за стая с две легла Praynig Но каквото такова - най-важното е всичко да мине наред и да гушкаме здрави бебоци.

# 2 402
  • София
Те мисля, че местят като се освободи. Т.е. ако на 2-3 ден някоя жена си тръгне може да се добереш до стая  Grinning

# 2 403
Те мисля, че местят като се освободи. Т.е. ако на 2-3 ден някоя жена си тръгне може да се добереш до стая  Grinning

Надявам се, че още с настаняването ще има..  Blush като съм по план. А и се надявам бебо да не бърза да излиза и да си чака датата Praynig

# 2 404
Да четворките са кофти, говори си с лекаря, ако има възможност да съдейства. Аз моя само му споменах, че предпочитам стая с две легла и веднага разпореди в родилното, ако има свободна да ме настанят както и се получи. Иначе и тук няма климатик, но в така раЗположена че слънце влиза само късния следобед и се диша. Относно ВИП стаите щом си заявила, ще ти се пази. На нен ми се паЗеше първия път, въпреки че Я заявих 2 или 3 дни преди раждането. Успех!

# 2 405
Супер! Дано си права и се пази и на мен. Но каквото дойде - само всичко да е наред.
Благодаря много за информацията! Бързо прибиране вкъщи  Hug

# 2 406
  • София
Щях да питам-някой родил с присъствие на бащата? Да каже той през коя част от раждането присъства, карат ли го да излезе по някое време.

# 2 407
Не беше вип стая, а обикновена. Родих с избор на екип при доктор Тончев. Той по принцип вече се е пенсионирал и не влиза в родилна зала, но тъй като се познаваме отдавна и само при него ходя на прегледи се съгласи да води раждането ми. Благодарна съм на него и на екипа, който беше формирал за търпението и спокойствието, тъй като раждането беше дълго и трудно. Държах да не се използва вакум или форцепс и се съобразиха с това. Също така исках упойка след раждането, защото нямаше да издържа и болката от шиенето (не ми казаха точния брой шевове, но ми казаха , че са много вътрешни и външни).
В родилното отделение са много мили и грижовни, стараят се да облекчат болката по всякакви начини (бях без никакви упойки по време на раждането- беше напълно естествено). След като се събудих от упойката веднага ми дадоха бебка и ме снимаха с нея. Обадиха се на таткото и му обясниха къде да отиде, за да му я покажат и да я гушне. Също така веднага след като родих ми я сложиха на гърдите, още мръсничка (ето тогава за момента, в който я държах не усещах болка). След събуждането ми от упойката също ми дадоха водата, която си носех в сака и вафлата, защото след упойка имах нужда от сладко и вода. През цялото време телефона си беше при мен и обяснявах на мъжа ми какво разкритие имам и как вървят нещата. Едва когато започна същинското приключение преместиха телефона на диванчето  Grinning Просто съм очаровна от хората, които работят в родилното отделение. СТРАХОТНИ СА!
Относно отношението извън родилното не съм доволна. Бяха ми обещали да ме срещнат с таткото, но една сестра дойде да ме вземе от родилното и ме заведе направо в стаята. Обясних й, че са ми обещали да видя мъжа ми, а тя ми отговори, че не можело и било забранено. Само отиде да вземе храна от него и да ми я донесе. И следващите дни се държеше грубо, даже на момичето, което беше с мен в стая й взе ягодите.... Не можело да яде ягоди, защото кърми и ги взе за себе си. Като цяло не бяха любезни. Но за мен не беше важно те да са мили с мен, важното беше, че при раждането се държаха уникално с мен. Важното беше и с детето ми да се държат добре.
Увлякох се доста  Laughing Извинявам се за дългия пост момичета.

# 2 408
Щом в родилното се държат адекватно пак е добре.Аз не очаквам в държавна болница всичко от всякъде да е на ниво Grinning Важното е акушерките и АГ-тата да помагат за възможно най-бързо и щадящо раждане според мен.Другите неща,като обща баня,русенски легла и липса на климатик могат да се преживеят.Все пак трябва да се изтърпи няколко дни,а травмата от кофти раждане може да е доста трайна Peace
 Към вече родилите момичета:реално може ли изгонването на плода да се случи с една контракция?До колкото разбирам при една контракция има 3 напъна?

# 2 409
  • София
Това с напъните е дирижирано раждане всъщност, нали?
Иначе се напъва или не се напъва, когато тялото има нужда от това. Поне аз бих се доверила на тялото си, не на друг човек, който не чувства същото.
Иначе -разкъсвания, болка...но за тази цел не трябва да има и окситоцин. Нормално е да трябва да те наставляват, когато раждането се ръководи от изкуствен окситоцин.
Леглатс са неудобни заради матраците. А те са кожени, защото все пак на тях лежат жени с лохии, някои не могат да станат да се изпишкат. Иначе, трябва да сменят матраьите постоянно или да ги държат мръсни и вмирисани. Та кожата е за предпочитане.
Повдигащия механизъм е кофти, при един от престоите ми в рискова бременност си  смачках пръста, до раждането ми беше син и ми падна нокътя. Такава болка Laughing Подскачах из стаята, щях да родя от зор.

# 2 410
До колкото знам си е практика да слагат система с "Окситоцин"  newsm78  Иначе аз мислех,че винаги екипа те ръководи в напъните:кога да напънеш,кога да задържиш и т.н, а не родилката да им казва "Сега,ще напъвам, защото имам порив да напъна".Нещо се объкрах  Confused

# 2 411
Разбира се , че знаят кога да напъваш. Вижда им се на монитора с тоновете. На мен те ми казваха кога да напъвам, защото ми бяха предозирали упойката и аз не усещах нито напън, нито каквото и да е.

# 2 412
Вторият път като раждах, дори окситоцин не ми сложиха, нямаше време, третия път дали е капала системата и 10-15 минути. Родих до 40-50 минути след пристигането ми в болницата. Раждала съм без упойка и 3-те пъти, напъните си ги усещах и те ги виждат чрез мониторите.Просто и те ми казваха и аз ги усещах. Второто ми раждане беше май 1-2 напъна, 3-то може би с 3-4, но все пак бях на 40 години, след 10 годишна пауза. Нямах нито един шев  вторият и третият път. Късмет, момичета,настройте се позитивно и се доверете на инстинктите си и лекарите!

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 15:44 от Rady

# 2 413
Благодаря ви,момичета ! На мен основната ми нагласа е да отида спокойна ,за да мога да слушам екипа.Основно разчитам те да ме ръководят,понеже се познавам и има голяма вероятност да изгубя говор и картина от случващото се и паниката да вземе връх. Grinning  Дано всичко мине леко за всички бъдещи майки  Wink

# 2 414
  • Пловдив
Аз раждаха нормално два пъти. И двата пъти ми сложиха катетър. Първият път беше в Окръжна. Слагането на катетър не го усетих нито един път. А в Шейново след като ми сложиха катетъра лекарката каза да ме изпишат, та това не е гаранция, че си без катетър.  А напъните ги виждат точно когато и вие ги усещате. Обикновено почват с началото на контракцията и когато усетиш напън трябва с все сила да се напъне три пъти. Понякога, както в моя случай се оплита пъпната връв и на мен тогава ми казаха да не напъвам при напъните а да чакам докато не ми кажат. Успех на всички! И направо съм потресена от новините за д-р Гагова. Надявам се бързо да се възстанови 😕.

Общи условия

Активация на акаунт