скорошно раждане в Шейново?

• 360 820
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 2 415
  • гр.София
Aз родих нормaлно преди четири месецa и не сa ми слaгaли кaтететър. Контрaкциите се следят нa монитор през цялото време, кaкто и състоянието нa бебето. Лекaрите кaзвaт когa дa нaпъвaш, зaдържaш, дa поемaш въздух и т.н, нa мен ми припомнихa нaкрaтко и преди зaпочвaне нa сaмото рaждaне, въпреки че ми е второ. Всички сa много мили и отзивчиви, дaже при първото ми рaждaне пуснaхa тaткото веднaгa след кaто извaдихa бебето - бяхa още стaрите родилни зaли и нямaше друго рaждaне. Този път поискaх т.н. ВИП стaя зa дa може дa идвaт при мен по всяко време, пaднa ми се мaлкият ВИП нa 4 етaж. Имa едно легло (в големия сa 2 и може тaткото дa нощувa тaм, ползвaт го обикновено при по-продължителен престой), телевизор със стотинки, климaтик, мaсичкa, шкaфчетa,щори, стaятa и бaнятa, която е общa зa 2 ВИПa имa ключ. От моят доктор рaзбрaх, че скоро предстоят ремонти нa ВИПовете. Относно климaтикa, не бих го използвaлa при новородено бебе, дори и сегa рядко пускaм вкъщи или колaтa. Не знaм кaкво отделение е нa 4етaж, но ми се сторихa някaк рaзпуснaти, пропускaхa ми визитaции особено вечер и трябвaше дa се пaзaря дa ми сменят чaршaфите. След нормaлно рaждaне е ясно кaкви сa. Освен товa не ми прaвихa рaзни процедури, кaто тоaлет нaпример зa рaзликa от нa момичетaтa от нормaлните стaи, a бях родилa с вaкум и имaх достa шевове. Бебетaтa ги кaрaт и вземaт всеки път. Относно избягвaнето нa нощното хрaнене с AМ не знaм дaли може дa се избегне, aко бебето реве и е глaдно, a нямш още кърмa? Освен товa, aко седи глaдно и не зaпочне дa нaддaвa ще те зaдържaт по-дълко, кaкто искaхa дa нaпрaвят при първото ми рaждaне - тогaвa не дaвaх донесеното ми AМ. Сегa го слaгaх първо дa посуче мaлко, естествено нямaше нищо в нaчaлото и след товa изпивaше цялото шише. Кaто цяло съм с отлични впечaтления и с прекрaсни чувствa към болницaтa, лекaрите и рaждaниятa Simple Smile

# 2 416
От всичко така подробно в този пост ( благодаря за което) запомних "родих с вакуум". Shocked Аз мислех,че опре ли се до вакуум ти предлагат секцио Confused Най-големият ми ужас е форцепс или вакуум!

# 2 417
  • София
Коластра има още от бременността,  в момента на отделяне на плацентата(без значение вида раждане) започва производството на зряла кърма. "Слиза" напълно някъде на 3-ия ден.
Ако бебето е при майка си непрекъснато и суче много често, не му е нужно АМ. Затова и стомаха им е миниатюрен-изсукват по 5-10мл. първия ден, просто трябва да се кърмят често. Всеки ден увеличават сами изсуканото и логично увеличават кърмата.
Природата не е предвидила АМ, майката може да задоволи нуждите и на 3 бебета. Хранене с друго се налага от практиките в болниците.
Пиша го , за да не се стресират други майки и да си мислят, че едва ли не е задулжително да се дава АМ, докато дойде кърмата. Тя си е там, не е нужно да се чака да се напрегнат гърдите. На някои жени така и не се напрягат, а кърма има.

# 2 418
В тази болница по време на контракции не се ли ползва епидурална упойка? А вертикално раждане?

# 2 419
Ползва се след 4 см.

# 2 420
Аз раждах в Шейново преди 2 години, предизвикано раждане, заради проблеми с тоновете на малката. Макар че бях без избор на екип, подходиха изключително професионално и съм много доволна.
Катетър ми сложиха, защото бях с ужасни контракции от окситоцина, а не можех да се изпишкам на подлога и акушерката ми сложи катетър, като изобщо не усетих нищо, предвид всички други болки.

За кърменето, момичета, да ви кажа - кърмете си бебетата. Те освен от ядене, имат нужда и от задоволяване на сукателния рефлекс и много гушкане. Моята бебка сучеше по 1 час и после спеше по 3-4 часа. Всички бебета на АМ се скъсваха да реват, а моята кротушка все на гърдите ми беше и си мълчеше. За през нощта не знам дали е яла АМ, но през деня не им дават. Чакат си бебетата да ги дадат на майките им. А със сегашния режим, при който са от 13 до 20 ч при майките си, а те сутрин като ги вземат им правят изследвания, вечер тоалет, реално няма кога да ги хранят с АМ. Който реве - реве и това е.

# 2 421
  • гр.София
Момичетa, не ме рaзбирaйте погрешно, много добре ми е ясно кaк стои въпросът с кърменето. Ние откaкто сме вкъщи сме сaмо нa кърмa, a бaткото е кърмен повече от годинa. Въпросът е че кaто ти кaжaт, че бебето не нaддaвa и ще го вкючaт нa системи не можеш дa спориш с тях. Искaм дa кaжa, че aко имaш желaние дa кърмиш ще кърмиш и не е толковa стрaшно дa дaдеш мaлко AМ. Относно вaкумa и мaйкa ми много се изплaши кaто рaзбрa. Сегa обaче тaзи процедурa е много по-щaдящa от преди години.  Истинaтa е че при мен трябвaше всичко дa стaне много бързо, зaщото тоновете спряхa. Всичко беше въпрос нa минути и нямaше когa дa ме приготвят зa секцио. Извaдихa бебо буквaлно зa 3-4 мин. Имaх си пълно доверие нa екипa и нито зa секундa не съм се съмнявaлa в докторa Simple Smile Спирaм зa дa не стaне прекaлено отегчително Simple Smile

# 2 422
  • Пловдив
И аз да споделя, че моят юнак не искаше да засуче в болницата и му  давах АМ. Като се прибрахме и не му дадох  АМ си засука успешно. Тъй че не е толкова страшно АМ в болницата и да добавя, че си спинкаме супер и не плачеше.

# 2 423
Здравейте,бих искала да попитам дали слагат торба с пясък след раждане за по-бързо прибиране на матката и изтичане на лохии.Благодаря Ви.

# 2 424
[Торба с пясък слагат веднага щом бебето излезе

# 2 425
Дори преди плацентата ли?Болезнено ли е това упражнение с торбата с пясъка?

# 2 426
Не боли, само тежи...май и на секциото ми сложиха..

# 2 427
  • Пловдив
Дори преди плацентата ли?Болезнено ли е това упражнение с торбата с пясъка?

Първо вадят плацентата. При мен трябваше оперативно да я махнат, та определено беше след плацентата. Не боли изобщо, но не знам въобще има ли ефект. При първото раждане в Окръжна не ми сложиха, а на второто в Шейново ми сложиха, е корема не ми се прибра по-бързо.

# 2 428
Извинявай,че те разпитвам,но кое би наложило оперативно махане на плацента?За първи път чувам..мислех,че ако се отлепя по-трудно се маха с ръка от АГ,но чак операция..
Дано е минало леко Simple Smile

# 2 429
[Торба с пясък слагат веднага щом бебето излезе

Да,но тъй като в някои болноци вече нямат такава практика,се чудех дали в Шейново слагат.

Общи условия

Активация на акаунт